טיפול ivf

שני2703

New member
תנו חיוך 1

אז עכשיו זה קצת יותר ברור :)

אני נותחתי לפני שנה וכמה חודשים ע"י ד"ר סוריאנו שלא מצא ממצא אנדו' ( למרות שבמיקום הרקטווגינלי מאז ומתמיד חשתי בכאבים) אליו הלכתי כשהרופא בקופ"ח המליץ לי לפנות להשראת ביוץ בבריאות האישה עקב "אי ביוץ" לקח זמן עד שהתור לרופא והחלטתי ללכת לסוריאנו לייעוץ - הייתי 3 חודשים במעקב זקיקים -ששלל כמובן שאני "לא מבייצת"
לאחר מכן הוחלט על ניתוח לפרו' שלא אותרו שום מוקדים , לאחר סבב IVF 1 ההורמונים הגדילו את הממצא והוא "נגלה" לעין , הייתי במרפאת אנדו' אצל ד"ר ביבי בפגישה הראשונה שביקש מד"ר סוריאנו להיכנס ולבדוק אותי גם , סוריאנו הנחה אותו בהמשך בדיקות כירורגיות - לאחר ביצוע בדיקות חזרתי לד"ר ביבי (הנחתי שהוא יעדכן את סוריאנו)
נקבע לי תור לניתוח , לאחר 7 חודשים המתנה לניתוח - הגעתי לטרום ניתוח והחלטתי להיכנס לסוריאנו - שאמר לי " על איזה ניתוח את מדברת?! רק אני מכיר את חלל הבטן שלך ויודע עד כמה את מלאה בהידבקויות ?!?! " ביקש במיידי שאגש לעוד 2 חוות דעת ולאחר ישיבת חירום לגביי - הציעו שאני יעבור ניתוח שבוצע על 2 נשים עם סיכון גבוה לפיצול הניתוח עם נקז צואה חיצוני , החלטתי מכיוון שזה תהליך ארוך ועם סיכון רב של לפחות עוד שנה כולל דיכוי לפני ניתוח+החלמה ואין לי עדיין ילדים - סוריאנו אמר שמכיוון שמדובר בממצא שלא נמצא ברחם אין לו כל קשר לפוריות , כרגע לא לבצע אותו ולנסות עוד סבב IVF - כמובן שזה לאחר התייעצות נוספת עם רופא פוריות - ד"ר אליצור במחלקת IVF תל השומר .

אז ככה

אני גם הייתי באבחון ראשון אצל ד"ר ביבבי שקרא לד"ר סוריאנו לבוא וגם להתרשם.
במקרה שלי שניהם המליצו על ניתוח... וקבעו לי תור לעוד 10 חודשים (ללא טיפולים).
אני לא רציתי לחכות ולכן פניתי לחוות דעת אצל ד"ר שיינמן וכך התרשמתי ממנו ומהמקצועיות שלו.
בתכלס הוא אמר לי בדיוק מה שסוריאנו אמר.
רק שהוא סידר לי תור לעוד 4 חודשים בביח מאיר והבטיח שניתוחים בסדר גודל כזה - הוא מנתח.
והלכתי על זה.

עכשיו תקשיבי...גם לי לא היה שום ממצא בתוך הרחם..הכל היה מחוץ לרחם. היה לי גם מוקד שהתחיל להכנס למעי ולכן שיינמן אמר לי שהוא ינסה לעשות "גילוח" אם המוקד לא ממש חדר למעי. והחתים אותי שיש מצב שיורידו לי חתיכה מהמעי כי זאת היתה גם אפשרות כי עד שלא פותחים לא יודעים מה יש שם בדיוק. בסוף עשה גילוח.

בכל מקרה אני עשיתי 6 הזרעות ו 5 הפריות לפני הניתוח..ומזכירה שהמוקד והדבקויות לא היו ברחם..ולא היה שום הריון. לאחר הניתוח..חיכיתי 4 חודשים להחלים ואז חזרתי להפריות ועשיתי הפריה, החזרת מוקפאים ושוב הפרייה שהיא כן הצליחה וכרגע אני בהריון תאומים...כלומר חצי שנה לאחר הניתוח.
מה עוד שהניתוח עשה...הוא שיפר את איכות הביציות..עד הניתוח תמיד היינו צריכים איקסי..ומהניתוח אפילו לא עובר אחד עם איקסי.
כמובן שהמצב שלך נראה לי חמור משלי...ואני נוטה להקשיב לרופאים...וד"ר אליצור ידוע כמבין גדול בפוריות ואנדו..אז לא יודעת מה להגיד לך. עשית גם רק הפרייה אחת בינתיים אז אולי שווה לנסות עוד קצת..ואם לא ילך אז לחשוב שנית על המצב...
אני רק מאחלת לך פתרון טוב לבעיה הזאת והמון הצלחה

אז ככה

הסיפור שלי הוא כזה הניתוח שעברתי לפני כחודש וחצי היה רק כדי להוציא את הציסטות סוריאנו אמר שזה ניתוח התחלתי מלבד זה השחלות היו דבוקות אחת לשניה ויחד לרחם הפרידו הידבקויות אבל שבוע שעבר כשהלכתי לביקורת דר ארביב שהיה בתל השומר קיבל אותי ואחרי אלטראסאונד אמר שהשחלות שוב דבוקות ושיש לי עוד ציסטה קטנה בשחלה באנדו מוקד רקטווגינלי 5 סמ לא נגעו הוא אמר לי שיש לי אפשרות לבחור בין לעשות ניתוח עכשיו או להתחיל עם טיפולי ivf ואם אחרי 3-4 טיפולים לא יהיה הריון לחזור לניתוח מלבד זה אני צריכה לעבור חוקן בריום לבדוק מה קורה עם המעי על אף שאחרי הניתוח אני כבר לא בעצירות אבל אני גם על לוקרין אז יכול להיות שיש השפעה על הכאבים והעצירות וברגע שתפוג הכל יחזור על פי סוריאנו.

עוד דבר

קבעתי תור לדר אליצור לעוד שבועיים כרגע כל המידע שיש לי הוא מפי סוריאנו וארביב מה חשוב לשאול בפגישה הראשונה? אין לי עדין ילדים אף פעם לא ניסתי להכנס להריון מתחתנת השבוע הכל בא ביחד ולא חשבתי על כל הסרט הזה חשבתי שיהיה לי זמן ואפשרות בחירה אבל אני כבר בת 34 ויודעת שזמן הוא פקטור עם אנדו

מזל טוב על החתונה

והייתי מציעה לך לעזוב את הנושא הזה עד שהחתונה ושאר הסידורים מאחורייך...תני לעצמך לנשום אויר

לכי לאליצור וספרי לו הכללללללללל והוא כבר יענה לך ויסביר לך מה כדאי מבחינתו.

liats80

New member
שיהיה במזל טוב!!!

אליצור מקסים.
ניסיתי לחשוב מה צריך לשאול ולא עולה לי הרבה לראש.
נראה לי חשוב לראות שהוא קורא ומבין מה ד"ר סוריאנו וארביב כתבו. לשאול מה הפרוטוקול המתאים עבורך - ולשאול כל שאלה שעולה לך לראש כשהוא מסביר - כולל מה כל זריקה אמורה לעשות, ומה תופעות הלוואי האפשריות, לשאול ולודא שאת יודעת מתי את צריכה להגיע אליו, מתי לעשות בדיקות דם וכו'. זה בערך כל מה שעולה לי לראש כרגע.

שני2703

New member
היי-גול תלתול

המשפט שרשמת : הוא אמר לי שיש לי אפשרות לבחור בין לעשות ניתוח עכשיו או להתחיל עם טיפולי ivf ואם אחרי 3-4 טיפולים לא יהיה הריון לחזור לניתוח

זה בערך השיקול שלי אחרי שביטלו לי על מנת לדחות את הניתוח כדי לקבל את כל האבחנות המלאות כפי שכבר פירטתי

בהצלחה !

שני2703

New member
תנו חיוך 1

היי , לא משנה איזה רופא כולם לא יכולים לדעת ב100% עד שלא נכנסים לחדר ניתוח זה אין ספק! :)
ד"ר אליצור היה מאוד גלוי כשהתייעצתי איתו אם לעשות עוד סבב ו\או לדחות את הניתוח גם הוא העביר את הכדור אליי ואמר שזה לשיקולי ואף אמר לי מה הסיכונים בזמן לידה עם אנדו' במיקום שכזה ,
זו הפריה 2 שלי , ואמרתי שאני אתן צ'אנס לטיפול השני מקסימום 3 .... ואם אני אראה שזה לא אלך אני יעבור את הניתוח ! זה גם מה שאמרתי לסוריאנו
בעצם בדיוק כמו שרשמת בשורה האחת לפניי אחרונה שלך .

אמן - תודה !

שני2703

New member
תנו חיוך 1

המחזור הגיע אתמול -
לסבב הבא

שיהיה שבוע טוב ובשורות טובות לכולן-אמן !

טוב אז נראה לי שאלך בכיוון הזה

של כמה נסיונות ואם לא ניתוח כמובן אחרי שאבין מאליצור מה המשמעות ומה דעתו מנסיונכן מה השאלות שעלי לשאול בפגישת היועץ ? תנו חיוך בהצלחה מחזיקה לך אצבעות

זואילי

New member
מציעה לך בחום

לפנות לאליצור בפרטי ולוותר על שירותיו בתה"ש.
ממילא בתה"ש הוא לא יוכל לטפל בך בלעדית.

זואילי

New member
כנראה שאני אחת משתי הנשים האלה

עברתי את הניתוח, כמובן בציבורי ואכן יצאתי ממנו עם סטומה.
אבל אותו ניתוח שינה לי את החיים. מאז טפו טפו כבר 4 שנים כאילו אין אנדו בעולם.

למעלה