בדור עצמה (למעשה צריך לכתוב דאר) יש מקדש לפוסיידון ועוד כמה אלים יוונים ורומיים ששרידיהם עדיין נראים יפה באתר. המקדש שאתה מתכוון אליו (נדמה לי שאליו אתה מתכוון) הוא מקדש שכנראה הוקדש לאשרת-ים ליד נהריה שאני לא בטוח שנשאר ממנו משהו.
שאני מתכוון למקום הזה שבין דור לבין הבונים. אני זוכר שקראתי ב-YNET בזמנו שיש שם שרידי מקדש לעשתורת או אשרה או משהוא שמתחיל ב-A. אני זוכר גם שיש אפילו מישהי שמארגנת טיולים לאזור במטרה להתחבר לאנרגיה. יצרתי קשר, אך אחר כך זה נשכח.
בארץ יש עשרות אם לא מאות אתרים פגאניים קדושים. אפשר במקום לבחור מדינה, לבחור אזור בארץ ולדבר על אתרים בו (למשל גולן, גליל עליון, גוש דן וכו'). רק כדי להמחיש את הכמות, בעיר חצור לבדה יש 6 מקדשים!!
עוד מקומות שאת שמם איני יודע בדיוק הם אתרי קבורה ויקינגים, ומצבות רוניות. מן הסתם בשוודיה בנורבגיה יש הרבה כאלה, המעט שאני יכול להציע זה קישורלויקיפדיה בנושא. עוד מקום באותו אזור של העולם: פאגאני או לא פאגאני- זה די קשה לשפוט. זו כנסייה מהסוג שמייחד את הארצות הצפון אירופאיות, הכנסייה המסויימת הזו ביחד עם מס' כנסיות נוספות נשרפה עד היסוד ונבנתה מחדש (1992) על ידי ואנדליסט וחבורתו. הקטע הפאגאני פה, הוא שהמציתים טוענים כי הכנסייה נבנתה על אתר ויקינגי, בעוד שהצלב של הכנסייה (המגדל) הוא בדיוק המרכז של אותו אתר. גם לזה יש קישור.
בנוסף למקדש אפולו שכנראה היה שם (שאם לא השתנה משהו בשנה האחרונה עדיין לא נחשף) הישוב היה בנוי על עיר שנקראה על שם האל רשף. לפעמים קוראים לאפולוניה גם תל-ארשף מהסיבה הזאת. אפשר לראות את מערות הקבורה של הישוב הזה מהמאה ה4-5 לפני הספירה בכפר שמריהו. אולי בהזדמנות אני אלך לבדוק יותר לעומק מה יש שם. יותר מזה אני לא יודע על אפולוניה בהקשר לפאגניזם, נבנה על הישוב מבצר צלבני, והם דאגו להרוס הרבה מאוד ממה שהיה שם. כמו להרוס את פסלים בשביל לבנות מהם בתים אחר כך