טקס שמאני עם איהווסקה

Dia Leoghann

New member
חלק ד'.....

עוד מסע שעושים השמאנים בדרום אמריקה בעזרת הייג' הוא דווקא לכיוון מעלה, לפי טענתם של השמאנים הם עולים בעזרת שביל החלב (שולטץ, 1992). שם השמאן יכול לפגוש אבות או רוחות שהגיעו לשמיים וללמוד מהם דברים שונים ומשונים. שמאנים שנלכדים בעולם המתים (מתחת לאדמה) יכולים להשתחרר רק אם הם מוצאים את החבל המוביל לשביל החלב. בקיצור, ידיעה של האסטרונומיה השמאנית הדרום אמריקאית חשובה מאוד להצלחת השימוש בייג' ולבטחונו האישי של השמאן בעת המסע.

Dia Leoghann

New member
סוף סוף סיכום....

מצטער מר מור ידידי, באמת שהתחלתי את המחקרון שלי עם כוונות טובות, ורצון להציג דעה ניטראלית, כי באמת אין לי התנגדות לשימוש מושכל בצמחים הלוציוגניים בעת טקסים (למרות שאני אינני נוקט בזה). אבל, הרגשתי היא שלהשתמש בצמח שכזה בטקס בישראל יהיה להוציא את הצמח ואת הטקס כולו מתוך הקונטקסט התרבותי, הגיאוגרפי והאסטרונומי שבתוכו הוא נטוע ובתוכו הוא בנוי לתפקד. נכון, יכול להיות ששימוש בצמח באמת פותח את המודעות ומעלה אותנו על דרך רוחנית נפלאה, אך לנו כמערביים אין את המחויבות לטקס ומשמעותו כפי שהיא קיימת אצל אחינו בניכר. אין לנו את הידע הקשור בתפקידו הרפואי של הצמח (כיוון שהוא נועד לטפל במחלות פסיכוסומטיות (תלויות תרבות), אינני חושב שיש לך את העזרים המוזיקליים, אין לנו את הידע הקשור בסמלים הגיאוגרפיים והאסטרונומיים כמו קווי הנזקא והצקואה, ולא את התפיסה הקוסמית השמאנית של דרום אמריקה. בנוסף, אינני יודע אם אתה משתמש בחומר הממצוה או בצמח עצמו (זה בערך כמו ההבדל בין קוקה וקוקאין, כמו שאומר מיזרק). עדיין, אין שום סיבה מדוע לא לקיים את הטקס (למי שמעוניין בכך), שכן הייג' אינו גורם נזק יותר מצמחים הלוציוגניים אחרים שעושים בהם שימוש. העובדה ששתי הקבוצות שדיברתי עליהן קודם חוו בכל-זאת חוויה דומה מעניינת, ויתכן שאפשר למצוא לטקס חוויות ומשמעות רוחנית הקשורות בקונטקסט מערבי, ולא כניסיון ללמוד את "סודות" השמאניות האמריקאית.

Dia Leoghann

New member
מקורות (כמעט שחכתי...)

"Steve Mizrach, "Ayahuasca, shamanism, and curanderismo in the Andes Florida International University, 2001 Aveni, Anthony, and Silverman, Helaine, "Between the Lines: reading the Nazca markings as rituals writ large," in The Sciences , July-August 1991 Devereux, Paul, Shamanism and the Mystery Lines, Quantum Books, London, 1994 Dobkin de Rios, Marlene, Visionary Vine: Psychedelic Healing in the Peruvian Amazon, Chandler Publishing, Toronto, 1972. Katz, Fred, and De Rios, Marlene Dobkin, "Hallucinogenic Music: an analysis of the role of whistling in Peruvian ayahuasca healing sessions," in The Journal of American Foklore , 1971 Lamb, Frank Bruce, Rio Tigre and Beyond: the Amazon jungle medicine of Manuel Cordova, North Atlantic Books, Berkeley, 1985. Luna, Luis Eduardo, Vegetalismo: shamanism among the mestizo population of the Peruvian Amazon, Almqvist & Wiksell International, Stockholm, 1986. Morrison, Tony, and Hawkins, Gerald S., Pathways to the Gods: the Mystery of the Andes Lines, Academy Publishers, Chicago, 1978. Naranjo, Claudio, The Healing Journey: new approaches to consciousness, Pantheon Books, New York, 1974. Schultes, Richard Evans, and Raffauf, Robert F., Vine of the Soul: Medicine Men, their Plants and Rituals in Amazonia, Synergetic Press and Conservation International, Tucson, 1992. Villoldo, Alberto, and Jendresen, Erik, The Four Winds: a Shaman's Odyssey into the Amazon, Harper & Row, San Francisco, 1990 Wasson, Robert Gordon, Persephone's Quest: entheogens and the origins of religions, Yale University Press, New Haven, 1989.

TheBlueOne

New member
../images/Emo12.gif

תגיד לי, אין לך מבחנים ללמוד אליהם?!

killip

New member
לגבי מסעות שמנים וכו

אם את (או אתה) רוצים לצאת למסע ולפגוש את היגואר/מלאכים/אנרגיות/ישויות אור/חיזרים/אחר את צריכה למצא מורה רוחני המכיר אותם, שהיה במקום אליו את רוצה להגיע, ויש לו מערכת יחסים אם אותו מקום או אותן ישויות. אי אפשר ללמוד שחיה בהתכתבות, וגם לא קבלה! צריך מורה דרך שיחבר אותך לאנרגיות הנ"ל. אין "לונלי פלאנט" למקומות הללו. אם לא יודעים לאן בדיוק צריכים להגיע, לא נגיע לשום מקום. מסע אל היכל המלאכים אינו שונה מהותית ממפגש עם רוח היגואר (הקשיים בדרך אחרים, אבל זה כבר סיפור אחר...) עשבים לא יעזרו - מקסימום טריפ לתת ההכרה שלך. מדריך טוב יכול, בעזרת דמיון מודרך והחיבור שלו לאנרגיות הנכונות יכול להביא אותך (או אותך) למקום הנכון ולאפשר מפגש. לפעמים יש צורך במספר מפגשים כדי שתוכלו להגיע לשם לבד, אבל החיבור הראשוני/חניכה/משיחה חייב להעשות "ידנית". ולא צריך עשבים! (אלא אם אתם עקשנים וסתומים, כמו שקרלוס קסטנדה העיד על עצמו...) מי שמוכן לפתוח את עצמו ולקבל את החוויה, יצליח הרבה יותר טוב בלי סיוע כימי. כל המדריכים שלי, מכל האסכולות הסכימו בינהם רק על דבר אחד: תרופות, סמים ואפילו עישון חוסמים את המודעות ומפריעים להתקדמות ולראיה. מורים רוחניים טובים קשה למצא, אבל אם נושא ספציפי הוא מה שרוצים, המאמץ שווה.

RainBird

New member
אני בספק רב. אני אישית למדתי את כל מה שיכולתי ללמוד לבד. עשיתי מסע אסטראלי לבד, למדתי ליצור משרתים אנרגטיים לבד ומאגיה וכישוף לבד. לא היה שום מורה רוחני או אחר שהיה שם עבורי חוץ מהספרים שלי והאינטואיציה שלי. אז כנראה שיש "לונלי פלאנט" במקומות האלה. ואגב, קרלוס קסטנדה לא היה עקשן או סתום. הוא היה פשוט היסטוריון + כותב פנטזיה. אין כלום אמיתי ב"תורה" שלו. למרות שכן כימיכלים שונים מפריעים לראייה המאגית אני מסכים. ארדן.

TheBlueOne

New member
אה-הא

*מהנהן*
גם אני רוצה קורס בנושא "צמחים מעוררי הזיות- איפה משיגים ואיך משתמשים"

mor40951

New member
תגובה

שלום Dia Leoghan, נראה שהכנת שיעורי בית , והעלת מספר נושאים מאוד חשובים שאני חייב תשובה אליהם : אני מסכים לחלוטין שידע זה דבר חשוב בעבודה מסוג זה , וכמובן לפני הטקס אני חייב ליידע את את המשתתף בכל שאלה שעולה , כמו כן ישנו הסכם ( נמצא באתר ) שחייב להיות מובן למשתתף ( כיוון שהוא חותם עליו ). כיוון שטקס מסוג זה מבוסס בעיקר על אימון - לפני הטקס תערך הכרות והסבר ברור על שלבי הטקס. לא כל האנשים מסוגלים לקחת האיהווסקה - מי שאינו יציב נפשית או חושב שאינו מסוגל לעמוד בהסכם בין המארגנים לבינו אינו רשאי להשתתף בטקס. כיוון שעל המארגנים נופלת אחריות מלאה , באופן טיבעי לא כל המבקשים להשתתף יענו. ושוב פעם אני מדגיש את דבריך : "...לברר מה בדיוק הוא אותו צמח, מה תכונותיו, וכל הדברים שאתם בטח יודעים לבד..." - אני פה בשביל לענות על שאלות , ואשמח לענות על כל שאלה. להכנת האיהווסקה , אנו משתמשים בשני צמחים שיובאו מברזיל : Mimosa Hostilis - מקור ה –DMT White Caapi - מקור ה - MAOI ( למי שמעוניין אני יכול לספק חישובים וכמויות ) בקצרה , כיצד זה עובד : ה - DMT הוא החומר ההילוסיגני. בקיבה ישנו אינזים שבאופן קבוע יודע "למוסס" במהירות את ה -DMT. בהילקח DMT לבד - אנזים זה מעכל אותו במהירות . פה נכנס לתמונה ה - MAOI( אן בעברית פשוטה - Mono-amine oxydase inhibitors ) שגורם להשפעה ארוכה יותר של ה - DMT. הגדרה נכונה יותר ל - Vine היא גפן - ובאמת האיהווסקה מכונה "גפן הנשמות" או "גפן המוות" , כי זה שבחר לעבוד עם האיהווסקה בשלב מסויים יחווה את המוות של עצמו. אני התחלתי לעבוד עם האיהווסקה בברזיל לפני חמש שנים , ומאז דואג להשתתף בטקסים במסגרת שמאנית או במסגרת קהילות ברחבי העולם שמשתמשים באיהווסקה לצרכיים דתיים. לדניאל שהוא מנחה את הטקס - יש נסיון של 15 שנה עם האיהווסקה ,ורכש ידע רב אחרי שגר 1-2 שנים עם האנדיאנים באמזונס. כמו שציינת , שימוש במוזיקה הוא מרכיב מאוד חשוב בטקס - לכן הטקס מלווה בנגינה ושירה, אקט שמאחד אותנו וגורם לנו לעבור את הטקס יחדיו ולעזור לנו ברגעים הקשים. ונכון הדבר שטקס האיהווסקה הוא טקס תלוי תרבות, תלוי מקום, ותלוי זמן , למרות שמהחוויה האישית שלי - נחשים ויגוארים נצפו גם בישראל.... לפעמים החוויה המוגדרת כמסע במרחב ובזמן, אחד הדברים המדהימים שלפעמים נחווים עם האיהווסקה הם חזיונות קולקטיבים. החזון שלנו נרקם במשך זמן רב - ועבר כברת דרך ארוכה , אנו מאמינים שהאיהווסקה בישראל יכולה לקרב בין מיעוטים , עמים ,ניגודים. אצל האנדיאנים האיהווסקה נחשבת לתרופה וטלפורט לעולם הרוחות , אצל עמים אחרים האיהווסקה מסמלת את הקשר לאל , מהחוויה האישית שלנו החוויה עם האיהווסקה ,לא זאת בלבד שבאמת אפשר להבין את סודות החיים ומהות היקום , היא גם מקרבת בין אנשים וגורמת לאנשים להבין דברים בצורה אחרת . אז כן -האיהווסקה היא פתרון למדינה מלאת אלימות וקונפליקטים כמו ישראל. לפני מספר חודשים התקיים הטקס הראשון שנערך בישראל והיה לאחד הטקסים היפים ביותר שהשתתפתי - כרגע אנו עושים הכנות לקראת הטקס השני ואנו קוראים לכל בן-אדם ערבי-יהודי-דתי-חילוני-שחור-לבן-עני-עשיר-איש-אישה לבוא להשתתף בטקס. אשמח לענות על כל שאלה שהיא בברכה מור

RainBird

New member
אם אתה חייב לשאול סימן שאתה צעיר מידי :) ככה זה הניסיון שלי. ארדן.

mor40951

New member
גיל מינימום

שלום קיליפ, רוב הסיכויים שבני נעורים יעברו חוויה מאוד טובה עם האיוווסקה , בגלל שקיימת אצלם עדיין תמימות והם בד"כ לא מקובעים כמו מבוגרים. אבל כיוון שאחריות רבה מוטלת על המארגנים בכול הקשור לטקס זה - הגיל מינימום יהיה 18.

למעלה