טיפים (בטחון) ד ח ו ף

beky1

New member
../images/Emo50.gifעשי כפי שיעצתי לך

והכי חשוב : הכוח הגדול ביותר טמון רק בך , אנחנו יכולים לתת לך רק שבריר של כוח ומוח אך את רוב העבודה עליך לעשות בעצמך.

GalGuta

New member
ושנחזור ל"התחלה"...?

זה בדיוק מה שטענתי לראשונה שפניתי פה. ככה היה לי 3.5 שנים וא-ז יותר מתמיד הגיע לי (עד כדי שעבדתי ב-3 תפקידים) ותמיד תמיד תמיד תמיד שזה הגיע לדסקס על שכרי עמלתי הפכתי -
זה בדיוק "הבעיה" שלי, אני כאילו בכוונה מושכת זמן בשביל לדלג על הצעד המביך הזה. כל הצער שבעניין זה שבאמת מגיע לי (וורקהוליק רצינית) את באמת חושבת שהוא לא ישנה את דעתו לאחר החודש "נסיון" שאני נותנת לו??? אני מרגישה כאילו אני כן יקבל הערכה בשכר... לבד / מעצמו.
- מה עושים ?!?!?

beky1

New member
../images/Emo73.gifקודם כל תהיי עניינית

אין כל טעם להסתחבק עם הבוס מתוך תקוה שהוא יתן לך שכר גבוה יותר , לכן כדי שתסגרי את כל הפינות מוקדם ככל האפשר, לנסות ולהבין עד כמה הוא רציני ולכמה זמן את נדרשת לתפקיד. תכונותיך עומדות לך לרועץ. זה שאת אובהת לעבוד רק ינוצל לרעה, לכן כמו שאומרים בערבית לאט , לאט . קחי כל צעד בזמן הנכון. הכי חשוב להיות בטוחה בעצמך ואל תתני להם את ההרגשה שאת בכיס שלהם. עניין הדוחות רק מחזק את מה שאני חושבת. לדעתי את כל כך רוצה את המשרה הזו ולעזאזל כל השאר!!! אז קחי רגע אויר ותכנני את צעדיך הבאים , כי אחרת תהיי כמו זו שעוזבת היום, את תהיי שם מחר. אז שחקי אותה אבל כמו שצריך

siv30

New member
../images/Emo45.gif מסכימה עם כל מילה

בין בוס לעובד צריך תמיד להשמר ה"דיסטנס" והכבוד ההדדי. כמובן יכולה להיות גם אהבה וחברות אבל זו רק מתוך הבנה קודמת שבמקרים של עבודה בוס הוא בוס והוא זה שקובע. שוב, אני ממליצה לך לא לוותר, להעלות על הכתב את כל הדרישות שלך, לעמוד מול המראה להגיד לעצמך : אני חזקה, אני יכולה, אני שווה...ולצאת למשימה כאילו את הולכת לכבוש לפחות את האוורסט.

שש שבע

New member
אבל איך ידע שהיא שווה?

איך? יש המלצות חמות? יש פירסום? יש רקורד? הוא לא מכיר אותה יותר מיומיים, וגם אז היא חסומה ע"י האקסית שלה, נראה לי מאוד סביר שתחכה חודש, להראות להם שהיא שווה מאוד, וש"התקציב יגדל" מאוד אם הם לא ירצו שתעזוב. אני מעסיקה, ואני יודעת כמה זה נאחס שעובד "לא שווה" השכר אפילו הנמוך ביותר שמשלמים לו, הולך לטמיון. אבל אם הוא באמת שווה, הוא מכניס 2 שקלים על כל שקל שמוציאים עליו , אם לא יותר, עובד כזה , לא מוותרים עליו כל כך מהר.זה שהוא אמר "הלואי ותוכיחי לי שאת שווה הרבה" מאוד מדברת אלי, כנראה שהוא שבע אכזבות מעובדים פעם שכרתי עובדת שסגרתי איתה מחיר לשעה (יותר ממינימום) וסיכמנו שאחרי 3 חודשים כשהיא לומדת את העבודה , ויודעת לעבוד עצמאי, אני מעלה לה את השכר. היא הבטיחה לי הרים וגבעות, שהיא טובה, ושיש לה סבלנות, וכוח, וחשק ומוטיבציה. ביקשה מיד העלאה, אמרתי לה "כשתכניסי את הכסף שאני מוציאה עליך - נדבר" הגברת החזיקה בערך שבוע וחמישה ימים, אפילו לא קיבלה משכורת אחת. לפעמים עדיף לעבוד חודש בחינם, ולקבל משכורת גבוהה אחר כך, מאשר ללכת על "בטוח" לסגור חוזה ולאכול אותה עם שכר לא נמוך יותר מהכישורים. ככה בעלי עשה, "אעבוד חודש, ואחר כך נדבר על כמה שתשלמו לי" ואחרי חודש, הם שילמו לו כמו שלא שילמו לאף עובד .

GalGuta

New member
בדיוק מה שרציתי לשמוע

הנה, אני נכנסת לשבוע השני של עבודה (מרובה ומאומצת) יש לי חוזה עבודה בכיס (ריק) ואני ממתינה לו לישיבונת' - סיכום דברים. הוא כל הזמן קובע ונאלץ לבטל (אני שם, אני רואה שהוא עסוק מעל הראש) ובלי סוף... מ ת נ צ ל !!! לי אישית די נחמד ובעקבות מינוס רציני והלוואה בדרך פשוט לא יכולה להרשות לעצמי להטיל וטו. מה גם שאני מרגישה כי זהו ב-א-מ-ת מן דרך למעלה. אני בהחלט אתן לו חודש / חודשיים על השכר העלוב הזה ושימלא ב"הערות" שיש בחוזה על הזמניות של השכר. בקיצ, שש שבע. אני מודה לך על מה שרציתי לשמוע (ועוד ממעבידה? בכללללל:) בכלל אני מודה לכל התשומת לב והיחס של כולכן / כולכם פה. מאחלת לכל שיהיה שנה נפלאה של עבודה, כסף ו...א ה ב ה .

היי11

New member
ההתפתחות הזאת לא נראית טוב לטעמי

היי שוב יחסים בעבודה כמו היחסים עם בן הזוג כמו עם חברה/חברים הם סוג של משא ומתן. קביעת ההסכם או סוג ואופי מערכת היחסים נקבעת מהשניה הראשונה. משתמע כי אכן סיכמתם את השכר שהוא נמוך משל הבחורה השניה ( שיתכן שהתקבלה בתקופה אחרת בה השכר היה גבוה יותר) אבל לא סגרת את הקצוות. השכר הראשון והתנאים הראשוניים יקבעו את ההמשך עכשיו את צריכה להחליט אם את לוקחת אחריות או לא. בהצלחה

GalGuta

New member
אני רוצה את העבודה הזאת...

נראה לי שיכול להוות לי קרש קפיצה רציני. (לא הוצע לי פחות ממנה, אלה כמוה בדיוק)

boon2

New member
חבל לנו על הזמן (במובן המקורי )

נראה לי שכל מאמצנו לשוא, את במין היי לא צפוי ולא בזמן, אני מקוה רק שהיי זה לא יגמר כמו היים אחרים - בקריזה. בקשת עצות, קבלת אותן בשפע ובאיכות מעולה. מה את עושה איתן זה באמת עסקך, נקווה כולנו שמה שאת רוצה ייתגשם לטובתך. מתוך קריאת הסאב-טקסט שלך (ואת אפילו לא ידעת שהוא קיים) הייתי מציע לך כעצה אחרונה ומסכמת להזהר במה שקורה בכיסים של הג'ינס שלך ובמה שביניהם (גם ל"חביבות" הבוסית הזו יש כנראה סיבה). ואל תיקחי בבקשה את התגובה שלי אישית, כמו שאומרים תמיד בסרטי המאפיה (במבטא איטלקי כמובן) this is not personal, this is business

missB

New member
זה הכל שאלה של מה את רוצה

אם את רוצה את העבודה הזו בכל מקרה כי היא חלום שהתגשם או קרש קפיצה נפלא לעתיד - אז אין לך בעיה. מכל בחינה אחרת צודקים כל מי שענו לך כאן. מקצוען לא מתחיל לעבוד בלי להגדיר מראש את תנאי ההעסקה. לצורך העניין את יכולה להגדיר שאת עובדת חודש בתנאים כמו של זו שעוזבת אבל לאחר מכן בהנחה ששני הצדדים מרוצים יהיה דיון מחודש על השכר. אבל זה צריך להיות בכתב מראש אחרת הסיכוי שזה יקרה קלוש. למעסיק אין אינטרס לשלם יותר כסף כשהוא יכול לשלם פחות. בינתיים רק הוכחת לו שהוא יכול לשלם לך פחות. אז תעשי חושבים לגבי מה רצונך. אם את נשארת בעבודה הזו בכל מקרה (הווה אומר גם אם התנאים שלך לא משופרים לעומת הקודמת) אז אל תשגי באשליות לגבי זה שבעוד מעט זמן הם יבחינו בכישורייך ויחליטו שמגיע לך יותר. זה כנראה לא יקרה. ואם השכר/תנאים שמוצעים לך אינם לטעמך ולא תסכימי לעבוד בתנאים אלה, אז כדאי להבהיר הכל מול הבוס עכשיו ורצוי בחוזה כתוב וחתום.

ג. יקרה

חבל לך על הזמן... נראה לי שאת לא מבינה משהו בסיסי... שכיר לא נותן זמן למנהל שלו - זה הפוך! מה שהוא יבין לבד, הוא יבין לבד ולך לא יהיה שום קשר עם מה שהוא יבין... להבדיל ממך, הוא ישיר ואומר בדיוק את כוונותיו...כי הוא לא פוחד להשאר בלעדיך...זה התקציב שלו, וזהו! יקח לך זמן, את תשקיעי, תתני את כל מה שאת יכולה, תתעייפי תהיי מתוסכלת, ואז גם לא יהיה לך על מי לכעוס. כי הוא אמר לך כבר ואת מסרבת לשמוע... וגם... לכל אחד יש מחליף והיום אין שום בעיה בשום מקום להעסיק מישהו פחות מקצועי בהרבה פחות כסף... מישהו אמר לי פעם "כסף לא משקר" וגם money talks נקודת הפתיחה היא נקודה חשובה ביותר...וככל שהיא נמוכה יותר כך קשה יותר להתרומם ממנה... מקצוען לא היה מתחיל לעבוד כך, את יכולה להבטיח עד מחר, העובדות בשטח הן שאת עובדת כרגע בלי שום תנאים, כלום וממלאה לעצמך את הראש ש"זה בסדר וזו רק ההתחלה"... אני מקווה בכל ליבי שתוכיחי שמה שאני אומרת זה קישקוש אחד גדול ושאני לא יודעת בכלל מה אני מדברת...הלוואי! ב ה צ ל ח ה ! ! !

למעלה