טיוטה מעודכנת

לכתוב פשוט: "מערך הרפואה בצה"ל"

ההקדמה כבר מספקת את הסיבה לפניה, וברור שאלו הערות. מציעה, בשלב ראשון, לשלוח את המכתב לקרפ"ר עם העתק לראש אכ"א בלבד. מה שנקרא בצבא: "תפוצת נאט"ו" - לא ממש משרת את המטרה שלנו. זה מעורר אנטגוניזם וגם משמש לפעמים ככסת"ח - כל אחד יכול "להבין" שהכדור עכשיו במגרשו של האחר. אם התגובה שתתקבל תיצור רושם שמנסים "למרוח" אותנו - אזי יש להפיץ בתפוצה רחבה יותר ואפילו לערב את התקשורת. כרגע זה נראה לי Over-kill.

מנסיוני, כאשר רוצים התייחסות רצינית

מכל הגורמים, יש לשלוח אליהם ישירות ולא כמכותבים בהעתקים (אז המזכירות בד"כ פותחות ולא תמיד הנמען בכלל רואה). ז"א יש לשלוח לפי הדוגמא: לכבוד: לכבוד: לכבוד: קצין רפואה ראשי שר הבטחון הרמטכ"ל שכולם יהיו רשומים בראש המכתב. להחלטתכם

s h o o s h a

New member
כי כל פרט חשוב שישדר אמינות

לפני שהמכתב יישלח, יש לעשות עבודת מחקר נוספת ולנסות לברר מהי עמדת הצבר והרפואה בצה"ל לנושאים אותם מתכוונים להעלות בפניה. כמו למשל מאמר בנושא מדרסים מותאמים אישית - אולי כדאי לקרוא לפני שפונים בתלונות או לבדוק אפשרות שילוב האינפורמציה בתוכן המכתב. "צה"ל חקר שנתיים ומצא: המדרסים המיוחדים לא עוזרים מחקר שנערך במשך שנתיים בקרב טירונים קובע: אין הצדקה לרכוש את המדרסים המותאמים אישית - הם אינם נוחים יותר ממדרס רגיל ואינם מונעים שברי מאמץ. אורתופד בכיר: "זהו המחקר המקיף והרציני ביותר שנעשה אי-פעם בעולם" יוסי יהושוע

s h o o s h a

New member
כתובות למשלוח מכתבים

מפקדת קצין הרפואה הראשי לשכת קרפ"ר טלפון 7379212/3 - 03 פקס 7376333 - 03 נציב קבילות חיילים 03-5693666 :טלפון 03-6977135 :פקס קצין פניות ציבור 03-5692450 :טלפון ולדעתי, אתר מענין שאולי נוכל להיעזר בו עכשיו וגם בעתיד (אם טרם נוסף לרשימות הפורום) והעונה לשם שבוז הפז"מ דופק

י רדן

New member
לדעתי לשלוח לקצין רפואה ראשי

עם העתק לראש אכ"א בשלב זה..

s.p.y

New member
בקשר למכתב

אני אמא חיילת שנמצאת 3 שבועות בצבא וכבר הספיקה להיפגע מהנושא. אני חושבת שהמכתב חשוב מאוד, אבל ההקדמה קצת מפורטת מידי. המכתב צריך להיות יותר ישיר. בתי משרתת בחיל האויר עם פרופיל רפואי 45. הטירונות שהיא עשתה היא רגילה והיו איתה בנות עם פרופיל 97. מתחילת הטירונות ביקשה לראות רופא בגלל שהרגישה שפיזית יש לה בעיה. קיבלה רופא ביום האחרן של הטירונות לאחר שנאלצתי לערב את פניות הציבור. ואז היא קיבלה פטורים. (דרך אגם הטירונות היתה קשה, עם טירטורים רבים. היא פשוט נפלה על מכיות מורעלות) בינתיים בעקבות המאמץ פיתחה שבר מאמץ הכולל כאבים ונפיחות ברגליים. זה עדיין לא עבר. האם אין זה חוסר אחריות של צה"ל? האם צה"ל לא אמור להיות מודע לפרופיל הנמוך? שום התייחסות. רק מפקדות קשוחות שלא מקשיבות. אני מאוד מופתעת. עלי לציין את פניות הציבור - הם פעלו תוך דקות ב- 11 בלילה. פשוט לא יאמן! כל הכבוד להם!

oshiko

New member
אני חייב להגיד משהו ...

אני מקבל בברכה את כל ההערות. רק תרשו לי הערה קטנה משלי לסדר ... המורה שלי לימדה אותי פעם שהאויב של טוב זה עוד יותר טוב. יש לי את הספר הזה שנורא רוצה לעשות עבודה טובה. אחרי שהוא כבר מראה לי בעזרת צירופי מראות את הראש מכל הכיוונים האפשריים, ואני מאשר שזה בסדר, הוא מחליט שאולי בכל זאת נגזור קצת בצד ימין למעלה. ואז הוא כמובן חייב לאזן קצת בצד שמאל למעלה. ואז הוא ככה מסתכל, ועוד קצת. ועוד איזון. בסוף הוא מוציא אותי עם תספורת של רמי קליינשטיין.

אימשל2

New member
אולי כדאי לסכם

נוציא את המכתב בנוסח האחרון של סמדר עם 2 שינויים: 1. הנדון יהיה :"מערך הרפואה בצה"ל" 2. מכותבים בשלב ראשון יהיו קצין רפואה ראשי אליו מופנה המכתב וראש אכ"א. אחרי שנקבל תשובה נחליט איך להמשיך.

../images/Emo45.gif מסכימה, ובכל זאת - עוד הערונת

במחשבה שניה, לא צריך לדעתי לכתוב את המשפט שאנחנו מודעים שחלק מהבעיות נוצר בגלל הארטיסטים והמשתמטים. זה כאילו שאנחנו נותנים למערכת לגיטימציה לפשל אצל כולללם. מצידנו, שהמערכת תשבור את הראש ותמצא מנגנון להעניש את הארטיסטים, אבל אסור בשום אופן להסכים לכך שבגלל הארטיסטים יפגעו ויוזנחו מקרים אמיתיים. זה בהחלט בלתי קביל! בדיוק כמו שמלמדים כל סטודנט למשפטים שנה א': המערכת המשפטית במדינה דמוקראטית בנויה על כך שכל אדם הוא בחזקת חף מפשע - כל עוד לא הוכח אחרת, ונטל ההוכחה הוא על המערכת ולא על האזרח. סדר הדין הפלילי הוא בעל חוקים נוקשים מאד בקשר לתקפות ראיות ולביסוס הרשעה - רק אם אין אפילו "ספק סביר". העקרון הוא - עדיף שיסתובבו בחוץ 10 אשמים שאולי נמלטו בעור שיניהם, מאשר שישב בכלא אדם שהוא חף מפש. אלה הסטנדרטים והנוהלים והחוקים באשר למערכת המשפטית. נראה לי שבמערכת הרפואית, שכאן בדיני נפשות עסקינן - על אחת כמה וכמה... בקיצור - אנחנו לא צריכים להתנדב ולמסור את הטיעון בקשר למתחזים ומשתמטים, ואם הוא יופיע בתשובה שנקבל מהמערכת - צריכה להינתן תשובה ברוח הדברים שכתבתי כאן לעיל.

אינפורמציה שווה זהב

לא היה לי את מספרי הטלפון הללו ואני מרגישה מחוזקת בזכותך. תודה רבה.

י רדן

New member
מסכימה עם אושיקו צריך להוציא כבר

את המכתב לקצין רפואה ראשי והעתק לראש אכ"א, כך כמו שהוא..

oshiko

New member
סמדר ואני נשלח מחר אני מקווה

כשנרגע קצת מהעבודה (גם אנחנו אנשים עובדים במשרה מלאה, חוץ מההתנדבות בפורום). עד אז - אם מישהו מוצא אי דיוקים בתיאור 6 המקרים שבנספח - זה הזמן ליידע אותנו.

י רדן

New member
נכון כל הכבוד לכל הנוגעים

בדבר\ ובכלל לכל חברי הפורום שבראשם עומדים סמדר ואושיקו ולכל מי שנטל חלק ברעיון ובכתיבת המכתב בואו נקווה שישא גם פרי מכתבנו זה, ויעזור לעוד רבים..

למעלה