טרגדיה!

Ofericko

New member
טרגדיה!../images/Emo70.gif

לכל חברי הפורום. לא קראתי את תוכן ההתכתבויות בינכם. אני מניח שהרוח השורה בשיחות טובה ועולזת. ברצוני לשתף אתכם בטרגדיה שהתרחשה לפני שלושה שבועות בבית חולים במרכז הארץ המנתח מאות רבות של קיצורי קיבה (טבעת) בשנה. מטרתי בתיאור המקרה להביא לידיעת המתלבטים גם את הפן הלא מוצלח והמסוכן של הכניסה לניתוח שאין בו, נודה על האמת, משום הצלת חיים. זוגתי לחיים נכנסה לחדר הניתוחים על מנת לעבור ניתוח קיצור קיבה לפני שלושה שבועות. הניתוח נערך בשעה 15:30 אחה"צ, באמצעות פרסקופיה (מצלמה המוחדרת לחלל בטן המנותח - לכל השואלים) וארך כחצי שעה בלבד. המנתח, הידוע כמומחה בכיר בתחום, יצא אלי ואל הורי המנותחת עם חיוך מאוזן לאוזן, עידכן אותנו שהכל הלך חלק והיא עולה לכירורגית למשך הלילה. עוד הוסיף שלמחרת היא כבר אמורה להשתחרר הביתה עד הצהריים. במשך כל הלילה זוגתי התלוננה על כאבים בבטן והחלה להתנפח בפנים ובזרועות. הרופא התורן בכירורגית העיף עליה מבט קצר, אמר שזה אופייני לאחר ניתוח ואין מה לדאוג. הוא הציע לזוגתי "ללעוס מסטיק" בשביל להוריד את הנפיחות (?!?!). כל הלילה נשארנו ערים ומתוחים אבל סמכנו על הרופא. בבוקר הגיע המנתח מאתמול, המכהן כראש המחלקה הכירורגית לבדיקה שיגרתית. הוא מיד שלח את זוגתי לרנטגן ומשם בדחיפות לחדר הניתוחים. לאחר כשלוש שעות מורטות עצבים הוא יצא אלינו, הפעם לא מחוייך, ואמר שנמצאו 2 חתכים (פרפורציות), אחד בושט והשני בקיבה, שנעשו בטעות בניתוח של אתמול. מסתבר שכל הלילה, בעוד היא "לועסת את המסטיק" לפי הוראת הרופא, נשפכו מיצי הקיבה שלה לחלל הבטן ולחלל החזה וגרמו לדלקת חריפה בבטן (פריטוניטיס) ולדלקת חריפה בחלל החזה (מדיאסטיניטיס). המנתח הוסיף לאחר הניתוח השני שהוא חדר שוב לבטן בעזרת הפרסקופיה ותיקן את הנזק. מעכשיו, לדבריו, הטיפול הוא אנטיביוטי עד להחלמה מהירה תוך 48 שעות. זוגתי נותרה בטיפול נמרץ במשך 48 שעות, מונשמת, ללא הכרה, ובמצב דלקתי חריף ביותר. לאחר מכן, כשהרופאים ראו שהמצב רק מחמיר הם שלחו אותה שוב לחדר הניתוחים והפעם פתחו לחלוטין את הבטן. הניתוח השלישי ארך כשעתיים ושוב יצא אלינו אותו מנתח עם פנים עוד פחות מחייכות ובישר לנו שהם מצאו שני חורים נוספים במעי הדק, חורים שנעשו בטעות בניתוח השני. שוב תוקנו החורים ונסגרה הבטן. זוגתי הועלתה חזרה לטיפול נמרץ במצב הולך ומחמיר. מצבה הזיהומי הוגדר כ"ספסיס" חריף - חדירת הזיהום למערכת הדם. במשך שלושה שבועות נשארנו בביה"ח צופים בבחורה הזו, שנכנסה לביה"ח בריאה כשור ועכשיו שוכבת במצב קריטי מאד בטיפול נמרץ, מורדמת, מונשמת ומשותקת. במשך הזמן היתהוותה דלקת ריאות חריפה ובצקת גדולה, וכן האטה משמעותית בפריסטלטיקה של המעיים. היום זוגתי במצב טוב יותר, עדיין מאושפזת בכירורגית, מונשמת. עדיין לא ירדה מהמיטה, למעט פעמים ספורות בלבד ולא מוצלחות. עדיין בעלת פרפורציה בוושט המזהמת באורח תדיר את חלל החזה. עדיין מנוקזת בעזרת 4 נקזים בביטנה ובחזה. עדיין מוזנת דרך צינור ג´וג´ינוסטומי ישירות למעיים. נתבשרנו שההחלמה הפיזיולוגית תארך מספר שבועות. מי יודע כמה זמן תארך ההחלמה הנפשית. הרופאים אופטימים... הפילוסופיה הפנימית שלי והגישה שלי לחיים הישתנתה. רציתי לחלוק איתכם את הטרגדיה הזו על מנת שכל אחד ישקול לעצמו האם להכניס ראש בריא למיטה חולה, כשמדובר בניתוחים אשר אינם מן ההכרח. תודה.

מאחלת לזוגתך החלמה.

המקרה באמת מזעזע. מנקודת הראות שלי בכל זאת מדובר בניתוח חשוב לבריאות, ובשיקול של סיכון מול סיכוי החלטתי להתנתח.

Ofericko

New member
מאה אחוז!

שלומית. תודה רבה על האיחולים. האם היית עוברת את הניתוח גם אם היית שומעת על המקרה של זוגתי ו/או מקרי רשלנות אחרים?

Ofericko

New member
ניתוח חשוב לבריאות?

זוהי אמירה הזקוקה לביאור. אני לא מומחה גדול, ואם באמת יש מצב בו הרופאים קובעים כי על אדם מסויים לעבור ניתוח "טבעת" על מנת למנוע מחלות העלולות לסכן את חייו בעתיד - אז אין ספק שצריך לבצעו תוך לקיחת הסיכון. אבל בנינו, כמה אנשים כאלה את מכירה?

רק על עצמי לספר ידעתי.

אני הגעתי להכרה שאין לי סיכוי לרזות ולשמור על משקל נמוך לתמיד ללא העזרה של ניתוח. וללא ניתוח - אני בטוחה שה BMI היה ממשיך לטפס (מ- 52) כלפי מעלה. הגעתי כבר למצב של תפקוד לקוי. להזדקן עם גוף כבד כל כך - אפילו בלי מחלות - זה מה שהפחיד אותי. והמחלות לא היו מאחרות להגיע. אני מודעת לכך שגם לניתוח שעשיתי יש רק 70 אחוזי הצלחה, ועושה כל שביכולתי כדי להכלל באחוזים אלו. והצלחה - שימו לב - נמדדת כירידה של מחצית עודף המשקל לאחר 5 שנים! אני חושבת שכל מועמד לניתוח צריך להית מודע לסיכונים ולסיכויים ולקבל את ההחלטה שלו. ולשאלתך השניה - קשה לי לומר מה היה אילו. אני מניחה שאילו שמעתי מספר סיפורים קשים על תוצאות הניתוח זה היה מרתיע אותי. ושוב - איחולי החלמה לבת זוגך. שלומית.

Ofericko

New member
הוא אשר אמרתי...

ובכן, כאחד שלא יודע הרבה על האוכלוסייה ששוקלת לעבור את הניתוח הזה, חשבתי שהניתוח הוא בעיקר קוסמטי ולא ניתוח לשיפור משמעותי בבריאות המנותח. המשוואה שלי בעינה עומדת: במידה וסיבת הניתוח הזה (או כל ניתוח אחר) אינה הכרח בריאותי - שומר נפשו ירחק! תודה, שלומית.

עדי.פ

New member
הניתוח לא מבוצע מטעמים קוסמטיים אל

ולמרות שרבים בציבור טועים בכך ומחשיבים השמנה ברמות חולניות כבעיה אסטטית. השמנה של מעל 40 BMI נחשבת למחלה מסוכנת (בערך כמו צירוף של יתר לחץ דם עם סכרת עם סיכון גבוהה ללב ועם בעיות מפרקים ועוד ועוד ועוד) כמחלה מסוכנת אחד הפתרונות הוא ניתוח להגבלת קיבה. כשם שיש אנשים רבים שלא קמו מצינתור ונשים שלא קמו מניתוח קיסרי כך יש מקרים שהניתוח להגבלת הקיבה לא מצליח ועדיין אין רבים המזדעקים לציבור "אל תלכו לצינתור". ניתוח הגבלת קיבה הוא לא ניתוח קוסמטי (כמו הרמת חזה או מתיחת פנים) והעובדה שהוא נעשה רק במקרים של השמנה חולנית ( כן יש כזה מינוח רפואי) צר לי על זוגתך ואני מאחל לה החלמה מהירה וקלה אולם גם לאחר ההחלמה אם היא תשאר בעודף המשקל שהביא אותה לניתוח היא מסכנת את עצמה. כמנותח בעצמי אני יכול להגיד שהסיבה היחידה שהלכתי לניתוח היתה מחשבה לעתיד ורצון להמנע מבעיות רפואיות בעוד כמה שנים (לא רציתי להפוך לנטל על משפחתי) הבונוס האסטטי הוא רק בונוס ( ובונוס מצויין)

רוייקו

New member
מיקרה מצער בהחלט, אך קיים, לצערנו

אני מקווה שאשתך תבריא ותחזור לחיי השיגרה. ממש חבל שניתוח כה פשוט גרם כל כך הרבה נזק. כמו בכל ניתוח, עשויים להפגש איברים הסמוכים לאיזור בו מבוצעת הפעולה (טחול, כבד, לבלב, ושט-קיבה-תרסריון או המעי). עשוי להגרם נזק בלתי הפיך הדורש כריתת האיבר או סגירה שלו, במיקרה שתארת (התנקבות עקב חבלה מכנית). לא סיפרת אם הטבעת הושראה סביב הקיבה או האם בוטל הניתוח המקורי. בהחלט מסקרן מי ניתח. אני מאחל לה רפואה שלמה ושיצא מכל הסיפור הזה סוף טוב. רוייקו

Ofericko

New member
הטבעת הוצאה

מיד עם הניתוח השני, בו התגלו הנקבים בושט ובקיבה, הוצאה הטבעת. חלל הבטן וחלל החזה הזדהמו במשך לילה שלם והמצב הכריח את הרופאים לוותר על הטבעת (ברוך השם!!!) אני לא מעוניין לחשוף את שם המנתח ואת שם בית החולים. אין בכוונתי כאן להתנגח באף אחד. אך אוכל לומר שהמנתח הוא בכיר ומומחה במקצועו.

רוייקו

New member
אה.. כמובן ... עכשיפ אני גם חושב על

זה שהשאלה שלי הייתה אוילית מיסודה. ממתי משאירים גורם זר בעת זיהום ? דביל שכמוני. זה של קופ"ח או ציבורי ? הבית חולים. אוף.. אני לאמצליח לסלק את יצר הסקרנות.

Ofericko

New member
"הסקרנות מהשטן"...

תבין שכל רצוני בפורום הוא לפתוח את עיני המתלבטים גם לצד המסוכן שבלקיחת הריסק הזה. ותו לא. אני מצטער שאין בכוחי לעבור על כל ההודעות בפורום. תוכל לתקצר לי בקצרה (!) מי אתה ואיך אתה קשור לנושא ניתוחי הקיבה?

רוייקו

New member
ובכן.. כפי שעיניך חוזות, עבדך הנאמן

מנהל פה את הקהילה - ה פ ו ר ו ם, כפי שנוהגים לכנותו. אני לא רופא - אם זו שאלתך. הפורום מהווה קבוצת תמיכה בו משתפים המשתתפים אחד את השני בחוויותיהם וניסיונם האישי. אני רכשתי נסיון רב מתוך נסיון אישי של מספר ניתוחים שכשלו. פתחתי את הפורום על מנת להאיר את עיניהם של אחרים, אבל אני עדיין תומך נלהב ובעד ניתוחים נגד השמנה, כמובן, תוך כל שהמנותח לוקח על עצמו אחריות אמיתית ובידיעה כי ניתוחים נגד השמנה אינם פטורים מבעיות בעתיד ויש לקחת בחשבון סיבוכים ותיקונים. כמובן שלא עולה על דעתו של איש להתסבך כפי שאשתך הסתבכה ומקרים כאלה הם נדירים ומצערים אבל על כך אחד לדעת שקיים הסיכוי לסיבוכים גם בזמן הניתוח או אחריו. אני מציג פה את נושא הסיבוכים כחלק בלתי נמנע כמעט בסוג הניתוחים האלה ומנסה לראות בניתוחים החוזרים ובתיקונים כחלק שוטף כמעט מכל הסיפור הזה.

RomiVais

New member
וואו - אני ממש מצומררת!!! ../images/Emo5.gif ../images/Emo7.gif

אני פשוט בהלם כרגע! אני לא מאמינה למה שקראתי הרגע. עופר, אני מאחלת לאישתך החלמה מהירה ביותר ומקווה שאכן תתאושש במהרה. שולחת לך המון חיזוקים, אתה בעצמך עובר בטח רגעים לא קלים כלל וכלל. אני אשמח אם תמשיך לעדכן אותנו ומקווה שהחדשות יהיו רק טובות. מחזיקה לכם אצבעות מקרב לב רומי

Ofericko

New member
תודה רבה ../images/Emo70.gif

תודה רבה רומי על האיחולים. עכשיו חזרתי מביה"ח והמצב הולך ומשתפר לאט לאט. האמת היא שככל שהמצב הבריאותי שלה הולך ומשתפר, כך היא חוזרת לאט לאט למודעות של עצמה ומצבה הנפשי הולך ומידרדר. אבל דיה לצרה בשעתה.

איחולי החלמה ובריאות../images/Emo65.gif

אדם הולך לניתוח בתקווה להגשים את חלומו לשנות את מצבו ונקלע לטרגדיה שכזו. צריך עדיין לזכור שמדובר במקרה חריג ונדיר ולניתוח יש הצלחות גדולות וכמובן שעודף משקל קיצוני משפיע על הבריאות ואיכות החיים ואנשים שעברו את הניתוח והצליחו להפחית ממשקלם באופן משמעותי שיפרו גם את איכות חייהם וגם את בריאותם. מחזיק לכם אצבעות להחלמה מהירה ומקווה שהכל יסתדר. לילה טוב ענקון

רונה 29

New member
וואו איזה סיפור קודם כל החלמה מהירה

לזוגתך,גם גופנית וגם נפשית !!! אני ממש מזדהה עם כל מילה שאתה אומר ויש לי הרגשה שאני יודעת בדיוק מיהו המנתח . לפני 3 שנים עברתי ניתוח בשיטת SRVG בביה"ח מרכזי ומוכר במרכז הארץ , הגעתי לניתוח אחרי החלטה ש"הגיעו מים עד נפש" וש"חייבים לעשות משהו לשיפור המצב" את 2 המשפטים הנ"ל חזרתי ושיננתי בדרך לביה"ח (התאשפזתי לבד אחרי ששנה קודם הגעתי עד שער ביה"ח וחזרתי כלעומת שבאתי ולכן.. בני משפחתי היקרים לא האמינו לי שהפעם "אני עושה את זה "!) ובכן, אני אתמצת (תמצות רב מאוד) בכל ה"טרגדיה" שלי : התאשפזתי בתחילת נובמבר 1998 ויצאתי מביה"ח בסוף ינואר 1999 !!! כן כן 3 חודשים !!! (ועד היום אני "מדחיקה" הרבה דברים שקרו לי במהלכם) , עברתי 3 ניתוחים (2 עם פתיחת בטן ו-1 בלפרסקופיה) , 4 בדיקות גסטרו-סקופיה (למי שלא מכיר, שיודה על כך !!!) , אינספור צילומי רנטגן עם בריום (אותו כנ"ל) ועד היום מלווה אותי המשפט של הרופאה שצילמה אותי (ברנטגן....) "אני רואה שאת שותה וזה נכנס ..... אבל...... הנוזל נעצר.... הוא לא נשפך לאף כיוון ..... פשוט לא יאומן !!!" וזה אחרי חודש וחצי של אשפוז (מתוך השלושה בו הייתי מאושפזת , בכל שלושת החודשים חייתי למעשה רק "על אינפוזיה".. אפילו את הרוק של עצמי הייתי מקיאה.......ואפרופו מקרה ה"מסטיק" לי היה "מסטיק" בדמות שוקולד , פתרון לכל הסיבוכים שלי .. כדברי הרופאים !!!). עכשיו כשאני מספרת אני נזכרת בכל כך הרבה דברים שממש אני מרגישה כמו מישהי שמהפנטים אותה והכל "חוזר אליה" .... וזה ממש קשה לי , באמת ! היו בחודשי האשפוז שלי המון סיטואציות של חוסר אונים טוטאלי מצד הרופאים כלפיי, צורת ההתנהגות , הזלזול בחיי אדם צעק מכל קיר במחלקה , חוסר היחס מצד המנתח (אפרופו ה"מנתח" .....הוא מנהל המחלקה !!!) והגעתי עד למצב של אפטיה מוחלטת , פשוט קיללתי את הרגע שנכנסתי בשערי ביה"ח ובכלל את ההחלטה לעבור את הניתוח (בלי לחשוב על הסיבוכים האפשריים). פה אוסיף דבר משמעותי מאוד : הסיבוך שנוצר בניתוח הראשון נבע מכמה סיבות , העיקרית שבינהן (והחשובה מכל לפי דעתי......) היא העובדה שה"מנתח" שאמור היה לנתח אותי לא עשה כן ויצא שמתלמד ניתח אותי (ואת זה גיליתי הרבה אחרי שחרורי מביה"ח) , סיבה אחרת (כתגובת שרשרת לסיבה הראשונה..) הייתה אירוזיה (בצקת ) סביב הטבעת שנבעה ממיקום לא נכון שלה , סיבה נוספת הייתה טבעת ברדיוס צר מדי וקו סיכות בעייתי. בקיצור : ק ט ס ט ר ו פ ה !!! מיותר לציין כי הידיים שלי נראו כמו "נרקומנית" , כל יומיים החלפת וריד (עד שלא נשארו יותר), הקאות בלי סוף ,נשירת שיער היסטרית, זונדות ושאר מיני תחלואים. ==================================================================== עד כאן התיאור (ממש ממש בתמצות ), למרות שיצא קצת מבולבל אני בטוחה שהנקודה ברורה. ועכשיו לעיקר הדברים: היום אני 3 שנים וחודש מאז סדרת הניתוחים. את כל ה-35 ק"ג שירדתי באשפוז וקצת אחריו , עליתי עם תוספת קלה. בתקופה האחרונה מתחילה "לגשש" ו"לבחון" אופציה לניתוח , (ואני חייבת להודות , שחלק ממני ממש לא שש לזה , ומיותר לציין כי משפחתי מתנגדת בכל תוקף !) - למרות כל מה שתיארתי פה הגעתי לנקודה בה יש 2 אלטרנטיבות (לגבי השלישית , אני עדיין צעירה אז חבל..)- ההבנה שמשהו חייב להיעשות היכה בי אחרי שהגעתי לפורום המיוחד הזה, בו שמעתי סיפורים מסמרי שיער ממש , על סיבוכים (שהסיפור שלי הוא ממש כאין וכאפס לעומתם ) מפי אנשים שלא ויתרו על החלום ועברו תלאות כדי להגיע למצב בו הם מצויים כיום - רזים , מאושרים, בעלי בטחון עצמי והכי חשוב - בריאים !!! המשפט שלך לקראת הסוף - "הפילוסופיה הפנימית והגישה שלי חיים השתנתה"- כל כך מובן לי - ואני ממש מצטערת שההבנה קרתה בנסיבות אלו - אבל , מה עם כל האנשים , עם העולם מבחוץ שעדיין סוגד ליופי ולרזון והוא , נאמר בעצב, הוא זה שאנו חיים בו...... הוא /הם הבינו/אי פעם יבינו ?!? ויותר חשוב אי פעם ישתנו ?!? מאחלת לזוגתך החלמה מהירה פיזיולוגית ונפשית ואני ממש ממליצה לה לדבר על מה שקרה , אפילו עם פסיכולוג (ולא להדחיק, כמוני...) וכשתתחזק אפילו להכנס לפורום הזה ולשתף אותנו בכל מנקודת מבטה. תודה לך על ששיתפת אותנו בסיפור הקשה הזה.....אלו דברים שחייבים להישמע !!! הרבה בריאות ו-
לשניכם !

רונה לעולם אסור להתייאש !!!!!!!

בדרך זו או אחרת חייבים להתמודד. קראתי מה שכתבת ואני עדיין חושב על הדברים. אני משוכנע שתצליחי בסוף. ענקון

RomiVais

New member
אכן!! התקווה היא הדבר האחרון ש...

אמורים לאבד. אני מאמינה שאם את באמת רוצה - את תצליחי. וכולנו פה בשבילך בשביל לתמוך ולעזור ברגעים הפחות קלים. יהיה בסדר!!! אני בטוחה לילה מנוחה ויום נפלא מחר רומי
נ.ב. חמודון!!! לא הלכת לישון עדיין? נו נו נו. חחחחחחחחח

למעלה