טיול מאורגן...

בונד07

New member
טיול מאורגן...

שלום, בכוונתי לתבוע חברת נסיעות בבית משפט לתביעות קטנות על ההטעיה בפרסום ואי מילוי התחייבויות. רק עכשיו קראתי בטופס הזמנת הטיול שחתמתי עליו כי במקרה של חלוקי דעות מקום השיפוט יהיה בעיר ת"א! אני הזמנתי את הטיול בטלפון מהבית בעיר אחרת. >>> האם אני חייב לתבוע את החברה רק בת"א בגלל חתימתי על ההזמנה? במסגרת טיול מאורגן זה שילמתי בחו"ל במטבע חוץ למדריך (מבחינתי ולמעשה לחברה) עבור טיולים נוספים הידועים כסיורי בחירה או אופציות. בטופס הזמנת הטיול שחתמתי עליו כתוב כי: "כל הסיורים והבילויים המצוינים בתכנית הטיולים כבחירה, הינם בגדר הצעה בלבד, אינם כלולים במחיר הטיול וכרוכים בתשלום נוסף ישירות למלווה הקבוצה שיארגן טיולים אלו". יש לציין כי דף עם עלויות של סיורי הבחירה התקבל לפני הטיול לא מהמדריך אלא מחברת הנסיעות! לדעתי, כל הכספים מסיורי בחירה מעוברים לחברת הנסיעות כאשר מלווה הקבוצה מקבל רק אחוזים! >>> האם על סמך הגדרה זו ניתן להבין כי החברה מתנערת מכל אחריות על סיורי בחירה ולכן הם כביכול אינם מקבלים את הכסף תמורתם אלא כל האחריות היא של המלווה הקבוצה בלבד ורק הוא מרוויח את כל הכסף? >>> האם עפ"י החוק החברה או מלווה הקבוצה חייבים לשלוח לי קבלות/חשבוניות או מדובר ברווחים שהתקבלו בחו"ל ולכן אינם חייבים בתשלום המיסים בארץ? מדובר בסכומים גדולים (7,000-12,000 אירו, תלוי בסוג הטיול ומספר מטיילם)! יש לציין כי לא קיבלתי את הקבלות/חשבוניות עבור סיורי בחירה בשום חברת נסיעות או מדריך שנסעתי איתם לטיולים מאורגנים בחו"ל! תודה!!!

אם כתוב שבמקרה של חילוקי דיעות

השיפוט יהיה בעיר ת"א כנראה שזה כך אם כי זה נשמע מוזר במקצת..ומראה שלחברה יש עבר במחדלים... אתה חייב לקבל קבלות על תקבולים שהעברת אין ספק בכך. תנסה ללקט אינפורמציה על החברה פסקי דין בנדון כדי שצגיש משהו מגובש עם בשר לבימ"ש לתביעות קטנות.

masada

New member
למיטב זכרוני, בית משפט לתביעות קטנות

אינו מוגבל בסמכות מקומית. יחד עם זאת, תביעה ייצוגית ולחלופין תביעה של למעלה מ-30,000 ש"ח, אינה תביעה לבית משפט לתביעות קטנות.

למעלה