טיפולים, טיפלנו, מטפלות

lulyK

New member
תודה על כל ההארות,

עכשיו נשאר רק להחליט (אני נוטה ללכת על הלילה, צריך רק לוודא שלא נתרושש מהאופציה הזו)

אדר שלי

New member
חזרתי לעבודה אחרי 3 חודשים../images/Emo141.gif

ושבוע. מודה שלו הייתה לי אפשרות, הייתי נשארת איתו בבית עד גיל חצי שנה. והוא נמצא במשך היום בבית תינוקות (עד 16:00)? מעבר לזה, מעולם לא השארתי אותו ליותר משעה לבד, אפילו לא אצל אימא שלי.

maya28

New member
../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif עד כמה זה לא לעניין

לפי דעתכן לחזור אחרי 3 חודשים לעבודה (למרות שיש לי אפשרות להשאר בבית). והאם אתן חושבות שלילד יכול להיות טראומה (אולי טראומה זו לא המילה , פשוט לא מוצאת מילה אחרת) עם משאירים אותו למשך שבוע אצל סבתא , בגיל 4 חודשים?

sipi1

New member
אין בעיה עם חזרה לעבודה

אם יש לילד מסגרת / מטפלת טובה - זה לפעמים אפילו עדיף מאמא מתוסכלת בבית. יש אפילו יתרונות כאשר המעבר הזה קורה בגיל צעיר יחסית. (ואני לא מביעה דיעה על מי שנשארת בבית עם התינוק, אבל לא לכל אחת זה מתאים או אפשרי). לעומת זאת, להשאיר שבוע אצל סבתא בגיל 4 חודשים נראה לי מוגזם ולא מתאים. אם לא מדובר במחלה או "אין ברירה" אחר, הייתי דוחה את הפרידה הזו לעוד לא מעט חודשים.

משוש30

New member
אני חזרתי לעבודה אחרי 3 חודשים

ואני חושבת שזה לעניין מאד אם זה מתאים לך. לא יודעת לגבי להשאיר אצל הסתבא. כלומר אני די בטוחה שלא תהיה לו טראומה אבל לא נראה לי שאת תצליחי להחיזק מעמד. אולי תתחילו עם סופשבוע? אנחנו מתכוונים להשאיר את מתן בגיל שנה אצל הסבתא לשבוע. בכל מקרה זו לא ביקורת.

טלטוש

New member
זו לא טראומה והילד לא יצולק

אלא אם כן בחרת את המטפלת הגרועה ביותר בעולם. נכון, בעולם אידאלי הם היו איתנו כל הזמן, אבל אנחנו חיות תחת אילוצים כלכליים. יש המון ילדים שגדלו אצל מטפלות נהדרות, והם לא הפכו לרוצחים סדרתיים.

u z a

New member
לעניין מאוד

אני לצערי אחזור לעבודה כשרוני תהיה בת 3.5 חודשים. לצערי, כי אני נאלצת להשאיר אותה במסגרת שאני לא סומכת עליה במאה אחוז (מטפלת או משפחתון). אם היתה לי אפשרות להשאיר אצל אחת הסבתות, או אם אבא שלה, הייתי מרגישה שלמה לגמרי עם החזרה לעבודה. לא יודעת איך זה בגיל 4 חודשים, אבל בגיל 3 חודשים - לא נראה לי שלילד אכפת מי יהיה איתו, כל עוד הוא נותן לו חום ואהבה (הבעיה היא שאז אין ציצי
). אני, לעומת זאת, לא מסוגלת לעזוב אותה לכ"כ הרבה זמן (בגללי).

dorlim

New member
הכל תלוי בך ובהרגשה שלך

אני חזרתי לעבודה אחרי 13.5 שבועות למרות שיכולתי למשוך עוד את חופשת הלידה...

nubi

New member
לא לעניין?!

אני עליתי לחדר ניתוח להסתכל על הרופאים כשהם עובדים חודש וחצי אחרי הלידה. טראומה? את יודעת מה, אם זו תהיה הבעיה של הבת שלי איתי-הרווחתי!

עמית@

New member
חזרתי לעבודה אחרי 3 חודשים

עד גיל שנה היא היתה עם אביה המובטל
אחר כך משפחתון.

פשושולה

New member
חזרתי לעבוד אחרי 11 שבועות.

וגם קצת טיפלתי בעיניינים שונים במהלך חופשת הלידה.

אורלי1234

New member
ואני...

1. אחזור לעבודה אחרי ראש השנה. מיכל תהיה אז בת 4 חודשים. 2. לא השארתי את מיכל למשך ימים אצל מישהו אחר, אבל כמה שעות, שאני ובח"ל נוכל לצאת ולבלות קצת = כן...

lulyK

New member
פשושולה, יכול להיות שראיתי

אותך בשוסטר ביום שבת?

פשושולה

New member
בהחלט! למה לא אמרת שלום???

הייתי עם בעלי ועם חברים, וכמובן עם הבובות שלנו.

lulyK

New member
עד שקלטתי מאיפה את מוכרת לי

כבר היינו בארקפה

אלינה12

New member
בת כמה שירי?

את לא כתבת בת כמה היא. אולי זה גיל שיש לה פחד נטישה ולכל מקום שתקחי אותה זה יקרה. אני זוכרת, הגדולה שלי היתה עם מטפלת עד גיל שנה וארבע חודשים ואחרי זה שמתי אותה במעון. שלושה חודשים ילדה בכתה כשהלכתי ובכתה כשחזרתי, לא רצתה לאכול ולא לשחק ולא לישון עד שהתרגלה. ומה היה נותן לי אם הייתי לוקחת אותה משם? במקום אחר היה קורה בדיוק אותו דבר. אני מבינה את הרגשות שלך, אבל להעביר את הילדה ממטפלת למטפלת זה גם משפיע על הילדה לא כל כך טוב. כמובן שזה החלטה שלך.

משוש30

New member
מסכימה עם פשושולה שכדאי לבדוק

אופציה של משפחתון. לא תמיד המטפלת זה הדבר האולטימטיבי שיהיה המון בהצלחה נורא חשוב הראש השקט שאת יודעת ששירי מקבלת את הטוב ביותר

משפחתון בעירי זה עד 4 בלבד.

ולכן בלתי אפשרי מבחינתי. אני חייבת להשאר בעבודה לפחות עד ארבע והדרך לוקחת לי שעה. האם שירי מקבלת את הטוב ביותר? אני די מייסרת את עצמי בשאלה הזו. ההלתלבטות בין מטפלות ממש כבדה עלי.

מעיןבר

New member
טיפולים, טיפלנו, מטפלות../images/Emo68.gif

למרות שהמקום של הודעות אלה בשרשור "ילדים זה כאן" (מה לעשות - קיטורים על הקושי במציאת מטפלת לילדינו זה לא בדיוק דיון העוסק בנו...) אני פותחת לכאן שרשור חדש ובו מקום להודעות בנושא (באופן חד פעמי) היות שיש שני שרשורים ארוכים בעמוד זה בנושא.

מעיןבר

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifההודעה של nubi../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

• מנצלש"ת.... |nubi | 20:02 | 10/08/04 אקדים ואומר-ראיתי שיש שרשור על מטפלות אבל הוא כל כך ארוך שקשה לי להאמין שאם אוסיף עוד הודעה מישהו יתייחס...אם אתן המנהלות חושבות שזה לא בסדר-תמחקו. יש לי מטפלת שעובדת ממאי. בהתחלה נורא היה לנו קשה להבין אחת את השניה. היה המון בלגן עם השעות שלי ועכשיו, כשתתחיל ההתמחות, סוף סוף יהיו לה שעות, והיא תרוויח כסף. בתחילת יולי-היא יצאה לחופשה של שבוע. היא לא עבדה אצלי במשרה מלאה ועדיין נתתי לה ולא אמרתי כלום. היום בבוקר (היום החופשי שלי, ואחרון לארבע שנים הקרובות) היא מצלצלת כדי להודיע לי (שימו
היא לא שואלת אלא מודיעה) שבעלה זכה בעובד מצטיין ו...הם יוצאים לבית מלון לשבוע, מה-24 באוקטובר. זה יוצא שבועיים אחרי סוכות. בחוה"מ גם אני וגם הבעל בבית. כך שאחרי-יהיה מאוד קשה לקחת חופש. חוקית-לא מגיעה לה החופשה הזו בכלל והיא נורא חצופה שבכלל היא מעיזה לעשות את זה. היא עובדת פחות מחצי שנה וכבר 15 יום חופש?! (ולהזכירכן-זה לא משרה מלאה). אמא שלי לא יכולה לקחת חופש בגלל שגם היא בסוכות זה חופש. מה עושים? דוגית נוסעת, מפרשיה שניים ומלחיה - נרדמו כולם. רוח נושבת על פני המים, ילד פוסע על החוף דומם. ילד פעוט הוא ועגום עיניים שוטפים המים - למרחק אין סוף... אם לא יעורו כל מלחיה - איכה תגיע הדוגית לחוף?... 30.11.03-התחלנו חיים חדשים

למעלה