טלקינזיס עם מים?

gwizard

New member
האהבה היא הכוח החזק בעולם

פשוט תעתיק את ההודעה שלך ותחליף מודעות באהבה

tontie

New member
אני מסכים עם אלון

אולי אהבה היא נגזרת של כוח אחר חזק יותר, אבל בנתיים אני לא יכול לקלוט משהו יותר חזק מאהבה. אני מגדיר אהבה בתוך כל כוח ששואף לחבר בין שני דברים. זה יכול להיות בן גבר לאישה וזה יכול להיות כוח גרעיני ששומר על הפרוטונים יחד בגרעין האטום, וזה יכול להיות כוח המשיכה בין חיה לעולם שלה. כל אלה לא שונים כל כך בתכלית, אלה רק דברים שמשום מה "רוצים" להיות יחד.

A r j u n a

New member
ואילו אני קיוויתי שיש לך דעה משלך :

הגדרתך נכונה. אבל לא כך טענתו של אלון כוח המשיכה איננו הכוח החזק ביקום. אלא רק 1 מ-2 ואם אתה יודע קצת פיזיקה - אתה חייב לדעת שיש סיבה לכך שהיקום מתרחב ולא מתכווץ. שהאלקטרונים לא קורסים לתוך הגרעיןֿ וכוכבי הלכת לא קורסים לתוך השמש וזו הסיבה שכוח אחר זה - מופיע במופגן כחזק יותר מכוח המשיכה
הגה בכך מעט

tontie

New member
למה היקום מתרחב?

אני לא העמקתי עד כדי כך לתוך תיאוריות פיזיקאליות ויש לי דעה משלי, אבל היא לא צריכה להיות ייחודית. זה לא הרעיון של אלון שאהבה היא הכוח הגדול ביקום, מתקופות קדומות מאמינים בזה.

A r j u n a

New member
ממליץ לשאול אותו מדוע הוא מתרחב ../images/Emo13.gif

באשר לאלון, כבודו במקומו מונח, ולא רלוונטי כלל למה שקיים או לא קיים, קורה או לא קורה במציאות. אמונות מתקופות קדומות כללו גם טעויות רבות ולא רק אמיתות נשגבות. וזו ראשית חוכמה - לברור איפה ואיפה, זהב מתבן.

gwizard

New member
משמעותה

אהבה זה כמו מטריקס, אפשר לנסות להסביר את המושג במילים אבל לפני שתחווה אותה במלוא עוצמתה לא תוכל להבינה באמת. אי לכך, אני לא אנסה אפילו לתמלל הרגשה אשר הביטוי שלה הינו אינדיבידואלי לכל אדם אך באותו זמן חובק את כולם.

A r j u n a

New member
הו לחוות - כן

כל אחד חווה משהו.אבל אם כל אחד חווה משהו יחודי לו ושונה מחוויתו של חברו מנין לך שמדובר באותו הדבר עצמו? קצת ענווה לא תזיק לך אלון יומרנו תיש לך בשפע

gwizard

New member
ללא נושא

מניין לי ? כי כך אני מאמין על סמך חוויות, עדויות ותובנות אשר קיבלתי במהלך חיי. מניין לך שלא ? קצת ענווה לא תזיק גם לך, חביבי, אתה זורק כאן אמרות ללא שום הוכחה או רציונל ואז אומר לאחרים כי הם טועים. אתה חושב שאני טועה ? תוכיח שאתה הוא זה שצודק קודם.

A r j u n a

New member
איש באמונתו יחיה

וכבוד אמונותיך במקומן. וזהו כל שהן - אמונות ולא ידיעה. וכל עוד אתה מבין זאת - די לענוותך בעיני. באשר לי, אינני צריך להוכיח דבר, כל שעלי לעשות הוא להצביע על סתירה בטענותיך. וזהו כל הרציונל הנדרש

gwizard

New member
צדיק באמונתו יחיה

ומכיוון ששנינו לא מוגדרים כצדיקים בדת ממנה המשפט יצא לדעתי לא נכון להשתמש בו. לגבי אמונה / מציאות, המאגיה עובדת לפי עקרון שאמונה יוצרת מציאות. לפי כך, האמונות שלי הן המציאות שלי, ואני מדגיש *שלי*. המודל הוא שלכל אדם יש מציאות משלו (וזה לא משנה אם יש מציאות אחת מתחת או לא) שהוא קובע אותה באמצעות אמונותיו. לפעמים, כאשר שניים או יותר אנשים מאמינים בדברים דומים/זהים אז המציאות שלהם חופפת וכך נוצרת אינטראקציה ביניהם. במודל הזה אין שום סתירה כי הרבה מציאויות יכולות להתקיים בו זמנית, אפילו שהן הפוכות אחת לשנייה. אתה כן צריך להוכיח ולהסביר את מה שאתה כותב כי בלעדי זה כל מה שאתה אומר זו דמגוגיה זולה. אני מבין שאי אפשר תמיד להסביר הכל כי לא אתה ולא אני לא יודעים מה *באמת* קיים או לא קיים מהפרספקיטה של היותנו בני אדם, אבל בהחלט צריך לנסות לשאוף להבנה ולא סתם לברבר. אתה יכול לא להסכים למה שאני אומר ולומר כי הכל קשקוש וזה יהיה לגיטימי אך ורק אם תסביר למה אתה חושב כך ותוכיח את זה.

A r j u n a

New member
לא נכון ../images/Emo13.gif

אני לא חייב כלום! בטח שלא לך! ואם אתה טוען אחרת, עשה כמנהג עליו אתה ממליץ עצמך והוכח זאת, ומכיוון שאינך יכול להוכיח שאני חייב להוכיח לך דבר, הרי לא נותר לי אלא לקרוא לדבריך שלך במטבע הלשון שטבעת אתה ולקרוא לדבריך - דמגוגיה זולה.
מ.ש.ל.

gwizard

New member
סבבה

אתה לא חייב לי כלום, אבל (!) גם כל חברי הפורום לא חייבים לקנות את השטויות שאתה כותב כי גם הם לא חייבים לך כלום. Savvy ?

A r j u n a

New member
וזה בשונה מהשטויות שאתה כותב?

שאותן הם כן חייבים לקנות? חה חה חה ואתה מייצג את כל חברי הפורום? ומכתיב להם אילו שטויות לקנות ואילו לא? בא בא, לפני שאנו גולשים למקומות הלא נכונים, אני את דברי רושם בבדיחות הדעת, ומשום מה מתקבל אצלי הרושם שאתה מקבל אותם לא רק ברצינות יתרה, אלא אפילו בנימה אישית. קבל התנצלות קבל עם ועדה והישאר ידידי.

gwizard

New member
סוני - זה כל השוני

להבדיל ממך, אני מסביר את מה שאני כותב ובמידת האפשר מספק הוכחה. אשמח להיות ידידך, אך קשרי ידידות אצלי מבוססים על יחסי אמון הדדי. בוא נתחיל מהדבר הבסיסי ביותר. שמי אלון. ושלך ?

A r j u n a

New member
ואני דווקא רציתי פוני

שמי אריה, במה זה עוזר לך? אצלי קשרי הידידיות מתחילים בטובות אותה אני מזהה באדם, שידידו אני מעוניין להיות. הבה נתחיל מהדבר הבסיסי ביותר, האם אתה אדם טוב?

gwizard

New member
למה לך פוני ?

שלום אריה, נכון שזה לא היה קשה כל כך ? אם ביקשת להיות ידידי אז כנראה שלפי הרציונל שלך יש בי טוב. אלא אם כן התכוונת לטובות הנאה ואז אני אאלץ לאכזב אותך. אני לא יודע אם אני אדם טוב או לא. תגדיר מה זה אדם טוב עבורך ואני אענה.

A r j u n a

New member
לא סגור על זה

האר נא את עיני הרי יתכן שאני טועה בתפיסתי החושית או האל-חושית ספר לי מהו הטוב בעיניך ומהו הטוב שבך שבשלו עשויים אנשים לחפוץ בידידותך

gwizard

New member
מה אתה מזיין ת'שכל ?

שאלתי שאלה פשוטה ואתה מתחיל להתפלסף פה ? אתה יודע מה ? לא רוצה להיות ידיד שלך. עם ידידים כמוך עוד יהיה לי אולקוס.

A r j u n a

New member
זו השתובה שחיכיתי לה ../images/Emo13.gif

הבעיה העיקרית אתך אלון היא שאתה בלון סיכה קטנה ואתה מתפוצץ ואיך אומר השיר - זה סופו של כל בלון חה חה חה

למעלה