טיפול ivf

טיפול ivf

הי בנות אז חודש וחצי אחרי ניתוח שבו הוציאו ציסטות ולא נגעו עדיין במוקד רקטווגינלי גדול נאמר לי שאם אני רוצה עכשיו הריון לפנות ישר לivf סוריאנו לא היה אופטימי לגבי הריון טיבעי וגם בגלל שהאנדומטריוזיס בדרגה 4 אמר שעדיף לי ישר להכנס לטיפולי פוריות, הוא שלח אותי למלא בדיקות בינהם גם חוקן בריום אז השאלות כרגע: 1. מי הכי טוב ומומלץ? 2. מה הזכויות בקופח (מכבי)?

שני2703

New member
היי

מה הסיבה שלא נגעו לך בניתוח במוקד רקטווגינלי ומה זה גדול לטענתם ?
אני שואלת כי גם לי יש ממצא רקטווגינלי וסוריאנו בהמלצתו ובבדיקה של עוד כמה רופאים מתוכנן לי ניתוח שאני כרגע דחיתי אותו עם 4 רופאים בחדר ניתוח

לגבי שאלותייך :
1. מי הכי מומלץ וטוב במה? בIVF ?
2. הזכויות בקופ"ח מכבי לגבי מה את שואלת ? באתר של מכבי יש תת נושא זכויות מבוטחים שאת יכולה להקליד שם של משהו ונראה לך פירוט של זכויות

לא נגעו

במוקד בגלל שהיו לי ציסטות גדולות מאוד בשחלות שמנעו גישה והניתוח היה ארוך גם ככה לדעתי לא רצו להעמיס עלי היות והיתה לי ירידה דרסטית במשקל (10קילו) . המוקד בגודל 4-5 סמ . וכן שאלתי מי הרופא הכי המומלץ להפרייה חוץ גופית והאם יש החזרים או מימון כלשהו מקופת חולים

שני2703

New member
גול תלתול

היי
אז אני מטופלת בIVF ציבורי
לגבי כל ייעוץ פרטי -בכל אופן במכבי ותלוי איזה ביטוח יש לך -במכבי יש כסף\זהב\ שלי
שהייתי בזהב אם אני לא טועה יש 4 החזרים בשנה
לגבי טיפולים לפי הסדרי קופת חולים לפי איך שהם עובדים לטענתם יש תקרת החזרים ... את צריכה לבדוק במשרדים או מישהי אחרת תענה לך לגבי השאלות האלה טוב יותר ממני :) שנמצאת בטיפולים באופן פרטי

גם לי הממצא הוא 4-5 והוא יושב לי ממש במחיצה כך שאם יסירו אותו בגודל הזה זה יכול לגרום לאי שליטה על צרכים לכן במידה וכן אחליט על ביצוע ניתוח יצטרכו קודם לנסות להקטין לי את הממצא עם דיכוי .
אז עכשיו סוריאנו ממליץ לך על ניתוח נוסף למוקד הרקטווגינלי לכן הוא שולח אותך לחוקן בריום ?
לגבי חוקן בריום - יש מטופלת שהוא שלח אותה לא מזמן ובכללית נמסר לה שזו בדיקה לא אמינה במאת האחוזים למוקדים ולכן כמעט ולא עושים אותה היום ... ורופא אחר במרפאה הפנה אותה במקום לMRI ...

בהצלחה !

אין לי אמונה יותר ברופאים

הגינקולוג שלי לא גילה את האנדו על אף התלונות שלי 5 שנים וכשכבר מצא את הציסטות שהגיעו לגודל של מלון הוא שלח אותי לסי טי על אף שביקשתי MRI והוא אמר שב MRI לא יראו כלום. אני על לוקרין כבר 3 חודשים ממה שהבנתי המוקד שלי נמצא בין הרקטום לנרתיק לא נאמר לי כלום על מה ניתוח להוצאת המוקד יכול לגרום לחוקן שלחו אותי לבדוק מה מצב המעי . השאירו את זה להחלטתי עם לעבור עכשיו ניתוח או להתחיל טיפולים ארביב אמר לנסות 3-4 טיפולים ואם לא הולך לחזור לניתוח ולנסות שוב אחכ הם אמרו לי לנצל את זה שאני על לוקרין וישר ללכת להפרייה חוץ גופית הרחם תקין השחלות בספק רב

זואילי

New member
בכללית נאמר לה ש...? חחחח

והכללית מומחית גדולה בזיהוי אנדומטריוזיס...

כדאי לה לעשות גם את החוקן בריום...

שני2703

New member
היי זואילי

התכוונתי 2 נשים שנותחו ע"י אופציה של שתל ביולוגי \ "משיכת" רירית רחם בכדי לסתום את איזור הכריתה של האנדו' שנמצא ממש נמוך באיזור הסוגרים ... :)

זואילי

New member
כן.. זו אני

בהתחלה ניסו עם רשת ביולוגית (לא באותו ניתוח בו נכרת המוקד אלא בניתוח נוסף) - הניתוח נכשל.
ואז בניתוח נוסף (3) הצליחו. ממש לא עם משיכת רירית רחם אלא עם משיכת חלק מתוך הבפנוכו של הבטן, או בשפת הרופאים - מתלה אומנטום.

שני2703

New member
זואילי .... אוקיי

בכל אופן אני כרגע דחיתי את הניתוח וכפי ששוחחנו בעבר כך גם פירטתי פה :)

אגב... ממצא באיזור זה לפי סוריאנו לא קשור לפוריות אך נראה לך כי יכול לפגוע באיכות הביציות ?

זואילי

New member
לדעתי הבלתי מקצועית

אך מנסיוני עם גופי,
ממש לא משנה מיקום הממצא.

אנדומטריוזיס - המחלה - יכולה לפגוע באיכות הביציות.

liats80

New member
כן בהחלט זה משהו ידוע ולמיטב ידיעתי גם מוכח

אנדומטריוזיס יכול לפגוע באיכות הביציות

vanilachip

New member
המלצה וזכויות

הי גול תלתול
לגבי הרופא אני אישית ממליצה על פרופ' זיידמן שהיה הרופא שלי. הוא מבין באנדו', מאוד מקצועי ומאוד אנושי. שילוב מעולה לדעתי. ישנם עוד רופאים שהומלצו פה בפורום. אני ממליצה לך לעשות חיפוש אחורה.
לגבי הזכויות הנה האתר של מכבי,
כמו שאמרו לך זה תלוי איזה ביטוח יש לך והאם את רוצה להיות מטופלת בציבורי או בפרטי. אני טופלתי באסותא ת"א והיתה לי השתתפות חלקית של הקופה.
בהצלחה!

הי לפי מה שהבנתי

הטיפול באסותא הוא ציבורי נכון? אז איך זיידמן טיפל בך ? האם ניתן לקבוע מי מטפל?

vanilachip

New member
אני חושבת שיש שם גם וגם

אבל תבדקי מה עדכני להיום כי עברו כחמש שנים...
בעקרון זיידמן עובד עם אסתוא ת"א ואני טופלתי פרטי אצלו ואת השאיבות והחזרות עשיתי באסותא וקיבלתי החזרים חלקיים ממכבי זהב. את הפרוטוקול הוא נותן בקליניקה שלו וחלק מהאולטראסאונדים מתבצעים אצלו אבל מעקב זקיקים ודם במהלך הטיפול עצמו הוא בבקרים באסותא.
מקווה שזה קצת יותר ברור.
אם את חושבת על זיידמן כאפשרות אני מציעה לקבוע פגישת ייעוץ , להתרשם ולשאול את כל השאלות..

זואילי

New member
באסותא יש לך שני מסלולים

או "ציבורי" בו את מטופלת ע"י מי מרופאי הבית (כמו בציבורי רגיל - כל מי שביום ספציפי נמצא - נותן לך הנחיות)
או פרטי בו את בוחרת רופא שעובד עם אסותא ואת משלמת לו (בנוסף) באופן פרטי. ואז הוא מלווה אותך מא' עד ת'.

שלום

גם לי היה מוקד רקטווגינלי גדול ועברתי ניתוח.
אני כבר התחלתי טיפולי פוריות לפני שגילו את האנדומטריוזיס והומלץ לי להמשיך עם הטיפולים גם לאחר הניתוח.
בהפריות אני טופלתי אצל פרופ זיידמן, הוא נחמד ומקצועי, מבין באנדו.
אבל הרבה בנות ממליצות גם על ד"ר אליצור ואומרות שהוא ממש מעולה בקטע של האנדו והפוריות.
אני בכללית והיו לי החזרים מהקופה וזה ממש השתלם בשבילי.
תבדקי כמה אחוזי החזר ממכבי- בזה אני לא יכלה לעזור :)

שני2703

New member
תנו חיוך 1

הומלץ לך עם הממצא הרקטווגינלי להמשיך בטיפולים ? לי רופא אחד אמר שהממצא יחמיר ולכן אסר להמשיך עם הטיפולים והרופא המטפל לאחר דיונים רבים אמר שזה לשיקולי
האנדו' חזר?
מה היה גודל הממצא ?
אני לבנתיים דחיתי את הניתוח שלי בגלל גודל הממצא - אופן ביצוע הניתוח ושיטתו למצב המתאים לי בוצע רק ל2 נשים ....

לא..אולי לא כתבתי ברור

כשמצאו שיש לי מוקד אז הפסקתי עם הטיפולים..עברתי ניתוח..ואחרי 4 חודשים החלמה אמרו לי שאפשר לחזור לטיפולים וגם המליצו מכיון שרצו שכל זמן שאני לא בהיון אז להיות על גלולות לתמיד.
לכן אמרו שעם טיפולים הסיכוי להריון הוא מהיר (גם הוציאו חצוצרה אחת) אז המליצו לחזור לטיפולים, הריון, הנקה ואז שוב גלולות.
גודל הממצא היה 5 ס"מ רקטווגינלי וגם המון המון הדבקויות בחלל הבטן ועד הסרעפת, שלפוחית שתן, מעי...והציאו חצוצרה דלקתית נפוחה ומלאה בנוזל שכנראה נזל לרחם והרג כל עובר שנכנס לשם...עשה את הניתוח ד"ר שיינמן עם כירורג בניתוח מורכב שלקח 6 שעות ועוד 6 שעות החלמה ואז אשפוז.

אז מה בעצם את עושה עכשיו? מחכה שהממצא יקטן? למה את מחכה בעצם?

למעלה