רופאים מומחים באוסטרליה
היי אלבטרוס
לצערנו היה לנו נסיון לא מועט עם מגוון רופאים מומחים בשנים האחרונות, כ-PR בסידני, אז הנה שני הסנט שלנו בעניין למקרה שזה יעזור לך או למישהו אחר.
1. אכן ביטוחים פרטיים שרלוונטיים עם ויזת תושב לא מחזירים כסף לפגישה עם רופא מומחה, אלא אם זה מוגדר כפגישה לפני או אחרי ניתוח. יש כמה מקרים יוצאי דופן, כמו למשל מעקב הריון פרטי, אם כלול באקסטרות של הביטוח הפרטי.
2. מדיקייר מחזירים חלק מעלות הפגישה אצל מומחה, ואתה יכול לשאול
מראש מה תהיה עלות הפגישה ומה גובה ההחזר ממדיקייר. הפגישה הראשונה לרוב עולה יותר, לפעמים אף כפול היות וזו פגישה ארוכה יותר; גובה ההחזר משתנה בהתאם אבל לרוב נותר הפרש לא קטן שעליך לשלם.
3. לפעמים יש רופאים ממש מקסימים שלא לוקחים מעבר למה שמדיקייר גובים, אבל זה בעיקר אם הם מבינים שאתה מובטל/סטודנט/עני ובא להם להיות נחמדים. מעולם לא ביקשנו הנחה או התחשבות, אבל חלק מהמומחים אכן לא גבו מאיתנו דבר אחרי שהתעניינו והבינו שאנחנו סטודנטים. סתם עניין של פוקס וטוב לב של הרופא, אין המלצות בעניין.
4. שים לב שלפעמים רופא מומחה עושה בדיקות נוספות או שולח לבדיקות נוספות, ואז צריך לשאול האם הן אמורות לעלות אקסטרה כי יש הרבה בדיקות שממומנות על ידי מדיקייר, אבל הרופא הפרטי יכול להחליט לקחת עליהן תוספת או לשלוח אותך למכון ספציפי שגובה הרבה מעבר. כל מקרה לגופו, כמובן, ולא משחקים עם בריאות...אבל מנסיוננו רוב הבדיקות לא דורשות משהו מעבר, כך שאפשר בקטע הזה להקפיד קצת. היה מאוד מבאס לגלות זאת בדרך הקשה ולקבל הביתה חשבונית של 100 דולר על איזו בדיקה קטנה שאפשר לעשות ללא עלות אחרי שכבר השארת אצל הרופא 300-400 דולר.
5. כמעט בכל תחום ניתן ללכת לרופאים מומחים במסגרת השירות הציבורי, כלומר דרך בתי חולים ציבוריים בשירות ה-outpatients שלהם. זה כבר אמור להיות מכוסה לגמרי לתושבים על ידי מדיקייר. תור כזה דורש הפנייה מרופא המשפחה, שלרוב מפקסס את ההפנייה ישירות למחלקה הרלוונטית בבית החולים. הבעיה היא זמן ההמתנה לתור הראשון, שיכול בכיף להגיע לחצי שנה, אבל לצערנו גם לשנה פלוס במקרים מסויימים. רופא המשפחה יכול לציין על גבי ההפנייה שזה מקרה דחוף, אבל גם אז ההמתנה עלולה להיות 2-4 חודשים. ברגע שאתה כבר במערכת הציבורית, לרוב התורים בהמשך כבר במרווחים סבירים. חסרונות המערכת הציבורית הן לפעמים המתנה ארוכה במרפאה עצמה ובעצם רואה אותך הרבה פעמים מתמחה, והוא מתייעץ עם המומחה התורן לפני קבלת החלטה סופית בעניינך. אבל, מנסיוננו, יש מקרים שהשירות הציבורי מהווה פתרון סביר לחלוטין, אפילו מעולה - יצא לנו להיתקל ברופאים הכי יסודיים, מקצועיים ומדהימים בצורה זו שבדקו והתייחסו יותר מכל מומחה פרטי!
6. דבר אחרון (סליחה על המגילה), כדאי לקחת בחשבון ש(אולי בגלל כל הנ"ל) רופאי המשפחה באוסטרליה מטפלים בהרבה בעיות רפואיות שבישראל היית ישר הולך למומחה בעטיין. למשל, גניקולוגיה לנשים, בעיות עור שונות, רפואת ילדים, מעקב הריון בחלק מהמקרים ועוד ועוד. לגבי בלוטת תריס, מנסיון של חברים, כתלות ביציבות מצבך וכמה אתה מאוזן, ייתכן שרופא המשפחה יהיה הכתובת המרכזית שלך לעניין, ולפי בדיקות הדם וכו' יוחלט מתי רצוי בכל זאת להיוועץ באנדוקרינולוג. אם זה לא יהיה דחוף ותגיע מאוזן יחסית מהארץ, ייתכן שלא תהיה בעיה לחכות לשירות הציבורי ובינתיים להיות בהשגחה צמודה של רופא המשפחה. כמובן גם לרופאי משפחה יש עלויות שונות עם החזרים ממדיקייר שלא תמיד מכסים הכל, כפי שודאי כבר הבנת.
סורי שאין לנו המלצה לאנדוקרינולוג ספציפי במלבורן.
בהצלחה בכל והעיקר הבריאות