טיול לבית החולים

טיול לבית החולים ../images/Emo193.gif

חייבת לספר לכן על הטיול הכתתי שהצטרפתי אליו לפני שבוע וחצי כהורה מלווה. אחד מבתי החולים האזוריים (שהגן של הבנות שייך לאותו הארגון שביה"ח שייך אליו) הזמין את הגן לסיור שילמד את הילדים על בית החולים. היו צריכים הורים מלווים, יובל התחננה שאצטרף, אז באתי. תהיתי ביני לבין עצמי איך יעשו סיור לכל כך הרבה ילדים - מה, יעבירו אותם בין חדרי החולים? מסכנים המאושפזים שהדבר האחרון שהם צריכים הוא חבורת ילדים עליזים ורעשניים על הראש שלהם
אז לא. לא עברנו בין החדרים, אלא הם לקחו חדר כנסים גדול ריק וארגנו בו "תחנות" - תחנה אחת לכל נושא, ובו איש צוות של ביה"ח (אח, אחות, טכנאי, תזונאית, וכו') שמסביר. היתה תחנה של 911 בה שוטר הסביר מתי מצלצלים ל-911 (מספר החירום), תחנה בנושא חדר ניתוח, תחנה של תזונה, רנטגן, שמירה על נקיון ורחיצת ידיים... וגולת הכותרת התחנה האחרונה בתור - חדר יולדות! הביאו לתחנה גריל מחמם עם תינוק פלסטיק, ועריסת-קופסה ובה עוד שני תינוקות. בעריסה בקבוק תמ"ל עם הלוגו של חברת התמ"ל ופטמה חד"פ, וכמו כן בקבוקי משחק להאכלה. אני עומדת מאחורי הקבוצה עם תמר במנשא וממלאת את פי מים. האחות מסבירה לילדים שכשאמא צריכה ללדת היא הולכת לבי"ח. היא פונה ליובל ושואלת "את זוכרת שהלכת לבקר את אמא בבי"ח כשנולדה לכם התינוקת?" יובל מסתכלת בה בתמיהה ועונה "כן, אבל לא זאת... את מאיה הלכנו לבקר". האחות מסתכלת עליי בפרצוף מלא
ואז פונה ליובל שוב ושואלת "לא הלכת לבקר את אמא בבי"ח?" יובל אמרה לה "לא, היא לא נולדה בבית חולים". האחיות (שלוש במספר) התחילו להחליף צבעים ולעשות פרצופים של צפרדעים ירוקות. "אז איפה היא נולדה?" השאלה כבר היתה מופנית אליי, אז עניתי "בבית". מפה התחיל דיון על האם זה היה מתוכנן או לא, ויובל זכתה לתגובה "וואו, זה באמת מאוד יוצא דופן כי רוב התינוקות נולדים בבית החולים" (סחה על הדה-לגיטימציה ללידות בית). עברנו לתינוק שעל הגריל. האחות מסבירה "פה אנחנו שמים את התינוק אחרי שהוא נולד כי חשוב לחמם אותו ורק אחרי שהוא מתחמם הוא חוזר לאמא שלו" (שוב, ממלאת פי מים ורוצה לצעוק עליה שאם היו שמים את התינוק מראש על האמא שלו במקום לקחת אותו ישר ולרחוץ לו את כל הורניקס הוא לא היה מתקרר מלכתחילה). "אח"כ אנחנו עוטפים את התינוק ומפה הוא עובר לעריסה. אנחנו מאכילים את התינוקות עם בקבוקים קטנים כאלו, אתם רואים ילדים? מי רוצה לנסות להאכיל את התינוק? הנה, זה מאוד חשוב לנו לדעת שהתינוק יכול לעכל את הפורמולה (אני עד עכשיו בהלם שהיא השתמשה במלה הזו) ולעשות קקי ופיפי" בשלב הזה היא קולטת אותי עושה
בשקט ושוחקת את שיניי, ואני יכולה לראות את הגלגלים שלה מתחילים להסתובב בראש... המממ... זאתי גם ילדה בבית, גם שמה את התינוקת במנשא, היא בטח מיניקה! אני אגיד משהו על זה: (אחרי שנתנה נאום בן 10 דקות על חשיבות הפורמולה והבקבוקים היא אומרת בקצרה רבה) "יש שתי דרכים להאכיל תינוקות, האמא יכולה לבחור להניק או לתת בקבוק. זה רק האמא בוחרת לפי מה שהיא רוצה. בואו ילדים, מי רוצה להחזיק את התינוק? מי רוצה לעזור להאכיל אותו מהבקבוק?" לא ידעתי אם לצחוק או לבכות (לבכות, לבכות). זה החינוך המצויין שמקבלים ילדי הגן... משהו משהו.

debby12

New member
מנהל
אוי. בחילה ../images/Emo5.gif

תשמעי יקירתי, את ממש מאופקת ונחמדה. אני לא הייתי מחזיקה מעמד כל כך יפה ומנומס. אולי בעצם כן - רק כי לא הייתי רוצה להביך את הבת שלי. תגידי לי - עכשיו עלה לי רעיון בראש. אין אצלכם בגן מסורת שבאים הורים ומספרים על העבודה שלהם? אז תבואי את ותספרי לילדים שאת יועצת הנקה ועוזרת לתינוקות לקבל מזון טוב יותר מאבקת חלב פרה רזה מעורבבת עם שמן קוקוס ופוספטים. אה - ותביאי בובות כדי שיוכלו לשחק עם תנוחות הנקה

debby12

New member
מנהל
כן. אבל באמריקה אני מניחה שלא יילך

כי הנקה נחשבת "לא צנועה" איכשהו. אני לחלוטין לא צוחקת. בחופשת לידה הלכתי לקנות בגדים עם אמא שלי בחנות גדולה ויוקרתית (נורדסטרום). בקיצור היה יום חול בבוקר, החנות היתה די ריקה וגם יש להם חדרי הלבשה ענקיים כאלה עם משטח עם ראי וכורסאות ליד תאי ההלבשה (כלומר - זה עדיין בתחום הפרטי של חדרי ההלבשה - ככה לא צריך לצאת להתפדח עם בגדים שלא בדיוק מתאימים). ואז זה בכלל נפלא כי אפשר לשבת בכורסא במתחם הפרטי הזה של חדרי ההלבשה של הנשים וממילא כולן שם נשים [לא שהיתה שם אף אחת חוץ מאמא שלי וממני - אבל אם היו - הן היו נשים) כמקובל שם - שירתה אותנו בצמידות מוכרת (דווקא היה כיף - הלכה חזרה הביאה צבע אחר, מידה אחרת בלה בלה). כמובן שגילגי שהיתה אז בת 6 שבועות באה איתנו ו- איך לא - התעוררה ורצתה לינוק (זה מה שהיא עשתה 22 פעמים ביממה בגיל הזה) רק מהנימוס ביקשתי רשות מהמוכרת ששירתה אותנו להניק - ובכך בעצם אמרתי לה "רגע פוס, עושים הפסקה במדידות כי צריך להניק תינוקת. תיכך נמשיך". המוכרת התחילה להחליף צבעים במין מבוכה איומה (אמיתית) ואמרה משהו כמו: "טוב, כולנו פה מבוגרים, אני לא מניחה שיש עם זה בעיה". ואז ברחה לה מהבושה. אני זוכרת כמה מפתיע זה נראה לי - כאילו הנקה זה "עניין למבוגרים בלבד" כי מעורב בזה ציצי <לא הפתיע אותה שברחה. גם אותי זה הביך לפני שהיו לי ילדים> אני חושבת שאם אמהות בגן של הבת של רוני ישמעו שהיתה שיחה על הנקה הן בהחלט עשויות להביע מורת רוח. זה מה שמזעזע בעיני - שתמ"ל יותר לגיטימי כי "הוא לא מיני" (ואמריקה הרי פוריטנית בטירוף)

ת'אמת? בחיים לא נתקלתי פה במבטים

וגם לא בהערות. אני חייבת לציין שמעולם לא ביקשתי רשות או ציינתי בפני מישהו שאני אוטוטו שולפת שד - פשוט עשיתי זאת. גם בגן הינקתי (את כל השלוש - אבל לא בבת אחת
) ואף פעם לא קיבלתי הערה או מבט שלילי לא מהגננות, לא מהילדים, ולא מההורים. הדבר היחיד שדווקא היה מצחיק הוא שהגעתי יום אחד לגן ואחת הגננות סיפרה לי בעודה מתגלגלת מצחוק שמאיה סיפרה לה ש "THE BABY IS EATING MOMMY'S ציצי" ומה שהצחיק אותה בעיקר היה השימוש במילה "ציצי" העברית שהיא חשבה שהילדה אומרת TITS...
כמו כן, רוב האמהות בגן שיש להן תינוקות קטנים היניקו לפחות קצת, ונורא מתנצלות בכל פעם על כך שהן "כבר לא מיניקות" או "הפסקתי מוקדם כי התאומים הרגו אותי" או "אני משלבת לו תמ"ל".

debby12

New member
מנהל
כשאני לא בבית שלי אני תמיד אומרת

משהו לפני - כדי לא להביך/להפתיע. זה לא שאם יגידו לי "לא" אני ארעיב את הילדה.... אבל ממילא אף פעם לא אומרים לא. בהרגשה שלי זה חלק מדרך ארץ. גם אם הייתי רוצה להוציא סנדויץ מהתיק ולאכול בעצמי הייתי מבררת שהסיטואציה מתאימה. מעציב האמהות המתנצלות כי זה מראה שהן לא שלמות עם עצמן.

מאי261

New member
אין על נורדסטרום להנקה

כל פעם שהייתי צריכה להניק בקניון (קרה הרבה...) הייתי סרה לכורסאות הנוחות האלה. אגב נדיר שהייתי לבד, לעיתים קרובות היו מניקות אחרות.

אום נטע

New member
כשבתי עוד היתה הולכת לגן

אז הגננות נהנו לספר לי שהיא משחקת שם בלהניק בובות
(בבית היא היתה מיניקה את סוסי הפלסטיק שלה, ופעם ראיתי שהיא מיניקה את כריש הגומי של האמבטיה ... )

debby12

New member
מנהל
ילדה מתוקה וגם אמיצה

להניק כריש?! אמא'לה - השיניים... מצד שני אולי היתה לו תפיסה טובה

הגננת של יובל סיפרה לי אתמול

שהיא כל הזמן משחקת בלהיות בהריון וללדת... מעניין כי בבית היא הפסיקה לעשות את זה.

הבית? המקור?

משערת שכן, פשוט היא נהגה לשחק בלהיות בהריון וללדת בבית המון, ולאחרונה הפסיקה ולכן חשבתי שהנושא ירד לה קצת מהתודעה... מסתבר שלא אם בגן היא עדיין משחקת בזה.

הבוסית שלי עשתה את זה

בבתי הספר של ילדיה (שלושה) אבל בגילאים יותר גדולים. אני לא חושבת שיש בגן פרוייקט כזה שהורים מספרים על העבודה שלהם, וגם לא בטוחה שזה יעניין את הילדים. אולי בעצם את הגדולים (גן חובה...) או שאחכה קצת לגיל ביה"ס? קולט (הבוסית לשעבר) סיפרה שדווקא היה להיט, היא הסבירה להם ע"י השוואות לדברים אחרים (למשל, הביאה לכתה 2 קערות עם עוגיות, האחת מעשה ידיה להתפאר והשניה קנויות מהחנות ושאלה מה יותר טעים
ברור שהעוגיות תוצרת בית היו יותר טעימות
)

Manty

New member
אצלנו בגן

אין כזו תוכנית של הצגת תפקיד ההורים (כי בסה"כ זה די משעמם. אדון סוזוקי סאן עובד בחברת ענק, גברת סוזוקי סאן עקרת בית. אדון יאמאמוטו סאן עובד בחברת ענק, גברת יאמאמוטו סאן עקרת בית. אדון טאנאקה סאן עובד בחברת ענק, גברת טאנאקה סאן עקרת בית. יו גט יט
) אבל בתחילת השנה (אפריל) כל אמהות השכבה בגן נפגשות לקפה ומספרות קצת על עצמן. מארגני המפגש ביקשו שכל אחת תבחר לספר על תחביב או על חלום שלה, או על מאורע מעניין, וכדומה. כל אחת בתורה סיפרה קצת על עצמה אך מאחר ומדובר ב 60 נשים, זה נהיה די ארוך ומשעמם ושיחות צדדיות החלו להשתלט. אני דיברתי לקראת הסוף וסיפרתי את סיפור לידתה של מאיו
לא יודעת אם זה היה הנימוס היפני כלפי הזרה, היפנית העצובה שלי שנעזרה בהרבה שפת גוף (לידה, אני מזכירה
), או אולי באמת הסיפור עצמו, אך למרות שסיפורי התארך מעל הזמן המוקצב (
), זכיתי בריתוק מוחלט, בהמון צחוק ובמחיאות כפיים סוערות בסופו
לגבי הנקה, אמהות הגן מאד מעורבות בחיי הגן ומבלות שם שעות רבות ולכן אני נתקלת בהרבה מניקות של לפחות עד גיל שנה ויותר. זה פשוט נון אישו. סיפרתי כבר שיצא לי לדבר עם אמא אחת שפתאם הודיעה לי שהיא עדיין מניקה את ביתה, חברתה של ביתי. בגיל - 6
בגן, אין עגלות אך יש מנשאים, מהסוג הזה
(למרות שהאמהות דווקא משלבות ...)

debby12

New member
מנהל
איזו תמונה מקסימה!

מאיו היא הקטנה שלך נכון? אז מי זו בתמונה? וגם הסתקרנתי עד מאוד - גם בעלך הוא קאישה-אין? <למדתי פעם יפאנית. פעם כשהיו לי חיים...> וגם הסיפור מגניב. אני בטוחה שהוא היה הסיפור הכי טוב. לא הבנתי עד הסוף - את הסיפור סיפרת לילדים? (כי כתבת שזה היה בגן) אונגאישימסו

Manty

New member
דבי סאן, יורושיקו אונגאישימאסו ../images/Emo13.gif

בתמונה זו קויו, אחותה הגדולה (6) של מאיו. אכן, בעלי הוא גם עובד חברה..
את הסיפור סיפרתי לאמהות. אמנם הינו בגן, אך בחדר אחר משל הילדים. ברוב שעות הגן אני גם נמצאת שם בפעילויות ובחוגים לאמהות (מאחר ורוב האמהות ביפן אינן עובדות מחוץ לית, כל הישיבות והפגישות של ההורים עם המורים וכדומה נערכים בבוקר, בייצוג האם. ומאחר וילדים מתחת לגיל 3 כמעט תמיד בבית , הם גם תמיד נוכחים).

debby12

New member
מנהל
דומו אריגאטו גוזאימשיטה

על התשובות. מאוד מסקרנים אותי החיים ביפאן. אולי פעם תהיי "אשת השבוע" שלנו ונשאל שאלות? בכלל מה דעתכן על הרעיון של שרשור "אשת שבוע" פה? <אני מניחה שמוכר לכן מפורומים אחרים>

mise

New member
איזו בובית!

היא אמנם נראית יפנית ולמרות שמעולם לא ראיתי אותך, מנטי, יש לי תחושה שהיא דומה לך.

Manty

New member
הלוואי...

אף אחד מילדי אינו דומה לי
אולי החמישי?
סתאאאאם.. הבאסטה סגורה

למעלה