טיולים מניו יורק

פשי4

New member
טיולים מניו יורק

שלום, מתכננת טיול בת מצווש אמא ובת בלבד, 8 ימים בניו יורק, חשבתי להצטרף לטיול מאורגן של 2-3 לילות למפלי הניאגרה.
האם למישהו המלצה לחברת טיולים בעברית או אנגלית שעושים טיולים כאלו? האם יומיים ( לילה אחד) לא לחוץ מדי?, האם לדעתכם כדאי לוותר ולבלות 8 ימים בניו יורק? אולי הצעה אחרת לגיחה קצרה מניו יורק (ללא שכירת רכב), הרבתי בקושיות כיאה לפסח, תודה למשיבים וחג שמח

בניו יורק יש המון מה לעשות. גם אם יש לכן 8 ימים מלאים בעיר
(ואני לא יודעת אם התכוונת ל8 לילות או 8 ימים מלאים, זה לא בהכרח אותו הדבר), מאוד קל יהיה למלא אותם.
היינו בקיץ האחרון 7 ימים מלאים בניו יורק עם בני 13 ו-10, ולא היה רגע דל

נסיעה למפלי הניאגרה אורכה כ-7 שעות ללא עצירות, כך שהטיול הלוך וחזור ייקח לכן יומיים שלמים לכל הפחות מהזמן בעיר. לדעתי האישית זה מיותר, מאחר וניו יורק אינה עיר קטנה ש"ממצים" אותה לאחר 4-5 ימים. כלומר, לדעתי לא תמצאו את עצמכן משתעממות אחרי 5 ימים ומחפשות אחר דברים אחרים לעשות. אישית לא הייתי יוצאת מהעיר בכלל.
תהנו

sitvaniyot

New member
קשה להחליט עבורך

מה שאני הייתי עושה זה רושמת לעצמי מה אני רוצה לראות בניו יורק ורק אז מחליטה. אם מפלי הניאגרה זה חלום חייך הייתי עושה את הטיול הארוך הזה ביומיים הראשונים, חוזרת לעיר ואז רואה את מה שסימנתי לי לפי הרשימה.
רק כדי שתביני לפני שנתיים וחצי ביליתי בעיר חודשיים ולא היה לי יום משעמם אחד למרות שביקרתי בעיר המון פעמים וגם גרתי ולמדתי בה. אבל זאת אני ולא כולם כמוני.
אשמח לעזור אם תפרסמי רשימה של מה את רוצה מאד לראות.

מסכימה ומוסיפה שמפלי הניאגרה זה כבר לא מה שהיה

פעם. הפכו את המקום ממקום מופלא שיצר הטבע לאתר תיירות מצוייץ. מלונות, קניות, "חוויות" מאולצות שמנסים לדחוף לתיירים במחירי עתק.
בעיני חבל על המאמץ להגיע למפלי הניאגרה.

לאונידס

Active member
מצטרף להמלצה - קודם תבדקו מה אתן רוצות לראות ולעשות

בעיר ניו יורק עצמה, יכול להיות שתגלו ש 8 ימים לא מספיקים לכן, יכול להיות שתחליטו שאחרי 4 ימים מיציתן.
לכל אחד יש את תחומי העניין שלו, כדאי שתחליטו מה מתאים לכן וכמה זמן להקדיש בהתאם ולא לפי מה מתאים למישהו אחר.
לי למשל 8 ימים בניו יורק לטיול ראשון ממש לא מספקים.
&nbsp
אתן יכולות לבקר בבוסטון או בוושינגטון DC, לשתיהן קל להגיע בתחבורה ציבורית ובשתיהן קל להתנייד בתחבורה ציבורית.
הניאגרה מאוד רחוקה, כל כיוון כמו לנסוע מתל אביב לאילת וחזרה באותו יום. כמובן שאפשרי - תחליטו אם מתאים לכן.
&nbsp
וכמו שאמרו - מטיילים ביום אז לילות לא רלוונטים. תעשו את החישוב לפי ימים.

אסף563

New member
כמו שכבר אמרו פה - לא הייתי נוסע במיוחד רק בשביל המפלים

זה לפחות יום לכל כיוון, לדעתי האישית במפלים עצמם אפשר לבלות חצי יום, יותר מזה אין שם הרבה מה לעשות, כך שהייתי שוקל ברצינות האם זה שווה את זה. את ניו יורק לעומת זאת קשה למצות, בטח שלא בזמן קצר כזה. הייתי נשאר ומוותר על המפלים.

EyesToSee

New member
הפוך,גוטה, הפוך...

הדרך למפלי הניאגרה רצופה בפנינות תיירות שכל אחת מהם שווה ביקור.
אפשר לבלות מספר ימיםם מרתקים סביב הניאגרה, כולל גם שייט בספינה וביקור ב "אלף האיים".
ישנה גם אפשרות לעבור לקנדה וסיור שם.

ולהפך, ניו-יורק העיר משעממת (במיוחד לבני הנעורים), החלקים המהנים בניורק (העיר) היינם תלויי תרבות ויקרים מאד.
בן-נעורים ממוצע אינו מתעניין באופרה,תזמורת הפילהרמונית, ההצגות המוזיקליות,הצגות התאטרון, במיוחד עם האנגלית שלו אינה מושלמת.

(אחד שחיי בחוף המזרחי שנים רבות וממשיך לנסוע).

placid1

New member
איפה אלף האיים ואיפה ניאגרה פולז, כדאי

שתפתח מפה לפני שאתה שולח אותה לבלות שמונה ימים במכונית.....

EyesToSee

New member
אני עשיתי את זה, ואם זכרוני איננו מטעה אותי, זה עניין שעות.

אם מישהו רוצה לבצע זאת, אני מוכן לשחזר את המסלול מחדש.

placid1

New member
גם לנסוע למפלים דרך שיקגו זה עניין של שעות, הרבה

שעות, אבל שעות....

מניו יורק למפלים במכונית, בלי עצירות, זה בערך שמונה שעות. מהמפלים לאלף האיים זה עוד 6-7 שעות זמן נהיגה נטו, ואז מהאיים בחזרה לניו יורק עוד כ 7 שעות. נשארו להם אולי ארבעה או חמישה ימים נטו לטייל בניו יורק, במפלים ובאיים. נשמע כמו טיול שכל אחד היה מאחל לעצמו.......

EyesToSee

New member
טוב, אז ניצחת..

להיות 4 או חמישה ימים בניו-יורק סיטי במקום ניו-יורק סטייט זהו איחול שהיתי מאחל לשונאים שלי.
כל טוב.

אספרסו2

New member
יש הבדל

בין דיעה שמגובה בידע והיא לגיטימית למתן הדרכה לציבור
לבין דיעה תלושה מהמציאות כמו "ניו-יורק העיר משעממת"
שאותה עדיף לא להחצין כמתן עצה.

placid1

New member
אין פה עניין של מה עדיף, עיר או טבע. העניין הוא

שבאה מישהי, מספרת שהיא נוסעת למנהטן לשבוע, עם הבת שלה, חושבת אולי לנסוע ליומיים למפלים (ללא רכב פרטי) ואז אתה שולח אותה להתרוצץ ברחבי אפסטייט ניו יורק/דרום אונטריו כי בעיניך זה טיול יותר מוצלח, למרות שזה לא מה שהיא שאלה או ביקשה... טוב שלא שלחת אותה בדרך לסרי לנקה דרך דוחה.....

לא מסכימה עם ההכללות שלך. יש הרבה מה לעשות בניו יורק חוץ
מאופרה ותזמורת פילהרמונית. וכפי שכתבתי למעלה, בקיץ האחרון הייתי שבוע שלם עם בני 10 ו-13 בניו יורק. שניהם הצטערו מאוד כשהשבוע הסתיים, כי ממש לא הספקנו את כל מה שרצינו לעשות, ולא - לא היינו באופרה, לא היינו בפילהרמונית. כך שהקביעה שלך כוללנית ביותר. אולי את בני הנוער הספציפיים שלך עיר מגוונת ומרשימה כמו ניו יורק לא מעניינת, אבל מכאן ועד להגיד שהיא משעממת את כל בני הנוער...
דבר נוסף - השואלת שאלה לגבי הצטרפות לטיול מאורגן למפלים. היא לא יכולה לעצור ב"פניני תיירות", והיא לא יכולה לעבור לקנדה.
באופן כללי, כדאי להתאים את התשובה לשואל.

EyesToSee

New member
תודה על ההערות והלימוד...

לאנשים שונים יש דעות שונות.
לא אפרט את כל ההיסטוריה האישית שלי,אבל אני מבטיח לך שהיא כוללת גם חיים בניו-יורק וכוללת גם כרטיסי מינוי ל:
1. האופרה
2.פילהרמונית.
3. מוזאונים.
4. ארועי ספורט
5. קיימים מספר ניכר של מסלולים לנסיעה מניו-יורק סיטי ל מפלי הניאגרה, חלקם מרחיבים יותר וחלקם פחות, חלקם כוללים מעבר לצד הקנדי וחלקם לא.
ההחלטה מי מהם לבחור היא מאד אישית ותלויה גם במרכיבים נוספים כגון מחיר, שפה, מהות הקבוצה המטיילת, מספר האתרים וכו.

אני אישית מעדיף (שאלי את בנייך, מה הם מעדיפים)ביקור בחווה (בצפון מדינת ניו-יורק) עם רודאו,מרוץ מכוניות מקצועני,כל זה בדרך למפלי הניאגרה, או טיפוס לבניין ה"אמפייר סטיט בילדינג" או קניות במקום כלשהו.
אולי זה נובע ממספר המקרים הרב שטיילתי במסלול הנ"ל.

חג שמח

שום קשר בין מה שאני כתבתי, בין מה שכתוב בפוסט המקורי
לבין מה שאתה עונה.
תהיה בריא, מיציתי את הדיון הזה.

vishenka11

New member
ביקור בחווה כזה בדרך לניאגרה

יכול מאוד לעניין את בני. תוכל לתת שם/הפניה יותר ספציפית?

EyesToSee

New member
עברו מאז כבר כמה שנים, אנסה לחפש שוב את האירועים העדכניים.

למעלה