השקעת בתשובה
ואינך בריונית רשת, לכן אכבד אותך בתשובה.
לא כל מה שרופא אומר וכותב הוא קדוש. היינו רוצים לחשוב שרופאים הם אנשים אובייקטיבים, אבל רובם רחוקים מלהיות כאלה. כל אחד מחזיק בתפיסת עולם מסויימת. יש כאלה שמשקיעים ברפואה מונעת של הפציינטים שלהם, יש כאלה שמגיבים בהתאם למקרה ומצווים על מתן אנטיביוטיקה גם כשלא ממש צריך,
סתם לדוגמא מכרה שלי שילדה לא מזמן, התקשתה בהנקה והלכה לרופא כי יועצות הנקה זה משהו פחות מוכר כאן. הוא מייד אמר לה שאין לה מספיק חלב והמליץ לה לתת פורמולה. על מה ולמה? אין לי בעיה עם מי שבוחרת שלא להיניק כי פשוט לא מתאים לה (וגם אני הנקתי בקושי ארבעה חודשים). זו בחירה כמו הרבה בחירות אחרות. אבל להמליץ לאמא חדשה, מפוחדת ולחוצה שכן רוצה להיניק- לעבור מייד לפורמולה, בלי לבדוק אם היא מיניקה נכון, בלי לתת לה הדרכת הנקה בסיסית זה משהו שגובל בעיניי בחוסר אחריות ועצלנות של רופא.
וזה דיון שלא מתאים לשרשור הזה, כי הוא לא ממש קשור. אני רק אומר על קצה המזלג, שהתלות שלנו בתרופות ואנטיביוטיקה גדולה מדי, שהמרוויחות העיקריות מהעניין הן חברות התרופות.
אני באופן אישי לא מקבלת את דעת הרופאים שאני מתייעצת איתם כמשהו קדוש, וטורחת לברר מעבר לזה כדי לבדוק קודם כל האם יש פיתרון שלא דורש הכנסה של רעל לגוף. אם אין לי ברירה אחרת, אקח תרופות.
ואני יכולה לומר מנסיוני, שכשמדובר ברוב המחלות הקלות והנפוצות, כל מה שצריך לעשות זה לנוח, לשתות הרבה ולתת להן את הזמן כדי שתחלופנה.
עכשיו, בחזרה לדיון הזה.
אף אחד לא פושע. אנחנו לא בבית משפט.
אבל בעיניי, לתת לילד תרופות כשאין מצב רפואי שאכן דורש את זה, רק בשביל לגרום לו לישון בטיסה, זה מגוחך ולא נחוץ.