טיל פלסטיני נחת במרכז אשקלון !

gershon17

New member
קראתי שוב

לא מצאתי שום טיעון לפינוי הישובים בצפון הרצועה פרט לזה ש"היו מפגיזים אותם". אם זה הטיעון היחיד לפינויים - למה לא מפנים גם את שדרות ואשקלון?

gershon17

New member
אני מאמין שזה דווקא כן הטיעון שלו

חלק מהסיבה שהוא יושב ושותק ורק אתה מנסה איכשהו להוציא אותו מהבור שהוא נכנס אליו.

זו לא הפעם הראשונה שאתה מעוות..

מדוע אתה חושב שלא נמאס לאנשים לדון איתך? אני יכול להודות שעלי זה די מאוס.

צורי80

New member
אנחנו חיים באותה מדינה?

"זה גם הועיל להרגשה של כולנו. למרות שהצעד היה כואב זה איחד את כולם, תומכי ומתנגדי ההתתנתקות " אני בטוח שעקורי הגוש שחיו עד לפני חודשים הרגישו עם זה נפלא... ואין ספק שיש היום אחדות כל כך נפלאה עד כדי כך שהציבור הכי אידאליסטי במדינה ששלח את בניו ליחידות הכי קרביות, ואת בנותיו ללעבוד במסירות נפש בשירות לאומי, שוקל להצטרף לציבור החרדי אחדות כזאת אני מאחל לעם האירני

MS6

New member
להרגשה של כולנו?

למרות שאתה מצטיין בכתיבת שטויות, ואני חייב לציין לא קראתי שטויות כאלה הרבה זמן.. לאיזה הרגשה טובה זה גרם? לעובדה שרבים, כמוני למשל, כבר לא רואים במשטרה גוף אמין? לעובדה שאנחנו רואים בבג"ץ כלי של השמאל? איזה הרגשה טובה זה תרם יא חתיכת מעופף? תגיד אתה בכלל חי בארץ הזאת? על איזה אחדות אתה מדבר?! אנשים לא רוצים לשמוע בכלל צה"ל יותר, בשבילי ובשביל רבים המרחק בין הציונים לקיבוצניקים או לאנשי השמאל הוא תהום שכמעט ולא ניתן לגשר.. צא מהבית ותתחיל לראות מה קורה בארץ.

bhnadav

New member
אתה ממשיך בהתנהגות הזו שלך.

הפסק לתקוף אנשים על רקע אישי ותתחיל להציג את דעותיך בכבוד. אמנם זה לא כתוב בחוקה זו או אחרת, אך מן הראוי שמנהל שני פורומים בתפוז יתנסח באופן מכובד ולא ע"י תקיפה אישית של אנשים. תתקוף רעיונות, לא אנשים.

MS6

New member
אני מציע שתיכנס לתפוז משוב...

ותתלונן עליי...

bhnadav

New member
חס וחלילה.

אני מציע שתשקול שוב את צורות ההתנסחות שלך. לא כי יש חוק כזה או אחר, אלא לכבודך האישי, גם כמנהל פורומים בתפוז. צרי לי שאינך מכבד אנשים אחרים, גם אחרי שהערתי לך על כך בנימוס.

טלמ

New member
זה שאתה לא מכבדת את מוסדות מדינת

ישראל זה בעיה שלך. אני לא סובל את השנאה לבג"ץ, למשטרה...הם עדיין מוסדות של מדינת ישראל ועל כן אנחנו צריכים לכבד אותם, לא משנה כמה אתה לא מסכים עם המעשים שלהם.

צורי80

New member
זה לא משנה את המציאות

שההתנתקות ודרך ביצועה לא רק שלא גרם לאחדות כמו שטענת אלא הוביל לקרע שספק אם היה כמוהו מאז סוף תקופת בית שני

צורי80

New member
רק שזה לא קרה

אותו דבר בדיוק יכול היה לקרות גם לפני ההתנתקות, אבל הוא לא קרה. על כל קאסם שנפל לפני ההתנתקות, נפלו 50 קסאמים אחרי ואפילו אם המצב היה אותו דבר, עדיף טרור בלי לעקור 7000 איש מהבית שלהם מאשר טרור עם להרוס חיים של 7000 איש מלבד העובדה שכמו שהיזהרנו ההתנתקות עודדה את הטרור

bhnadav

New member
הוא לא קרה גם יום אחרי ההתנתקות.

ההצדקה שבשמירה של אוגדה שלמה על יישוב בלב הרצועה היא לא מוצדקת בעניי, בין אם הוצאתה כרוכה בהגברת טרור ובין אם לא. בספטמבר 2000 לא היה שום פינוי, ועדיין נכנסנו למצב בטחוני הרבה יותר אכזרי ממה שקורה עכשיו, עם טרור מעודד ללא ספק.

צורי80

New member
טוב שאתה לא מסלף את העובדות

על כל רצועת עזה שמרה אוגדה אחת, ולא על ישוב אחד בנצרים היה גדוד ולא אוגדה יחי ההבדל הקטן (פי 9) יחד עם זאת, אני לא הייתי שולל מהלך של עקירת נצרים כפר דרום ומורג אם ישראל הייתה מספחת את גוש ההתישבות קטיף וצפון הרצועה זה היה נקרה לקבוע את הגורל לעצמנו לברוח עד לסנטימטר האחרון של גבולות 67 זה לא לקבוע את גורלינו

bhnadav

New member
התכוונתי לגוש כולו כמובן ../images/Emo13.gif

"ישוב בלב הרצועה" - הכוונה הייתה לגוש כולו עצמו, זה לא משנה.. יישוב במובן של התיישבות (בלב הרצועה). באשר להצעה שלך - זה כבר לא קשור לסיפור בטחוני. אנחנו רואים את צה"ל היום בצפון הרצועה, הקסאמים נורים מעליו.. פשוט מחזה מרנין.

צורי80

New member
גם ירושלים היא מוקפת משלושה כיוונים

באיזורים ערביים גם ישראל מוקפת מכל הכיוונים בערבים השאלה היא, ציונות כן או לא. מי שלא מחפש ציונות שירד מהארץ ולא יהרוס את הישובים היפיפיים שבנינו

bhnadav

New member
אני מחפש מדינה נורמלית,

עם גבולות נורמליים וטריטוריות נורמליות, ולא חיים בתוך עם אחר. בד בבד, אני מחפש מדינה שיודעת להגן על עצמה מפני אוייביה ובפרט מפני הטרור.

צורי80

New member
אני לא יודע אם אתה מכיר את המפה

אבל גוש קטיף לא היה בתוך אוכלוסיה ערבית דרום הרצועה אינה צפופה ובטח לא דומה לעזה וגוש קטיף היה גוש התישבות שמשני צדדים היו פלסטינים ומשני צדדים אחרים לא היו זה לא היה רצף טריטוריאלי כמו תל אביב ורמת גן, אך זה היה רחוק מלהידמות לנצרים

למעלה