טיול לבית החולים

סטיוויה

New member
זה מעציב אותי

זה ממחיש בצורה מדוייקת את החנוך ללידה שילדות(וילדים,אבות לעתיד) מקבלות.

שָׂרָה

New member
מזכיר לי את שלום שאמר לי בתמימות

'וכאשר תלכי לבית חולים, אני יבוא לבקר ולראות את התינוק החדש' ושאלתי אותו מי אמר לך שהולכים לבית חולים? והוא אמר: הגננת אמרה לי

נו ברור, הן לא יודעות אחרת. לבנות

שלי הגננות אמרו "את תעזרי לאמא עם התינוקת החדשה, נכון? את יכולה לעזור להאכיל אותה למשל..." ויובל ענתה להן בלי למצמץ שלהאכיל היא דווקא לא יכולה כי אין לה ציצים גדולים כמו לאמא (גדולים? מואה?
) אבל היא עוזרת לחתל ולהצחיק אותה
אצלנו כל הגן בערך ידע שהלידה מתוכננת להיות בבית אז לא ניג'סו להן עם זה. איך ידעו? לילדה שלי יש, שתהיה בריאה, פה מספיק גדול... היא יידעה את כולם ולא הפסיקה לספר איך למרות שהיא ואחותה נולדו בבית החולים, הקטנה תוולד בבית.

אום נטע

New member
../images/Emo10.gif

וזה חינוך לפלורליזם ... מצטרפת להמלצה של דבי ללכת לגן ולהסביר לילדים בשביל לאזן את הרושם מבית החולים (לא שהם לא יתקלו ב'חינוך' הזה עוד מליון פעמים ... )

mise

New member
../images/Emo4.gif זה פשוט אבסורד.

א ב ס ו ר ד. זה להכניס לילדים את השקר מגיל 0 (לא רק בזה שבגיל כזה מספרים להם סיפורים על פורמולות, הפרדת האם מהתינוק, חימום בגריל וכו' וכו', אלא שמיום שהם נולדו, אני מניחה שרובם אכן קיבלו פורמולה, שהיא שקר גס לכל מערכות הגוף), לעוות להם את המציאות הפשוטה ולסלף את השקפת העולם הבסיסית. כל הכבוד לך, אני לא הייתי מצליחה לשתוק, כי שלא כמו דבי, ודאי לא הייתי חושבת על "בושות לבת שלי" (וכאן אני מתחילה לחשוב, שאולי אני אמא פדחנית, כי הדברים האלה לא עולים לי בראש. אני צריכה איזה דבי על הכתף שתזכיר לי כל הזמן). במצבים כאלה הפנים שלי ישר מתכרכמות וחרצובות לשוני משתחררות (איי, יצא לי חרוז). אני חושבת שהרעיון של דבי גאוני. אומרים "כל המציל נפש אחת" וגו' - אם תצליחי להשפיע על כמה ילדות להנקה עתידית, עשית את שלך ועזרת לדורות שלמים (לילדים שלהם ולילדי ילדיהם וכו' וכו').

זהו, שדווקא האיזור הזה הוא

יחסית "איזור של מיניקות". אני מייחסת את זה למעמד הסוציואקונומי הבינוני-גבוה ולרמת ההשכלה + לקרבה לעיירה אוניברסיטאית ידועה מאוד (משפיע על ההשכלה). אני חושבת שהרעיון של דבי מצויין אבל לא בהכרח לגילאים האלו אלא מתאים יותר לגיל ביה"ס שם ממילא יש הרצאות של ההורים על תחום עיסוקם.

אבל את יכולה לעשות משהו אחר

וזה לבוא לגן ולספר לילדים על איך תמר נולדה בבית. עם בובות וסימולציות
הם יהיו מרותקים, אני בטוחה. ואז תוכלי לאוורר להם קצת את הראש מהתמונות של הגריל וכל השאר. (זה יהיה טיפה בים, עם כל הטכנולוגיה וההפחדות שמסביב, אבל אולי טיפה מכרעת לאחד או שניים מהם)

ומשהו נחמד שיובל אמרה לי אתמול

במהלך אמבטיה משותפת שלי ושל הבנות, שוב נטחן נושא ה"אני נולדתי בבי"ח אבל תמר נולדה בבית" החביב עליה (אחרי שציינתי בפני תמרי שהיא מתרחצת כעת במקום בו היא נולדה). יובל אמרה פתאום (לא שאלה אותי מעולם את זה בעבר "למה אני נולדתי בבי"ח וגם מאיה?" עניתי שעשיתי טעות, שאני מצטערת שגם היא וגם מאיה לא נולדו בבית. היא חשבה שניה וחצי בדיוק לפני שהכריזה שכאשר לה יהיו ילדים, הם כ-ו-ל-ם יוולדו בבית. ושבה וחזרה: "ALL OF THEM!" כמה וכמה פעמים. יעני, מכניסה לי כבר מעכשיו שהיא תהיה אמא יותר טובה ממני
(היא אוהבת לעשות את זה. לדוגמה "כשאני אהיה אמא אני ארשה לילדים שלי לאכול כמה שוקולד שהם רוצים! אפילו לפני ארוחת ערב!!!")

הילהל

New member
הילדים הם שגרירים קטנים

אני קולטת איך יונתן מסור להנקה ומעביר את זה הלאה (כמו העמידה שלו מול האיסור להביא אחים למסבית הסיום, פספוס בן 4.5 שנעמד מול הגננת ומודיע "אחותי תינוקת יונקת והיא באה לכל מקום שאמא שלי הולכת והיא לא מפריעה בכלל")). אני מניחה שככל שהבנות שלך יגדלו וירגישו נוח יותר הן יהיו שגרירות קטנות לענייני לידה והנקה גם.

איזה ילדון מתוק וחכם!../images/Emo99.gif

ומאיה שיחקה עם בובה בעגלה לפני כמה ימים. היא ניגשה אליי ואמרה שהבובה רעבה. אמרתי לה "אז תאכילי אותה! מה הבובה שלך רוצה לאכול?" ענתה מאיה "APPLE SAUCE". "ומה היא רוצה לשתות?" מאיה, בפרצוף של - איזה טמבלית האמא הזאת היא לא מבינה כלום, ענתה לי בזלזול "היא שותה חלב מהציצי, אמא!" (מה שהרס בעיקר היה הטון, כאילו איזו מטומטמת אני מה אני בכלל שואלת, זה הרי ברור מאליו!)

שמעתי את חריקת השיניים עד לכאן

זה פשוט לא נתפס מבחינתי שמציגים את התמ"ל כנורמה. למה שילדים ידעו על "אפשרות נוספת" בכלל? הרס אותי שההנקה היא האופציה השניה, ושלא היתה מוזכרת לולא חריקת השיניים שלך. עד לאן הגענו?

vashti72

New member
מרגיז מרגיז../images/Emo67.gif

אני מרגישה שמכל מקום העברת הידע מונחית משיקולים שאינם שיקולים של טובת האשה ובריאותה, או טובת הילד. יש כל כך הרבה גורמים כלכליים מעורבים!

למעלה