טרגדיה!

רונה 29

New member
../images/Emo51.gif שחרון אתה ../images/Emo47.gif !!!

תודה על העידוד , זה ממש מחמם לי ת´
!!!

sure16

New member
בזמן שישנתי....../images/Emo153.gif

התעוררתי פתאום וישר הלכתי למחשב (פעם הייתי הולכת ישר למקרר...) כמה דברים קרו בזמן שישנתי!... אני קוראת וקוראת את כל הנאמר ונעשה לי קר..ברררררר..מזכיר לי את חדר הניתוח כששכבתי על המיטה הקרה בחדר הקר כשרק קפלי עלי וחיכיתי לרע מכל... כולם מסביב נראים שאננים,מלאי בטחון ...ואני חושבת לעצמי,רק שלא יקרה משהו ,שלא יתפקשש כלום... הרי מדובר באדם,בשר ודם כאשר עור מונח על שריר מונח על וריד מונח על עצב ,מונח על לב וטחול ועוד ועוד...ויד אדם האוחזת בסכין צריכה לבתר ולהפריד ולהניח מין שלא במינו והרי מדובר ברופא אדם בשר ודם... ואז אני מתפכחת וחושבת על כל החודשים שהעלתי גרה והעברתי במוחי שוב ושוב את האופציות העומדות מולי,להמשיך בדרך שאני שועטת בה לעבר התקפת לב (עם לחץ הדם הגבוה אין צ´אנס שלא..)בעיות רגליים חמורות ,ברכיים שלא כל כך עומדות בעומס...לחץ על איברים פנימיים ,בעיות נשים שלא כאן המקום לפרט אותם. ואין ברירה! חייבים להחליט לפה או לפה ובתקווה שלא נהיה האחוז הקטן שבסטטיסטיקה . בקר טוב-שרה

עדי.פ

New member
רונה , כשלון בניתוח אחד לא אומר שהש

ולמרבה הצער האופציות האחרות לא כ"כ עובדות. אני לאחר שהצלחתי בניתוח שלחתי את אמי שהיו לה שני כשלונות קודמים ( לפני כ 15 שנים) בניתוחים עם פתיחת בטן שנכשלו ( באחד מהם אף ניקבו לה בטעות ריאה והיו המון המון סיבוכים) אבל היום מסיבות אגואיסטיות לחלוטין ( אימי עדיין צעירה ושנים רבות לפניה ואין לאף אחד עניין שתהפוך לחולנית וסיעודית בגיל צעיר) ומתוך רצון להאריך את חייה ולשפר את איכותם ( עודף משקל גורע מאיכות החיים) עודדתי אותה לעבור ניתוח טבעת בלפיסקופיה. צריך גם לזכור שטכניקות משתפרות ( לא שאין פאשלות) ואני עדיין זוכר שכשהתחילו עם צינתורים ללב 25% מהמנותחים לא קמו. לגבי יחס הרופאים , כן זאת בעיה אבל אין לה קשר עם הניתוח (גם מי שמגיע עקב שפעת יכול לזכות ביחס כזה ), מנסיוני אסור לותר ויש להקים מהומות ולדרוש את הזכויות המגיעות לפי החוק ואמנות השירות של בתי החולים השונים.

ronnymp

New member
רונה ועופריקו - ואווווווו פעמיים

אז גם לי יש חתיכת סיפור , מאוד דומה לשלכם - אבל לא אחזור עליו . אני רק רוצה לחזק את ידיו של עופר , ולאחל לו שבסופו של דבר , ובהקדם , תחזור זוגתו , לאחר החלמה מלאה , הביתה , לתיפקוד מלא ולאורח חיים בריא , שלמה , בריאה ומחייכת אל עתיד בריא וחדש . וגם לך רונה , מגיעה איזושהי אנחת רווחה לאחר מה שעברת . לא קראתי על זה פה בעבר - פיספסתי
- סיפרת את זה פעם כאן
כאמור - יש לי סיפור דומה , שעברתי בעצמי - ואין לי כוונה לחזור עליו או חלילה לערוך פה איזושהי תחרות הסיפור המפחיד של הפורום . אני רק רוצה לחדד ולומר , כאחד מאלה , שאלה הם מיקרים קיצוניים ביותר , השוליים הקיצוניים , שכלל אינם מעידים על הכלל , שאסור לקחת אותם כדוגמא או למנוע מאחרים לגשת לניתוח המיוחל הזה - אבל בהחלט שכן להביא אפשרויות כאלה בחשבון , אם כי כסיכויים אפסיים בלבד שזה יקרה חלילה . להזכירכם - אנחנו כולנו נדרשנו לחתום פעמיים בכתב על כך שאנחנו מסירים אחריות מגביו של הרופא , ושאנחנו מודעים לאפשרות שחלילה עשוי להגרם איזשהו סיבוך בזמן הניתוח , או במהלך ההרדמה , ושאנחנו מודעים לכך ומסכימים בכל זאת לקחת את העניין על עצמנו . אז אין זה מעיד כאמור על הכלל - אבל שנהייה מודעים לעניין . ידועים מקרים של סיבוכים רציניים ואפילו מקרי מוות - גם בניתוחים הרבה יותר פשוטים , בלידות , ואפילו אצל רופאי השיניים . אז שוב לעופר - צר לי מאוד שזה שנפלת באחוזון הקטן מאוד הזה ואתה צודק שאחוז קטן , שמחוז קטן - אצלך זה מאה אחוז סיבוך ..... צודק הרשתי לעצמי לומר את זה - כאחד שחווה את זה כאמור על בשרו - ויצא מזה ושוב אני רוצה לאחל לזוגתך שתחלים במהרה , החלמה מלאה - פיזית ונפשית ושתשוב במהרה הביתה בריאה ושלמה לחיקך - לחיים מאושרים ובריאים . רוני

Ofericko

New member
שאלה...

קודם כל תודה רבה רוני על האיחולים! שאלה לי אליך ולכל הקוראים: איך הייתם מגדירים ניתוח שבשבילו כדאי להסתכן בסיבוך שיכול להביא למוות? סתם כדוגמה: ניתוח לייזר להורדת משקפיים. ניתוח קוסמטי לחזה או לאף. ניתוח שאיבת שומן. ובטח יש עוד עשרות ומאות ניתוחים "בסגנון" הזה שאין לי מושג עליהם.

רוייקו

New member
השמנה קיצונית מביאה למחלות קשות

כגון סכרת בעיות בכלי דם ולח"ד בעיות קדיולוגיות בעיות אורטופדיות קשות, פרקים, עמוד שידרה ואף הגבלה חמורה בניידות בעיות גניקולוגיות ובעיות פוריות בעיות נפשיות וחברתיות בעיות בתפקוד היום יומי בשל הסירבול שמתמודד עמו אדם בעל משקל קיצוני בעיות בנשימה ובהם קוצר נשימה ובעיות נשימה בזמן שינה שומנים בדם וכולסטרול גבוה בעיות בכיס המרה ודרכי המרה סיכוי גבוה לגידולים סרטניים ועוד ועוד ... השמנה מתמשכת גורמת לנזק בלתי הפיך שתוצאותיו ניראים מגיל ה 40, בד"כ. הסטטיסטיקות מראות על סיכוי של 0.2 אחוז למוות. הסיבוך שאשתך הסתבכה בו היה קיים בעיקר בניתוחים בהם ביצעו חתך בקיבה או ניקוב, אולם, עם ההתקדמות בניתוחים אלה (במיוחד בשיטה הלפרוסקופית), הולכים וקטנים הסיבוכים וקל יותר לתקן את הניתוחים מבעבר. שמעתי על אין ספור מקרים של הסתבכות. אני מאמין שאשתך תצא מזה. לילה טוב ואיחולי החלמה מהירה לאישתך מרוייקו

רוייקו

New member
אני מוכרח להודות שהפורום אילף ושינה

את תפיסתי לגבי הניתוחים. כל מיקרה פה הוא שונה ויחודי משלו. הצלחות גדולות או בינוניות או מנגד כשלונות וסיבוכים. היו פה לא מעט סיפורים קשים של הסתבכויות קשות מסכנות חיים ממש שהעיקרית בהם, שהכי השפיעה עלי היא המקרה של רוני. לרוני היה ארוזיה של הטבעת לתוך הקיבה והיה עליו לעבור ניתוח להוצאת הטבעת. אני זוכר שהעלתי לו את הרעיון של פובי. אמרתי לו שהניתוח הקיים אצלו מהווה תשתית מתאימה לניתוח פובי (מעקף קיבה עם SRVG), זאת עוד לפני שניפגשנו. לאחר שניפגשנו חזרתי בי ואמרתי לו שהוא בעצם לא כל כך שמן ואולי כדאי לו לוותר על הניתוח הזה כי הוא ניתוח גדול ומסוכן וכו וכו .. רוני היה נעול על הניתוח והלך עליו. ההמשך ידוע לותיקים מבינינו: רוני אושפז כמעט חודשיים בשל דליפה. בכל התקופה הזו לא בא אל פיו פירור. צום. צום מלא. אני זוכר שלקחתי את הסיפור הזה קשה. הרגשתי רגשי אשמה. כיאילו אני אחראי במידה מסויימת למה שקרה לו. מאז, חדלתי להמליץ לאנשים מה כדאי להם לעבור. אני משתדל לספק פה מידע אובייקטיבי עד כמה שאפשר לגבי הניתוחים אבל יותר מיזה אני לא מוכן לקחת אחריות. ההחלטה צריכה להיות של המועמד, אחרי שלמד את הנושא. הניתוח הוא סיכון שנוטל על עצמו המועמד. ככל שהניתוח גדול יותר, רבים הסיכויים לסיבוכים ולסכנה, כך, למשל, ניתוח להגבלת קיבה מול ניתוח לקיצור קיבה שמסוכן ממנו בהרבה (אך בעל סיכויי הצלחה גבוהים יותר בירידה במישקל). גם להשאר שמן זה סיכון. מחכים לשמן מחלות קשות ומסכנות חיים... אמנם מסכנות חיים בטווח זמן ארוך יותר מאשר בניתוח אבל תוחלת החיים של שמן אינה ארוכה. אני זוכר שלילה אחד שנישארתי ער עד מאוחר, עוד לפני שחרוזי ניתוח אותי, ראיינו אותו לתכנית לילה ברדיו, תכנית שעסקה בדיאטות (הנחו פרופ´ קרסו וצ´רלי בוזגלו). פרופ´ חרוזי סיפר בדיחה עם מוסר השכל שבה שואל איש את רעהו "ראית פעם שמנים בבית זקנים" ? "..לא", אומר האיש. ובכן.. היכן אותם שמנים ? מפגישה לפגישה עם הפורום וככל שהכרתי יותר ויותר מנותחים אני משוכנע יותר כי הניתוח הוא הצלה ממש. רובם הגדול הצליח להוריד יותר מחצי מהמישקל העודף שהיה להם קודם הניתוח ומה שמצליח לעשות הניתוח - מה ששום שיטה אחרת לא מצליחה - זה לשמור על המישקל הקיים. ללא ניתוח ממשיך השמן לעלות ומרע את איכות חייו ותוחלת החיים שלו.

Ofericko

New member
תודה רונה

תודה רבה על שחלקת איתי את הסיפור שלך. כמו שאמרתי באחת מההודעות הקודמות: אני בור ועם הספר בעניין הניתוח הזה וסוג האוכלוסייה שעוברת אותו. שמחתי להבין שאנו לא לבד. תודה רבה והרבה הצלחה!

בוגדנית

New member
מאחלת החלמה מהירה מכל ה- ../images/Emo23.gif

OFERICKO שלום כל מה שקרה כואב ומפחיד נורא. אני אמורה לעבור את הניתוח הזה ב25 ביוני ומאוד מפחדת כי תמיד מפחדים לקראת ניתוח, לא? מה שאתה מספר מפחיד עוד יותר . אפשר לדעת באיזה בית חולים זה קרה? האמת שזה היה יכול לקרות בכל מקום.... אני אמורה לעבור את הניתוח בתל השמור. מאחלת החלמה מהירה לבת זוגך ומקווה שאחרי ה"סערה" רק יבואו ימים טובים. להתראות יסמין

צפרדעית

New member
בא לי לבכות...

ראשית אאחל החלמה מהירה לזוגתך כולי תקווה שהדברים יסתדרו במהירות והיא תחזור לקו הבריאות. אני חייבת לציין, שהצגת המקרה שלה גרמה לי לזעזוע רציני אני אמורה להתנתח מחר ואני על סף ההיסטריה. אני ניגשת לניתוח מחר, אחרי הבנה מוחלטת של כל הסיכונים ותוך כדי לקיחת ריזיקה שאולי הדברים יצאו מכדי שליטה אבל... למרות הסכנות ולמרות הכשלונות אני לא מתכוונת לוותר על הסיכויי להחלמה. אני נוטה להאמין שאצלי הדברים יהיו אחרת אולי אני נאיבית, אבל אני מקווה שהכל יסתדר! הפחד הגדול ביותר שלי כרגע הוא "לא להתעור מההרדמה" אח"כ כשנגיע לגשר נעבור אותו אוף אני מבוהלת צפרדעית

lir42

New member
אכן סיפורך הוא טרגדיה

אך המנותח צריך לקחת את הסיכונים מראש אני לא מאשימה חלייה אף אדם והייתי עוברת את הניתוח שלי - מעקף קיבה + טבעת מתכוונת גם אחרי שהייתי שומעת את סיפורך כי יש דברים בחיים שאי אפשר לתכנן אותכם מראש צר לי על זוגתך מקווה שההחלמה תגיע בקרוב שלך לירי

gal33

New member
אין לי ארץ אחרת, גם אם אדמתי בוערת

עופר, ליבי ליבי לך, ובעיקר לזוגתך שתחיה, מי יתן ותצאו מזה במהרה, ובהחלמה מלאה! טוב מאוד שסיפרת את סיפורך, כי חשוב שאנשים ידעו מכל הקצוות, אך אם היית מדפדף בדפי הפורום אחורה היית קורא שגם פה יש אנשים עם סיפורים קשים שיצאו מהם תודה לאל (מחזיקה אצבעות לזוגתך), ועדיין היו חוזרים, לדבריהם הם, על הכל מההתחלה. להבדיל אלף אלפי הבדלות, גם אני אחרי 2 ניתוחים, וחתיכת שנה מחורבנת של סבל בחיים, לקחתי את עצמי מתוך הכרה מלאה ושמתי עצמי שוב פעם על שולחן הניתוחים, והפעם לניתוח קיצור קיבה הרבה יותר מסוכן, כי אין לי דרך אחרת, גם אם אדמתי בוערת. זה נעשה לא מאהבת מרדכי, כי אם משנאת המן. אצל רוב השמנים זה לא המקרה של "להכניס ראש בריא למיטה חולה", ממש לא! מדובר בלהכניס ראש חולה למיטה בריאה! בניגוד לדעה הרווחת בחברה שלנו, שמנים לא אשמים בזה שהם שמנים, והם אינם יכולים רק לסתום את הפה ולרזות, אני מדברת על ה-MORBIDLY OBESE (השמנה חולנית, BMI (יחס גובה למשקל) מעל 40), להם אין דרך אחרת, הם חייבים בהתערבות כירורגית כדי להוריד במשקל. אין מדובר בניתוח קוסמטי, מדובר בניתוח בריאותי לכל דבר. כשאדם שוקל האם ללכת לניתוח או לא, הוא מסתכל על הסטטיסטיקה האפורה, מה עדיף, סיכוי של 1 ל- 4 לחלות בסכרת, סיכוי של 1 ל- 5 לקבל התקף לב, סיכוי של 1 ל-5 לקבל אירוע מוחי, או סיכוי של 1 ל- 100 לא לקום משולחן הניתוחים. אז ברור שכשמשהו קורה לך, אתה לא מתייחס ל- 1% אלא ל- 100% שזה קרה לך, אבל השאלה היא מה האלטרנטיבה? כל החיים אנו מקבלים החלטות בתנאי אי ודאות, ופועלים על סמך הסתברויות, ומקויים לטוב. כאלה חיות אנחנו. יש לזכור גם שאנו פועלים גם בטווח הארוך ולא רק בטווח הקצר, וזה שבגיל 30 האדם שוקל 150 ק"ג אבל עדיין בריא, אז זה אומר שיש לו אחלה גנטיקה, אבל בוא נראה אותו בגיל 35 עם מי יודע כמה ק"ג. דבר נוסף, הוא שלחיות כשמן חולני, עושה גם נזקים נפשיים גדולים מאוד, מעבר לנזקים הפיזיולוגים. לוקח שנים ללמוד לבכות על הדברים ולהפסיק לתת להם לנהל לך את החיים, גם אחרי שהפכת לרזה (אם). לא משנה באיזה בי"ח זוגתך נותחה, ומי הרופא המנתח, אין רופא נקי מאי הצלחות, אצלנו נופלת למישהו מקלדת על האצבע, או חותך אותו נייר, ואצלם זה מסתיים בחור בקיבה. אי הצלחה תמיד הרבה יותר משמעותית מהצלחה. הכי הכי חשוב, אני מאחלת לזוגתך, קודם כל, החלמה פיזית ונפשית מהירה ומלאה!! הרבה בריאות ואריכות ימים. ואחר כך, שגם תצליח במאבקה להורדה במשקל. בהצלחה. גל.

Ofericko

New member
--- תודה רבה לכולכם !!! ---

כשנכנסתי אתמול לראשונה לפורום הזה לא האמנתי לרגע שאקבל את גל התגובות האוהד שקיבלתי. אני ממש מודה לכולכם וחבל לי שלא ידעתי על הפורום הזה לפני שניכנסנו לניתוח לפני שלושה שבועות. אני מבין את המצדדים בניתוח משום סכנה אמיתית לחייהם בהמשך הדרך ואפילו לאיכות חייהם. אני משוכנע שאם זוגתי ואני היינו נחשפים לפורום הנ"ל לפני הניתוח היינו עושים "אחורה פנה קדימה ברח"! תודה רבה לכל התומכים, המבהירים, המבארים והמזדהים.

1osnatv

New member
לעופר../images/Emo24.gifכולם כבר אמרו את הכל

לי נותר רק לאחל לך ולאשתך חזקו ואימצו החלמה מהירה ורק לשמור על הבריאות
יישר כח

עופר....... קודם כל החלמה מהירה

לאשתך..... קראתי אתמול את שכתבת - והתחלחלתי. כן, אני מבינה את מה שאתה שואל לגבי חיוניותו של הניתוח. נכון, אולי יש אנשים שיכולים להתמודד אם הורדת עודפי המשקל - ללא כלי העזר שהטבעת נותנת...........ואפילו מצליחים לשמור על משקלם לאורך שנים לאחר מכן. בפני כאלו אני מורידה את הכובע. נכון שלכל פרופסור - ושיהיה הכי טוב בעולם - יש את בית הקברות שלו (והוא צריך לחיות עם הטעויות שהוא עושה). ומה שעוד מאד נכון - לא תמיד אנחנו חושבים על הטרגדיות וחיים במין אופוריה של "לי זה לא יקרה"...... אבל כשמישהו נמצא במצב של "הישרדות" - ונראה לי שכל שמן ברמה חולנית (של BMI מעל 40) הוא מחפש מה יושיעו. וכנראה שכך היתה גם אישתך - שאת סיפורה מלפני כן איננו יודעים.(אני יודעת שגם אני וגם בעלי מתייחסים לניתוח ה - LAP-BAND בתור כלי עזר שיתן לנו את האפשרות להגיע למימדים של אנשים נורמלים. ולא עשינו אותו מתוך רצון להיות יפים וסקסיים. (כן, שנינו עשינו אותו - ולשימחתנו - עבר בהצלחה). עופר..... אני מקווה מאד מאד שאשתך תחלים מנזקי הניתוח....(הפיזיים קודם כל) ואח"כ מהנזקים הנפשיים..... ולאחר כל זאת - אני מאחלת לה ולך חיים טובים טובים. אשמח לעזור אם אוכל אורית

ורד *

New member
היי עופריקו

קודם כל אני מאחלת לאשתך החלמה מלאה ושתחזור מהר לאיתנה. אבל, צריך לזכור שכל החיים הם סכנה אחת גדולה, ראה תאונות דרכים? אז מה לא ננהג במכוניות? תאונות עבודה? אז מה לא נלך לעבודה? צבא? אז מה לא נשלח את ילדינו לצבא? פיגועי התאבדות? אז מה נשב בבית ולא נצא החוצה? ולפעמים אפשר גם להחליק על קליפת בננה ולשבור את הרגליים במקרה הטוב.לכן גם בנושא הניתוח שעברנו אני מאמינה שכל אחד מאיתנו שם על המאזניים את כל הפלוסים כנגד כל המינוסים והגיע להחלטה, מי בעזרת משפחתו התומכת, ומי בעזרת הפורום שסיפק לו תשובות לשאלות שהציקו, אבל בסופו של דבר ההחלטה היתה שלו. כמובן שהכל נעשה אחרי שקול דעת רפואי. תמיד יש מקרים יוצאי דופן דוגמת המקרה של זוגתך, אז מה צריך להפסיק לחשוב בשיקול דעת ולהכנס לפאניקה אחרי ששומעים מקרה כזה? וכמה מקרים כאלה יש על כל 100 מנותחים שעברו את הניתוח בהצלחה? אנחנו היינו במיטה מאוד חולה, עדיין אנחנו במיטה הזו, שמן תמיד נשאר שמן גם אם הוא רזה,היום זה כבר מוכח באופן מדעי אחרי פענוח הגנום האנושי ומציאת הגן האחראי להשמנה חולנית. ומה שעשינו זה שלקחנו סיכון מחושב ושיפרנו את איכות חיינו, ולפעמים אפילו הארכנו אותם.בנתיים הניתוח זוהי הדרך היחידה להגיע לתוצאה הזו. שוב אני מאחלת החלמה לאשתך ומצרה עד מאוד שאיתרע מזלה במה שהיה צריך למעשה לשנות את חייה ולשפרם. ורד.

למעלה