טיפול בלייזר נגד וירוסים

לא מתווכחת על ההחלטה לגבי אופי המקום.

אחרי שהזזנו את זה מהשולחן. אני אנסה להסביר את עצמי בלי לפגוע באף אחד, זאת אומרת שאין לי שום כוונה לפגוע באף אחד ואני מתנצלת מראש אם דברי יעליבו אדם זה או אחר כי זו לא מטרתי. לאורך השנים שאני נכנסת לכאן לא פעם אחת נתקלתי בתגובות די מזלזלות ברפואה מהשלימה ביחוד בכל מה שקשור לרייקי הילניג ותדרים. כמו כן נעשה שימוש במילה "רפואת נחשים או משהו כזה" כאשר אני קוראת פוסט כזה או בסגנונו, אישית זה די מעליב, כי זה מרמז שאנשי מקצוע כמוני, לא רציניים במקרה הטוב במקרה הרע ממש גנבים . אם השנים לימדתי את עצמי לנשום עמוק ולראות את האדם מאחורי הכתיבה, לנסות ללמוד מכתיבתו את הלך רוחו וסגנונו. נכון שצלחתי ללמד את עצמי לא להפגע מכותב זה או אחר לצערי לא מכולם, אך מצד שני אחרי שחשבתי על כך לעומק יותר עם עצמי, הגעתי למסקנה שבעצם זה לא ממש נכון שזה לא עושה לי רע, כי בעצם תקופה ארוכה מאד לא נכנסתי לכאן כי היה לי קשה רגשית בגלל פוסטים מהסוג הזה, כמו כן אני גולשת בעוד מקומות ובעצם גם שם היה לי קושי ולכן לא הייתי מגיבה או חוזרת לפרק זמן כל שהוא. זה נכון שאנחנו לא יכולים ללכת על ביצים או בין הטיפות ולא לכתוב כל אחד את אמונתו כי זה עלול לפגוע בגולש אחר ויחד עם זאת זה לא ממש מדויק. כי כמו שכתבתי בפוסט הקודם במשך שנים חייתי באמונה שתרופות זה רעל והתרופות הכי גרועות הם רטלין ומשפחותו וכל התרופות הפסיכיאטריות. אני מאמינה שכמו שבזמנו כתבה מישהי בפורום השכן שתרופות זה סם, גם אני עשיתי זאת ללא מחשבה איך הצד השני ירגיש או יגיב. במשך השנים שאני גולשת בשני הפורומים למדתי שיש דברים שלא רושמים כי אנחנו לא ממש בשיחה פנים אל פנים ולא רואים את שפת הגוף כמו בשיחה, בלי שום קשר גם בשיחת פנים אל פנים יהיו דברים שברור שיפגעו באחר כי אמונתו וחייו שונים ממני. אז הפסקתי לומר זאת או לכתוב כך במקביל חל אצלי תהליך נוסף, גליתי שאם הזמן כבר לא הרגשתי כך כלפי תרופות, זאת אומרת אני עדיין לא נותנת אותם ומאמינה שיש הרבה מה לעשות לפני מתן תרופות לכל סוגיו אך מצד שני גם לא מרגישה שום רגש שלילי על כך שאנשים אחרים עושים זאת. בעניין הזה הגעתי באמת למקום של חייה ותן לחיות בלי לשפוט ובלי להרגיש אי נוחות על סגנון חיי או על סגנון חיי הסובבים אותי. מקווה שהפעם הצלחתי להסביר את עצמי יותר טוב. למען הסר כל ספק כתיבתי כאן לא באה להתווכח על ההחלטה האם הפורום צריך להסכים לרשום על רפואה משלימה. אני כתבתי על רגשותי לגבי סגנון כתיבה מסויים שגורם לי אישית לאי נוחות . יום טוב לכולם.

razgalili

New member
הרצון שלנו כמנהלי הפורום לא לפגוע ברגשות

של אף אחד הוא הסיבה המרכזית לכך שאנחנו נמנענו להיכנס לוויכוחים על צורות טיפול לא אלופטיות. הסיבה המרכזית שהחלטנו להכנס לוויכוח על ביקום הוא סדר הגודל העצום של ההתקפות שקיבלנו בנושא בזמן האחרון. יש לנו סיבות מצוינות לכל החלטה שאנחנו מבצעים בניהול, וכל צעד נעשה עם הרבה מחשבה. המטרות שלי בשירשור הנוכחי הן לפתוח קצת את הדיון בנושא טיפולים אלופטים מול טיפולים הומאופטים אנרגטיים וכו', איפה עובר קו הגבול, מה המחשבה העומדת מאחורי העמדות בעד ונגד כל אחד מהשיטות. אני רוצה להסביר בצורה מבוססת את ההתנגדות שלנו כמנהלים לצורות טיפול כאלו ואחרות, את הסיבות לגבי למה אנחנו עושים החלטות כאלו ואחרות וכו. באופן אידאלי, ההסבר וההצדקה לצורת הניהול של הפורום תהפוך למסמך שמסביר את הקווים המנחים שמנהיגים אותנו. קטרין, מיום שראיתי את ההודעה שלך בתפוז לראשונה יש לי כלפייך רק אור ואהבה. את בעיני כח חיובי ומרפא בעולם. אנחנו חייבים למצוא דרך שבה נוכל לא להסכים בלי שזה יגרום לפגיעה אישית אצל אף אחד.

אוי ../images/Emo4.gif נראה לי שאני לא מצליחה להסביר את עצמי

מנסה שוב. כל מה שכתבתי עד עכשיו הוא על רגשותי כאשר מתייחסים לרפואה המשלימה בצורה מזלזלת ברמה זו או אחרת. יש לי בעיה אם כך שלא ניתן לשתף כאן כי קשה לי לפעמים לעשות את החלוקה. אין לי בעיה אם החוקים ולמה זה חשוב לכם שלא יהיה כאן רפואה משלימה. זאת אומרת מקבלת את אופי המקום וחוקיו . לא מנסה לשנות את הפורום, אני מבינה מדוע חשוב שהאופי ישאר כמו שהוא ואת האמת זה הפורום שלכם זכותכם לנהלו על פי האני המאמין שלכם. בסך הכול יש הרבה מקומות שבהם ניתן לשתף על תהליכים ותמי נתנה לי רעיון נפלא באחת השיחות שלנו, כאשר יהיה בשלה לכך העשה זאת. אני מאד מעריכה אותך ואת תמי ומרגישה כפילכם קשר של חברות מהרגע הראשון שקראתי את הפוסטים שלכם בפורום השכן לפני עידן הפורום הביו רפואי, את האמת לא מפספסת שום פוסט של תמי. לא נעלבת מכך שאין כאן רפואה משלימה, לא נעלבת מכך שאינכן מוכנים לערבב בין הביו רפואי לרפואה משלימה כל עוד לא מזלזלים ברפואה או באלה העוסקים ברפואה המשלימה

אני מסכימה עם רוב מה שכתבת

חוץ מנושא המחקרים - דווקא יש די הרבה מחקרים על גישות שונות ברפואה משלימה, שלפחות כמה מהן נמצאות בשטח כבר די הרבה זמן. בדיוק סיימתי לקרוא ספר בנושא שעשה סקירה מקיפה של גוף המחקר. הספר אינו אובייקטיבי, כפי שאפשר ללמוד משמו (SNAKE OIL SCIENCE), ולדעתי הוא גם שוגה שגיאה בסיסית ענקית בכך שהוא כורך ביחד את כל הטיפולים המשלימים (הרי הומאופתיה, כירופרקטיקה ואקופונקטורה בנויות על עקרונות שונים לחלוטין) - אבל הוא יסודי מאוד בסקירת המחקר ובהסבר על מה זה מדע טוב ומדע רע. למדתי ממנו המון ויש לי כוונה לחלוק בהזדמנות את הידע כאן. הגישה השפויה שלך לפיה טיפולים הם משלימים ולא אלטרנטיביים היא הגישה הנכונה בעיניי, אבל תביאי בחשבון שהיא לא הגישה של כולם. עובדה שבמקור קראו לזה "רפואה אלטרנטיבית". עקרונית, אני מסכימה איתך גם לגבי נושא הפלצבו. לגבי סיפורים אישיים - במדע קוראים לזה "הוכחות אנקדוטליות", ובהחלט מתווכחים עם זה
. כי הוכחות אנקדוטליות אפשר להביא לכל כיוון. על כל סיפור מוצלח אפשר להביא סיפורי אימים. יש גם הבדל בין מה שבאמת קרה לבין איך מפרשים את זה - יש שורה של כשלי היגיון שגורמים לנו לייחס משמעות לסט עובדות, גם כשאין לנו מספיק נתונים לכך. לצערנו, תצפיות יכולות להטעות והן גם מטעות לעתים קרובות - את כולנו. וכרגיל, תודה על תרבות הדיון.

לצערי גם ברפואה המשלימה יש זרמים

יהיו כאלה שיטענו שהרפואה היא אלטרנטיבית, אישית כאשר מרפא מציג את עצמו כאלטרנטיבי -לא ללכת אליו. מומלץ לראיין מטפל ברפואה המשלימה כמו כן לשמוע עליו מחברים או מטופלים שלו. אם זאת מומלץ מאד לזכור שרפואה משלימה עובדת שונה מהרפואה הקונבציונאלית זאת אומרת שכל אדם מגיב שונה לטיפולים. בעצם גם ברפואה הקונבציונאלית כל אחד מגיב שונה. מסכימה אם מה הכתבת " על כל סיפור מוצלח אפשר להביא סיפורי אימים. יש גם הבדל בין מה שבאמת קרה לבין איך מפרשים את זה - יש שורה של כשלי היגיון שגורמים לנו לייחס משמעות לסט עובדות, גם כשאין לנו מספיק נתונים לכך. לצערנו, תצפיות יכולות להטעות והן גם מטעות לעתים קרובות" תודה קטרין

מסיכמה לחלוטין איתך

שלא ניתן להכניס תחת אותה כותרת את כל מקצועות הרפואה המשלימה. חוץ מזה אני חושבת שזה עלול להעליב את הסינים

למעלה