טעות בחשיוב השכרטעות בחישוב שכר
המעביד טעה בחישוב ושילם ביתר. ( תשלום עודף) האם יכול לנכות משכרי רטרואקטיבית לאיזו תקופה ? ומה הסכום המקסימלי לחודש?
3 משכורותטעות בחשיוב השכר
חוק הגנת השכר, מגדיר מהם הניכויים המותרים משכרו של העבוד. בחוק לא הוגדרה אפשרות לניכוי בגיןטעויות בחישוב השכר. מצד שני, אפשר לראות בטעות שנעשתה כמקדמה על חשבון השכר העתידי, ולכן מותר לנכותה. במקרה זה עלפי סעיף 25 א 7 , מותר לנכות את המקדמות במלואן בתנאי שאינן עולות על 3 משכורות. אם הן עולות על 3 משכורות מותר לנכות אותן בתשלומים שאינם עולים על רבע מהשכר החודשי. אם מדובר בטעות, שנשמשכת לאורך זמן רב, יתכן והמעביד לא יוכל לנכות את הסכום ללא הסכמה בכתב של העובד, וזאת כי יתכן והעובד ראה בכך הטבת שכר שנתנה בהסכמה שבעל פה. במקרה כזה ראוי תהייעץ עם עו"ד לפני שמאשרים למעסיק לנכות את התשלומים.
אם המקדמות היו בגובה של עד 3 משכורו3 משכורות
לא ברור לי ענין 3 המשכורות האם המעביד רשאי לא לשלם שלושה חודשי משכורת
תשלומיםאם המקדמות היו בגובה של עד 3 משכורו
אזי המעביד רשאי לקזז את מלוא הסכום במשכורות הקרובות עד לקיזוז מלא של המקדמה.
אם מדובר בסכום משמעותיתשלומים
אני מדבר על טעות לאורך של 4 שנים
נראה לי שאתה לא מגדיר נכון את מהלךתשלומים
אני מדבר על טעות לאורך של 4 שנים
אין קשרנראה לי שאתה לא מגדיר נכון את מהלך
הענינים. פתחת שני שרשורים באחד התיחסת לתיקון טעות ובשני להרעת תנאים סלקטיבית. נראה לי שיש קשר בין הנושאים ויש מחלוקות עבודתיות בטענות הצדדים. אם לא תציג נכון את הדברים תקבל תשובות שעשויות להיות לא רלבנטיות או אפילו מטעות. אנא פרט במדויק מה הסכסוך.
המשךאין קשר
אכן שני שרשורים אך ללא קשר האחד בקשת החזר בגין טעות בחישוב כ 250 שח לחודש ששולמו לי במשך כ4 שנים קבלתי מהמעביד את הסכום הנ"ל כל חודש וכעת דורש חזרה השני שינוי בהסכם לא קשור לענין הקודם
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.