"טינופת", "שקרן", "אינך ראוי לאביך"

עורכי הדין חסינים מתביעות בגין דיבה בדיונים

תקדים בעליון: עורכי הדין חסינים מתביעות בגין דיבה שאמרו בדיון משפטי העליון הבהיר כי החסינות חלה גם אם הדברים לא נאמרו לצורך הדיון ולא שירתו אותו ■ בכך בוטלה פסיקת המחוזי לפיה אין הגנה לדברים שנאמרו מתוך "זדון ורשעות" ■ עם זאת, עורכי הדין חשופים לסנקציות משמעתיות http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000491300&fid=829
 

hutc10

New member
פשוט נהדר

ואח"כ השופטים מתלוננים על רמת הדיון וצורת ההתבטאות של עורכי הדין. מסתבר שבית המשפט העליון בעצמו נותן יד לדברים וגורם במו ידיו לזילות הדיונים.
 

hutc10

New member
נו באמת...

קראתי אז מה בוא נראה מה הדין המשמעתי שאנחנו כעו"ד איננו חסינים מפניו. לפי ס' 72 לחוק בתי משפט אסור להוציא אותנו מהאולם. הוצאות אישיות לטובת אוצר המדינה מוטלות במקרים חריגים שבחריגים ובד"כ מבוטלות בסופו של דבר כי זה לא משמעתי אלא עונשי. תלונות ללשכה נגנזות בד"כ (במיוחד על התבטאויות במהלך דיונים). וגם אם תלונה תתקבל אז יגדיו לעוה"ד שהתבטא בצורה לא מכובדת "נו נו נו" וירשמו לו אזהרה בתיק. בו הו איזה פחד. שכחתי משהו? תכלס המשמעות היא שמחר אני יכול להגיע לדיון, להגיד לעוה"ד שמולי בדיוק מה אני חושב עליו, להגיד לשופט/ת מה אני חושב עליו/ה ואף אחד לא יכול לעשות כלום בקשר לזה. לפעמים אני באמת לא מבין את המערכת. במו ידיה היא תוקעת את המקלות בגלגלים.
 

hutc10

New member
כמובן...

ואסור גם לשכוח את ההנחיה של משה גל שאוסרת פרסום שמות הצדדים בפסקי הדין זה רק אני או שזה מנוגד לחוק בתי משפט שקובע חובת פרסום של פסקי הדין כולל שמות הצדדים? הרי כל פס"ד אמור להתפרסם בפד"י כולל שמות הצדדים. ומעבר לכך יש חשיבות עצמוה בפרסום שמות הצדדים במיוחד כשמדובר בחברות.
 
למעלה