טיול לסרי לנקה דרך קטאר (דוחה)

EyesToSee

New member
טיול לסרי לנקה דרך קטאר (דוחה)

ביצעתי טיול לסרי-לנקה בעזרת טיסות דרך דוחה (קטאר),עם פספורט ישראלי בלבד וילדים רעשניים דוברי עברית בלבד. להלן מסקנות:

1.בסרילנקה היתי מספר פעמים, אבל מעולם לא טסתי דרך דוחה עם קטאר אייר ליינס.
הרישום,ההזמנות, השהות בשדה התעופה ובעיקר חברת התעופה הקטארית היו חוויה מעולם אחר, עולם בו הלקוח הוא המלך ותפקיד האחרים הוא לנסות ולהמעיט את הסבל בטיול ולגרום לך להנות, פשוטו כמשמעו.
2. הטיול בסרי-לנקה היה בן 11 יום וכלל שהות במלונות בני 4 ו 5 כוכבים בלבד, ללא כל מאמץ לחסוך בכסף.
3. הטיול בסרי-לנקה התנהל בעזרת נהג\מדריך מקומי יודע אנגלית והוזמן דרך חברת תיירות מקומית.
4. אני בכוונה לא מציין פרטים כדי שלא ישתמע זהו "תוכן מקודם", כל המעוניין באינפורמציה אישית נוספת מוזמן לפנות אלי דרך הפורום, לא מבטיח תשובהמפורטת.

EyesToSee

New member
חוץ ממשפט מטומטם, אתה גם מסוגל לנמק?

מדוע לדעתך זה מסוכן?
מדוע ,לדעתך, לא מפרסמים את העובדה שאלפי ישראלים עוברים את התהליך הזה יום-יום, ללא כל פרסום ושביעות רצון מלאה.

אספרסו2

New member
אלפי ישראלים יום יום?

אם אתה רוצה לשמוע את דעתי הרי שזה לא רק טמטום אלא גם חוסר אחריות הורית לקחת לרולטה הרוסית גם ילדים קטינים שתלוים בך להגנתם.
&nbsp
&nbsp

ANZ1

New member
לפי מה שהוא כתב 100 אחוז מהתיירות בסרי לנקה הם ישראלים

אין שום תיירים אחרים
כי בסרי לנקה בשנה נכנסים 2.1 מיליון תיירים שהם 5.7 אלף ביום
וכולם ישראלים

ANZ1

New member
נו באמת

טיסה לסרי לנקה דרך מדינה ערבית במפרץ הפרסי שאין לה יחסים דיפלומטים עם ישראל, נהפך להיות היעד מס 1 של ישראלים ?
אם אתה משקר לפחות תעשה את זה הגיוני
ליוון למשל, למדינה עצמה עם כל האיים טסים ביום אחד כאלף ישראלים,
לכל היעדים בעולם כולם, יוצאים בשנה כ 3.8 מיליון ישראלים, שזה כ
כ10 אלפים ביום, אז מתוך 10 אלפי יציאות של ישראלים יש כמה אלפים לסרי לנקה דרך המפרץ, אלפים ? אין אלפים, גם לא מאות, גם לא עשרות, בממוצע אולי יש כמה בודדים.
אגב, מכל העולם כולו, יש בשנה כ2.1 מיליון תיירים בסרי לנקה, שזה כ5700 תיירים מכל העולם ביום, וכולם ישראלים לפי דעתך

Faria

New member
נימוק משכנע למה?

היו יותר פיגועים בישראל מבסרי לנקה.

סתם מבקרת

Active member
ממש השוואה לעניין. שם התעלמו מהתרעות ובהתחלה אף הכחישו שהיו

התרעות. כאן עושים הכל כדי למנוע פיגועים.
חוץ מזה, כאן הבית שלי ושל ילדי ולא אנטוש משום סיבה אבל לא הייתי מסכנת אותם בעד שום הון שבעולם ולוקחת אותם למקום לא בטוח במעבר דרך מדינה שאין לנו קשרים דיפלומטים איתה.
אדם רוצה לסכן את עצמו - שיבושם לו.
לסכן את ילדיך זה חוסר אחריות שמבחינתי גובל בפשע.

Faria

New member
זה משנה את העובדה שיש פיגועים בכל מקום?

שמעתי על מספר ישראלים שנסעו לסרי לנקה ונהנו, לא הרגישו חוסר ביטחון.
לגבי מעבר דרך קטאר, אין שום סיבה לחשוב שיש סכנה מיוחדת בלעשות קונקשן דרך דוחא. הקשרים הדיפלומטיים עם ישראל לא באמת מעניינים אותם כשזה מגיע לאדם פרטי שמשלם להם ממיטב כספו בשביל קונקשן.

אספרסו2

New member
האדם הסביר

לא יתגרה בגורלו ובגורל ילדיו בצאתו לחופשה,אלמנט כלשהוא של סיכון קיים בכל מקום .
כסף לא ממש מעניין את הקנאים הדתיים בבואם להזיק .
&nbsp

moco10

New member
פרופורציות

החל מהשבוע, סרי לנקה נתפסת כיעד מסוכן במיוחד. עד לפני שבוע נתפסה כיעד אטרקטיבי.
המון בפורום מתענינים בנסיעות לארה"ב. היה שם את הפיגוע הכי גדול בהיסטוריה ועוד במיקומים שהם יעדי תיירות. חוץ מזה, מידי כמה חודשים מישהו שם לוקח רובה אוטומטי ומחסל אנשים סתם, כולל ביעדי תיירות כמו לאס וגאס.
מוזר שאני אף פעם לא קורא פה אזהרות לגבי נסיעה לארה"ב.

אספרסו2

New member
כי לעולם השלישי

ישנה,משום מה,תדמית של שחיתות,גם ברמת המופקדים על ביטחונו האישי של השוהה בהן,תשתיות בריאות מפגרות שבעת צרה יוסיפו חטא על פשע ועוד כהנה וכהנה מרעין בישין שכל בר דעת מודע להם.
&nbsp

moco10

New member
התדמית הזו בהחלט מוצדקת, וגם נכון שבשעת צרה

עדיף מאוד להיות במדינה מסודרת.
עדיין, הסיכון העיקרי הוא הסיכון הראשי שהוא מה ההסתברות שיקרה לך משהו ולא הסיכון המשני של מה יקרה כאשר יקרה לך משהו.

אנשים מושפעים הרבה יותר מתדמיות, גם תדמיות מוצדקות, מאשר מהסיכון האוביקטיבי.
הסיפור עם סרי לנקה מדגים זאת מצויין. לפני שבוע היא לא נתפסה אצל ישראלים כמקום מסוכן (למרות שבהחלט נתפסה כמקום נחשל). הפיגוע האחרון שינה לגמרי את התדמית.
אני לא שם לב שאחרי כל פיגוע ירי בארה"ב אנשים מבטלים תוכניות לנסוע לשם וגם אף אחד לא פחד לנסוע לשם כמה חודשים לאחר 9-11 .

לאונידס

Active member
שמח לכם שחזרתם בשלום

http://www.nsc.gov.il/he/Travel-Warnings/Pages/Qatar.aspx
לא רואה סיבה למה לא תפרט המלצות (מה היה טוב, מה היה פחות טוב) על מלונות ששהית בהם או חברת נסיעות מקומית שהשתמשת בהם,
לתועלת כל מי שירצה לבקר בסרילנקה, במקום שרק מי שיפנה אלייך בפרטי יהנה מהן.

EyesToSee

New member
תגובה:

הביקור תוכנן והתבצע,כמובן, לפני הפיגוע האחרון.
פיגועים קשים היו גם באנגליה, צרפת וארצות אחרות, אז מה המסקנה?
מדינת קאטאר מקיימת קשרים (בלתי רשמיים) עם ישראל כבר תקופה ארוכה, קשרים אשר בוודאי חמים יותר מאשר עם ירדן ומצריים.
המספר "אלפים" נכתב כביטוי והפרזה ואינו מספר ללכת אתו למכולת ,לכן, אין צורך בביצוע אנליטי של הביטוי (אפילו שבתור מתמתיקאי אני אוהב ניתוחים אנליטיים).
כן, יש המוני ישראלים שטסים דרך דוחה (ואפילו קוו תעופה מיוחד דרך קפריסין לדוחה).
אני חושש יותר לחיי\חיי הקרובים לי בכל פעם שאני פוגש ישראלים בכביש וגם הסטטיסטיקה לצידי.

חג שמח

אספרסו2

New member
ישראלים נוסעים גם לסיני

ולא מקשיבים לגורמים המוסמכים ואזהרות המסע.
יש סוג מסוים של אנשים שהולכים על הסף במודע,אין בעיה כל עוד הם לא מסכנים את התלויים בהם.
סך הכל זה מנגנון אבולוציוני בריא שמנפה את הדבילים.

למעלה