טיול ביולי!...

מוקתית85

New member
טיול ביולי!...../images/Emo9.gif

שלום לכולם, אני וחברה שלי שמשוגעות על ארגנטינה וברזיל הקמנו מין קבוצה קטנה של אנשים שנוסעים ביחד לטיול לדרום אמריקה בסביבות יולי לתקופת זמן של חודשיים וחצי-שלושה חודשים... אספתי הרבה מידע,הרבה מסלולים,טיפים והצעות אבל רציתי לשמוע את דעתכם בנוגע לתכנון הטיול. רציתי לדעת אם אתם חושבים שצריך לתכנן מה לעשות בכל יום ויום כדי שלא יהיה מצב שלא יודעים מה עושים או שעדיף להשאיר מקום לספונטניות? יש הרבה מקומות שאנחנו בטוחים שאנחנו הולכים לראות אבל אולי יש מקומות שנגלה כשנגיע ואז התכנון יהרס... אני נוסעת בתקופה שבה יהיה חורף בארגנטינה לפי מה שאני יודעת, אז אני צריכה לתכנן את הטיול בהתחשב בעובדה שלא כולם אוהבים את החורף (למרות שאני מאוד מאוד אוהבת) ולמצוא מקומות שבהן החורף קצת פחות מורגש.. ושאלה אחרונה-מתי להתחיל ממש ממש לתכנן את הטיול(קניית ציוד,הזמנת כרטיס וכדומה)-חודשיים לפני,יותר? תודה.... סיון

גרי רשף

New member
המלצת המערכת

סעו לטייל בצפון ארגנטינה: Salta, Jujuy, Tucuman. בחורף מזג האוויר שם נוח, ותקבלו גרסה ידידותית לתייר של בוליביה ופרו. כלומר- נופים אנושיים דומים, אבל במדינה הרבה יותר מסודרת ובטוחה. בנוסף- מי שמטייל בבואנוס איירס ובדרום ארגנטינה מפספס קצת את הצד הדרום אמריקאי שלה ופוגש יותר את זה האירופאי. אם זה לחודשיים שלושה- אפשר לקחת את הזמן ולא לתכנן לוח זמנים מדוייק. חוץ מזה- בדיוק היום התפרסמה כאן הודעה של meishar84 שחזר מטיול חורפי בארגנטינה ואפשר להתייעץ איתו.

yoelmati

New member
כמה דברים לקחת בחשבון

מזג האוויר בחודשים יולי אוגוסט בארגנטינה הוא באמת לא תמיד אופטימלי למוצ'ילרים הרוצים להגיע עד לדרום. ז"א גם עכשיו בקיץ מזג האוויר הוא הפכפך ויש כאן לפעמים ימים של סופות גשמים בחום של 30 מעלות, אבל זה רק לאותו יום בלבד. אבל בחורף יום של שמש במנדוסה יכול יום אחרי זה להפוך למבול של כמה ימים. אני מכיר כאלה שנפלו על ימים עם מזג אוויר מעולה לנסיעה עד לברילוצ'ה, ריו נגרו, פוארטו מדרין או אפילו לטיסה עד לUSHUAIA. אבל מצד שני גם כאלה שמזג האוויר הסוער דפק אותם בדיוק ביום שהם הגיעו למנדוסה - אפילו את הטרק המפוסם לטופונגטו הם לא יכלו לעשות , ושם נעצר גם הטיול שלהם בדרום כי לא היה מעבר בדרכים לברילוצ'ה ולשאר האטרקציות באיזור (מה שגרם להם לחזור לבואנוס או אליי לקורדובה). לכן אני מציע מלבד להשאיר מקום לספונטניות (אתן כבר אחרי צבא נכון? אז תרשו לעצמכן), גם לתכנן הרבה אופציות חלופיות. יש כל כך הרבה דברים מעניינים באיזור צפון ארגנטינה כמו שאמר גרי, אני הייתי מוסיף גם את איזור הSALAR של בוליביה אם אתן כבר בסלטה או חוחוי. אם מזג האוויר סבבה אפשר לבקר אולי באיגואסו. הכי חשוב זה לא לתכנן טיול כדי לסמן "V" על כל יעד (משהו בסגנון, "זהו, הייתי פה"). בכל מקום שתגיעו תמצאו הרבה אפשרויות נוספות מלבד אלה שכבר תכננתם. כנסו לאתר "גרינגו" ושם יש המון המלצות נוספות. מתי להתחיל לתכנן את הטיול? אם כבר יש כסף - אז למה לא מעכשיו? מקווה שעזרתי.

ic11

New member
יולי-אוגוסט

היא תקופה של חופש באירופה,ביגלל זה הרבה דרום אמריקאים שעובדים בספרד,איטליה .....נוסעים לבקר את הקרובים שלהם. רוב הטיסות עמוסות ומלאות!!! עדיף להזמין כרטיס כמה שיותר מוקדם ב2006,נסענו ביולי.הכרטיסים כבר היזמנתי בינואר.חבר שלי חיקה לדקה 90,בקושי מצא כרטיס מי שרוצה לחסוך 100$ דולר לכרטיס,אני ממליץ לטוס בPLUNA

meishar84

New member
טיול חורפי , אם אפשר לקרוא לזה ככה

טיול חורפי , לא היה יותר מידי קר , לפחות לי כי אני גם ככה לא סובל מקור (רק בסלאר סבלתי אבל תוסיפו לזה מחלת גבהים) בברילוצה נפלנו על מזג אויר ממש טוב , רק שהיו יומיים עם גשם בלי הפסקה , וקמנו בבוקר אחרי זה כל ההרים מסביב מפוצצים שלג , בקלאפטה גם לא היה ממש קר , רק טיפה רוחות , אבל שעזבנו היה שלג מקלאפטה עד כמעט ריו גאז'גוס...!!!! (4 שעות נסיעה) בבואנוס היה מזג אויר 10 למעט יום אחד מלא גשם , בסלטה , מנדוזה ,קורדובה ופורטו מדרין היה אחלה מזג אויר. לגבי האגוואסו היה מזג אויר ממש טוב , לא חם ולא קר , הבנתי שבקיץ שם זה סיוט שלא יתואר החום והלחות ! לטראקים בדרום לא יכלנו לצאת בכל זאת בגלל שהיה קר יחסית לטרק וגם רוחות ממש חזקות !!! לגבי פלונה שקלתי גם לטוס אבל יש עצירות בספרד ואורוגוואי , אז קצת באסה ! כרטיס צריך להזמין כמה שיותר מראש , כי אחרת כמו שאמרו נתקעים בלי כרטיסים... אגב למרות שלא ציינו את זה בהרבה מקומות ארגנטינה זאת מדינה נפלאה לעשות בה טיול עירוני משולב בנופים והרבה חיים טובים !!!! היא לא רק למי שמחפש טראקים , יש בה הכול מהכול!!!

ic11

New member
אתה צודק

בקשר למזג אוויר ,לא נורה כל כך.ביולי לנו הייה ביגואזו 30 מעלות+,אפילו הילדים שלי נכנסו לבריכה במלון.בהייה כייף להירטב במפלים.בבואנוב איירס חוץ מיום אחד,הייה לנו ימים של שמש ,נכון הייה קר,אבל כייף לטייל. גם כן,ככה הייה לנו בברילוצ'ה,ימים של שמש וקור,אבל כייף לטייל.ערב אחד ירד גשם,בישבנו כל המשפחה במסעדה על יד החלון, לאכול פונדיו !!!!איפו ישנתה בברילוצ'ה?? בקשר ל פלונה,ככה,בספרד כולם עוצרים,(איבריב,אייר מדריד)הם עוצרים בריו ואורוגואי,שם מחליפים מטוס .כל הסיבוב הזה לוקח עוד 4 שעות!!! אבל כמו שאמרתי חוסכים יותר מ 100$ לכרטיס,במגעים לAEROPARQUE.זה פלוס גדול.כי אתה כבר בבואנוס איירס עצמה,פחות עומס ומי שרוצה להמשיך טיסות פנים לא צריך להחליף שדה תעופה דוגמה : אנחנו טסנו 4 אנשים, בפלונה חסכתי כימת 500 $!!! ב500$ שכרנו דירה לחודש וחצי בבואנוס איירס

אני נוחתת ב-12/12/06 קיץ לוהט, יותר

גרוע מאשר בישראל? אני מעדיפה קיץ על פני חורף. אני טסה באיבריה, שמעתי שהם נוראים ומאבדים מזוודות כל הזמן. אני מניחה שמגזימים, מקווה בכל אופן. הכרטיס שלי כבר משולם, חבל שלא התיעצתי איתכם קודם.

ic11

New member
פתגם בספרדית על קיץ בבואנוס איירס

Lo que mata es la humedad!!! מה שהורג,היא הלחות!!!!יש ימים שיש 100% לחות!!!בילתי ניסבל!!!הריצפה רתובה,הקירות רתובות.....לפחות בבואנוס איירס בקשר לאיבריה,הבעיה היא בספרד,שאין מספיק זמן בין הטיסות במדריד, קדי לעביר את הזוודות.במגיעים לבואנוס באין מזוודות. אני נחתתי בAEROPARQUE ולא מצאנו המזוודות.בפלונה הייו מאוד אדיבים הסבירו לנו המצב,נתנו פיצוי על המקום של 200$ וקיבלנו המזוודות אחרי יומיים.ישר במקום לינה שלנו.באיבריה,שמעתי,הייה להם אותה בעיה,אבל לא הייו כל כך אדיבים ולא נתנו להם שום דבר. אמרו להם ,לקנות הדברים שצריכים דחוף,להביא להם את הקבלות,ביבדקו את ההחזרות שיקבלו.

תודה,לימדת אותי פתגם, איזה יופי

אני אקח בתיק יד כמה פריטי לבוש דקים. והרבה דיאודורנט... חחחח אתפלל שהמוצ'ילה שלי תגיע והכל יהיה בסדר.הנסיעה הבאה עם AEOPARQUE . אתה ממש אוצר של ידע .

גרי רשף

New member
תלוי היכן

בקיץ הארגנטינאי כדאי לטייל בדרום, כי בצפון חם מאוד. בבואנוס איירס חם ולח, וכדאי לזכור שלתיירים תמיד הרבה יותר קשה מכיוון שהם לא יושבים במשרד במיזוג אלא מטיילים ומסתובבים וזה לא נעים. יחד עם זאת- יש הרבה מקומות שהם ככה כל השנה (נניח- תאילנד), אז עדיף להיות בבואנוס איירס בסתיו או באביב, אבל גם בקיץ אפשר להינות למרות הכל. בעיות עם מזוודות כבר היו לי פעמיים כשהגעתי לארץ. אני חושב שזו שאלה של מזל (תמיד יש איזו מזוודה שיוצאת "לטייל") ותלוי גם בשדה התעופה: הם אלה שמטעינים והם אלה שפורקים.. חברת התעופה אחראית על השירות והטיפול בתלונות.

meishar84

New member
לפי הרבה אנשים הבנתי

שהתקופה שאני הייתי אוג'-אוק' זא תקופה מעולה אבל הדרום מתחיל להיות נעים יותר בסוף אוקטובר ככה...

נהיה גם בדרום ואני סובלת מהקור,

בתקופה זו פחות קר. אי אפשר שהכל יהיה מושלם, זה קורה רק באגדות...העיקר היא ההתייחסות למצב, כשיוצאים מהארץ משתנים? נהיים פחות ישראלים עצבנים? אני מתכוונת להנות מכל מצב. בעזרת השם שיעזור לי להיות שלווה....תודה.

meishar84

New member
שם הכול באיזי בפנאן

בניגוד ללחץ שיש פה כולם שם אנשים אחרים כי את רואה רק את התרבות שיש להם ולנו אין מהדברים הכי קטנים כמו עמידה בתור לעלות לאוטובוס בניגוד לפה שכולם קופצים כמו עדר ... וכו' יש לנו המון מה ללמוד מהם

meishar84

New member
בברילוצ'ה ישנתי בטנגו-אין הוסטל

של HI אחלה מקום ויצא ממש זול לכל לילה!!!

כרוני

New member
ארגנטינה כ"כ גדולה

שאפשר לטייל בה כמעט בכל חודשי השנה. אזור סלטה וצפונה שהוא מדברי משהו מקסים גם בסביבות יוני אוגוסט. ואז לקראת אוקטובר יש הרבה אטרקציות בדרום עד בואך פוארטו מדרין. למטייל הישראלי הצעיר יש מעין גישה מוטעת שגורסת שיש בדיוק שבועיים וחצי מושלמים [כמובן שאני אומר את זה בציניות] לטייל במקום מסויים כך שמזג האוויר בו יהיה מעולה. לרוב זה נובע מהבורות והשטחיות של מעבירי ההרצאות בלמטייל וכדומה. דוגמא פשוטה: אי אפשר לטייל בדרום אחרי פברואר. כולם נלחצים וממהרים אחרי הקרנבל להספיק להגיע לעשות את הויאריקה ולבקר באושווייה כי ההוא ב"למטייל" אמר. וזה די אדיוטי. מזג אוויר זה לא דבר קבוע כלל וכלל. נכון, ייתכנו שנים שהחורף יגיע מוקדם ויש שנים שגם בסוף מרץ תחילת אפריל אפשר לעשות את הדרום כולו כולל הויאריקה טרברס [אני דוגמא חיה], בלי למות מקור אנטארקטי טיפוסי. אומנם כדאי לתכנן מראש מועדים ועונות בשנה אבל לא צריך להסחף כמו פתי אחרי ספורים של אחרים. כדאי שתקראי את המייל שכתבתי לרבקה. אם אפשר לשאול למה ננעלתם על שלושה חודשים מיולי? למודים? אם אין הגבלות עדיף לנחות בסוף ספטמבר תחילת אוקטובר כי אז אפשר לכסות את רוב המסלול שעושים המוצילרים הצעירים. ציוד- זה עוד אחת מהגישות של המטייל הצעיר. חנויות כמו "למטייל" קורעות אותך עוד לפני שעלית על המטוס. דוחפים לך דברים גם אם לא צריך. עוד לא נכנסת לחנות וכבר מלחיצים את אמא ואבא שלך שצריך את זה וזה וזה וזה וזה וזה. [הרי בוודאי שהם יבואו איתך לוודא שקנית הכל..........הרי אמא ואבא לא יתנו לבן/ת שלהם לצאת בלי 1001 פריטים במוצילה כולל חמסה, שום ודקסמול ליילה.] אפשר לקנות שם [=בארגנטינה] הכל ובזול. צריך לדעת איפה לחפש. לא ייאמן כמה כסף זה חוסך. כרטיס - כמה שיותר מוקדם....חודשיים זה כבר אפשרות להתקע בלי כרטיס.

meishar84

New member
לחנות תבואי עם דברים שאת צריכה

אל תתני להם לדחוף לך סתם דברים ולפעמים יש חנויות שנותנים אחלה מבצעים על דברים , אני נגיד חסכתי על הציוד משהו כמו 1500 שקל הנחה.... לגבי העונות , אםשר לטייל בכל מקום ובכל זמן רק הבעיה זה אם הדרכים חסומות קר ממש ויש רוחות וגשמים שאי אפשר לצאת מההוסטל וכו' בגדול לכל מקום יש את התקופה המומלצת אליו אבל תמיד אפשר להגיע בתקופה אחרת ולא תהיה בעיה ...

meishar84

New member
כל מיני

מוצ'ילה קטנה של דויטר שק"ש פוך פליז טוב טוב ביגוד טרמי סנדלים 2 מכנסיים

כרוני

New member
חשבתי כל פריט בחזקת שלוש ולא מבין

מי עשה לך הנחה של 1500 שקל איזה חנות זו??? מגיע לה פרס חנות השנה של חיים הכט

למעלה