טוקיו היא לא כל יפן. אבל היא חלק ממנה
בדיוק כמו שתל אביב היא חלק מישראל וניו יורק היא חלק מארה"ב (אם כי אמריקאים יגידו שניו יורק היא לא אמריקה האמיתית).
לגבי עניין הלינה בעיר - כאמור טוקיו ענקית ואפשריות הלינה בה רבות מאוד. החל ממלונות פאר ועד מלונות קפסולה. ובאמצע יש עוד כמה דברים כמו ריוקנים וכו'.
כשאני מבקר בעיר גדולה כלשהי אני מעדיף מיקום טוב (לאו דווקא שיא המרכז אלא דווקא מקום שיותר נעים ומעניין בשעות הערב אחרי ששוטטתי כל היום). ככה יש לי מקום שבו אני זורק את המטען וחופשי להסתובב בלי יותר מדי הגררות ברחובות עם מזוודות ותיקים עד הרגע הבלתי נמנע שבו חייבים לחזור הביתה
אלא אם כן, אתה רוצה להתנסות ביותר מסוג לינה אחד שיש ליפן להציע ואז באמת כדאי לך לחלק את הלינה לשני מקומות שונים באופיים.
לגבי מה לעשות 8 ימים בטוקיו - הייתי שם 6 ימים ומתוכם יום אחד הוקדש לביקור בהאקונה ויום אחד למעשה בוזבז על סידורי נסיעה הביתה. זה לא היה מספיק בשום קנה מידה. לעיר יש המון מה להציע. מצד שני, עם מערכת הרכבות הכ"כ משובחת שיש להם לא צריך לפחד לעשות גיחה אחת או שתיים למקומות מחוץ לעיר (עם לינה של לילה מחוץ לעיר ולחזור).
האקונה והאיזור זה יעד קלאסי לגיחה כזו.
לגבי ויזת כניסה - לא אמורה להיות שום בעיה. טסתי עם אבי היקר ונחתנו באוסקה. ביקורת דרכונים עברנו בלי בעיה .
אחת מפקידות המכס החליטה לבדוק את המזוודה שלי. היא הרימה בזהירות את הבגדים, בדקה שאין חומרים אסורים. היא שאלה משהו על שתי שקיות קפה טורקי של עלית שהבאתי לחבר שגר באוסקה, שאלה אותי עוד כמה שאלות ושחררה אותנו לדרכנו בלי בעיה.
זו הייתה הפעם הראשונה אי פעם שעצרו אותי במכס כלשהו בעולם...