טסים ללונדון ב-
אנשים

טסים ללונדון ב-../images/Emo43.gif אנשים

טל קבסה, מנכ"לית ומייסדת מרכז mamay תתארח בפורום הורים לתינוקות החל משעה 13:00 ותשיב לשאלות בנושא הרגלים אצל תינוקות והקנייתם וכן בנושא התמודדות עם חרדות ופחדים אצל תינוקות ופעוטות. הקליקו כאן: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=747&MessageId=125998782
מאמני פורום אימון אישי נרתמים לתמוך בתושבי הדרום צ'ט הפורום יהיה פתוח עבורכם כל יום השבוע ובמוצ"ש בין השעות 21:00-22:00 ומאמני הפורום יהיו כאן להקשיב, לתמוך ולחזק: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1724&MessageId=126032576
בין השעות 20:00 ל-23:00 תתארח בפורום הריון אחרי טיפולים מרב, דולה פוסט פארטם (תומכת לאחר לידה). אתם מוזמנים לשרשר את שאלותיכם: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=424&MessageId=126004480
תפסתם תמונה מדהימה של מטוס? תיעדתם מסוק קרב משוטט מעל ביתכם? פורום חובבי תעופה מזמין אתכם להשתתף בתחרות הצילום הטוב ביותר לשנת 2008 בתחום התעופה ואולי התמונה שלכם תזכה אתכם בארוחה זוגית ובערכה מפנקת לחורף: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1151&MessageId=125825358
תחרות האוצרות החבויים של בריטיש איירווייס מגיע לישורת האחרונה! אתם מוזמנים להיכנס למתחם התחרות, להעלות תמונה מיוחדת שצולמה בחוץ לארץ ואולי לזכות בכרטיס טיסה זוגי ללונדון ובעוד פרסים! http://www.tapuz.co.il/albums/contests/contest.asp?c=126

כן כן בלה בלה, אני עובדת ../images/Emo16.gif

בתקוה שכבר לא אהיה חולה מתה עד אז. איכשהו

האמת שהשאלה שעולה לי היא

מה עם לגייס כסף למען תושבי הדרום, או החיילים שלנו, והילד הקטן מבאר שבע, לדוגמא, עם כמה שכמות הנפגעים שלנו לא מתחילה להשתוות לשלהם, כמובן - ולאן בדיוק ילך הכסף לפצועים - איך יודעים שזה לא, באיזשהו אופן, תומך בחמאס.

רעוּת

New member
צה"ל ידאג להם ../images/Emo104.gif

זה היופי בצה"ל. הם הורסים לך ת'חיים, ואז מממנים לך חצי מהשכ"ל באונ'
. אני דווקא חושבת שזאת מחווה יפה ואנושית, ואני לא רואה בפצועים של עזה אויבים שלי, וזה לא או-או. תסמכי על המדינה שתתן לעריית אשקלון וב"ש וכל היישובים שנפגעו מספיק כסף מתקציב המדינה הבא, ושמשרד הבטחון ידאג יפה מאוד לחיילים שלנו, ושהפצועים מהצד שלנו מקבלים טיפול הרבה יותר טוב מהפצועים שלהם- ועדיף שלפחות חלק מהכסף הזה יגיע מאיתנו כי האירופאים יימח שמם אנטישמים ויפי נפש והם לא ישקמו את עזה אחרי שהחרבנו אותה, ואם לא הם, אז אחמדיניג'אד יעשה את זה, ואז יהיה עוד יותר חבל.

Walk Two Moons

New member
לא אויבים, חלילה.

כל הבפנוכו שלי מתהפך כשאני רואה את התמונות של המבנים ההרוסים מעזה, או שומע על המספר המטורף של חפים מפשע שנהרגו או נפצעו, ואז אני נאלץ להשלים בכאב עם העובדה שאין ברירה, פשוט אין ברירה. מחווה יפה ואנושית? גם לתרום קצת כסף לצורך שיקום נפשי של שדרותים שסובלים כבר 8 שנים מהתקפות יכול להיות מחווה יפה ואנושית. יש מספיק מדינות ערביות שיממנו את הטיפול בפגועים ובמבנים ההרוסים, ולא יודע, זה אשכרה מוזר בעיניי שאמנים ישראלים בוחרים להשתתף באירוע התרמה דווקא לעזה. לא כי לא מגיע לאנשי עזה תרומות ולא כי הם לא זקוקים לה, פשוט ש'עניי עירך קודמים לעניי עיר אחרת'. זה הכי טריוויאלי בעיניי.

רעוּת

New member
בסדר, אבל זה לא סותר.

היו גם מספיק אירועי התרמה במהלך המלחמה לתושבי הדרום ולחיילי צה"ל, ואני בטוחה שעוד יהיו.

bזוהר

New member
עניי עירך קודמים לעניי עיר אחרת?

ולמה זה? מה ההבדל בינינו לבין עיר אחרת? בינינו לבין ארץ אחרת? כולנו אנשים שחיים על כדור הארץ והחלוקות בינינו הכרחיות אבל מתי שאפשר למגר את ההפרדות וההתרחקות והמלחמה , וליצור אחדות, צריך וכדאי..

Walk Two Moons

New member
קבלי דוגמא פיקטיבית מאוד ../images/Emo57.gif

שני אנשים נמצאים בסכנת חיים, אחד מהמשפחה שלך והשני זר לחלוטין. יש לך אפשרות להציל אחד מהם. את מי תבחרי להציל? נכון, זה ילדותי, וחוץ מזה, שלא נדע מצרות. אבל עדיין, ההתייפיפויות האלה הורגות אותי. יודעת מה, זכותם של האמנים האלה להרגיש יותר הזדהות עם תושבי עזה מאשר עם תושבי שדרות, אבל זה לא אומר שזה הגיוני. את אומרת "מה ההבדל בינינו לבין ארץ אחרת?"? מבחינתי זה כמו לשאול - "מה ההבדל בין בן משפחה שלי לבין איש זר?"

רעוּת

New member
קבל עוד דוגמא פיקטיבית:

2 חברות נמצאות במלחמה. האחת היא דמוקרטית, יש לה ממשלה, מערכת תמיכה כלכלית ונפשית, מערכת רווחה וכו'. לשנייה אין את כל זה. הצבא של חברה א' מתקיף את חברה ב' (נניח לויכוח אם זה מוצדק או לא מוצדק ואם היתה ברירה או לא, זה לא קשור עכשיו). הצבא של חברה א' עושה עיצוב פנים וחוץ מחודש לרוב הבתים של האוכ' של חברה ב' בעזרת טנקים, ארטילריה ו-D-9. לחברה א' יש את הכלים והכסף לשקם את הנזקים שלה, שהם הרבה פחות חמורים (אובייקטיבית) מהנזקים שנגרמו לחברה ב'. לחברה ב' אין
. חברה ב' תקבל סיוע מאיראן ומדינות ערב קיצוניות אחרות (תסמוך על מצרים וירדן שלא יתנו שקל, או וואטאבר איט איז שקוראים למטבע שלהם). במקום חמאס יבוא אל קעידה
. זה אפילו לא קשור ללהרגיש יותר או פחות הזדהות. תאמין לי שהאמפתיה שלי לתושבי עזה היא לא סותרת/ מנוגדת/ באה על חשבון ההזדהות שלי עם תושבי שדרות או חיילי צהל. למה לראות הכל בשחור או לבן, זה נגיד, משהו שמתאים לי ולאישיות הגבולית שלי לעשות

Walk Two Moons

New member
טוב, זאת באמת דוגמא פיקטיבית, בהתחשב בעובדה

שהחלטת להניח לשאלה אם זה מוצדק או לא. מה לעשות, זה לא נכון בעיניי לעשות ככה, זו התעלמות מהמורכבות של המציאות. יותר מזה, זאת מציאות אחרת לגמרי, כמעט אוטופיה. הלוואי עלינו. וגם, לא נכון בעיניי להשוות את הנזקים שנעשו לעזה מול הנזקים שנעשו לישראל רק בתקופת המלחמה הזאת. אפשר להתחיל לבדוק את שורשי הסכסוך הישראלי-פלסטיני ולעשות סטטיסטיקות של מי נפגע יותר (סתם, אי-אפשר, אבל שיהיה), אבל וואלה, גדול עליי, וגם אם איזה משוגע יחליט לעשות את זה, זה עדיין לא ישקף, כי יש כ"כ הרבה מקרים שנשארים מתחת לפני השטח. (בא לי לשלוח לך מסר, כי יש דברים שלא בא לי לכתוב פה
אבל אני לא יודע אם זה מעניין אותך) וחוץ מזה, אני לגמרי מסכים עם מה שכתבת בקשר לנושא ההזדהות עם אנשי עזה מול ההזדהות עם הישראלים.

רעוּת

New member
זה כי אני חושבת שזה לא רלוונטי

לשאלה של האמפתיה. גם אם אני חושבת שהמבצע מוצדק, זה לא משנה את כמות הסבל שנגרמה, ואני גם חושבת שיש לנו אחריות בתור הצד החזק (עם הצבא ווהממשלה וזה) לעזור ולשקם. אני לא חושבת שההופעה הזאת מחר תביא אפילו אחוז קטן מהכסף שצריך בשביל זה, וזה גם לא תפקידם של האמנים להביא איזשהו פתרון כולל, זה התפקיד של הממשלה שלנו ושל העולם המערבי, אבל זאת מחווה יפה. ואם כבר, התעלמות מהמורכבות של המציאות זה להכיר רק בצד אחד ולהתעלם ממה שקורה בצד השני, כי לדברים האלה יש נטייה לחזור אח"כ כמו בומרנג. ואתה יכול לחפור לי עוד במסר, אם כבר, אז אותי תיכף יסקלו פה

אמג רעות

יש לציין שאת בנאדם גדול. באמת. או שמא שמאלנית גדולה. או שמא אמריקקית. סתם. אלוהים יודע. טוב, סתם הבעת חיבה יתרה או משהו.

Einav85

New member
אני מסכימה איתך,

זה כאילו שהם רוצים להשקיט את המצפון שלהם, שיהיה להם לבריאות. לפחות שמי שאחראי על כל זה יוודא שזה באמת מגיע לאזרחים ולא לחמאס.

למעלה