טפשת הריון ודבלת אומיקרון

צליליתה1

Well-known member
לא, אני לא בהריון

אך כמו כל עם ישראל ואחותו נחשפתי למאומת (לא בהריון) ויש לי סימפטומי חורף קלילים (אפצ׳י)

כבן אדם בוגר ואחראי הכינותי מראש, אנטיגן, והבוקר פותחת, דף הוראות ארוך ארוך בכל מיני שפות כשהאותיות בגודל חריוני זבובים. וגם כשצילמתי והגדלתי לא בדיוק הבנתי, ומהקלאמסיות (גם סימפטום קורונה?), הנוזל נשפך לי על היד (שורף).

עשיתי תור לפי סי אר.

.Eliana

Active member
לא, אני לא בהריון

אך כמו כל עם ישראל ואחותו נחשפתי למאומת (לא בהריון) ויש לי סימפטומי חורף קלילים (אפצ׳י)

כבן אדם בוגר ואחראי הכינותי מראש, אנטיגן, והבוקר פותחת, דף הוראות ארוך ארוך בכל מיני שפות כשהאותיות בגודל חריוני זבובים. וגם כשצילמתי והגדלתי לא בדיוק הבנתי, ומהקלאמסיות (גם סימפטום קורונה?), הנוזל נשפך לי על היד (שורף).

עשיתי תור לפי סי אר.
קודם כל, תרגישי טוב :)
שנית, למה את צריכה לדעת אם יש לך קורונה או "רק" צינון-אפצ'י? אני מתכוונת, מה זה ישנה מבחינתך אם תדעי שיש לך קורונה ולא "רק" צינון? הרי הטיפול הוא אותו טיפול (טיפול בסימפטומים) ואת יכולה להדביק אחרים גם בצינון וגם בקורונה (בגלל זה כשחולים רצוי לא לבוא במגע עם אחרים בלי קשר אם זה קורונה או לא).
אני באמת סקרנית. לא מצליחה להבין למה כולם רצים לעשות בדיקות.

קר לי בך

Well-known member
לא, אני לא בהריון

עשיתי תור לפי סי אר.
אחרי פעם/פעמיים הנוהל נראה הרבה יותר פשוט.
רק בריאות

קלייטון.ש

Well-known member
כבן אדם בוגר ואחראי
עכשיו אני רגוע.
לא הבנתי מה כולם עושים ומה כולם בודקים ועל מה הם עומדים בתור, ולא הבנתי את כל התמונות האלה עם הפלסטיק והפסים ומה זה אומר, וממש הפריע לי.
לא הבנתי גם למה אני לא מבין כי נראה שכולם יודעים על מה הם מדברים.
אבל עכשיו אני רגוע כי בעקבות ההסבר שלך הבנתי.
הם פשוט בוגרים ואחראים. כך שמובן למה אני לא מבין.

דקל נור*

Well-known member
נכון. זוכרת שלפני הבדיקה הראשונה שקיבלנו מביהס, קראתי עשר פעמים את ההוראות. גם בשניה. צריך להיות הורה רגוע ומפוקס כדי להתמודד עם זה, בלי לרצות להשליך את הערכה מהחלון.
הפסקתי מזמן לעקוב אחר ההתכתבויות בקבוצת הורי הכיתה בנושא.
בתקופה האחרונה הילד עושה לעצמו לבד. אני ניתקתי את עצמי מהאירוע.

צליליתה1

Well-known member
שנית, למה את צריכה לדעת אם יש לך קורונה או "רק" צינון-אפצ'י? אני מתכוונת, מה זה ישנה מבחינתך אם תדעי שיש לך קורונה ולא "רק" צינון? הרי הטיפול הוא אותו טיפול (טיפול בסימפטומים) ואת יכולה להדביק אחרים גם בצינון וגם בקורונה (בגלל זה כשחולים רצוי לא לבוא במגע עם אחרים בלי קשר אם זה קורונה או לא).
א. כדי לא להדביק אחרים.
גם בצינון אפצ׳י רצוי להשאר בבית ולא לרסס את הזולת, אבל קורונה, גם אם הרוב עוברים את הזנים הנוכחים בקלילות, יכולה להיות בעייתית

ב. לא כאן המקום לפרט, אבל יש חשיבות לדעת לאור מצבי הרפואי

ג. אני לא רצה. אני אלך לאט. סמארק סמארק אבל גם אין לי כוח

נב עיקר שכחתי
נחשפתי מאוד למאומת

נערך לאחרונה ב:

.Eliana

Active member
א. כדי לא להדביק אחרים.
גם בצינון אפצ׳י רצוי להשאר בבית ולא לרסס את הזולת, אבל קורונה, גם אם הרוב עוברים את הזנים הנוכחים בקלילות, יכולה להיות בעייתית
בדיוק. בכל מחלה רצוי להישאר בבית ולא להדביק אחרים. אז אני לא מבינה למה אנשים רוצים/צריכים לדעת אם הם חולים בצינון, שפעת או קורונה. לא מבינה מה ההבדל, בחיי. ממילא אם חולים יושבים בבית (אמורים לפחות), ממילא אם חולים באחת המחלות האלו הטיפול הוא אותו טיפול.
אני כנראה באמת באמת לא מבינה משהו.
ב. לא כאן המקום לפרט, אבל יש חשיבות לדעת לאור מצבי הרפואי
חלילה, לא התכוונתי להתערב לך בעניינים רפואיים אישיים, סליחה 🤐
ג. אני לא רצה. אני אלך לאט. סמארק סמארק אבל גם אין לי כוח
כמובן שלא התכוונתי במובן המילולי של "רצים להיבדק" 🙃

תודה על ההתייחסות. כנראה שאני אשאר עם חוסר ההבנה שלי.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
ממילא אם חולים באחת המחלות האלו הטיפול הוא אותו טיפול.
בכל זאת יש הבדל אם מדביקים מישהו בצינון קל או במחלה שעלולים למות ממנה, לא ככה ?

חץ מזה מחלים מקורונה זהה מבחינת מעמדו למחוסן בפרק זמן מסויים.

.Eliana

Active member
בכל זאת יש הבדל אם מדביקים מישהו בצינון קל או במחלה שעלולים למות ממנה, לא ככה ?
אם מזניחים טיפול במחלה, אם לא מטפלים בזמן, כל מחלה יכולה פוטנציאלית להחמיר ואף לגרום למוות.
ולכן, אם לא מזניחים, אם לא באים במגע עם אחרים - מה זה משנה במה חולים?
אם יש צינון "מותר" להדביק אחרים?

כשהייתי קטנה היו לי דלקות גרון תכופות - כל חורף, לפעמים פעמיים בחורף. בכל הפעמים, למעט אחת, אמא הייתה לוקחת אותי לרופא, הייתי מקבלת אנטיביוטיקה ותוך 2-3 ימים כבר היינו רואים שיפור משמעותי. באותה פעם אחת, סבתא הייתה זו שלקחה אותי לרופא, וסבתא החליטה שהמינון שהרופא נתן מוגזם, והיא החליטה על דעת עצמה לתת לי רק חצי כדור במקום כדור שלם. כעבור 24 שעות, הגרון שלי כמעט נסגר והחום התקרב ל-40 (39.8). אם אמא שלי לא הייתה חוזרת מוקדם מהרגיל באותו יום מהעבודה ותוהה למה הבת שלה נראית כמו זומבי, אני כבר כנראה לא הייתי פה כדי לספר את הסיפור.

סבתא הזניחה את הטיפול במחלה שלי ואני יכולתי למות מדלקת גרון "מסכנה" שחליתי בה עשרות פעמים.

חץ מזה מחלים מקורונה זהה מבחינת מעמדו למחוסן בפרק זמן מסויים.
סורי, לא רלוונטי בעיניי. אני יוצאת מנקודת הנחה שמה שמעניין אותנו זה הבריאות שלנו ולא ה"מעמד" שלנו בעיני הממשלה.

סופהו 1

Well-known member
לדעתי, הבדיקות מיועדות לא רק כדי שנדע אם חלינו ואיך נטפל בעצמנו, אלא ואולי בעיקר, כדי שלא נחשף לאחרים.
בעיקר לא לאלו שבסיכון וכשידבקו, זה לא יהיה כמו סתם צינון או דלקת גרון "מסכנה" עבורם, אלא סכנת סיבוכים.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אם מזניחים טיפול במחלה, אם לא מטפלים בזמן, כל מחלה יכולה פוטנציאלית להחמיר ואף לגרום למוות.
ולכן, אם לא מזניחים, אם לא באים במגע עם אחרים - מה זה משנה במה חולים?
אם יש צינון "מותר" להדביק אחרים?

כשהייתי קטנה היו לי דלקות גרון תכופות - כל חורף, לפעמים פעמיים בחורף. בכל הפעמים, למעט אחת, אמא הייתה לוקחת אותי לרופא, הייתי מקבלת אנטיביוטיקה ותוך 2-3 ימים כבר היינו רואים שיפור משמעותי. באותה פעם אחת, סבתא הייתה זו שלקחה אותי לרופא, וסבתא החליטה שהמינון שהרופא נתן מוגזם, והיא החליטה על דעת עצמה לתת לי רק חצי כדור במקום כדור שלם. כעבור 24 שעות, הגרון שלי כמעט נסגר והחום התקרב ל-40 (39.8). אם אמא שלי לא הייתה חוזרת מוקדם מהרגיל באותו יום מהעבודה ותוהה למה הבת שלה נראית כמו זומבי, אני כבר כנראה לא הייתי פה כדי לספר את הסיפור.

סבתא הזניחה את הטיפול במחלה שלי ואני יכולתי למות מדלקת גרון "מסכנה" שחליתי בה עשרות פעמים.

סורי, לא רלוונטי בעיניי. אני יוצאת מנקודת הנחה שמה שמעניין אותנו זה הבריאות שלנו ולא ה"מעמד" שלנו בעיני הממשלה.
קודם כל הכבוד לאמא שלך שאם לא היא היה לנו פה פחות טרפיק.

לגבי המעמד שלי בעיני הממשלה זה מעניין לי בדיוק את ה#@%& (וגם את ה#@%& השנייה) אבל כן חשוב לי לדעת אם חליתי או לא כי לו"ז החיסונים והבוסטרים בהחלט נגזר מהעובדה הזו.

אבח"י

Well-known member
את יכולה גם בדיקת אנטיגן של מד"א ולא חייבת PCR.
אצלנו - שני נכדים ואמא שלהם.

צליליתה1

Well-known member
את יכולה גם בדיקת אנטיגן של מד"א ולא חייבת PCR.
תכלס, אני לא חייבת שום כלום.
מכיון שאיני עובדת יכולתי פשוט להתבודד בבית שבוע
אבל רציתי לדעת

אצלנו יש הבדל תהומי בין pcr לאנטיגן מדא
הpcr בשיטת דרייב אין, או בהזמנת תור מראש, כך שהסיכוי להפגש עם מאומת קטן
לעומת האנטיגן, לפחות אלה שאני ראיתי בקניונים (מרחוק, לא התקרבתי) שהצפיפות נוראית והתורים ארוכים

טוענים שהpcr יותר מדויק, אם כי , כבר שמעתי על מי שהיו שלילים בpcr וחיוביים באנטיגן

אף אחד לא שואל מה שלומי?

מאומתת מאומתת מאומתת

סופהו 1

Well-known member
אבל רציתי לדעת

לעומת האנטיגן, לפחות אלה שאני ראיתי בקניונים (מרחוק, לא התקרבתי) שהצפיפות נוראית והתורים ארוכים

טוענים שהpcr יותר מדויק, אם כי , כבר שמעתי על מי שהיו שלילים בpcr וחיוביים באנטיגן

אף אחד לא שואל מה שלומי?

מאומתת מאומתת מאומתת
מה שלומך ??

עד לפני כחודש לקחתי את נכדי פעם בשבוע למדא לבדיקה.
תור של אחד או שניים, הבודקים הכירו אותם אישית, התוצאות הגיעו ישירות לסלולרי ובסך הכל, טרטור אבל לא היה נורא.
עכשיו מחוייבים פעמיים בשבוע להיבדק בבדיקות שקיבלו בבית הספר.
אין לי מושג אילו בדיקות, העיקר שכולם בריאים.

החלמה מהירה|4U|

אבח"י

Well-known member
אבל רציתי לדעת

אף אחד לא שואל מה שלומי?

מאומתת מאומתת מאומתת
בוודאי אינך חייבת לכלום.
מהפוסט שלך לא עולה האינפורמציה שאת חולה, מאומתת, סובלת ממחלה סופנית טפו טפו טפו...
אז מה שלומך?!

סופהו 1

Well-known member
סביר, תודה
בינתיים, טפו טפו חמסה חמסה , נראה שחטפתי קל
ואיך היום?

עכשיו הסתבר לי שהבן שלי, עימו ביליתי השבוע, נחשף באותו יום למאומת.
בבדיקה אתמול גבולי. בבדיקה היום, חיובי.
אמא לכי להיבדק.
הולכת...

כבר אמרו שהאדם מתכנן תכניות וכו...

אבח"י

Well-known member
ואיך היום?

עכשיו הסתבר לי שהבן שלי, עימו ביליתי השבוע, נחשף באותו יום למאומת.
בבדיקה אתמול גבולי. בבדיקה היום, חיובי.
אמא לכי להיבדק.
הולכת...

כבר אמרו שהאדם מתכנן תכניות וכו...
אז בגללך בדקתי שוב היום, יומיים אחרי אתמול - אני אטשכרה מוציא הרבה כסף על בדיקות האנטי גן, מבתע אותן כהלכתן: פנים הפה, פנים האף ורבע שעה המתנה., אהה - כמובן שלא.

סופהו 1

Well-known member
אז בגללך בדקתי שוב היום, יומיים אחרי אתמול - אני אטשכרה מוציא הרבה כסף על בדיקות האנטי גן, מבתע אותן כהלכתן: פנים הפה, פנים האף ורבע שעה המתנה., אהה - כמובן שלא.
בגללי? מה כבר עשיתי?

קבעתי תור לבדיקה, צעדתי כחצי שעה בשמש הנעימה והגעתי אל הקניון.
(גיליתי את חלונות הראווה עם אוסף המילים. :) הצטיידתי בכמה מהן ונכנסתי)
חיפשתי את המקום אי שם במעמקי האדמה בקומה 3-
מצאתי 5 בודקים משועממים, נבדקתי חינם , מצאתי את הדרך החוצה וצעדתי בחזרה.
עייפתי.
מקווה לטוב
סופשבוע רגוע
קניון.jpg

נערך לאחרונה ב:
למעלה