טיסה לארץ עם תינוקת

topgear2

New member
טיסה לארץ עם תינוקת

אני מתכננת לטוס עם תינוקת בת 7 חודשים לארץ
עדיין לא הזמנתי טיסות ואני מתלבטת האם לטוס טיסת לילה או יום . מצד אחד ביום היא תהיה עירנית יותר ויכול להיות שיהיה לי יותר קשה להעסיק אותה ולהעביר 5 שעות במטוס אבל טיסת לילה יכולה לשבש את השינה שלה ואז יהיו לנו כמה ימים קשים אח״כ כדי לחזור לשנת לילה טובה במיוחד כשזה במיטה זרה. מה דעתכם?
דבר שני האם לקחת את העגלה איתי מאנגליה ולמסור אותה בשער או להשאיל עגלה ממשפחה בארץ ואז לקחת אותה איתי במנשא?
ועוד שאלות ממש טיפשיות אבל איך מחליפים לה בטיסה? הרי השירותים במטוס ממש קטנים וצפופים
ומה אם אני רוצה ללכת לשירותים ? לקחת אותה איתי? ( אנחנו טסות לבדנו )
ועוד עצות יתקבלו בברכה
מעולם לא טסתי עם תינוקת ואני ממש חוששת ומקווה ששאר הנוסעים לא ישלחו לי מבטים זועמים

תודה!!!

R750-Girl

New member
7 חודשים זה יותר קל משנה ו7 חודשים :)

ככלל, כמה שהם יותר קטנים, ככה יותר קל לטוס איתם.
הטיסה הראשונה שלנו איתה הייתה כשהיא בת 5 חודשים, היה ממש קל - בין הערסל לקצת משחקים, לא הרגשנו את הטיסה עוברת. הטיסה השניה הייתה כשהייתה בת שנה, עדיין לא היו בעיות מיוחדות. הטיסה האחרונה, כשהיא כבר הולכת וזזה, הייתה יותר מסובכת, ותודה לאלוהות הטאבלטים (ואמא שלי שנתנה לה מתנה iPad) שהושיבה אותה לפחות חצי מהזמן לבהות בפפה פיג.
השירותים במטוס (לא כולם אבל מספר תאים) כוללים משטח החלפה. קטן וצפוף אבל סביר (אפילו לבת שנתיים). בעיקרון אנחנו מחליפים אותה לפני שעולים לטיסה ורק אם אין ברירה מחליפים במטוס. זו לא טיסה כל כך ארוכה כך שאפשר למשוך 4 וחצי שעות עם אותו החיתול אלא אם כן זה #2.
אני הייתי לוקחת עגלה איתי, כי להסתובב בשדה שעות עם תינוקת במנשא יכול להיות להיות מאוד לא ידידותי לגב.
הכי חשוב - להתקשר לחברת התעופה ולבקש את הבסינט.
אנחנו מעדיפים טיסות יום איתה, טיסת לילה משבשת לנו (לה פחות) את היומיים שאחרי.
בהצלחה.

topgear2

New member
תודה לכולכן!

העלתן הרבה נקודות חשובות שאפילו לא חשבתי עליהן
אני מקווה שהטיסה תעבור בשלום ויותר מזה, שנחזור שפויות אחרי שבועיים בארץ ולא אצטער על ה״חופשה״ הארוכה

R750-Girl

New member
שכחתי להוסיף, קחי לעצמך חולצה ספייר בתיק

לא, ר בגדי החלפה לקטנה.

טיסה נעימה

שבועיים עוברים כמו כלום, ועוד בתקופת

החגים, אני מקוה שזה לא יהיה לך עמוס מידי.

פעם הגעתי לארץ לשבועיים בפסח, זאת היתה טעות. בכל מקום היה מלא, מעבר ל"חובות" של הביקור הצטרפו גם אילוצי החג ונושא המתנות, היה לי זוועה.

נראה לי בלתי אפשרי ללכת לשירותים במטוס

עם תינוקת על הידיים/מנשא, תצטרכי לבקש עזרה מדיילת או נוסע
אבל אמהות זה זן מיוחד, אם רוצים, הכל אפשרי

במידה ואת מחליטה לטוס בלילה, אני טסה עם הבת שלי מהיטרו ב-1/7, אז אם התאריך מתאימים לך, נשמח לעזור לך.

לדעתי, אבל אין לי נסיון עם ילדה כל כך קטנה, עגלה עד לשער יכולה מאוד לעזור. אחרת את נושאת את הכל עליך - ילדה במנשא, תיק גב ואולי עוד תיק וזה לא פשוט. על העגלה את יכולה לעמיס הכל, ויאלה.... חוץ מזה, לכי תדעי מה תקבלי בארץ, ואולי זה לא נוח, עדיף את מה שאת והקטנה רגילות.
חשוב לוודא שיש מקום באוטו למזוודות ועגלה.

בהצלחה

topgear2

New member
תודה מקסימה

אנחנו טסות בספטמבר שבוע לפני ראש השנה
נקודה טובה בנוגע למקום באוטו. לא חשבתי על זה אפילו

noaronen1

New member
הדיילות והצוות בשדה יעזרו לך

הבת שלי כשהיתה בת שנה ישנה כל הטיסה, הייתי עם שני ילדים ממש קטנים והדיילות שאלו אותי כמה פעמים אם אני צריכה ללכת לשירותים ושהן ישמרו על הילדים.
ואם לא ישאלו תבקשי. צריך ללמוד לבקש....
לגבי שינה, זה מאוד אינדיבידואלי, יש תינוקות שבוכים בהמראה נחיתה וישנים כל היתר ברגע שהמנוע ממריא. לכן אני לא יודעת מה לענות לך.
קחי עגלה זה כל כך יותר נוח וגם בשדה בישראל, אל תתביישי לבקש שיעזרו לך אם את צריכה. ואם את מיניקה הרבה אמהות אוהבות מנשא בטיסות. תסתכלי גם במעלה המסך בכלים ומידע, בשאלות נפוצות היו כמה שאלות כאלו.

Dot Cotton

New member
רק טיסת יום

בגיל הזה עדיף לטוס ביום, את תסחבי אותה לשדה בשעה שהיא בדרך כלל במיטה והיא תהייה עייפה עצבנית ותצרח.

ובקשר לעגלה ,תלוי מאיפה את ממריאה, בלוטון אין שרוול אז צריך ללכת עם העגלה לשער ומשם לרדת במדרגות ושם למסור את העגלה.

Dot Cotton

New member
ברח לי

אם את בעניין של לתת לה משהו קצת מרדים ,אפשר לנסות קלפול אבל תבדקי את זה עליה בבית לפני שאת מנסה כי יש ילדים שזה עושה אותם היפר.

ובקשר למבטים , שיסתכלו מה אכפת לך תסתכלי עליהם החזרה והכי חשוב תתחילי להתאמן על המשפט , זה רק ארבע וחצי עוד מעט זה יהיה מאחורי...

בהצלחה

R750-Girl

New member
אני לא הייתי נותנת קלפול "לכל מקרה"

לא בתור ניסיון ולא בתור פתרון.

Dot Cotton

New member
תעשי מהשטות לך ואני יעשה מה שטוב לי

מזל שלא המלצתי על פיוריטון...

R750-Girl

New member
מזל שאמרתי מה אני הייתי עושה

אחרת מישהי הייתה חושבת שאמרתי לה מה לעשות.
שויין.

forglemmigej

New member
איר פה שום סימום אלא היסטריה

כל תרופה שנלקחת על ידי בני אדם גדולים כקטנים עברה ניסוי בבעלי חיים כדי לראות שהיא לא גורמת לנזקים יותר מאשר תועלת (מצב הקיימות של בעלי החיים בטל בששים במקרה הזה
) אי לכך להשתמש במלה סימום נשמע מוגזם לחלוטין, באנגלית לתרופות קוראים דראגס בכלל אז מה תגיד כל פעם שנותנים למישהו תרופה(drug) מסממים אותו?

אספרסו2

New member
עוד הגדרתי בצורה עדינה.

אם לתת תרופה ללא התוויה רפואית היא חטא,
הרי שלתת אותה לקטין תוך ניצול התלות שיש לו בגורם שמחליט בשבילו
היא הוספת חטא על פשע.

וזה בלי להזכיר את גרימת הנזק שענישה בצידה.

למעלה