טכסי נישואים אורתודוכסים מול

bimbo.

New member
חיניה נגעה בנקודה חשובה וכואבת

מאד, והיא - הגירושין, החליצה וסרבנות גט.
אני לא מבינה: אם יש כבר נישואים אזרחיים שהם מוכרים בחוק, היינו - הילדים נחשבים "חוקיים" (ממתי ילדים זה לא דבר חוקי???), מדוע אין גירושין בהתאם, מבלי שהאשה תהיה תלויה ברצונו (או אי רצונו ורשעותו) של הבעל? ובכלל, יש להוריד את המלה "בעל" מסדר היום. אנחנו לא רכוש!!!! גם אני משתמשת עדיין במלה הזו, אבל לאט לאט אתרגל למלה "איש". בשמחות, חבר'ה

deebeebee

New member
בימבו- ../images/Emo45.gif

מעמד האשה היא כקנין ומכאן כל הקשר שלה אל הדת וטכסיה.

נֵנָה

New member
בימובו יקרה, אצלנו, אפילו בדת,

הילדים נחשבים כשרים וחוקיים למהדרין, אפילו אם נולדו ללא נשואין בכלל. יש רק את בעיית הממזרות, כאשר אשה נשואה יולדת למישהו שאינו בעלה. מבחינה מסויימת אולי זה מזלם של אותם "ממזרים" , כי במקרים האלה מאשרים להם נשואים אזרחיים ... אגב, בדת הנוצרית, ילד שנולד ללא נשואין באמת נחשב ממזר...

אנימו

New member
מכיוון שהצאצאים שלי עדיין לא נישאו

אני כבר מסדרת את הראש שאהיה מוכנה לכל "הנחתה". מוכרחה להודות שהייתי מעדיפה נישואים אורתודוכסים (לא נשמע מתקדם, אני יודעת . אבל זו נטיית הלב). בין כך הגירושין , לא עלינו , חייבים להיות בחסות הרבנות. לאחרונה שמעתי שרב שחבר בעמותת צוהר שכנע זוג שרצה נישואים אזרחיים לערוך חתונה דתית והרשה לכלה , כמדומני, לקדש את החתן (אולי משהו דומה) ובא לקראתם בכל מיני רעיונות ולשמחת לב ההורים בא הכל על מקומו בשלום. אשר למילה "בעל" - אכן טעונה ועדיף בעיני "בן זוג".

הענאלע

New member
אנימו, מסכימה אתך בשני העניינים.

גם אני מעדיפה נישואים אורתודוכסים, שתי בנותי הגדולות כך נישאו. הבת השניה שלי דיברה הרבה על זה שהיא רוצה לקדש את החתן, אבל בסוף ירדה מזה משום מה. לגבי השלישית נו...עוד חזון למועד... לגבי 'בעל', באמת קשה לשנות הרגל של שנים...

וואללה בימבו, בכל 100 שנות חיי

לא העליתי בדעתי מהי משמעות "בעל" כבן זוג. נראה לי כל כך טבעי בעל ואשה (לא, לא, אין כאן שום אמירה שוביניסטית). נו שוין, על זה נאמר: אף פעם לא מאוחר ללמוד (גם בגילי המופלג).

אנימו, לדעתי את הטקס אפשר לעשות

לפי בחירה, אך צריך לזכור במקרה של גירושין, חס וחלילה וחס, שחייבים לעבור דרך המוסד הרבני, וזה על מנת לשמור על כללי היהדות ועוד כמה איסורים שעשויים להיגרם כתוצאה מנשואין שלא על פי ההלכה היהודית. עד כמה שידוע לי, שמעתי זאת פעם בטלויזיה על ידי עורכת דין שדיברה על האפשרויות השונות של קשר זוגי ממוסד כלשהו.

סוגי הנשואין תקפים, לגבי הגירושין

אני חושבת שלא, כך וכך במקרה של חס וחלילה וחס, יש תמיד בעיות מכל מיני מינים וסוגים

מנורה

New member
עד כמה ששמעתי ויודעת היום הרבה

יותר קל להתגרש במיוחד עם יש הסכמה בין בני הזוג לא צריך לראות הכל כל כך שחור ישנם רבנים שנוסעים עד קצה העולם לחפש גברים סרבנים שנעלמו כדי להתר עגונות והרבה מאד נשים השיגו גט בזכותם.

bimbo.

New member
מנורה, יישר כוחם של הרבנים שמתירים

עגונות. הם עושים מעשה גדול ואנושי עד מאוד. אני דיברתי על אלה שאינם נותנים גט לאישה, והיא נותרת בעגינותה עד שמת. כמו אותו אדם שהעדיף לשבת בכלא. ואין בכוחו של אף אחד לעשות משהו. וישנם רבים כמותו.

אפי 7

New member
יכול להיות פתרון פשוט מאוד

אפשר בהחלט להתחתן בנישואין עם רב, חופה, שזה טקס יפה לכשעצמו. אולם בקלסר צריך להיות מסמך של הסכם חוזי, ששני בני הזוג מסכימים להם מראש, שאם צד אחד רוצה גט, ויש הגיון בדבריו, על בן-זוגו להסכים ולאפשר לו לצאת מחיי הנישואין. תשאלו מי קובע מהו ההיגיון, אם כבר מגיעים למלחמות, שבית משפט אזרחי ידון בו ולא הרבנות שמושכת ומושכת את הזמן ללא סוף. שיהיו כל צאצאינו מאושרים. אפי

אפי 7

New member
לא אשכח את הסיפורים שעפו באוויר

לאחר ל מלחמה שאירעה במדינתנו. האלמנות הצעירות, שהיו ברות חליצה, היו נתונות לסחטנות מצד משפחת הבעל והוכרחה לעבור טקס משפיל של חליצה על ידי אחיו הצעיר.

אפי, הבעייה כשמתחתנים חושבים שזה

לנצח ולא חושבים על אפשרות של גירושין, גם אם חושבים על כך, הרי שהסכם שמסדר את הגירושין מראש, הכל פשוט ומהיר, וזה לא תמיד השיקול הנכון, בקיצר כשמתחתנים צריך לחשוב עם מי גם עשויים לעבור את תהליך הגירושין. ואם אתם שואלים אותי, הסידור הזה של נשואין, גירושין וכו' זה, בלשון המעטה, לא הפיתרון האנושי האידיאלי

אפי 7

New member
צודקת דולצי - כאשר מתחתנים

האהבה היא כל כך עיוורת, ניסיון החיים כל כך מועט, כנראה צריך לעבור את כל התהליכים ואת ניסיון החיים. תמיד אנו אומרים בגילנו אך לו היינו בצעירותינו עם הראש של היום. אפי

maxima

New member
אני בכלל לא דוגלת בנישואים...../images/Emo13.gif

עושים חוזה נישואים שכולל גם חוזה של פרוק שותפות ואם מגיעים למצב שרוצים להיפרד הכל כבר כתוב ויש פחות בעיות.

bimbo.

New member
הבעיה היא, שהצעירים רואים בחוזה

של פירוק שותפות, כאילו את נותנת בהם עין רעה. הם מאוד כועסים על עצם הרעיון שאת מעלה. הרי הם אוהבים לנצח, לא? אז מה הדיבורים השטותיים האלה שלך? את השכל מקבלים כמובן עם הנסיון

למעלה