טיפוסים בעיתיים בתחום הזוחלים

chimp

New member
טיפוסים בעיתיים בתחום הזוחלים ../images/Emo59.gif

אם יורשה לי רגע להזניח את הפוליטקלי קורקט ולקרוא לילד בשמו, תחום הזוחלים מלא בערסים. החל מאדון סלע וכלה בפדידאים למינהם. מידי פעם צצים בפורום כל מיני שכאלה עם איומים, קללות, התלהבות מעכברים מעוכים, תשוקה לגדל את הכי גדול והכי מסוכן ועוד כהנה וכהנה. אם נודה על האמת, נטיות כאלה יש גם לכמה מהצעירים הקבועים בפורום. האמת היא שלא קשה להבין מדוע הטיפוסים האלה נמשכים לנחשים ולא לארנבונים, אבל לא באנו לנתח את תורת פרויד. אז מה דעתכם, יש מה לעשות בנדון או שזו גזרה שלא נוכל להאבק בה ותחום הזוחלים ילך יד ביד עם המגעילים שבערסים?

dreaming h

New member
פוליטיקלי או לא...

יש לי משום מה סלידה מהמילה הזו 'ערסים', אבל יש לי הרגשה שהבנתי בכל זאת למה אתה מתכוון.. :) תחום הזוחלים (גם כאן וגם בעולם) הוא תחום לא ממש סטנדרטי. הוא אולי יותר נפוץ ומוערך בעולם, אבל בארץ הוא בעיקר ביזארי וסייד קיקי. באופן טבעי, אנשים ממרכז הסקאלה נמשכים פחות לתחום ביזארי ולא נורמטיבי, ולכן, מרבית הטיפוסים שתפגוש בתחום מן הסוג הזה, לא יהיו כנראה נורמטיבים לחלוטין. עם כל זה אין לי בעיה. אני מתעניינת הרבה יותר באנשים צבעוניים ושונים. הבעיה מתחילה כשבאמת יש לנו עסק עם טיפוסים מפוקפקים. זה מתחיל מיכולת ביטוי רדודה שופעת אוצר מילים שלילי מכל מיני סוגים, דרך איומים, ומגיע גם לעוסקים בפלילים מכל מיני סוגים. למרות שאני עובדת קשה על האופטימיות שלי לאחרונה (ללא הצלחה מרובה, יש לציין..
) אני נוטה לחשוב שאי אפשר למגר את כל התופעות המשונות והמעיקות האלו בעולם. אני כן חושבת, לעומת זאת, שבסה"כ, יש מגמה כללית בפורום של "הטובים שורדים" או משהו מן הסוג הזה. כלומר, גם כשמגיע לפורום טיפוס מפוקפק, הוא לא מחזיק מעמד זמן רב בזכות הגרעין הקשה החיובי בפורום, ועל כך יישר כוח לחברי הפורום הותיקים! בכל מקרה, אני אנצל את ההזדמנות הזו להוסיף שאני חושבת שכל התבטאות מהסוג המכוער הזה, רק עושה את האדם שמאחוריה קטן ועלוב.

HyperViper

New member
אני דווקא

לא חושב שיש משהו שונה בקהילת חובבי הזוחלים משאר הקהילות באוכלוסיה. בגלל שהאינטרנט חוצה גבולות של מיקום גיאוגרפי, דת, צבע ומין יוצא לך לשמוע דעות של כל בית ישראל ולא דווקא הח'ברה שלך מרמת אביב ג (סתם דוגמא). מי שעושה רעש וצילצולים פשוט מושך יותר תשומת לב ולכן זה נראה לך הרבה יותר גדול ממה שזה באמת. בקשר לאנשים שרוצים הכי הרבה והכי גדול אני הייתי מקשר את זה יותר לתרבות הקפטיליסטית מאשר ל"ערסים".

dreaming h

New member
לא מסכימה איתך גיא.

היות ואני מחוברת לרשת משנת 94', ובתחום הזוחלים אני קצת פחות, ויצא לי לתקשר עם קבוצות עניין מסוגים רבים ומגוונים, אני יכולה לומר לך די בוודאות, אנשי זוחלים, הם ביזארים למדי בכלל האוכלוסיה לעומת קבוצות הטרוגניות אחרות. (לדוגמא: חובבי חתולים, רוכבי סוסים, ציירים על עץ, מטיסי טיסנים, שחקני שחמט, שחקני טניס... מבטיחה לך שאמא שלי הייתה מאוד מאוד רגועה לדעת שהחבר שלי נמנה על אחד מאלו ולא חובב זוחלים...) לעומת זאת, אני מסכימה איתך לגבי התרבות הקפיטליסטית והגישה החופשית לאינטרנט שיוצרת זמינות למגוון רחב מאוד של טיפוסים מעניינים ומעניינים פחות.

Nailicq

New member
היי לא להעליב...

מה ביזארים... בתור הכי, הכי ,הכי main steem שיש... אקדמאי תואר שני אשכנזי, עם שני ילדים בן ובת וכלב מהעשירון העליון, אני נוטה להסכים עם גיא... פשוט הרבה פחוט רעששששששששששששששששששששששששששש.... ד.

רן333

New member
די להשמצות!

אני חושב שיש בתחום שלנו לא מעט אנשים רציניים, הגונים ונחמדים. יש גם נבלות, כמו שיש בכל תחום, ובמיוחד בתחומים שאין מסננים טבעיים על העיסוק בהם (כמו, למשל, תחומים אקדמיים שונים, שדורשים לימוד אינטנסיבי והצגת הישגים מצד מי שמעוניין להשתייך לקהילות העוסקות בהם). אני לא חושב שהנסיון להשוות את שיעור הנבלות בקרב חובבי הזוחלים לשיעור שלו בקרב שחקני שחמט, למשל, יכול באמת ללמד אותנו משהו מעניין או מועיל במיוחד. אני אוהב מאוד זוחלים (נחשים, בעיקר), ונראה שאמשיך לגדל ולהרבות אותם גם אם ישכנעו אותי שכל מי שאי פעם התעניין בהם הוא חלאת המין האנושי. ואני חושב שאני לא לבד: נדמה לי שהמשיכה של רובנו לתחום לא מבוססת על צורך להשתייך למועדון אקסקלוסיבי כזה או אחר, או "להסתובב עם האנשים הנכונים". מה שמעניין אותי יותר מההשוואות שאליהן התייחסתי קודם, זה השוואת המצב בתחום שלנו היום לעומת מה שהיה כאן לפני, נאמר, 15-16 שנים. כשאני עושה השוואות מהסוג האחרון, אני די מרוצה. בסה"כ, נראה שהתחום מעורר עניין אצל כמות גדולה יחסית של אנשים, שביניהם אנשים מצויינים. נראה לי גם שרמת המגדלים עלתה בצורות שקשה היה לדמיין בעבר. והכי חשוב: הנכונות לחלוק מידע עלתה בצורה דרמאטית. כשאני מצרף לזה את האפשרות הטכנית לעשות זאת בצורה יעילה בימינו, אני יכול רק להיות מרוצה.

dreaming h

New member
כנראה שלא הסברתי את עצמי כראוי

לא שללתי שומדבר חיובי מהתחום (המרתק!!) הזה, ואני חושבת שפגשתי בעקבות ההתקרבות לתחום כמה מהאנשים המעניינים והנפלאים שפגשתי בחיי. בכל השאר - מסכימה איתך לחלוטין. וגם, מרוצה.

רו,למה ללכת 15 שנה אחורה...

אני די מרוצה מהזעטוטים שמתחילים בנושא,בו לא נישכח שהיום יש את מי ומה לשאול וכל החומר לפניך בלחיצת כפתור מה שלא היה לפני 10 שנים,על כן אם אני משווה את שנת 1987 הזמן בו התחלתי לגדל זוחלים...להיום אזי ההבדל הוא שמיים וארץ ועל כך אני יכול רק לשמוח ובעניין הערסים...נו חברים לא להתייחס וזהו,כמו בכל תחום יש כאלה ואחרים.

רן333

New member
בקשר להכי גדול -

אני לא בטוח שההתעניינות בפיתונים מרושתים או באנקונדות, למשל, קשורה לתרבות הקפיטליסטית, למעמד סוציו-אקונומי, או למידת הערסיות שאדם נתון בורך בה.

BabaGee

New member
בקשר ל"הכי גדול" (דעתי)

אנחנו תמיד נוטים להשליך על עצמנו תכונות שמזהות עם חפצים / בע"ח או שנתפוס בעלות על חפצים / בע"ח שייגרמו לסביבה לתפוס אותנו כבעלי תכונה מסויימת שמזוהה עם אותו פריט / ייצור חי. אם זה מעיל עור / חליפה בצבעי נמר שמבטאים חייתיות/ פראיות. אם זה אמסטף אימתני שייבטא את "המסוכנות שלנו" / "גבריות". אם זה ג'יפ ענקי או מכונית ספורט יוקרתית שלא מתאימה בכלל לתשתית הכבישים בארץ. זה קיים כמעט בכל תחום בחיים וכך גם בזוחלים. "אני מחזיק אנקונדה שזה נחש עם מוניטין אימתני אז אני יותר מסוכן/גבר גבר מאחד שמגדל כרכן תירס מחרבש" (אני לא אומר שזאת דעתי אבל אני מציג הלך מחשבה מסויים) לכן כמו רן גם אני לא חושב שיש קשר לכל המדדים האחרים שהוצגו אבל יש לזה קשר לדרך שבה אנו תופסים את עצמו ולדרך שאנו רוצים להתפס בה על ידי הסובבים אותנו.

רן333

New member
אני חושב שאתה טועה:

אני, למשל, מאוד רוצה להצטייר כטיפוס שמתכדר בתגובה לאיומים, אבל אני לא מגדל שום חיה שמתאימה לתדמית כזו!

BabaGee

New member
האמת שזה מעניין......

אני מגדל 2 בואות וזה כיוון שזה המין היחיד שהכי קרוב למשהו שמסמל אותי brown tail baba. 2 חרדונים מזוקנים קטנים ואין לי שום קשר לזקנקנים 2 חתולים ואין לי שום....בעצם...מממ.....יש קשר.... אני דווקא חתול מין אחושרמוטה. מסתבר שבעלי החיים שאני מגדל מעידים עליי שאני אוהב דברים שבאים בזוגות

Nailicq

New member
הכרזתם מלחמה?!?

קודם אתם קוראים לי מוזר אח"כ מעליבים את הכרכנים שלי... הכל גזענות, תמיד דופקים את האשכנזים, מה שש בבוקר, בן אדם סה"כ רוצה לעבוד במקצוע שלו, מאלף נחשים לבקנים...

BabaGee

New member
אפשר לצאת מהמקלטים

הנחשה הראשונה שגידלתי הייתה כרכנית תירס סקסית וכידוע לרובנו, אהבה ראשונה לא שוכחים

naja

New member
זה לא כזה מסובך

אני בהחלט חושב שהרבה מאוד מהאנשים שמתעסקים עם זוחלים הם טיפוסים משונים, אם כי לא כולם שליליים. מצד שני אני מסכים שישנם לא מעט טיפוסים שליליים מבין המגדלים\לוכדים\סוחרים וכו' אבל לדעתי בפורום ההשפעה שלהם שולית מאחר והגרעין המרכזי של הפורום מורכב מטיפוסים חיוביים. מידי פעם מגיח אחד מהטיפוסים השליליים, מנסה את מזלו, מקבל בראש וממשיך הלאה. לא צריך להתרגש מהם יותר מידי. בסה"כ ישנם לא מעט חבר'ה שמתעסקים בנושא ואני משער שמי שבאמת רוצה יכול לברור מתוכם את הטיפוסים החיוביים יותר.

למעלה