אין לי ארץ אחרת, גם אם אדמתי בוערת
עופר, ליבי ליבי לך, ובעיקר לזוגתך שתחיה, מי יתן ותצאו מזה במהרה, ובהחלמה מלאה! טוב מאוד שסיפרת את סיפורך, כי חשוב שאנשים ידעו מכל הקצוות, אך אם היית מדפדף בדפי הפורום אחורה היית קורא שגם פה יש אנשים עם סיפורים קשים שיצאו מהם תודה לאל (מחזיקה אצבעות לזוגתך), ועדיין היו חוזרים, לדבריהם הם, על הכל מההתחלה. להבדיל אלף אלפי הבדלות, גם אני אחרי 2 ניתוחים, וחתיכת שנה מחורבנת של סבל בחיים, לקחתי את עצמי מתוך הכרה מלאה ושמתי עצמי שוב פעם על שולחן הניתוחים, והפעם לניתוח קיצור קיבה הרבה יותר מסוכן, כי אין לי דרך אחרת, גם אם אדמתי בוערת. זה נעשה לא מאהבת מרדכי, כי אם משנאת המן. אצל רוב השמנים זה לא המקרה של "להכניס ראש בריא למיטה חולה", ממש לא! מדובר בלהכניס ראש חולה למיטה בריאה! בניגוד לדעה הרווחת בחברה שלנו, שמנים לא אשמים בזה שהם שמנים, והם אינם יכולים רק לסתום את הפה ולרזות, אני מדברת על ה-MORBIDLY OBESE (השמנה חולנית, BMI (יחס גובה למשקל) מעל 40), להם אין דרך אחרת, הם חייבים בהתערבות כירורגית כדי להוריד במשקל. אין מדובר בניתוח קוסמטי, מדובר בניתוח בריאותי לכל דבר. כשאדם שוקל האם ללכת לניתוח או לא, הוא מסתכל על הסטטיסטיקה האפורה, מה עדיף, סיכוי של 1 ל- 4 לחלות בסכרת, סיכוי של 1 ל- 5 לקבל התקף לב, סיכוי של 1 ל-5 לקבל אירוע מוחי, או סיכוי של 1 ל- 100 לא לקום משולחן הניתוחים. אז ברור שכשמשהו קורה לך, אתה לא מתייחס ל- 1% אלא ל- 100% שזה קרה לך, אבל השאלה היא מה האלטרנטיבה? כל החיים אנו מקבלים החלטות בתנאי אי ודאות, ופועלים על סמך הסתברויות, ומקויים לטוב. כאלה חיות אנחנו. יש לזכור גם שאנו פועלים גם בטווח הארוך ולא רק בטווח הקצר, וזה שבגיל 30 האדם שוקל 150 ק"ג אבל עדיין בריא, אז זה אומר שיש לו אחלה גנטיקה, אבל בוא נראה אותו בגיל 35 עם מי יודע כמה ק"ג. דבר נוסף, הוא שלחיות כשמן חולני, עושה גם נזקים נפשיים גדולים מאוד, מעבר לנזקים הפיזיולוגים. לוקח שנים ללמוד לבכות על הדברים ולהפסיק לתת להם לנהל לך את החיים, גם אחרי שהפכת לרזה (אם). לא משנה באיזה בי"ח זוגתך נותחה, ומי הרופא המנתח, אין רופא נקי מאי הצלחות, אצלנו נופלת למישהו מקלדת על האצבע, או חותך אותו נייר, ואצלם זה מסתיים בחור בקיבה. אי הצלחה תמיד הרבה יותר משמעותית מהצלחה. הכי הכי חשוב, אני מאחלת לזוגתך, קודם כל, החלמה פיזית ונפשית מהירה ומלאה!! הרבה בריאות ואריכות ימים. ואחר כך, שגם תצליח במאבקה להורדה במשקל. בהצלחה. גל.