טיפול רפואי באוסטרליה (PR) והמלצה על אנדוקרינולוג

oriyahoo

New member
הלו הלו.. אני יודע שאני בסה"כ קורא סמוי כאן אבל..

לתפוז יש (או לפחות היתה) הגבלת תווים בהודעה והיו כמה שהגיעו אליה (יא"ב עם החפירות) ולדעתי פעם אחת אפילו אני נאלצתי להמשיך הודעה עם הודעה נוספת...
&nbsp
'צטער שאני לא בא להציק יותר.. פשוט גם הדגנרט שהיה קודם הוציא לי את החשק (ימח שמו וזכרו) וגם הרובוטה צורכת ממני יותר מדי משאבים...
&nbsp
בקרוב בירה...

Sweet Hereafter

New member
נדמה לי שכתוב באיזה מקום

בתנאים של ה-PR שאם חל שינוי משמעותי במצבך הבריאותי אחרי קבלת הויזה ולפני ההגעה הראשונה לאוסטרליה, אתה צריך לעדכן את רשויות ההגירה. מה זה משמעותי? לא יודע, אני מניח שיש פירוט איפשהו. לשיקולך.

אני לא ממלבורן ולא מתמצא באנדוקרינולוגיה (לשמחתי לא היה לי נסיון אישי בתחום זה). באופן כללי, כדי לראות רופא מומחה תצטרך להגיע קודם כל ל-GP ולקבל ממנו הפניה. נושא התשלום משתנה בצורה משמעותית ותלוי במומחה / במרפאה ובמדיניות שלהם. מנסיוני עם מספר מומחים במספר תחומים, אתה כמעט תמיד מקבל החזר משמעותי ממדיקייר (חצי או יותר), אבל כמעט תמיד גם משלם די הרבה מהכיס - בד"כ סד"ג של 50-200 דולר לפגישה. זה נכון לפגישה מחוץ לבי"ח, אבל בניגוד למה שנכתב מעל, לפעמים אתה משלם על פגישה עם מומחה גם אם היא במסגרת טיפול בבי"ח. הכל תלוי במומחה ובסיטואציה. אגב, יש בתי"ח ציבוריים ויש פרטיים (ויש גם "חולה פרטי בבי"ח ציבורי"), וכל אחד זה סיפור קצת שונה. קשה לתת תשובה גורפת. אחרי שתהיה לך הפניה, תתקשר למומחה ותשאל (אתה יכול לעשות סקר שוק ולשאול יותר מאחד).

תרופות שקונים בבית מרקחת - אם הן ב-PBS אז הן מסובסדות ע"י מדיקייר (מנסיוני, אף פעם לא ב-100%). תרופות זה עסק יקר כאן. אם תוציא המון כסף על תרופות תוכל אולי לקבל חלק בחזרה מסנטרלינק בסוף השנה. זה די סבוך ויש כל מיני קריטריונים - אני מציע לך להניח כרגע שלא תקבל כלום מהכיוון הזה. מקסימום תתאכזב לטובה.

בקשר לביטוח רפואי פרטי, זה מאוד תלוי איזה מין פוליסה יש לך ובאיזו חברה. הפוליסה שיש לנו (נחשבת די מקיפה ואנחנו במדיבנק) לא מכסה בכלל פגישות עם רופאים שלא במסגרת אשפוז, לא משנה אם זה GP או מומחה. הם משתתפים בתרופות מרשם רק אם הן לא מכוסות בכלל ע"י מדיקייר (כלומר לא ב-PBS), וגם אז זה רק חלקי ויש כל מיני תנאים. בקיצור, לא הייתי מצפה ליותר מדי מהכיוון הזה (כל עוד אתה לא מאושפז בבי"ח), אא"כ תהיה לך פוליסה רולס-רויס שתעלה לך הרבה כסף בשוטף מן הסתם.

וולקם טו אוסטרליה.

Albatross82

New member
תודה על ההסבר המקיף

בעקבות התגובה שלך עברתי שוב על המייל של אישור הזכאות לPR ולא נכתב שם כלום בנושא עדכון הרשויות על מצב רפואי.
בכל מקרה, אם הם ישאלו, אני כמובן לא אסתיר שום דבר בנושא...

לצערי, גם מההסבר שלך וגם ממה שקראתי באינטרנט, מסתמן שהנושא יהיה הוצאה משמעותית שלא לקחתי בחשבון בתחילת התהליך. מצד שני... את הדברים האלה אי אפשר לצפות.

אני באמת אתחיל מביקור אצל רופא כללי עם ההגעה ואמשיך משם.

תודה :)

teene1

New member
בלוטת התריס

היי אני מכירה רופא טובה באיזור ביינטלי איסט לוקחת בערך 260 לביקור הראשון מדיקר מחזיר משהו
בין 50 ל 80 בערך עם זה נראה לך אוכל לברר פרטים יותר מדויקים.

Albatross82

New member
אשמח לפרטים...

היי,
&nbsp
אני מאד אשמח לשם שלו/ה או לקישור לאתר.
&nbsp
המון תודה :)

shnets

New member
רופאים מומחים באוסטרליה

היי אלבטרוס

לצערנו היה לנו נסיון לא מועט עם מגוון רופאים מומחים בשנים האחרונות, כ-PR בסידני, אז הנה שני הסנט שלנו בעניין למקרה שזה יעזור לך או למישהו אחר.

1. אכן ביטוחים פרטיים שרלוונטיים עם ויזת תושב לא מחזירים כסף לפגישה עם רופא מומחה, אלא אם זה מוגדר כפגישה לפני או אחרי ניתוח. יש כמה מקרים יוצאי דופן, כמו למשל מעקב הריון פרטי, אם כלול באקסטרות של הביטוח הפרטי.

2. מדיקייר מחזירים חלק מעלות הפגישה אצל מומחה, ואתה יכול לשאול מראש מה תהיה עלות הפגישה ומה גובה ההחזר ממדיקייר. הפגישה הראשונה לרוב עולה יותר, לפעמים אף כפול היות וזו פגישה ארוכה יותר; גובה ההחזר משתנה בהתאם אבל לרוב נותר הפרש לא קטן שעליך לשלם.

3. לפעמים יש רופאים ממש מקסימים שלא לוקחים מעבר למה שמדיקייר גובים, אבל זה בעיקר אם הם מבינים שאתה מובטל/סטודנט/עני ובא להם להיות נחמדים. מעולם לא ביקשנו הנחה או התחשבות, אבל חלק מהמומחים אכן לא גבו מאיתנו דבר אחרי שהתעניינו והבינו שאנחנו סטודנטים. סתם עניין של פוקס וטוב לב של הרופא, אין המלצות בעניין.

4. שים לב שלפעמים רופא מומחה עושה בדיקות נוספות או שולח לבדיקות נוספות, ואז צריך לשאול האם הן אמורות לעלות אקסטרה כי יש הרבה בדיקות שממומנות על ידי מדיקייר, אבל הרופא הפרטי יכול להחליט לקחת עליהן תוספת או לשלוח אותך למכון ספציפי שגובה הרבה מעבר. כל מקרה לגופו, כמובן, ולא משחקים עם בריאות...אבל מנסיוננו רוב הבדיקות לא דורשות משהו מעבר, כך שאפשר בקטע הזה להקפיד קצת. היה מאוד מבאס לגלות זאת בדרך הקשה ולקבל הביתה חשבונית של 100 דולר על איזו בדיקה קטנה שאפשר לעשות ללא עלות אחרי שכבר השארת אצל הרופא 300-400 דולר.

5. כמעט בכל תחום ניתן ללכת לרופאים מומחים במסגרת השירות הציבורי, כלומר דרך בתי חולים ציבוריים בשירות ה-outpatients שלהם. זה כבר אמור להיות מכוסה לגמרי לתושבים על ידי מדיקייר. תור כזה דורש הפנייה מרופא המשפחה, שלרוב מפקסס את ההפנייה ישירות למחלקה הרלוונטית בבית החולים. הבעיה היא זמן ההמתנה לתור הראשון, שיכול בכיף להגיע לחצי שנה, אבל לצערנו גם לשנה פלוס במקרים מסויימים. רופא המשפחה יכול לציין על גבי ההפנייה שזה מקרה דחוף, אבל גם אז ההמתנה עלולה להיות 2-4 חודשים. ברגע שאתה כבר במערכת הציבורית, לרוב התורים בהמשך כבר במרווחים סבירים. חסרונות המערכת הציבורית הן לפעמים המתנה ארוכה במרפאה עצמה ובעצם רואה אותך הרבה פעמים מתמחה, והוא מתייעץ עם המומחה התורן לפני קבלת החלטה סופית בעניינך. אבל, מנסיוננו, יש מקרים שהשירות הציבורי מהווה פתרון סביר לחלוטין, אפילו מעולה - יצא לנו להיתקל ברופאים הכי יסודיים, מקצועיים ומדהימים בצורה זו שבדקו והתייחסו יותר מכל מומחה פרטי!

6. דבר אחרון (סליחה על המגילה), כדאי לקחת בחשבון ש(אולי בגלל כל הנ"ל) רופאי המשפחה באוסטרליה מטפלים בהרבה בעיות רפואיות שבישראל היית ישר הולך למומחה בעטיין. למשל, גניקולוגיה לנשים, בעיות עור שונות, רפואת ילדים, מעקב הריון בחלק מהמקרים ועוד ועוד. לגבי בלוטת תריס, מנסיון של חברים, כתלות ביציבות מצבך וכמה אתה מאוזן, ייתכן שרופא המשפחה יהיה הכתובת המרכזית שלך לעניין, ולפי בדיקות הדם וכו' יוחלט מתי רצוי בכל זאת להיוועץ באנדוקרינולוג. אם זה לא יהיה דחוף ותגיע מאוזן יחסית מהארץ, ייתכן שלא תהיה בעיה לחכות לשירות הציבורי ובינתיים להיות בהשגחה צמודה של רופא המשפחה. כמובן גם לרופאי משפחה יש עלויות שונות עם החזרים ממדיקייר שלא תמיד מכסים הכל, כפי שודאי כבר הבנת.

סורי שאין לנו המלצה לאנדוקרינולוג ספציפי במלבורן.
בהצלחה בכל והעיקר הבריאות :)

רק בריאות

Albatross82

New member
תודה.

היי shnets,

נחתתי לפני כמה ימים באוסטרליה (מלבורן) בשעה טובה והתברר לי שמכיוון שאני סטודנט באוניברסיטת מלבורן, אני זכאי להשתמש בשירותי הרפואה שיש לאוניברסיטה.
אחרי שאני אחווה את כל התהליך על בשרי, אני אוסיף גם את הידע המצטבר שלי לטובת הבאים אחריי.

תודה רבה על ההתייחסות וכל המידע. זה בהחלט עוזר. מקווה שהיום כולכם בריאים :)

shnets

New member
ברוך הבא!

אחלה, שים לב שלפעמים התנאים שונים לסטודנטים בתארים שונים (ראשון vs שני ושלישי).

למעלה