מזל טוב לטלי כהנוביץ אשת חינוך מהמדהימות בארץ
עדות אישית וממקור ראשון: ראשית ברכות על פתיחת הפורום בקהילת תפוז אנשים. בהצלחה לחנה בניהול הפורום החדש-ישן וכן לכל חברי קהילת הפורום בתפוז. קראתי את השרשור כאן על הגב' טלי כהנוביץ' מי שעתידה לנהל את חטיבת אלון ברעננה,החטיבה הגדולה ברעננה והאיכותית שיש. הגב' כהנוביץ שימשה כרכזת השכבה שלי במשך שנתיים בהיותי תלמיד חטיבת "רעות" בהרצליה. זכינו בכבוד להיות המחזור הראשון של טלי כרכזת שכבה. על הרכזת טלי אוכל לספר לכם רק טובות ושבחים. היא קיבלה אותנו מחזור לא קל והפכה אותו לאחד מהמחזורים הטובים בחטיבה. האווירה הנעימה, מדיניות הדלת הפתוחה, הדאגה לכל תלמיד עד הפרט האחרון, הדיבור בגובה העיניים, החיוך וגם קפדנות על משמעת זכורים לי עד היום ועברו הרבה מים בנהר מאז... אישית אוכל לשתף אתכם- בזכות טלי הצלחתי להתאקלם במוסד שנקרא "חטיבת ביניים" בשנתי השנייה ללימודיי בחטיבה. בזכות טלי שיפרתי את ציוניי ובזכותה הצלחתי להתקבל לתיכון בציונים והתנהגות מעבר לנדרש. טלי סייעה לי בימים הקשים ביותר ועיצבה אותי כאדם, כתלמיד וכאזרח. לזכותה ייאמר, כי תחת כנפיה פיתחתי את יכולת וסגנון הכתיבה שלי שהיו טמונים בי ולא ידעתי על קיומם, בהם אני משתמש ואף מתפרנס בימים אלו כאדם בוגר. טלי במקצועה מורה לחינוך מיוחד ושימשה כמורה מתגברת של התלמידים במחזור שלי שהתקשו במקצועות ההומאניים. מעדויות של חבריי באותה תקופה אני יכול לספר לך שכולם הצליחו במקצועות שהתקשו בתחום ההומאני (חבר שלי אף קיבל 70 ומשהו בהיסטוריה בבגרות בכיתה י' בגלל הכלים שהיא נתנה לו). אחרינו קיבלה ריכוז של מחזור נוסף שאני יודע שהצליחה עימו מאוד (סה"כ 5 שנים שימשה כרכזת שכבה בחטיבה, במחזור השני שימשה כמחנכת כיתה מאוד אהודה ידעו לספר לי לאחר מכן). חטיבת אלון מרוויחה ובגדול אשת חינוך שאני מגדיר אותה "מנהיגה חינוכית" למופת. בטחוני שטלי תצעיד את החטיבה קדימה ואף תביא אותה להישגים לא פחות מרשימים לאילו שזכתה בתקופת ניהולה של הגב' אביבה גורן. טלי במקביל הנחתה סדנאות להורים על נושא גיל ההתבגרות וקשר בין ילדים והורים בגיל הזה, הוריי השתתפו בכל סדנא שהיא קיימה, רבים מההורים שנלחמו על כל מקום פנוי בסדנאות האלו. אני זוכר שהמורות העריצו אותה ואת האופי השקט שלה. היא סחפה אחרי את צוות המחנכות בכריזמה.סתם שתדעו שהיא פצחה בריקודים בטיולים השנתיים ובריקוד במסיבת הסיום כמתנה לתלמידי השכבה. ההורים לתלמידים בחטיבה יכולים לישון בשקט שבנם\בתם יילמוד שם תחת כנפיה. אני תקווה שההורים, המורים והתלמידים יסייען לטלי בהתאקלמות מהירה בניהול החטיבה ובזכותם היא תקבל בסופו של דבר מינוי קבוע כמנהלת החטיבה. אישית אם היו לי ילדים הייתי מעביר אותם ללמוד בחטיבת אלון רק בגלל טלי. אני מאמין שתוך כמה שנים היא תחשב לאחת המנהלות הטובות במערכת החינוך העירונית ברעננה ובזכות כך היא תמשוך תלמידים והורים רבים ללמוד ולהתחנך בחטיבת "אלון". לסיום, אומרים שכל תלמיד זוכר מס' מועט של מורים שהשפיעו עליו ועיצבו אותו במשך 12 שנות לימודו במערכת החינוך- אומר בקול רעם וברור שטלי נכנסת לקטגוריה הזאת אצלי. ולכל מהעליזים ואנשי הערס למיניהם אין בינה ולבין מיכל הירש- נגרי שום קשר מקצועי\אישי\ חברי. היא נבחרה בזכות כישורייה והיכולות שלה נטו. אני מאחל לטלי היקרה הצלחה רבה בניהול חטיבת אלון ומקנא בכל התלמידים שזכו במנהלת מקסימה כמוה. אשא תפילה שהוריי החטיבה ידעו להבין שקיבלו מתנה וידעו לשמור עליה ולהיות שותפים איתה לקהילה אחת וגדולה. אשמח לעמוד בשאלות נוספות. המשך יום טוב.