טיול בפולין...

SupermanZW

Well-known member
כן, בהחלט

בפולין קרו עוד הרבה דברים חוץ מהשואה, האדמה הפולנית לא אשמה בשואה אלא הנאצים, יש בפולין מקומות יפים ממש כמו שיש בה מקומות מזעזעים וכמו שמותר ללמוד את ההיסטוריה מהמקומות המזעזעים מותר גם להנות מהמקומות היפים. פולין אינה אנדרטה, היא מדינה ככל המדינות ויש בה גם אנדרטאות, כמו כן יש בה גם נופים יפים ששווה לראות והרבה דברים שאפשר לעשות, אני חושב שמאוד כדאי לצאת לנופש בפולין למרות הזוועות שהיו שם, חוץ מזה אין מדינה בעולם שלא התרחשו בה זוועות ואת אותם הזוועות שעברו אבותינו שנספו עברו גם פולנים, לכן כמו שהם מצליחים לראות את המקום בו נרצחו בני משפחותיהם לא רק כבית קברות אלא כמדינה, כך גם אנחנו, לא הכול שחור, צריך לדעת להתבונן גם בצדדים היפים ולהיות אופטימיים. גם כשמסתכלים על הרע אסור להתעלם מהטוב סביבו, כי כך החיים נראים הרבה יותר יפים, יש לנו מספיק צרות, אל לנו לדכא את עצמנו, מוטב למצוא סיבות להנות ולשמוח מהטוב למרות הרע. אין רע בלי טוב ואין טוב בלי טוב, זו דרכו של עולם, וכדי להפיק מהחיים את המיטב Always look at the bright side גם כאשר אתם בפולין והרשו לעצמכם לנפוש בה בלי רגשות אשמה למרות מה שקרה בה.

טחחחחחחח אחלה שאלה!

אני הייתי בפולין בחוף כשהיה שלג והכל היה אפור... הייתי חוזר לשוק בקרקוב ולאושוויץ...

חס וחלילה!

שאף אחד לא יעיז לעשות את הדבר הזה! בתור אחד שחזר מפולין לפני 3 שבועות אני פשוט יתעצבן אם מישהו יעשה כזה דבר! אם טסים לפולין אז זה כדי ללכת למחנות ההשמדה, ולכל שאר המקומות שקשורים לשואה, אבל לטייל ממש לא!

SupermanZW

Well-known member
למה לא?

האם כל מה שיש בפולין זה מחנות השמדה? האם חוץ מדברים הקשורים בשואה אין בה דבר שראוי לראות? האם אדמת פולין אשמה במשהו במות הנספים? רק הנאצים אשמים בשואה, אדמה היא דומם, היא לא עשתה דבר, אין שום סיבה הגיונית להמנע מלנפוש ולטייל בפולין.

NYMets Man

New member
אדמת פולין כולה מלאה בדם

כך גם אותם נהרות יפים ופסטורלים, כולם מלאים בדם של אבותייך

SupermanZW

Well-known member
אבל

לא הנהרות רצחו את אבותיך אלא הנאצים, ולמרות שהנהרות מלאים בדם הם יפים והצפיה בהם ובנוף שמסביבם משרה שלווה, האם מעשים מתועבים שבוצעו ע"י אנשים הופכים את האדמה עליה בוצעו אותם פשעים למקוללת למרות שלא היא גרמה להם? היופי שבפולין לא ממעיט את גודל אסון השואה, כמו כן גודל אסון השואה לא ממעיט מהיופי שבפולין.

בלבלה

New member
לנו יש את הפגישה שבוע הבא

ואני חושבת שזה יהיה קשה....... ילדים יקראו דברים ויחזירו אותנו חודשיים אחורה למסע. אני אישית מתכוונת לנסוע שוב לבקר בפולין, בעוד כמה שנים טובות אולי עם המשפחה ואולי לבד. אני לא חושבת שהספקתי לראות הכל במסע הזה, יש עוד הרבה מה לראות.

למעלה