טיפולים, טיפלנו, מטפלות

סאגת המטפלות

אוף! אוף ועוד אוף! לפני שהמנהלות מתקיפות אותי בגלל הכותרת, אני רוצה להקדים ולאמר שזו אני, זה על הרגשות שלי והעצבים שלי וההרגשה המחורבנת שלי.. מאז התחלתי לעבוד , לפני חמישה חודשים , עברתי עם שירי 4 מטפלות. הראשונה היתה שכנה דלת לידי ואפילו לא ידעתי להעריך. תמיד כשהתקשרתי היה שקט ואני הייתי רגועה. היו פעם פעמים שרוני סיפר לי שעבר ליד הדלת ושמע אותה בוכה אבל באופן כללי קיבלתי ילדה רגועה שחייכה למטפלת כל בוקר. ואז היא החליטה ללדת.. שכנה אחרת באותה קומה נגשה והציעה את עצמה, מה יכול היות טוב יותר? שם כבר מהרגע הראשון היו צרחות. עד כדי כך שיום אחד חזרתי הביתה לקחת אותה איתי לעבודה (שרחוקה , אגב, חצי שעה ויותר מהבית) . פעם אחת הקדמתי ושמעתי אותה מעבר לדלת בוכה והחלטתי שזהו זה. לקחתי יום חופש והתחלתי לחפש. מצאתי 2 אופציות, אחת זו מישהי מבוגרת שכבר שומרת על 6 ילדים נוספים ושניה היתה עוד שכנה בבנין (בנין מלא במטפלות יש לי) שתיהן היו עסוקות עד אמצע אוגוסט לפחות. שירי עברה לאחותי ולכאורה הכל בא על מקומו בשלום. רק שאחותי לומדת והיה לה קצת חופש, והוא נגמר, ונשמע היה לי שעוד קצת וגם החשק שלה נגמר. השבוע נגשה השכנה בבנין ואמרה שהיא פנויה. היום הבאתי לשם את שירי. עכשיו התקשרתי ושמעתי אותה צורחת (טוב, משמונה בבוקר היא לא אכלה כי המטפלת טענה שלא רצתה) . זה עשה לי איחס. נמאס לי! מה אני כבר מבקשת? מישהו שתהיה טובה לבת שלי ושיהיה לי שקט נפשי? אני עוזבת עכשיו הכל בעבודה והולכת הביתה.

maya28

New member
שאלה על חזרה לעבודה ובייביסיטר

1. אחרי כמה זמן חזרתם לעבוד (אם בכלל) ? 2. האם השארתן את הילד לבד לכמה ימים (אצל הסבתא או מישהו אחר) ?

פשושולה

New member
אכן סאגה...

אני מקווה שתמצאי לשירי מטפלת אוהבת בקרוב. האם שקלת בכלל משפחתון? אני יכולה להעיד שעדן, שהיא הרבה יותר קטנה משירי, ממש מרוצה בגן שלה. חוץ מזה, אולי זה מוקדם לשפוט? לילדונת אולי לוקח קצת זמן להתרגל. אבל תקשיבי לאינטואיציה שלך, האם היא אומרת לך שהיא לא בסדר, או שפשוט היא רגילה למשהו אחר? בכל אופן, שיהיה בהצלחה...

תומרלי

New member
אני חוזקת לעבוד אחרי כמעט חמישה

חודשים. בתחילת ספטמבר, במקום בתחילת יולי. הייתי בבית עוד לפני הלידה בשמירת הריון, מחודש מרץ. עדין לא השארנו אותו לזמן ארוך אצל הסבתות. פה שעה ושם שעה. בטח לא ללילה שלם והוא כבר בן ארבעה חודשים. זה משהו שרצינו לעשות כבר מזמן לעצמנו ולו ואין לנו כל כך אומץ.

lulyK

New member
עוד לא חזרתי לעבודה

יותם בן שנה וחודשיים (התחלתי לעבוד מהבית בווליום מאד נמוך בלילות ובסופי שבוע). עוד לא השארנו אותו ללילה שלם, בטח שלא לכמה ימים (כרגע מתרקמת תכנית על פיה אולי אני אעזוב ללילה אחד והוא יישאר עם אבא)

sipi1

New member
תשובות (לא הגיוניות ביחד, ובכל זאת)

חזרתי לעבודה אחרי 6 שבועות מהלידה - בעלי החליף אותי בחופשת הלידה. עד היום לא השארתי את איתן עם מישהו (חוץ מאבא או אחים גדולים) יותר מחצי יום, והוא בן שנה. (הוא הולך למעון, אבל לא לזה התכוונת, אני מעריכה). בדרך כלל רק בסביבות גיל 3 השארתי לראשונה את הילדים בבית אחר.

lulyK

New member
מנצל"שת ../images/Emo26.gif מה פחות טראומתי?

(אם טראומה זו המילה פה, ואני מניחה שלא...). אני ושתי חברות מפנטזות על יום חופש מהמשפחות. יש שתי אופציות: 1. לצאת בבוקר ולחזור בערב (סביר שלקראת/אחרי שעת השינה של הילדים) 2. לצאת אחר הצהריים ולחזור בצהרי היום שאחרי. בשני המקרים מדובר על יום שישי, יותם יישאר עם אבא. מה עדיף ליותם? (מבחינתי אין עדיפות לאף אחת מהאופציות)

sipi1

New member
בעיניי - האפשרות הראשונה עדיפה

כי אם ילד מתעורר בבוקר ואמא לא שם - זה הרבה יותר
מאשר ללכת לישון בלי אמא (או מקסימום, לחכות לה וללכת לישון מאוחר יותר).

lulyK

New member
תודה, אבל מוסיפה פרטים:

אני איתו כל היום, מעולם לא עזבתי אותו במשך היום ליות מ-3-4 שעות (עם אבא). אבא מרדים אותו בלילה וקם איתו בבוקר (הוא ישן איתנו בחדר או איתנו במיטה). גם לי נראה שלילה זה קצת יותר רגיש, אבל אולי במקרה שלנו זו האופציה העדיפה?

עמית@

New member
לילה עדיף:

הוא רגיל להרדם עם אבא, הוא ישן את רוב הזמן שלא תהיי, גם ליוסי היה קל יותר עם תמר במשמרות לילה שלי, רוב הזמן היא ישנה.

עמית@

New member
אני חושבת שעבורך עדיף לילה.

לילה זו תחושה אחרת של חופש, ואבא ויותם יסתדרו נהדר.

lulyK

New member
נראה מה יעדיפו הבלייניות האחרות....

אבא של יותם טוען בלהט שזה לא משנה, ולא בכל מקרה הילד יצולק לכל החיים

גורבי

New member
אם מחליפים את ה-ו' ב-ה' זה בסדר,

ולפי סדר הלילה שתיארת, נשמע לי שבאמת עדיפה האופציה הלילת

אנידס

New member
צאי, תבלי. לא רק שלא יצולק, אלא

לדעתי שהיה בלעדית עם אבא יכולה רק לתרום לו ולקשר שלהם וכן ליכולת של יותם לסמוך על עוד אדם קרוב ואהוב. לפי מה שהבנתי יותם ממילא רגיל שאבא ניגש אליו בלילה נכון?

lulyK

New member
"ניגש" זו לא בדיוק המילה, כי המיטה

שלו נמצאת ליד המיטה שלנו, אבל אבא שלו הוא אכן זה שמתרומם ע"מ לשלוף אותו ולהביא אותו אלינו למיטה....

אנידס

New member
../images/Emo6.gif הכי חשוב שתלכי בלי יסורי מצפון

כי אחרת הקטנטנים מרגישים בזה. בכל מקרה ממליצים להיפרד ולא להיעלם לפתע.

lulyK

New member
ייסורי מצפון? moi?

אני מסכימה שכדאי להפרד ולא להעלם, לא הייתי מעלה בדעתי. אני מאד רוצה לעשות את זה, כך שלא נראה לי שיהיו פה רגשי אשם

למעלה