טיפ לחרטים שבינינו

zvika f

New member
סדקים

למה קבלת את הרושם שנעלבתי????????? ציינתי רק איך פתרתי את הבעיה במקרה זה ואיך פתרתי בעיה דומה בעבר. במקרה הזה העץ היה יבש ,סדוק,וחתוך בצורה מסוימת מלכתחילה. עמדו בפני 2 אפשרויות,האחת לזרוק לפח והשניה לחרוט ואח"כ לסתום חריצים. אני לא זורק עצים לפח אלא מנצל אותם גם כשהם "פגומים".לפח מגיע רק חלק שהתפרק על המחרטה. מה יש להעלב פה??

arsar

New member
איני יודע למי כיוונת דבריך : "תפסיק להיעלב"..

אם אלי כיוונת - שלחת חיצך לכיוון הלא נכון... האמן לי, אני כבר בגיל של מעבר להיעלב מדברים שהם מהווים את המיטב שבעיסוקי. מתעסק רק בשלי - ולעולם לא רק שלא איעלב, אלא שגם לא אעליב. הרבה יותר כדאי להתעסק עם מושא אהבתי. וכן - אני אישית (ואם יש חברים שחושבים אחרת - שיבושם להם) חושב שכדאי להימנע מעיסוק עם פיקוס. מצד שני, כנראה שבהודו (ואני אכן מאמין כך) הם רכשו את המיומנות המתאימה לייבוש נכון של העץ. הלוואי וידעתי זאת אל נכון. כמה פיקוסים בני 70-80 קרסו כאן בעמק בשנים האחרונות.

Javali

New member
סדקים

> מאחר והגישה היא שקצב התייבשות השרף שונה מקצב העץ ולכן נוצרים הפיצוצים סדקים נוצרים כי ההתכווצות הרדיאלית (בניצב לטבעות) שונה מההתכווצות הטנגניאלית (במקביל לטבעות) ולכן הטבעות מתקצרות יותר ממה שהרדיוס שלהן קטן. זו הסיבה שהסדקים הם בניצב לטבעות ולא במקביל להן.

דבוטאנט

New member
טנגנטיאלית

לקח לי זמן לקלוט אבל אחלה הסבר - פשוט והגיוני. גם אם העץ חלול תהיה יותר התקצרות (רדיאלית) מקריסה פנימה (טנגטיאלית)?

למעלה