אבל איך ידע שהיא שווה?
איך? יש המלצות חמות? יש פירסום? יש רקורד? הוא לא מכיר אותה יותר מיומיים, וגם אז היא חסומה ע"י האקסית שלה, נראה לי מאוד סביר שתחכה חודש, להראות להם שהיא שווה מאוד, וש"התקציב יגדל" מאוד אם הם לא ירצו שתעזוב. אני מעסיקה, ואני יודעת כמה זה נאחס שעובד "לא שווה" השכר אפילו הנמוך ביותר שמשלמים לו, הולך לטמיון. אבל אם הוא באמת שווה, הוא מכניס 2 שקלים על כל שקל שמוציאים עליו , אם לא יותר, עובד כזה , לא מוותרים עליו כל כך מהר.זה שהוא אמר "הלואי ותוכיחי לי שאת שווה הרבה" מאוד מדברת אלי, כנראה שהוא שבע אכזבות מעובדים פעם שכרתי עובדת שסגרתי איתה מחיר לשעה (יותר ממינימום) וסיכמנו שאחרי 3 חודשים כשהיא לומדת את העבודה , ויודעת לעבוד עצמאי, אני מעלה לה את השכר. היא הבטיחה לי הרים וגבעות, שהיא טובה, ושיש לה סבלנות, וכוח, וחשק ומוטיבציה. ביקשה מיד העלאה, אמרתי לה "כשתכניסי את הכסף שאני מוציאה עליך - נדבר" הגברת החזיקה בערך שבוע וחמישה ימים, אפילו לא קיבלה משכורת אחת. לפעמים עדיף לעבוד חודש בחינם, ולקבל משכורת גבוהה אחר כך, מאשר ללכת על "בטוח" לסגור חוזה ולאכול אותה עם שכר לא נמוך יותר מהכישורים. ככה בעלי עשה, "אעבוד חודש, ואחר כך נדבר על כמה שתשלמו לי" ואחרי חודש, הם שילמו לו כמו שלא שילמו לאף עובד .