הצלת זוגות מגרושין
ב"ה( איך מנהלים שיחה)
למה בעצם אני לא מצליח לנהל שיחה נורמלית עם הבן זוג שלי? למה אנחנו לא מצליחים לפתור דברים ביננו בנחת ?
מה גורם לזה?��
מה רק כשרבים אפשר לפתור דברים !!!��
והתשובה היא מאד פשוטה לכל השאלות האלו!
אין לנו כללים!!!����
הכל מותר להגיד מתי שרוצים איך שרוצים בלי שום הגבלות ,אז כמו בכביש אם אין שולים ותוסיף לזה שהנהג גם עייף מאד , האוטו בסיכון גדול מאד ליפול לתהום.��
אותו דבר אצלנו אם כל פעם שיש לי איזה בעיה אני מנסה לפתור אותה באותו רגע בלי הגבלות ובלי כללים ויותר מזה שהאבסורד הכי גדול שאני מצפה שאני יגיד או יצעק לשני מה אני רוצה ממנו וגם יגיד את זה איך שאני רוצה ומתי שאני רוצה והוא ישמע ויבצע בלי שום בעיה בביטול ובשמחה ועוד יעמוד דום ויצדיע זה קצת נשמע ילדותי לא? תכלס זה לא עובד ב100%ובסופו של דבר
כולם נפגעים!!!
האשה והגבר וגם הילדים הצדיקים נפגעים שהם וודאי לא אשמים במחלוקות ובריבים ביננו.(גם אם לפעמים נראה שכן ).
ובשביל להגיע באמת לשיחה נורמלית שמביאה תוצאות טובות בפתרון הבעיות ביננו אנחנו זקוקים לכמה הגבלות וכללים.��
בתור התחלה:
דבר ראשון. קובעים זמן לדבר��
על הבעיה, הזמן צריך להיות כשאנחנו לא במצב של לחץ או כעס דיכאון וכו' וכל מצב אחר שמפריע לנו לדבר כמו חולי או ילדים מפריעים וכו' אלא במצב שאנחנו נינוחים ורגועים לא עייפים מדיי ויכולים לנהל שיחה בלי יותר מדיי הפרעות חיצוניות (גם כדיי לקבוע את הזמן הפגישה צריך להיות במצב שאנחנו רגועים ��ולא כשאנחנו במצב של מריבה )
דבר שני בזמן הפגישה להודות לשני מעומק הלב על המאמצים שלו מה שהוא כן עושה ומשתדל באותו עניין שבו אתם מנסים לפתור את הבעיה, לתת הרגשה טובה ואמיתית לבן זוג שלך שהוא עושה דברים נהדרים ואת/ה מאד מעריך/ה אותו/ה��
על זה כי כולנו אוהבים לקבל מחמאות זה גורם לנו להרגיש טוב להרגיש רצוי להרגיש שאני שווה משהו שאני עושה גם דברים טובים .
ופה השיחה על הבעיה נהיית כבר ממקום יותר חברי ויותר שליו ואפשר להתקדם לכיוון של פתרון.��
דבר שלישי: במשך השיחה צריכים להיות כללים�� כדיי לא ליפול חזרה לויכוחים ובסוף למריבה ובסוף לטריקות דלתות בבית(במקרה הטוב).
אז יש 3 כללי ברזל שבשום אופן אסור לעבור עליהם הם כבר נאמרו מס' פעמים בפוסטים ובסירטונים שלי:
1:לא מאשימים את הצד השני (זה לא פותר כלום רק מחריף את המצב)
2:לא מזכירים לו את העבר לא הקרוב ולא הרחוק ( למה אתמול לא... זוכר שלשום שעשית... )זה מהמשפחה של לא להאשים ,הנוסטלגיה הזאת הורסת את הקשר. ��
3:מתמקדים רק בנושא אחד בלבד ולא מתפזרים: ( אם אתם באמת מחפשים פתרון ולא דיבורי סרק שנשארים בגדר חלומות באספמיה)
יש בפייסבוק שלי סרטונים ופוסטים בנושא ואם תהיה מעוניין צור קשר
שיהיה בהצלחה רבה בכל העניינים