טיפ לחרטים שבינינו

zvika f

New member
טיפ לחרטים שבינינו

לפני זמן מה נפל לידי גזע פיקוס יבש מאד. נסיונות החריטה לא צלחו,המפסלות נשחקו בקצב רצחני. חבר יעץ לי לטבול את הגזע בתמיסת מים וסבון למשך 24 שעות. כדי להמנע ממצב בו החלק יהיה ספוג במים בסוף התהליך,דבר שיצריך חודשי יבוש ארוכים,עטפתי את החלק בסמרטוט רטוב באזור אותו רציתי לעבד למשך שעתיים,ואחר כך עיבדתי את אותו אזור. העיבוד היה קל כמו חיתוך בחמאה. חזרתי על הפעולה מספר פעמים,הן בחריטה חיצונית והן בחריטה פנימית. התהליך ארך זמן רב אך השתלם,התוצאה מוצגת להלן (קוטר 220 מ"מ וגובה 140 מ"מ)

artagel

New member
פיקוס

תודה רבה,גם לי קרה כך עם פיקוס נכנעתי לו ולא המשכתי,להבא אשתמש בטיפ שלך.עוד פעם תודה. האם לדעתך אפשר לישם את השיטה גם עם עצים קשים או יבשים אחרים ?

yulevi

New member
שווה לי לנסות

כבר הרמתי ידיים יש לי בעיה דומה עם אלון פראי ,יבש מאוד וקשה מאוד התחלתי לחרוט צלחת בקוטר 39 סמ עצרתי באמצע העבודה,אנסה את השיטה

arsar

New member
פיקוס - עץ בוגדני ובעייתי מאד

בזמנו הייתי מקבל גזעי עצים מכל הגננים באיזור ומייבש לבד אצלי בסטודיו (באותם ימים היה לי סטודיו ענק). הפיקוס, ממנו קיבלתי המון גזעים, הוא אחד העצים הכי בוגדניים שאני מכיר מנסיוני האישי ומהספרות. איני זוכר שהצלחתי לעשות ולו עבודה אחת לשביעות רצוני מהפיקוס. נדמה לי שגם בהודו - שם יש המון עצי פיקוס למיניו - לא עובדים עם העעץ הזה. אכזבה היתה מנת חלקי עם העץ הזה.

זה האיש

New member
חריטה בפיקוס

חרטתי לפני כשנתיים, שני כלים מפיקוס.. בינתיים הם מחזיקים מעמד יפה ללא סדקים.. וכנ"ל חרטתי קערות מברוש בקוטר 40 סמ בקירוב.. וללא סדקים בשלב זה.. ראיתי כלים מאקליפטוס בני מס' שנים, שטרם נסדקו.. וראיתי כלים מחרוב ומאלון שנסדקו.. כך שבאמת קשה לנבא באיזה עץ יופיעו סדקים ובאיזה לא.. בכל אופן כדאי למצוא פיתרון ולא לזרוק עבודה שהושקעו בה שעות רבות..(ראה רעיון מקסים של עזר..) ניתן למלא סדקים עם כל מיני חומרים .פולימרים וכד'.. יש שטוחנים אבנים שונות בגוונים שונים לאבקה, מוסיפים פולימר כל שהוא שמקשה את המילוי ואחר כך ניתן להמשיך לחרוט וללטש..(אצל שחר עמאשה בדאלית אל כרמל ניתן לראות דוגמאות למילוי שקוף בעצי זית ואחרים..) וזה נראה מיליון $.. בהצלחה..

arsar

New member
עצים למיניהם

באשר לעצים שונים שמשיגים מגודעי עצים להסקה ומחברים:: לא תמיד אני משיג עצים במנסרה או אצל סוחרי עצים. שם אני יכול לקבל עצים שנוסרו לאורך. פיקוס - כפי שאמרתי, הפיקוס עץ שמנסיוני בעבר לא אתקרב אליו. לפיקוס מאות זנים. הזנים בהם עסקתי העלו עובש בזמן הייבוש, הסריחו, העלו טחב... ובכלל, הגעילו. ברוש - צריך להזהר! האדים העולים מעץ זה בזמן העיבוד - רעילים! חייבים מנדף יעיל בזמן העבודה. מתייבש היטב ולא נסדק לאחר ייבוש נכון. זית - גם כן בוגדני. היה לי פעם גזע יפיפה שהתחלתי לעבוד עליו במפסלות. כאשר היה כמעט גמור, בתוך נבכי העץ - נתגלתה הערווה בדמות ריקבון! אבל העץ נפלא בכללו. אקליפטוס - עץ נפלא לעבודה (בעייתי - בתוך פיסת עץ אחת אפיוני קושי שונים עם צבעים יפים). רק לייבש נכון. תות - עשיתי מגזע עץ (כ-200 ק"ג) פסל שנסדק לאחר כמה שנים. לא נגעתי בסדקים שלא גרעו מאומה מיפי העץ. מילוי סדקים - היום יש חומרים פולימריים נפלאים שאפשר לערב בהם כל גוון ולמלא כל סדק בעץ - ולחרוט או לעבד. לפני הרבה שנים הייתי משתמש בגבס אלבסטר עם צבע (בד"כ צבעי גואש) שמילא סדקים יפה מאד וניתן לעיבוד.

זה האיש

New member
אריה, אם ניתן עדיין לקבל פיקוס אצליכם..-

אשמח לבוא לקחת כמה גזעים..

arsar

New member
וואו - איחרת בכמה שבועות!!!

לפני כחודש נפל אצלנו חלק מעץ פיקוס עתיר שנים - קוטר של כ-100 ס:מ...

arsar

New member
האם בידך הסוד לייבוש פיקוס? או שזה ישמש

לחימום הבית?

זה האיש

New member
אחת השיטות שלי לייבוש פיקוס..-

לאחר ניסורו. אני מורח דבק פלסטי לבן על החתכים (endgraein) ומפזר עליהם נסורת ומעמיד אותם לייבוש ממושך על המדף עם רווחים בין הלוחות או הגדעים.. מידי פעם יוצאים פירורים שחורים כמו פיח מתוך העץ. זה לוקח זמן, אבל הסבלנות משתלמת..

arsar

New member
ההסבר שלך לא שלם כדי שאהין לאשורו:

האם אתה מסתפק בניסור הגדע (לרוחב העץ) או שאתה מתכוון לניסור אורך?

רק אני רואה את הפיצוץ / סדק?

זו המחלה של הפיקוס , עץ יפיפה ופתאום סדק , אני ניסיתי לטבול למשך כחודש ימים גזעי עץ שונים על מנת ליצור דפוזיה - הוצאת השרף מהעץ והכנסת מי סבון במקומם וזאת מאחר והגישה היא שקצב התייבשות השרף שונה מקצב העץ ולכן נוצרים הפיצוצים , הסוף - כל העצים לפח , הריח היה בלתי נסבל

zvika f

New member
סדקים בעבודות

אכן נוצרו סדקים בקערה. אז מה? זורקים עבודה לפח? ב סוגי עצים נוספים נוצרים סדקים למשל אורן,ברוש ואקליפטוס ירום הודו. את הסדקים אני סותם בתערובת של אבקת עץ ודבק נגרים ובא לציון גואל. כשהסדק גדול מדי מוצאים פתרונות אחרים(ראה צלום)

arsar

New member
רעיון נחמד... תפרת את הסדק!

בשום פנים ואופן לא זורקים! עבודת גילוף שהשקעתי בה 150 שעות עבודה לא אזרוק! עם השנים למדתי שעץ זה זה אלמנט חי שעם הזמן יכול לשנות צורה - ואנו אמורים ללמוד להסתגל לשינויים.

אם כך "הטיפ" צריך להיות - המנע לחרוט פיקוס

ותפסיק להעלב , קבל הערות , יש גם הערות בונות , אם חותכים את הגזע בצורה נכונה , הסיכוי לסדקים קטן בהתאם ! מרכז העץ הוא המקום בו קיים הלחץ הגדול ביותר ולכן כאשר לוקחים גזע וחותכים אותו לאורכו , יש להפסיד כמה סמ' ושהלב יהיה מחוץ לשטח העבודה

yulevi

New member
../images/Emo51.gif רבה צביקה../images/Emo229.gif

כרגע חזרנו מספר חברים מצביקה ,והיתה הנאה גדולה לראות ולמשש את עשרות העבודות של צביקה תודה רבה צביקה היה יום מהנה ומאלף

artagel

New member
צביקה אביחי ויהודה

צבידה ואביחי תודה על היום הנפלא והמהנה, על האירוח וכל היתר.וליהודה על שהמליץ בכיוון הזה. תודה.

artagel

New member
צביקה אביחי ויהודה

צביקה ואביחי תודה על היום הנפלא והמהנה, על האירוח וכל היתר.וליהודה על שהמליץ בכיוון הזה. תודה. סליחה על טעות הכתיב בהודעה הקודמת

למעלה