טסים ללונדון ב-
אנשים

bזוהר

New member
מה הקשר?

בני משפחה אני מכירה טוב בניגוד לזרים, זה המשפחה שלי ואני חיה איתם באותו בית. זה גם לא אומר שהמשפחה שלי טובה מאנשים אחרים. אי אפשר להשוות את זה לפלסטינאים וישראליים בקיצור.. גם לא אמרתי שזה בסדר להרוג ישראלים ולא בסדר להרוג פלסטינאים, אמרתי לא להרוג בכלל. ואם צריך להרוג חפים מפשע כ אין ברירה, מן הראוי לעזור להם באישהי צורה לא?חוץ מזה מאיפה הרעיון שהאמנים האלה מרגישים יותר הזדהות עם תושבי עזה מאשר עם תושבי שדרות?למיטב ידיעתי לא מזמן היה אוטובוס של אמנים להופיע בשדרות ובאופן מפתיע הופיעו שם אותם אומנים השתתפו בהתרמה לתושבי עזה: ערן צור,שלומי שבן,רונה קינן...

"לא מזמן"? לדעתי זה היה יחסית מזמן

וזה היה פעם אחת עוד הרבה לפני המלחמה. אה, כן... גם לא התרימו לשם כסף. (וגם אם כן ואני טועה אז בטח לא כזה הרבה כמו עכשיו) אם זה שרונה הייתה בשדרות איזו פעם בחודשים האחרונים מתקן לך ת'מצפון בצורה כלשהי, אז שיהיה לך בכיף. אבל למה עכשיו כשהדרומיים צריכים כל כך הרבה כסף כדי לשקם ולהשתקם לא עוזרים להם כמו שעוזרים לתושבי עזה? ואני מדברת על עכשיו, לא על לפני חודשיים/שלושה שנסע אוטובוס.

bזוהר

New member
זה לא מתקן לי את המצפון, המצפון שלי נקי

לחלוטין:) לא ממש עוזרים לתושבי עזה בצורה גורפת, ודווקא לשדרות כן עוזרים כי היא לא מקום שלא מגיע אליו כלום היא חלק ממדינה שדואגת לה. ומה זה משנה מתי האוטובוס של האומנים נסע? מלחמה בשדרות יש תמיד..טילים בשדרות יש תמיד..הזדהות כלפי שדרות יש תמיד..אז כשנהרגות מאות משפחות בעזה לא יקרה כלום אם נעזור להם קצת, בתור הצד שעשה להם את זה בלית ברירה. אין לי מושג אם יש מופעי התרמות לשדרות וכמובן שזה מבורך לעשות דבר כזה אני פשוט לא מבינה מה כואב לאנשים שעוזרים קצת לתושבי עזה.

רעוּת

New member
תכל'ס.

מה כ"כ מפריע שעוזרים לתושבי עזה, זה לא בא על חשבון אף אחד, זה לא במקום עזרה לשדרות, והאזרחים שם הם לא האויבים שלנו. אני לא רואה אותם כאויבים שלי, לפחות.

אם היו כאן מיליארדי שקלים לחלק לכל מי שצריך

אז זה לא היה בא על חשבון אף אחד

רעוּת

New member
כסף של תרומות הוא לא כסף של המדינה

אז זה לא בא על חשבון אף אחד. בינתיים לא ראיתי אתהמדינה מזרימה כספים לשיקום עזה (או את שאר העולם המערבי היפה-נפש שרק יודע להגיד לנו נו-נו-נו).

גם למה שמשיגים בתרומות יש גבולות.

את חושבת שבתרומות תשיגי כל כך הרבה? אנחנו צריכים לקחת כל שקל שאנשים תורמים כדי לשקם אזרחים שלנו. כי לא ייתרם עד כדי כך הרבה כסף שיספיק לכסות גם את הפגיעות שלנו ושלהם. תמיד כשיש כמות כסף שהיא פחותה מכמות הכסף שצריך אז נתינה לאחד באה על חשבון נתינה לאחר. ככה זה בין אם כספי מדינה או כספי תרומות. ככה זה. לגבי מה שכתבת בסוגריים אני מסכימה איתך (לפחות על משהו אחד)

רעוּת

New member
לא, אני לא חושבת ש-22,000שח יספיקו כדי לשקם

בית אחד בעזה, ומן הסתם צריך שם מיליארדים וזה לא כסף שמופעי התרמה יגייסו והם גם לא צריכים לגייס את כל זה. אבל זכותו של כל אחד להחליט למי הוא רוצה לתרום, ווואלה, אני לא בטוחה שהאנשים שתרמו את הכסף הזה לא קנו גם חבילות לחיילים בשופרסל שבוע קודם.

זה משנה מתי, וזה משנה למה

יש פה אנשים שהם חלק ממדינה ש.... לא באמת דואגת להם. היו מצבים בעבר שהצדיקו עזרה לאנשים שאיבדו את בתיהם, חייהם, אושרם וכו' והעזרה לא באמת הגיעה. (אני לא מדברת רק על שדרות) ותמיד הרי הייתה בעיה שלא היו מספיק ממ"דים והמדינה לא יכלה לתת להם כסף למגן את עצמם. וכולנו יודעים את זה. לא באמת ראיתי הירתמויות לעזור בעניין, בוודאי לא כמו עכשיו.

אני אישית מרגישה

שזה מאד מתיימר להזדהות עם תושבי עזה. מאוד אובר פוליטיקלי קורקט. כשאני בטוחה שיש לך מינימום קרוב משפחה שניים חיילים, אם לא חברים - ושאת מכירה יותר מאדם אחד שגר בטווח. יכול להיות שאת בנאדם יותר גדול ממני. אבל אני אישית לא מתיימרת להיות משהו שאני לא וכן, עצוב לי, באמת שעצוב לי על כל המצב הזה, אבל כן, אני קודם כל חושבת על המדינה שלי. וקודם כל אוהבת אותה. זה לא בלתי אנושי / הגיוני, בסופו של דבר.

**

אוף, אני שונאת את כל הדיונים האלה - אני לא מתכוונת לפגוע ואני מרגישה שהטון שלי לא יצא פה כמו שהתכוונתי. אני בעיקר מתכוונת לומר שאני מרגישה שבשבילי אישית זה מתיימר להזדהות וגו' - אני לא יכולה לדעת איך זה בשביל אחרים, מן הסתם, כי אני לא הם. שוב, אני באמת לא מתכוונת לפגוע. אויאוי, למה לי פוליטיקה וכו'

Einav85

New member
אני דווקא חושבת שיפה אמרת.

והנה עוד סיבה למה לא צריך להשתתף באירוע כזה- http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3660639,00.html הרי לכם אירוע שפשוט זועק שישראל היא האשמה הבלעדית וששום אחריות לא מוטלת על החמאס, פשוט גועל נפש. ועוד טוענים שהימנים סותמים פיות... ואני רק רוצה לנצל את ההזדמנות להגיד שאני יותר ויותר מעריכה את אחינועם ניני... אין מה להגיד, יצאה גדולה וכל הכבוד.

רעוּת

New member
זאת אולי לא הזדהות באותה רמה,

כאילו, מן הסתם זה יותר קרוב לך כשאת מכירה אנשים באופן אישי, ואני לא מכירה אף אחד אישית בעזה. אבל אני כן חושבת שיש לי את היכולת להזדהות (אולי לא להבין באמת, אבל להזדהות לפחות)- אבא שהבנות שלו נהרגו, זה לא משנה אם הוא פלסטיני או ישראלי או משבט כלשהו באפריקה, זה עדיין טרגי, וזה עדיין אותו כאב (גם אם יש לו אינטרפרטציה שונה בתרבויות שונות אבל זה כבר לא רלוונטי לפה). לא יודעת, אולי דווקא מי שחווה כאב כזה יכול יותר להבין או לפחות להסתכל על זה מעבר לסכסוך הספציפי שיש בינינו לבינם (ע"ע מעגל המשפחות השכולות וכו'). מה שאני אומרת, בעצם
ואני חופרת על זה כבר הרבה
שזה לא סותר ולא מפחית מההזדהות שלי לתושבי שדרות או ב"ש או כל מי שחטף קסאמים.

הסיפור עם הרופא

שבר לי את הלב, וזה באמת לא קשור לעזאתי או אוזבקי או איך שלא קוראים לעוד כמה מדינות. ואני משערת שעם היו עושים פבליסיטי כמו לסיפור הזה לעוד כמה סיפורים שם אז גם הם היו שוברים לי את הלב. וזה לא הופך את המלחמה לפחות צודקת, וזה לא הופך את המוות ליותר צודק, וכו' וכו' וכו' ובלה. וכן, חפירות
ועדיין מוזר לי כל העניין. טוב נו שוין.

חיפאית36

New member
אחדות בעולם

אז קודם אני אתרום לרעבים בסין ובאפריקה, שלא בחרו חמאס ולא רוצים להרוג אותי.

אז זהו, את יודעת

שממתי סומכים על המדינה שתתן כסף למשהו שבאמת צריך אותו?
האמת שמעבר לעניין הפצועים [וכמו שאמרת, כמות הכסף אכן תהיה די מזערית], מבחינה פוליטית ומבחינה של לעשות עיניים לאו"מ זה אכן נחמד. אבל איכשהו אני לא בטוחה שהאו"מ בדיוק שמים עין דוקא על שלומי שבן בלבונטין.

רעוּת

New member
או"מ שמום ../images/Emo46.gif

הם מעצבנים אותי
. תסמכי על המדינה שבענייני מלחמות וביטחון לא חסר לה כסף
רווחה, תרבות וחינוך לעומת זאת..
.

באמת? תשאלי תושב שדרות איזה מהממ"דים המדינה מ

ממנה.... המדינה לא משלמת כסף למי שצריך ותתפלאי אבל יש הרבה מאד ישראלים שצריכים אותו כעת. את סומכת על המדינה כשנוח לך???

למעלה