טקס קבלה בהמשכים...

טקס קבלה בהמשכים...

מאחר ונדרשתי לבצע טקס קבלה פגאני ומפחיד. מאחר ואני בהפסקה בלימודים אני אעשה את הטקס... בהמשכים!
אז ככה... ספר אהוב. זה בעיה, כי אני מתחילה, ועוד לא קראתי את כולם. קראתי את צבע הכשף, אור מופלץ, פולחני כשף (איזה תרגום נורא ל equal rites), ראי-נוע ומעשי קסמים. עכשיו אני ב"אחיות הגורל", וממתינים לי על המדף (טוב נו, בתוך שקית, לא על המדף) - מכשפות בחוצלארץ, פירמידות, תרועת מוות ואיש הקציר. אני אשמח להשיג את "שומרים! שומרים!" (רק שעד היום לא מצאתי אותו בשומקום) ושכנרת יתחילו לתרגם מיד עוד ספרים, שיצאו לפני שאסיים את כל מה שקיים כבר. במעשי קסמים אהבתי את הדמות של הבת של כוהן ואת ה"ברברי" המתחיל, אבל העלילה היתה לי כבדה מדי ויותר מדי שר הטבעות... ראי-נוע היה לי קצת מופלץ (אבל אהבתי את גספוד).... יש לי בעיה לומר ספר אהוב כעת, כשיתכן שאוהב ספרים אחרים בהמשך. אבל אם לסכם את מה שקראתי עד עתה, "אור מופלץ" הכי מוצלח. דמות אהובה. ללא ספק, מוות. הוא הדמות הכי מצחיקה שם... לא?

smadarbi

New member
קרינאלה

יקירתי- אני שוב נאלצת להמליץ לך לפנות לצומת ספרים כדי להשיג את שומרים שומרים,יש להם את זה בטוח בגלל שלפחות בסניף אחד יש להם כמה וכמה עותקים ממנו חבל לחכות -בעיני זה אחד היותר טובים...

ובכן...

רמת גן... 'פורת', החנות המפורסמת בביאליק (לא שייכת לשום רשת).... 52 ש"ח, ויצאתי משם עם "שומרים! שומרים!" הללויה :)

ויימס

New member
שר הטבעות- מעשי קסמים? ../images/Emo12.gif

סתמרוח- גנדלף? או שזה סתמרוח- פרודו?

לא לא....

שני המגדלים... משהו שם היה קודר. גם היה יותר מדי בלגן.... התיבה (שבתחילת הסדרה נקראה 'תיבת המטען' ובספר זה 'תיבת הציוד') הלכה לה לדרכה (היא כבר לא מצחיקה כמו בשני הספרים הראשונים), הכובע התמקם על סתם מעצבן אחד (כבר חשבתי על משהו יותר יצירתי)... וסתם-רוח סתם נדד רחוק, בשביל לברוח בחזרה לאנק. וקוין מעצבן. לא?

ויימס

New member
אבל סתמרוח תמיד נודד רחוק ואז חוזר

למורפורק. זה מין מוטיב חוזר שכזה. שני המגדלים... מה, בגלל שהמכשפים בונים את כל המגדלים האלו? קוין לא עיצבן אותי באופן מיוחד. אבל הוא לא מדמויות ה-Bad Guys המזהירות ביותר. ז'תומרת, אי אפשר להשוות אותו לפלמט או טרימון או דיוס. ממש אהבתי את אוכלקש וקרדינג. הם מגניבים. והמכשף ההוא שיכול לבטא סימני פיסוק. מה זאת אומרת "התיבה כבר לא מצחיקה יותר"??? היא הצחיקה אותך בספרים הראשונים??? היא נראית לך מבדרת??? משעשעת??? יצור מגוחך שמנסה להנעים את זמנך במעשי ליצנות??? זו תיבה מסוכנת ורצחנית ויש לך מזל שהיא לא שומעת אותך!!!!! אה, ועוד משהו, בניגוד לשר הטבעות, מעשי קסמים הוא ספר... מעניין. ככה שזה כבר מגביל משמעותית את הדמיון ביניהם.

התיבה מדהימה....

בספרים הראשונים יש בה מלא כסף והכל... אבל רק כשזוג-פרח פותח אותה... בהמשך היא בולעת אנשים (ואת האוקטאבו!) ואיכשהו כשה bad guys מצליחים לפתוח אותה היא מכילה רק את הכביסה של זוג-פרח, והיא תמיד מריחה מריח לוונדר.... אבל סתם-רוח לא כל כך התיחס אליה יפה, והקטע שהיא מתעצבנת והולכת לדרכה לא כזה נחמד... ורק בהמשך היא חזרה כי היא היתה צריכה את המאסטר שלה. מענין מה יעלה בגורלה (ובגורל סתם-רוח) בהמשך הסדרה... מישהו רוצה לספר לי? ולמה לא תרגמו את Eric - Faust ?

Death of Rats

New member
אם כבר מדברים על התיבה...

רק רציתי לציין שאני עושה אותה מעיסת נייר ^___^ (אני בחוג). אמנם החוג כרגע בחופשת קיץ אז אני אסיים אותה רק בסוף אוגוסט (או מתי שיהיה לנו שיעור השלמות שאמור להיות בשלב מסוים) אבל נשאר לי רק לצבוע את הבפנוך ואת (השטן) הרגליים. יש לה איזה שלושים רגליים (כל ההיקף מלא רגליים. האמצ לא כי אני עוד טיפה'לה שפויה) והיא יוצאת די מגניב. עשיתי אותה גם עם לשון בחוץ ^____^. ואם הכל ילך כמו שתיכננתי, היא אמורה להיפתח ולהיסגר...

ויימס

New member
לא תירגמו את אריק בגלל שהספר

יצא לאור ביחד עם הוצאה לאור שונה. ואין לכנרת הסכם עם ה... 'ויסטה' המפוקפקים האלה. לא הבנתי אם קראת כבר את אריק או לא, אז אני אספר לך מה קורה באריק (ספויילר לספרים עם סתמרוח): טוב, אריק מנסה להעלות מהשאול שד שיגשים לו משאלות וכאלה, אבל הוא מעלה בטעות את סתמרוח ממימדי הצינוק. ואז הם נקלעים לכל מיני הרפתקאות כשהמשאלות של אריק מתגשמות, וכל הקטע של careful what you wish, you just might get it... ב-Interesting Times המכשפים הבני ***** מהאוניברסיטה מחליטים לשלוח את סתמרוח ליבשת משקל הנגד (ביתו של זוגפרח...). לא ממש זוכרת בדיוק מה הולך שם, מזמן לא קראתי את הספר, רק שכמובן, בסוף סתמרוח נדפק, איך אפשר בלי לדפוק את סתמרוח, הרי טרוש הממוש פשוט לא ירגיש שלם עם עצמו...
ואז, ב- The Last Continent, שלא קראתי, סתמרוח נמצא באוסטרליה.
שוב רודפים אחריו, שוב הוא בורח, שוב נטע תולשת שערות מראשה בזעם- לא, סתם, לא קראתי אף פעם את הספר כי ידעתי שזה לא בריא בשבילי. ב- The last Hero הוא הולך לעצור את הברברים מלהשמיד את האלים. או משהו כזה. עכשיו, אני לא מבינה, הוא הספיק להציל את העולם פעמיים בזמן שהחברים היפים והחמודים שלנו (המכשפים של ה-UU) היו עסוקים ב...לאכול... למה הוא נותן להם להגיד לו מה לעשות? למה הוא בכלל לוקח אותם ברצינות??? למה הוא לא אומר להם screw you, או יותר סביר, bugger off??? ...טוב, נרגעתי.

נשמע מגניב!

יתורגם אריק לאלתר! בואו נארגן עצומה אלקטרונית ונשלח אותה לכנרת! לא יתכן שהם לא משחררים ספרים לפחות ב'צב של 2 בשנה!

ויימס

New member
אירגנו כבר עצומה... ../images/Emo3.gif

השאלה היא האם אנחנו רוצים לארגן עוד עצומה שבה נכתוב: "בכלל לא מרשים אותנו שאתם מתרגמים את Men at Arms, אלים קטנים ו-Lords and Ladies, עכשיו תתרגמו את Soul Music ,Interesting Times ו-Maskerade!"

כן! ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אנו, חברי מועצת העם (ופורום תפוז), דורשים בזאת להעלות את קצב תרגום ספריו של פראצ'ט לשניים בשנה. ומאחר ואתם בחוב של שלושה ספרים, עליכם לתרגם שלושה נוספים כעונש, עד סוף 2004. על החתום: _____________________________ (חבר/ת הפורום, ומכור/ה)

אמממממממ

זו הרגשה כזו שלוותה אותי כשקראתי... תמונות מהסרטים של שר הטבעות...
אהבת את מעשי קסמים?

smadarbi

New member
בערך

האמת שיצא לי לקרוא אותו רק פעם אחת , ואני לא כל כך לגמרי זוכרת אותו אולי כדאי שאני אקרא שוב. את אהבת?

אז זהו, שלא...

אם עלי לדרג את חמשת הספרים שקראתי עד כה (אני עכשיו ב"אחיות הגורל") שהם: צבע הכשף, אור מופלץ, פולחני כשף, מעשי קסמים וראי-נוע, אני חושבת שהכי אהבתי את אור מופלץ, פולחני כשף וצבע הכשף היו נעימים וקלילים, וראי נוע ומעשי קסמים הרבה פחות. יש בכל אחד מהספרים הללו דמויות משעשעות (מוות שתמיד נחמד, גספוד בראי-נוע ונייג'ל וכמובן סתם-רוח במעשי קסמים) וכמובן סצינות נחמדות מאד, אבל אלו היו שני הספרים שהכי פחות 'זרמו' לי...

smadarbi

New member
אני

מסדרת עולם הדיסק הכי אהבתי את אור מופלא באמת אבל קראתי אותו רק פעם אחת לפני שנים, אחיות הגורל היה נהדר... אם תאהבי אותו אז לדעתי כדאי לך לקרוא גם את מכש]ות בחוץ לארץ שאותי אישית מאוד הצחיק ואני מאוד אוהבת. ראי נוע שעממם אותיאבל בטרוף. קראתי פעם אחת לפני 3 שנים ולא חזרתי על הפעולה מאז למרות שהוא אצלי בבית. שומרים שומרים שהבנתי שקנית - מעולה!!! חולה עליו!!! ואני גם ממליצה על"בשורות טובות" שזה לא מעולם הדיסק אבל זה נכתב על ידי טרי פראצ'ט וניל גיימן וזה הספר האהוב עלי

אחיות הגורל

אני עכשיו קוראת את אחיות הגורל, ומאד מאד נהנית. מודה, אני קצת איטית, רק בעמוד 45, אבל עד עכשיו הספר נראה מבטיח ומשעשע. סבתא "נוצת שעווה" (היא לא היתה רוח שעווה ב"פולחני כשף"?) תופסת תפקיד מרכזי ומצחיקה ביותר... אני עכשיו בקטע שהם היו בתאטרון (וסבתא לא הכי הבינה מה הולך שם) ועכשיו הן בפאב, מצאו 'הורים' לטום-ג'ון.... לא לגלות לי מה קורה בהמשך, אני רוצה לקרוא בעצמי. חייבת לומר, שמבין החמישה שקראתי, ראי-נוע ומעשי קסמים הכי חלשים, אור מופלא הטוב ביותר, ונראה לי שאחיות הגורל הולך לעמוד בסטנדרט :) אני גם רוצה לשחק במשחקים....

למעלה