טיטו, גבעתיים.

Gרר

New member
טיטו, גבעתיים.

על טיטו כבר כתבתי בעבר, ולא התכוונתי לכתוב פעם נוספת אלמלא גם היא, מסתבר, מצטרפת לסאגת ה"שינינו את התפריט" שתוקפת אותי בחודש האחרון. נראה לי שאפשר לפתוח מדור שבועי עם סיפורי מסעדות שנאלצות לעשות תרגילים בהישרדות.

מהשינויים בתפריט עצמו בלטה ההורדה של הארנצ'יני שרצינו לנסות שם לראשונה והתאכזבנו לגלות שכבר אין. במקום זה הזמנו לראשונות פרחי כרובית מטוגנת וקריספי קלמרי.

פרחי כרובית כפשטידה עם בשמל או סתם עם ציפוי פירורים היא מנה שנמצאת אצלנו קבוע בארוחות שישי. כאן הציפוי, על פי התפריט, הוא של בלילת פרמג'יאנו. אם נסכם את הביקורת של הקטנה - אצל סבתא הכרובית יותר טובה. הכיף במנות האלה זה לקבל קצת קרנצ'יות מהציפוי. כאן זה היה סתם ציפוי חום, די שמנוני, די לא מורגש בטעם, המנה המיותרת בארוחה.

קריספי קלמארי - התלונה היחידה שיש לי זה שהקטנה קצת השתלטה לנו על המנה. זה אחד הפייבוריטס שלה כבר מגיל צעיר. ממה שטעמתי - מנה מוצלחת. עשויה היטב. איולי נענע היה נחמד, עם עקצוציות נחמדה. מנה שבהחלט נשמח להזמין שוב.

מהעיקריות - הלכנו על השתים הקבועות שלנו. זה לא המקום להימורים.

הלזניה ראגו הוכיחה את עצמה שוב כבחירה מוצלחת. עשירה בטעם, עם רוטב עגבניות סמיך שמאד מוסיף לה. גם כאן - אין תלונות.

קנלוני במילוי תבשיל ציידים - פייבוריט נוסף שלנו, הוא הקורבן העיקרי משינוי התפריט. בעבר היה מדובר על מנה באורך 80 סנטימטר, בעובי של 8-10 סנטימטר. ממולאת בתבשיל בשר מעולה, שוחה ברוטב שמנת ופרמג'ן. רק לראות את זה ככה מגיע כבר היה מקפיץ לך את כל הבטן מהתלהבות. כל אחד היה מקבל שתי חתיכות יפות של 8 על 8 סנטימטר ובשבילי לבוא למקום הזה רק בשביל הקנלוני הזה.

עם ה"שינוי בתפריט" הצינור הרציני הזה הוחלף בארבע צינוריות דקות, שמאד מזכירות את הבלינצ'ס של שבועות הבא עלינו לטובה. זה כבר אומר שנפח המנה קטן ב-40% לפחות, וכל הפאסון שלה בזכות הצינור הארוך - הלך.

הבשר במילוי נשאר אותו הבשר, אבל הוא סבל מרטיבות יתר, לדעתי בגלל שהגליל הקטן הזה של הבלינצ'ס כולא את כל האדים בפנים להבדיל מהצינור שלושה צול של הגירסה הקודמת ששם הבשר אף פעם לא סבל מרטיבות.

הדבר היחיד שנותר אותו דבר היה הרוטב המושחת. אבל המנה בכללותה ספגה מכה אנושה מהשינוי בתפריט. זה עדין טעים, אבל רחוק שנות אור מהמעדן שפינטזתי עליו מביקור לביקור. זו גם הפעם היחידה שהלזניה, מוצלחת ככל שתהיה, עקפה את הקנלוני שתמיד היה הכוכב.

לקינוח הזמנו פבלובה, וההמלצה הכי טובה שיש לי על המנה הזו היא להזמין אותה בג'ירף. אנחנו מרבים להזמין אותה בג'ירף מהעיסקית צהרים, להבדיל מהמנה של הג'ירף - המרנג היה קשה מדי והמנה מתוקה מדי. ממש ממש מתוקה מדי. בג'ירף זה בדיוק ההיפך מזה.

לסיכום... אם בביקורים הקודמים יצאתי משם בתחושה של 90, אז הפעם הציון סובב סביב ה-78. הקלמארי והלזניה היו החוליה החזקה. הכרובית והקינוח היו מבחינתי הלא מוצלחים. אבל יותר מכל אני לוקח משם את החרקירי שעשו לקנלוני, ספינת הדגל של המקום מבחינתי, שעבר חרקירי כאוב, ואני באמת כבר על סף יאוש מכל "שינויי התפריט" והסגירות שאנחנו עוברים לאחרונה. המצב קטסטרופאלי.
 

prizman

New member
פעם זה היה בית הקפה הקבוע שלי כי זה היה ליד הבית.

גרתי במרחק הליכה משם, ממערב, בצד התל אביבי

חושב שכציון כללי ה 78 שנתת התאים לאורך כל הזמן. אולי נעגל ל 80. ציון כולל של 90 לא הגיע להם
לדעתי מעולם, כן מבחינת האווירה אבל לא ככולל, אבל לפי מה שאני מבין גם אתה לא נתת את זה כציון כולל
אלא לגבי מנות ספציפיות וזה נכון. היו מנות טובות לצד מנות משעממות.
אבל נחמד לשמוע שהם שורדים. לא מעט בזכות מגדלי הוורד אם עדיין קוראים לזה כך הצמודים אני מניח.
 

Gרר

New member
פריזמן נשמה לא מדובר בקפה טאטי. מדובר במסעדת טיטו.

בקפה טאטי לא יצא לי להיות אף פעם, אני רק יודע שהם שורדים ושהאישה היתה שם כמה פעמים. כאן מדובר על מסעדה איטלקית בקניון גבעתיים שמתמחה במנות ענקיות בסיגנון של "מאמא" איטלקיה שמוציאה לך תבניות שלמות של לזניות פסטות הכל די ענקי.

אישית אני לא מת על ציונים בכלל, וזה שהזכרתי מספר היה רק לצורך המחשה. זה גם ציון שהוא יחסי למסעדות מהסוג הזה, לא לכל המסעדות בכלל. אני לא שם על אותה סקאלה מסעדה שמתיימרת להגיש קולינאריה עילית לעומת מסעדה כמו טיטו ששם בעיקר אני מצפה שהן ידעו לעשות את העבודה. לצערי הפעם יצאתי בתחושה של פחות מהפעמים האחרות.
 

prizman

New member
אוי, סליחה. לא שמתי לב להבדל בשם. הכרתי רק את טאטי.

טיטו לא הייתה קיימת עדיין אני חושב כשגרתי בסביבה. להזכירך, התרחקתי לפני כ 12 שנה.
קניון גבעתיים לפחות בהחלט היה קיים.
גם אני לא בעד מתן ציונים אבל אם באיזשהו מקום זה מסייע לאחרים בקבלת החלטות אז מנסה כשאפשר.
כאן כבר צריך לשקלל המון מרכיבים וזה בהחלט מסבך כי סה"כ מדובר בנקודת מבט אישית.
 

oreldi

New member
קצת חבל

אני לא יודע אם רק שינוי התפריט אשם. פרחי הכרובית היו שמנוניים וזאת מנה שקיימת מזמן. נראה שגם יד פחות טובה במטבח גרמו לאכזבה היחסית. א
לגבי הקנלוני- אתה משוווה אותו לקנלוני הקודם שהיה טוב יותר. אבל אם תשווה למקומות אחרים, לדעתך זה קנלוני שראוי להזמין ?
 

Gרר

New member
כנראה שאוכל להשיב על זה

רק בפעם הבאה שאטעם אותו. כרגע הצילצול של פעמוני האכזבה קצת מקשה להגיד אובייקטיבית אם הוא בכל זאת ראוי כפי שהוא. התחושה שלי היא שבלי היכרות מוקדמת לא בטוח שהייתי מזמין אותו שוב. כל ה וואו פקטור הלך.
 

Gרר

New member
זה לא מקרי

כל הזמן מדברים על סגירות. שינויים. קשיים של הענף. באיזשהו מקום זה אמור למצוא את ביטויו.

אפילו במסעדה כמו גוצ'ה ברמת החייל, שלדעתי באמת ניסו לעשות את השינויים בצורה הכי לא מורגשת שאפשר, פתאום אין את הניוקי פירות ים אלא יש רק את הניוקי שרימפס + פילה בקר. ואתה מקבל את המנה. ולכאורה הכל בסדר. אבל אתה מבין שהרבה מהשינויים שנעשו שם נועדו כדי להפחית את הכמות של פירות ים שמוגשים בכל מנה. וזה לא רק במנה הספציפית הזאת.

אני כבר לא מדבר על האדסון שפשוט ביטלו את העיסקיות ונותנים תחושה מאד ברורה שהם מעדיפים שבצהרים יגיע פחות קהל של "תן ביסים" שעל מחיר של כריך פילדפיה זול המסעדה גם מפנקת אותם במנה ראשונה ושתיה על הדרך לטובת אנשים שבאים עם אורחים מהארץ או מחו"ל ודופקים שם חשבון של 250 שקל לבנאדם.

זה לא תקופה רעה שלי, זו תקופה די רעה של הענף באופן כללי וזה מאד מבאס לי את הבטן
 
זו תקופה רעה בכלל

לא של הענף, אלא באופן כללי - גם בתחום הביגוד למשל, ולהמון עסקים קטנים ועצמאיים. זה רק יילך ויחמיר, לדעתי.
אני רואה את זה על עצמי, אני פחות ופחות אוכלת בחוץ או קונה ביגוד בארץ. המחירים גבוהים מדי, במקרה של מסעדות יש גם יותר מדי נפילות/VFM מבאס, יש לשני אלו תחליף (לאכילה בחוץ=בישול עצמי, לביגוד בארץ=הקטנת צריכה+קנייה חכמה יותר ולרוב לא בארץ), והכסף שלי מנותב לצרכים אחרים.
 

prizman

New member
הנושא מורכב מכדי שאוכל לענות.

אני קורא ובעניין את מה שאתה כותב לאורך הזמן.למרות שאני רחוק מאוד מהתחום
הייתי מכנה חלק מהמקומות שכתבת עליהם כמקומות האבסה, לא מסעדות.
סתם פיתרון זמני לרעב .
תקן אותי אם אני טועה.
 

Gרר

New member
לא ממש מסכים

אם אני מסתכל על המסעדות שכתבתי עליהן לאחרונה, אף אחת אולי לא מסעדה עילית (כאלה בעיקר נסגרות, לא עוברות שינויים...) אלא יותר מסעדות של דרג הביניים. יותר מסעדות של "יום יום". ובכל זאת, הרוב מסעדות לכל דבר.

גוצ'ה היא מסעדה לכל דבר. זה לא מול ים, אבל הם עשו ועושים את שלהם מצויין.
האדסון היא מסעדה לכל דבר. יש שמגיעים אליה באופן מיוחד שלא מהאיזור.
רק היום היא מסעדה לכל דבר. מסעדת שוק מאד לא מתיימרת, אבל מסעדה.
טיטו היא מסעדה לכל דבר. שוב, היא לא איטלקיה מפונפנת ולא טרטוריה. היא אמנם מכוונת בעיקר למשפחות. אבל בסיגנון שלה היא מסעדה מאד ראויה (עדין!).

פונדק דה לוקס הוא איפשהו באמצע. הוא לא ממש מסעדה. יותר דיינר משודרג.

המקום היחיד שאפשר לכנות כמקום של האבסה הוא דוניא של מאיר אדוני, אבל הוא לא נוגע לענייני הקיצוצים/הידוקי חגורה. הוא מקום חדש.
 

prizman

New member
במודע כתבתי חלק מהמסעדות

כי את רובן המכריע אני לא מכיר.
את אזור רמת החייל מכיר אך מעט, את אזור הבורסה יותר
אבל זה נכון לפעם. חושב שחלפו שלוש שנים לפחות מאז שהייתי שם לאחרונה.
ברמת גן. ברמת החייל היה לפני יותר זמן. לא באמת מצאתי סיבה להגיע לשם.
הדסון הייתה תירוץ קלוש מהבחינתי להגיע לאזור.
איך נקרא מועדון המזיקה שם?
הוא כן היה סיבה טובה להגיע למרות האוכל המחופף.
קיים עדיין"?
 

Gרר

New member
לבורסה בהחלט אין סיבה טובה להגיע במיוחד


אם יש לך איזה יהלום מעניין זה כבר משהו אחר
המסעדות שם מכוונות בעיקר לקהל של עיסקיות הצהרים ואין שם אף מסעדה ששווה ביקור מיוחד.

להדסון גם אני לא הייתי מגיע במיוחד לרמת החייל, אבל רבים וטובים חולקים עליי


ומועדון המוזיקה נקרא זאפה ויש לו כבר כמה סניפים כמו הרצליה וכו'.
 

prizman

New member
זאפה. נכון. תודה שהזכרת.

את הסניפים הנוספים לא פגשתי. בזאפה ברמת החייל הייתי לא מעט.
עכשיו גרמת לי להרגיש זקן. זה היה מזמן.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
למען האמת זאפה רמת החייל לא מוסד כ"כ ותיק, קיים רק 12 שנים

ומיום היווסדו נראה לי כאילו הופרד בלידה מ"קמלוט הרצלייה". אולי חזיתי את העתיד כי זמן לא רב לאחר מכן הם קנו אותו והפכו אותו לזאפה הרצלייה (ו"קמלוט" מת). בהמשך קנו/שכרו גם את אמפי-שוני והתרחבו לכל חלקי הארץ... לפני שנתיים בנו סניף בחיפה (על גג קניון חיפה) ומאז אנחנו לא צריכים לנדוד עד הרצלייה או ת"א כדי ליהנות מאותן הפקות
.
 

prizman

New member
קצת יותר מ 12 שנה אני חושב.

אם הספקתי להיות שם כמה פעמים ובישראל אני לא חי כבר 12 שנה לדעתי
הרי מדובר על יותר זמן.
אולי הזמנים טיפה משובשים לי אבל נראה לי שזאפה נפתח לפני יותר מ 12 שנה.
15 או 16נשמע לי מדוייק יותר.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
מתברר שהאמת באמצע; הם כתבו באתר 12, אבל הוקם ב-2004

כלומר כ-14 שנה (או קצת פחות). אני זוכרת את חגיגות העשור שלהם (ולא זכור לי שכבר עברו מהן 4 שנים) אבל אולי חגגו אותן קצת באיחור.
 

prizman

New member
משהו סביב ה 14 שנה. חושב שאת צודקת.

לא נתווכח על שנה פחות או יותר.
אני גם לא מבטיח שאני בדיוק 12 שנה בתאילנד, זה רק בערך.
אולי 11 או 13 שנה אבל לא חורג מהגבול הזה.
אבל בזאפה הייתי מספר פעמים, זה לפחות בטוח.
אבל כדי להישאר בנושא הפורום אציין שציפיתי לאוכל גרוע יותר ממה שהיה.
סה"כ המזון שהגישו שם בזמנו לפחות היה לגמרי סביר.
מישהי, אולי גסטרו, לא ממש זוכר כי זה היה מזמן גם הופתעה לטובה.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
2004 זה מהאתר שלהם פשוט ממקום אחר. הטקסט של 12 לא היה מעודכן

 

prizman

New member
אז כל מה שנותר לי

הוא למצוא את הדרכון מאז ולדעת את התאריך המדוייק?
שהוא כאן זה בטוח. איפה תקעתי אותו זה כבר לא ידוע.
אבל נראה לי שאני עומד להרגיז שוב את החתולית.
 
למעלה