טכסי נישואים אורתודוכסים מול

אנימו

New member
טכסי נישואים אורתודוכסים מול

אלטרנטיביים למיניהם. מה דעתכם?

אנימו הבן יקיר שלי כבר הודיע שהוא

לא יתחתן (אם בכלל) ברבנות... אז מה יש לי בכלל ל'גיד? יש לי מילה? מישהו בכלל ישמע לי? אבל בגדול אני בעד הפרדת הדת מהמדינה ובטח בעד נישואיפ אזרחיים...

shkedud

New member
שרוני שלי התחתנה בחתונה יהודית

לא רבנית. כולנו השתתפנו בהקראות בחופה, והיה ממש מדהים.

נֵנָה

New member
אצלי הכל מעורב ... הבת הבכור נשוי

בנשואים ע"י רב עם חופה וקידושין. בן אחד נשוי בנשואים אזרחיים בפני שופטת בחו"ל והבת נשואה בנשואי פארגוואי - מהאחרונים שזה אושר להם בהתכתבות באמצעות עורך-דין. אל תדאגו, הנשואין כשרים למהדרין והם תופסים מבחינת משרד הפנים וכו'...

מנורה

New member
שלום לכולם המחשב שלי חולה מנצלת

מחשב אחר להתעדכן טוב היה אם במדינה שלנו היו מפרידים בין דת ומדינה ואז איש איש ואמונתו. בעיני הטקס היהודי יפה כיום ישנם רבנים שמחתנים קצר לעינין מתובל בהומור כך היה בחתונה של בני הצעיר לר חשוב איך מתחתנים תמיד מרגש

odo13z

New member
נושא מעניין קפטיין.../images/Emo140.gif

לדעתי הנישואין צריכים להיות במשרד ממשלתי , למשל משרד הפנים. הליך רשמי מלווה בחותמת המדינה. . אחר כך מסיבות וטכסים , הקראת שירה , הקמת חופה , שבירת כוסות - כל אחד לפי טעמו ומינהגו. . והעיקר.....ופה הבעיה : גירושין כמו הנישואין. בחוק אזרחי בלי כל ה........ של הרבנות. ייסלחו לי הדתיים אך זו דעתי עליהם.

../images/Emo45.gif צודק אודו, הלואי והיינו יכולים

להפריד את הדת מהמדינה. אבל נראה לך שהרבנים וכל אותם נוּך שְלֶעפֶּערְס יותרו על מכרה הזהב? כאשר החבר'ה האלו יחדלו להיות לשון המאזניים, אולי גם יגיעו ימות המשגיח אה המשיח. סליחה אנימו על הגלישה הקלה לפוליטיקה, אך הקורלציה בין הנושא שהעלית לבין היישום כפי שהעלה אודו - ואני מצטרף לדעתו, עובר כחוט השני בין אותם 120... (לא נעים להתבטא). ולא אינני מבקש סליחה כמו אודו, אלו עובדות, ועם עובדות לא מתווכחים.

חיניה

New member
בוקר טוב. בקשר לנישואין

מה אכפת אם הנישואין הם אורתודוכסים רפורמים או אזרחיים- אם במדינת ישראל הגירושים הם ת-מ-י-ד ברבנות אז מה עשינו??? בדכ יש מעט מאד בעיות למי שרוצה להנשא (מלבד מעורבים ו\או פסולי חיתון) אבל להתגרש זה כבר סיפור אחר. א-י-ן גירושים אזרחיים ואין מה שנקרא ביטול נישואין. אז חוזרים לימי הבינים הגט בידי הבעל רוצה- נותן. לא רוצה-סוחט או סתם לא נותן. אז מה הועילו חכמים???אני למשל הבהרתי לבעלי מלכתחילה שלא אכפת לי להיות בלי גט כי בגילי המופלג כבר אין סיכוי שאלד ממזרים. לא היה לו קלף נגדי והוא ביקש את הגט. אבל מה יעשו נשים צעירות? זוכרים את התימני שישב 20 שנה בכלא ולא נתן גט לאשתו?היא השתחררה רק כשהוא מת.(ואז הטפשה רצה והתחתנה שנית).אז אם אין גירושין אזרחיים אין כל טעם באלטרנטיבות. זו דעתי ושיהיה לכם יום טוב.

חיניה

New member
נ.ב. יש בישראל משהו עוד יותר גרוע

שנקרא חליצה. זה כבר אסון ממש כי זה פתח סחיטה ממשפחת הבעל (המנוח) או שיש לו אח בן שנה ואז חיבים לחכות עד הבר מצווה. אם האשה יולדת חלילה,מבן זוג אחר הרי שילדיה ממזרים. הטכס מגעיל ומשפיל (כולל יריקות)והאשה גם אסורה לכהן.

הוא שאמרתי חיניה, צריך להפריד

את הדת מהמדינה ויפה שעה אחת קודם (אגב, מה שהעה
). וכל עוד הדבר הזה לא יקרה, נישאר בחשכת ימי הביניים, כבני ערובה בידי אותם ס....ם.

נֵנָה

New member
מיכה, אתה מאה אחוז צודק. אבל

עצם הנשואים האלטרנטיביים, מראים לכל מוסדות הדת והממשלה, מה באמת חלק גדול מהאזרחים חושב ורוצה... מי ודע, אולי בעתיד זה יעזור והם יחשבו כחלוצים שהרימו את נס המרד...?

זהו, זה בערך מה שכתבתי, בטרם קראתי

את תגובתה של חיניה, אגב יש גם מקרים הפוכים שבהם האישה מסרבת לקבל את הגט, זה פשוט אותו דבר, אין גט, אלא שזה רק במילים אחרות, האחד והאחת תלויים זה ברצונו של השני, אגב לפי הקראים, מספיק שצד אחד רוצה בגט, ואז הצד השני חייב לשחרר

נֵנָה

New member
אודו, הנשואים מאושרים במשרד הפנים

רק אחרי ה"טקס" עצמו, עם חותמת רשמית מאושרת כדין. כמו שכתבת, הבעייה היא בגרושין, טפו טפו טפו שלא נדע, שאז הם כפופים לאישור ביהד הרבני ר"ל. גם כאן הם נדחקים בכח לנשמה ...

למעלה