טיפים (בטחון) ד ח ו ף

GalGuta

New member
טיפים (בטחון) ד ח ו ף ../images/Emo124.gif

היי. אני מתחילה לעבוד מחר (יום ראשון) אחרי חודש וחצי בבית, (אל תשאלו...פיטרו אותי אחרי 3.5 שנים בזמן חופשה שנתית רגילה) התקבלתי לחברה / משרה שתמיד "חלמתי" להתקבל!!! בקיצ, דחוף ביותר אני צריכה את עזרתכן בטיפים וכח לעמוד מול הבוס החדש ולדרוש תנאים טובים ושכר הולם לעובדה שאני מקצועית. (הוא בעצמו הודה בזה) זה מומנט כזה שאת צריכה לדעת מה ואיך להגיד, אני יודעת.... אך ת מ י ד "משתפנת" בדקה 90
ולא עומדת על שלי / לא מעריכה את עצמי נכון אני ממש לחוצה מהמשא ומתן שצריך לעשות עם המעביד ומתחשבת יתר על המידה. אני זקוקה לטיפים איך להתנהג ומה לומר.
(אני בטוחה שמדובר בפורום של נשים חזקות:)
תודה.

siv30

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

תתחדשי על העבודה החדשה. אבל מפתיע אותי שהמשא ומתן על תנאי השכר נעשה לאחר שאת התקבלת ואת מתחילה לעבוד מחר. אני לא יודעת במה את הולכת לעבוד ומה הסטנדרטים במקצוע, אולי אם תפרטי קצת יותר אני אוכל לתת עצות יותר מועילות. בכל מקרה אני ממליצה להבטיח בכתב את הזכויות המוסכמות שלכם (מה שהוחלט מעבר למה שהחוק מחייב) כגון:
התחייבות שהמעביד יעשה לך ביטוח מנהלים או יפריש לקרן פנסיה עבורך אחרי תקופת נסיון של 3 חודשים או מיד מהיום הראשון.
שהמעביד יעשה לך קרן השתלמות ואת רוצה בכך (הניסוח המדוייק חייב להיות שהמעביד ישלם לך לקרן השתלמות).
הסדרת כל נושא נסיעות אם יש כאלה מיוחדות שהתפקיד דורש.
הסדרת נושא השתתפות המעביד בתשלום חשבון הסלולרי שלך (תמיד אנחנו משלמים מכיסנו את התשלומים בגין סלולרי גם כאשר זה בשביל המעביד).
הסדרת נושא שעות נוספות : את חייבת להחליט בינך ובין עצמך אם את מוכנה לתשלום גלובלי ומה שיעורו של התשלום הזה וכמה שעות נוספות הוא מייצג. עדיף שתגיעי עם נייר ובו רשומות כל הנקודות שאת רוצה להעלות. חשוב שתפגיני רגיעה ולא תנהלי מו"מ כמו בשוק. אני חושבת שאם את שווה ואת חושבת שזה מגיע לך, כדאי מלכתחילה לציין משהו בסגנון " אני לא מנהלת מו"מ אלה התנאים שלי אנחנו לא בשוק, אני מוכנה להתפשר אבל יש לי קווים אדומים ..." והכי חשוב- ב ה צ ל ח ה ותחזרי לעדכן.

GalGuta

New member
WOW ../images/Emo39.gif../images/Emo142.gif

המון תודה :) הם כל כך התרשמו ממני בראיון הראשון ותיכף בבוקר המחרת קראו לי שוב...הפעם מול המנהל שלכם (צעירים ומדליקים שעוסקים בתחום האומנות) המנהל לחץ את ידי ובירך אותי בהצלחה והשאיר אותי לסגור "תנאים" עם אחר.(זה שערך לי את הראיון הראשון והתרשם ממני ביותר) הוא הודה שהוא לא מבין בזה וקרא לבחורה שאותה אני מחליפה... (בראיון נודע לי "שהם משחררים" אותה משום שהיא לא מקצועית) התנאים שהיא מסרה לי היה השכר שלה, מה שהיא קיבלה. ובערך כך נסגרו דברים. ראיתי לנכון להמתין לעבור יום או יומיים ואז לעמוד מול המנהל ו/או המנכ"ל לחתימת חוזה העבודה. ** הבנתי ממנה שהיא עובדת עד 20:00 ---
ללא ספק שכשיודעים את העבודה מתקתקים מהר יותר
(לא מפריע לי) התנאים שהזכרת פה הם בדיוק התנאים הקודמים שהיו לי פרט לביטוחים / חסכונות למיניהם (חוסר ביטחון משווע במו"מ) במקום הטבות מהסוג הזה "השתיקו" אותי עם סלולרי...והמון המון הערכה - שבעיניי חשובה לא פחות. אפילו שאני יודעת שמגיע לי אני נוטה להאמין כמו פטי ש"המצב קשה, אין יכולת" וכל מיני תירוצים של "תגידי תודה". Above all this אם יודעים לדבר/לדרוש, אז כן יש אפשרות להוציא בהתאם. (ראיתי במו עיני שזה עובד) אני חלשה ברגעים כאלה.

siv30

New member
ממליצה לך בחום לבוא מוכנה

אישית ונפשית
לבוא עם דף מסודר, מנומק- מה יכול להוות תחליף הולם במקום מה (נקודות התפשרות כי אין שברים סגורים בעולם)- חזקה ומחוזקת. אני לא היתי ממליצה לך לוותר על ביטוחים, זה הבסיס שלך לעתיד והייתי שוקלת לוותר על קרן השתלמות וארוחת צהרים על חשבון הפרשה לביטוח מנהלים.

beky1

New member
לא יודעת יש לי תחושה

לא טובה עם הדברים שאמרת , מקום שבו דברים מסודרים בצואה חובבנית כמו שתארת גם נראים ככה , לכן הקפידי שכל מה שמובטח לך תקבלי העתק בכתב ולא בעל פה . נראה לי שהם מאכרים אז נראה לי שכדי להיזהר בכל מקרה את מוזמנת לעבור גם דרך הפורום שלי ןלקבל קצת יותר טיפים ומידע לגבי נושאים נוספים שאולי יעניינו אותך

boon2

New member
ה"קרב" על המילקי?

היי בקי, סלחי לי מראש על ההערה, כבר תפסו אותי בפורום הזה שם את הרגל שלי בפה שלי, אבל ההערה "לקבל יותר טיפים ומידע בפורום שלי" קצת קופטיטיבית מדי ואולי טיפונת מתחת לחגורה (הכוונה ל"לא פיירית"), אבל אני ידוע, מה אפשר לעשות, ברגישותי היתרה.

beky1

New member
למי שלא ../images/Emo4.gifמבין

חלק מפעילות נשים ברשת ויש יותר מפורום נשים וקריירה אחד ברשת הוא לעזור ולאחד בין כולנו בכל הקשור לקריירה והיותנו נשים. הפניה למקום כשלהוא אינה באה לרמז על דבר פרט למה שנכתב, עובשה שאני משתתפת ערה הכל מה שקורה בפורום הנ"ל ואחרים. אם לא הבנתי את כוונתך , תקן אותי

boon2

New member
אנסה לתקן

המסורת הנפלאה של sisters are doin' it for themselves -Annie Lennox & Aretha Franklin ידועה לי היטב וזו בכלל היתה כוונתי. כמו כולן, גם אני קורא את תרומותיך המבורכות (אני לא ציני כאן). אבל הנחתי (ותקני אותי אם זה לא נכון) שגם פעילות הפורומים, אם במסגרת תפוז או הייד פארק היא בעלת רקע עיסקי ואחד מחוקי המשחק הוא מספר כניסות יומיות וכו וכו. שמתי גם לב (איך יכולתי שלא) שיש כאן מין אחוות מנהלי פורומים שעוברת את גבולות השייכות הארגונית וגם זה נהדר כי יש בזה הפרייה הדדית לטובתם של הפורומיסטים/יות. מה שהביא אותי להגיב היה הנסוח של "יותר פרטים" וזה גם מה שכתבתי. אבל אם כבר, אנצל את ההזדמנות להגיב על הניצול של הפורום הזה וגם אחרים, למטרות פרסום פרטיות. אני מרוצה שכאן, בניגוד לרדיו ולטלויזיה, נתן להזכיר שמות מסחריים במסגרת השיחות הרגילות. אני מבין שאי אפשר לסגור את הכניסה הרמטית, ואף ראיתי בשמחה את תגובתה של סיון וכוונתה להוריד כל כניסה שתכיל פרסום ומספר טלפון. אבל יש כאן מפעם לפעם פרסומות מוסוות שאינן כוללות מספר טלפון אלא לינק המוביל לפרטי התקשרות. אלה, מכוונות בצורה מניפולטיבית לקהל תמים.

boon2

New member
המילים של "אחיות דואגות לעצמן"

הנה אנני לנוקס וארתה פרנקלין במיטבן

ז ה י ר ו ת....

"אני צריכה את עזרתכן בטיפים וכח לעמוד מול הבוס החדש ולדרוש תנאים טובים ושכר הולם לעובדה שאני מקצועית. (הוא בעצמו הודה בזה) זה מומנט כזה שאת צריכה לדעת מה ואיך להגיד" הגישה אינה נכונה, לדעתי, אם את בטוחה/יודעת שאת מקצועית, מה את צריכה להוכיח? אתן לך משל: מקצוענות היא דבר שנמצא בנו או לא כמו אוזן, עין, יד או רגל האם צריך להוכיח שיש יד או רגל כשיש אותם? גשי לענין בצורה אמיצה, בהירה, אסרטיבית...(קל להגיד... אני יודעת...
), התיחסי לדיון מתוך עמדה של מקצוענית ולא מתוך מחשבה איך את מוכיחה את זה... אחת העמדות שעובדת טוב זו עמדה שאומרת " אני לא אמות אם לא אקבל את המשרה הזאת...יש עוד..." היי זהירה, זו המלצה למי שמוכן לקבל את התוצאה של לא לקבל את המשרה... כשאני עושה את זה ברור לי לגמרי, שאני מוכנה גם להיות בלי ההצעה הזאת כי יש עוד הרבה הרבה אחרות...ובעצם מהידיעה הזאת אני שואבת את הכוח לעמוד בעמדה הזאת... בד"כ, באחוזים גבוהים, עמדה זו מזיזה את הכף לכיוון הרצוי לי... זהו משא ומתן לכל דבר, כל צד מציג את מרכולתו ומשבח אותה... רק מה, יש את הגבול שלך, חישבי עד כמה את מוכנה להתפשר ולא ברגע הנתון, כי הבוס אמר דברים לעתיד, והעמיס עליך כל מיני חלומות מתוקים שאולי לא יקרו בכלל.... מאחלת לך בהצלחה ושבוע נהדר

GalGuta

New member
היום הראשון מאחרי ../images/Emo178.gif ../images/Emo178.gif

היי בנות, אחלה של תמיכה (באתי למקום הנכון) - תודה. ובכן... היום הראשון עבר חלף לו, אותה אחת שאני מחליפה לא שיתפה פעולה איתי כלל. (כנארה עצוב לה "ללכת"). אני החלטתי לשבת בשקט ולהקליט את המתרחש סביבי "וללמוד" לבד. בעניין העניין לא ישבתי אם המנהל מכיוון שהוא היה כל היום בחוץ. לא ניתנה לי ההזדמנות להבהיר ולסכם. אני חושבת שיהיה בסדר אם אני אתן להם לעכל אותי (כשהיא תפנה לי קצת מקום) תסלחו לי אבל אני לא כ"כ מסכימה אם העניין הזה שלא לקחת את המשרה: א.) היום המצב אינו מזהיר במיוחד מבחינה זו (בכלל!!) ב.) לא מהיום קוויתי להתקבל לשם (שם ספציפית:) ועוד יותר אינני מסכימה שהם "חאפרים" (יש פרוייקט ע-נ-ק שמעסיק את כולם מעל הראש) רק לצערי מהכרות אישית עם עצמי, ידוע לי כי אני צריכה להכות על הברזל כל עוד הוא חם. (ופה אני מתגמדת, קשה לי להעריך עצמי באיזהו חוזה ו/או מו"מ) ** זה לא כל כך נורא שזה נדחה לעוד יום
(מה אני יעשה? הוא לא היה היום בכלל)
בקיצור, שיט.

היי11

New member
עצות מקווה לא מאוחרות

היי אני מקווה שלא מאוחר מדי לתת עצות. אני מסכימה איתך לגבי התקופה ובטח לגבי מקום שרצית מזמן זה אומר שצריך לקחת. אבל דברים נוספים שכדאי לשים לב (ובאמת חסרים נתונים ביסיסיים כדי להציע לך) חופשה שווה כסף שימי לב שתבקשי כמה שיותר התקרה 24 יום. האם מקובל בחברה רווחים? אם כן צריך לבקש. האם מקובל משכורת 13? סלולרי משלמים כאשר יש צורך בעבודה אין בדרך כלל זה תלוי בתפקיד ובצורך. האם את מנהלת? אם כן יתכן שכדאי לחלק את בפנסיה לביטוח מנהלים ולביוח פנסיוני. בקיצור מציעה שאם זה לא קרה גם היום תקבעי פגישה מסודרת עם איש הכספים כך שלא תרוצי אחריו. מקווה שקצת עזרתי בהצלחה רבה

siv30

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

תודה על ההמלצות, באמת לא חשבתי על ימי חופשה מעל לתקרה הקבועה בחוק ומשכורת 13.

boon2

New member
היי ג.

למרות שאינני נמנה עם קבוצה ה"בנות", אני מרשה לעצמי להצטרף לשיחה כאן, (לאחר שאני עוקב אחריה בעניין) בעקר בגלל משהו שחוזר ונשנה במסרים שלך, ג. אני מקווה שאת יודעת שכולנו לא המצאנו את הרגשת הבטחון העצמי, האסרטיביות הזורחת והיכולת להעביר את כל מה שאנחנו רוצים, במצבים לוחצים ולחוצים, אם בשפת גוף או במילים. מבחינה זו את בהחלט לא חריגה ולכן, לפי מיטב שיפוטי, אין לך כל סיבה ל"התחבא" מאחורי המחשבה שאת פחות בוטה מאנשים אחרים ופחות "נלחמת" על הזכויות שלך במצבים כמו שתארת במסרים שלך. אבל יש בכל זאת דבר חשוב שאת צריכה לדעת ולהפנים (וזו הסיבה שהחלטתי להצטרף לשיחה), הרושם שאת עושה במעשים ובמחדלים שלך בזמן תהליך הקבלה לעבודה חדשה ישפיע לא רק על תנאי העבודה ההתחלתיים אלא ילווה אותך במשך כל תקופת עבודתך במקום העבודה החדש ולכן ישפיע גם הלאה על איכות חייך ועל יחסי העבודה שלך בעתיד במקום. דודתי ברטה, היתה מספרת סיפור על בחורה שנכנסה להריון וכששאלו אותה למה זה קרה היא ענתה "היה לו תיק מרובע מעור ולא יכולתי להגיד לו לא כי הוא נראה לי מכובד". גם נותני העבודה במקום שהצטרפת אליו (כל המלל שלי אולי בא מאוחר מדי), הם אנשים כמוך שרוצים להתקיים ולהתפרנס, בדיוק כמוך והם לא פחות או יותר "מכובדים" ממך. כל מה שאת צריכה לעשות זה לעמוד על הזכויות האלמנטריות שלך כמועסקת (ואפילו הם מצפים ממך לעשות זאת) התנהגותך בשלב הראשון תקבע את התרשמותם עליך לאורך הזמן ולכן אם הם רציניים (נחזור לזה אחר כך) הם יתרשמו גם מיכולתך לשמור על זכויותך, אולי אפילו יותר מקצב ההקלדה שלך - גבוה ככל שיהיה. קבלת כאן "כרטיס נסיעה" מצויין לגבי הפרטים שעליך לעמוד עליהם, אין לי מה להוסיף אלא רק לאחל לך הצלחה במקום עבודתך החדש (ובטחון כמובן, תודה לך דוסטו, זה היה מבריק). אבל היות ואין עשן בלי אש, אני מוכרח לציין שמשהו בתמונה הזו לא בסדר (זוכרת את החידות לילדים - הפרה שעומדת על הגג ולא רועה באחו). ואני מזדהה מאוד עם כמה מהמשתתפות האחרות בפורום בהרגשת הבטן המוזרה לגבי התאורים שלך על התהליכים הנהוגים שם לקבלת עובדים חדשים (או יותר נכון - חוסר מוחלט של תהליכים מסודרים) לגבי כל אדם שעבר מספר מקומות עבודה, ואפילו בזמנים קשים אלו - זה אור אדום ענקי, ודרך אגב, לפרוייקטים ענקיים יש גם נטייה להעלם לתוך אויר דליל.

GalGuta

New member
יש התפתחות...מזערית ../images/Emo60.gif

הנה עבר חלף לו עוד יום מטורף של המשק הישראלי (אלק)...
אני נמצאת במצב בו - כרגע - שמים לי מקל בגלגל, זאת שעוזבת ואמורה להעביר לי ת'שרביט, לא עושה זאת בצורה נאותה ב כ ל ל .."מסכנה" כואב לה.
ואף על פי כן ולמרות הכל...זה בעצם מונע ממני להציג את כישוריי מול אותו מנהל ועוזרו. זאת גם הסיבה שאני כרגע לא רצה לסגור עיניינים אלה ממתינה בסבלנות שיתפנה השטח (נשמע איום אה?) אבל... היום ירדתי לתומי להביא לי קולה ו...ב-מקרה אותו מנהל מדובר היה למטה, נפרד מלקוח. הוא ראה אותי וקרא לי ושאל בשיא הסבביות: "מה? איך?" (הם באמת צעירים ומדליקים עם ראש טוב, בלי רשמיות או מתח באויר) דבר ראשון שאמרתי לו זה בעית החניה באיזור ושקיבלתי ביומיים האלו - 2 דוחו"ת - אין מה לעשות, תל אביב... הוא אמר (ובאמת שמדובר בשטח עצום של חניה ציבורית שמתמלאת במהירות) שאין מה לעשות.. "דאבל פארק". סיפרתי בעדינות על "ההיא" שאינה מתאמצת במאום להעביר לי דברים בצורה מקצועית ושלי לא נותר אלה לתת לה את הזמן שלה...
בקיצ. דיברנו על הא ודא בנושא (הרשמתי אותו מאד) ועברתי לנושא השכר, לא תנאים, שכר. אמרתי לו שלא הבהירו לי נכון את התנאים כי אמרו לי שאני מקבלת מה שהיא קיבלה ושהוא חייב להבין ולדעת שדברים טובים - עולים ! הוא תירץ שזה "התקציב שלו" ואין מה לעשות. לא רציתי למתוח את החבל יותר מדי ואמרתי לו שאני אתן לו זמן (חודש! זה מוגזם?) ותוך כדי עבודה הוא יבין לבד שלא בא בחשבון שכר (עלוב ביותר) שכזה. מה הוא ענה אתם שואלים ??? שימו לב.... "הלוואי! הלוואי שתוכיחי לי שאת שווה הרבה" אני לא יודעת מה דעתכם, אבל כמקצועית אמיתית אני יודעת שאני הולכת לחרפן אותם. אז נכון שעכשיו הכל באוויר ואין חוזה ואין תנאים ואין חניה ולצערי גם לא הזדמן לי להראות מי אני (שאני יהיה לבד אני בטוחה שהם י ג נ ב ו ) כרגע הסדר עדיפות שלי (ושלהם) זה להתחיל לעבוד כי אי אפשר להגיד ש - "WOW זאת מקצועית חבל על הזמן" מסכימים איתי ? אני רק (שוב) מקוה שאני אדע לעמוד על שלי

siv30

New member
יפתי הוא אמר לך את התשובה

"זה התקציב שלו" ואם תוכיחי שאת שווה יותר אז התקציב שלו יגדל ? חבל שאת מושכת את הזמן בלי לסגור עניינים. התמשכות הזמן אף פעם לא משחקת לטובת העובד אלא לטובת המעביד. חוץ מזה, את שווה נקודה
שישלם, גם כאשר טרם ניתנה לך ההזדמנות להוכיח.במועד מאוחר תמיד יבואו התירוצים ואז מה
אז זה לא בדיוק מה שהוא חשב
צר לי להיות כל כך בוטה - אבל את שוגה בחלומות חביבתי. את חייבת לסגור עניינים על הנייר במהרה, אתמול , לפני אתמול.

beky1

New member
../images/Emo3.gifסליחה שאני בוטה

אבל ממרומי האגו של ג. היא שכחה דבר אחד והוא היא עצמה, נראה לי שינצלו אותך לפרק זמן סביר מבחינתם ואז ינפנפו אותך כמו את האחרת אחרי שיוציאו ממך את כל המיץ ואת כל מה שהם צריכים. אני לא הייתי עובדת במקום כזה עם אעלה אנשים וראיתי כבר דברים בחיי. אז תמשיכי להתנשא מגובה האולימפוס כי את שאת מתנסחת ממש לא גורם לי להזדהות איתך. SORRY

היי11

New member
לא מתנשאת נהפוך הוא

נדמה לי שההפך הוא הנכון זה מעיד לדעתי על חוסר בטחון וחשש

GalGuta

New member
זה בסדר...זאת לא את, זו אני ../images/Emo163.gif

באמת שאני לא באה להצטדק, אני יודעת שלהם אין כל קשר לחולשה שלי. כל מעביד רואה זאת כבונוס לכיסו שהעובד שותק / עובד "בחינם". מילה טובה מספיקה לי עד כדי עילבון ו/או חוסר ביטחון משווע. הוא לא ינצל אותי מבחינת 'שתמש וזרוק, באמת שהיא חסרת נסיון, נבהלתי ממנה בעצמי ...
מה איכפת לו שאני וותרנית ? הוא בס"כ דואג לבוס הגדול. (חברה שמונה כ- 250 עובדים). פליז אנשים / נשות העולם הגדול.... טיפים, עצות, וכח.

היי11

New member
הם בחרו בך!

אני מבינה את השמחה בתפקיד ובמקום העבודה הזה אבל אם תביני שהם בחרו בך כי רצו אותך ולא אחרת את גם תביני שאת צד במו"מ. הגישה של הם ינצלו אותי או הוא דואג לבוס הגדול איננה במקומה היא באה ממקום של נחיתות. הוא מנהל איתך מומ שלכל אחד יש אמנם אינטרסים מנוגדים אך בכל זאת קיים גם מכנה משותף של שביעות רצון. אני חוזרת על עצתי הקודמת לבקש פגישה מסודרת איתו לא בפרוזדור להכין את עצמך עם נייר כמו שסיון הציעה לדקלם בעל פה בבית אם את מתרגשת ולא לבוא לחוצה.

למעלה