טרויה.

skid girl

New member
troy

כמו שרובכם וודאי יודעים,עומד לצאת בסופ חודש מאי סרט על מלחמת טרויה,בכיכובם של בראד פיט ואורלנדו בלום. *מתרגשת*

Tal Tal 17

New member
טרויה.

כמו שבטח כולם שמעתם עוד מעט יוצא הסרט החדש "טרויה"... אחרי שראיתי את הפירסומת לסרט מעניין אותי לדעת יותר על המלכת ספרטה הלן.מה אתם יודעים עלייה? נ.ב- אחלה פורום!

pink cigarette

New member
הלנה מטרויה?

לא זוכרת מאיפה היא באה, אבל היו לה המון מחזרים. שנים מהם היו אגממנון ואחיו מנלאוס. אביה של הלנה לא רצה שייפרצו מלחמות בגינה, לכן הכריח את כל המחזרים להשבע להגן על נישואיהם וחייהם של הזוג - יהיה מי שיהיה הבעל. ובחר במנלאוס. פאריס (נסיך מטרויה) נאלץ להכתיר את היפה מבין אלות האולימפוס - ולהכריע בין אפרודיטה, הרה ואתנה. כל אחת הבטיחה לו משהו, ואפרודיטה הבטיחה לו את היפה בנשים. הלנה. פאריס חטף את הלנה והביא אותה איתו לטרויה. כל המלכים והנסיכים שנשבעו להגן על נישואיהם של מנלאוס והלנה יצאו יחד למלחמה, בתוספת הרבה נסיכים/מלכים/גיבורים אחרים, כמו אכילס. וואו. לא ידעתי שאני זוכרת את כל זה, שנים מאז שהתעסקתי עם מיתולוגיה יוונית.. היי, אני חדשה פה, נעים להכיר :)

Esmerallda

New member
בואו נחדד את מה שנאמר כאן:

הלנה הייתה אחת מהנשים היפות ביותר במיתולוגיה, היו לה מחזרים רבים, ביניהם אגממנון, מנלאוס, אודיסאוס ועוד. אודיסאוס (מהיותו חכם מאין כמוהו), ייעץ לאביה של הלנה שישביע את כל מחזריה כי יישמרו אמונים לבעל שיבחר, ויילחמו לצידו אם יצא למלחמה. אביה של הלנה, אסיר תודה לאודיסאוס, חיתן אותו עם אחייניתו, בעוד שמנלאוס נשא את הלנה. חוץ מזה, שאר הסיפור מדויק למדי. -הצוענייה.

pink cigarette

New member
לא ידעתי שאודיסאוס חיזר אחריה.

הייתי בטוחה שבשעת נישואיה למנלאוס הוא כבר היה נשוי למה-שמה. אוחח, התייאשתי. אחרי הביקורת שלך על אדית המילטון, אני רואה שלקרוא אותו מחדש לא יעזור לי הרבה. אכפת לך להמליץ לי מה כן?

Esmerallda

New member
הממממם...

אשתו של אודיסאוס הייתה פנלופה, והיא הייתה בת-דודה של הלנה למעשה. לגבי ספר טוב (אם אנחנו עוסקים במלחמת טרויה), עדיף ללכת למקור, ולקרוא את האיליאדה של הומרוס. אם לא, יובל כאן פרסם הודעה (שזו כבר הפעם השנייה שאני מפרסמת אותה היום), עם תקציר על כל מיני ספרי מיתולוגיה יוונית בעברית. בהמשך הדיון על ההודעה, אני גם העברתי ביקורת על רוב הספרים שהוא המליץ עליהם.

Thestral

New member
נראה לכם שהסרט../images/Emo108.gif

ישאר מקורי למיתולוגיה

pink cigarette

New member
אני אעיף בניינים באוויר אם לא :)

איך שאני שונאת סרטים מבוססי ספרים.

Esmerallda

New member
יהיה לו מאד קשה לעשות את זה,

בהתחשב בכך שהומרוס משלב אלים על ימין ועל שמאל. הבעיה אצל הומרוס והסיודוס, זה שכל יריקה אצלם היא כביכול מעשה אלים (וזה לא נאמר כדבר רע, להיפך), וזה בעייתי עבור תעשייה כמו הוליווד, שמנסה לעשות את הסרטים שלה כמה שיותר מלאי אקשן, אפילו במחיר הדיוק המיתולוגי. -הצוענייה.

yaely2

New member
מנהל
הסרט "הלנה מטרויה"../images/Emo140.gif../images/Emo47.gif

שלום כולם, אני חדשה כאן, ממש ירוקה. אוהבת מיתולוגיה יוונית. כשראיתי אתכם מדברים על הסרט העומד לצאת בחודש מאי, רציתי רק לספר לכם שכבר קיים סרט כזה, הוא יצא לאקרנים באמצע או בתחילת שנות החמישים והיה ממש לא רע. עד שאתם ממתינים לחדש, תוכלו לצפות בישן. שמו בישראל היה "הלנה מטרויה" (אם אינני טועה) יעלי

ToryMaster

New member
../images/Emo13.gif

טודע לך, יש סיכוי שדיברנו עליו (אלא אם אני מתבלבלת אם משהו אחר), אבל בהחלט אחפש אותו שוב

fox force five

New member
סתם תהייה...

אכילס (בראד פיט
) לא היה הומו??? מעניין אם יכניסו את זה לסרט...

fox force five

New member
סתם שאלה...

אכילס (בראד פיט) לא היה הומו ??? מעניין אם יכניסו את זה לסרט...

fox force five

New member
אופס........ מחשב טיפש........

אומר שיש תקלה וצריך לשלוח שוב ובסוף הוא שולח פעמיים.......

bebi vegeta1

New member
שהיא הייתה שרלילה :D

ובוגדת שאגמנון היה הבעל שלה ואז בא פריס החרמן ובא ולקח אותה ובגללה לוחמים הן מיוון הן מטרויה נהרגו וגם שטענו שמצאו את הארמון המיקני ושזה שלה וכו'

Esmerallda

New member
וואו... כמה שטויות בהודעה.

היא לא הייתה בוגדת, היא נחטפה. אגממנון בטח שלא היה בעלה, זה היה מנלאוס, מלך ספרטה. הסיבה שגם הטרויאנים וגם היוונים נהרגו בהמוניהם הייתה הגאווה הטפשית שלהם (של מנלאוס על אובדן אישתו, ושל פאריס על הדרישות של היוונים, שהוצגו בצורה משפילה למדי... סה"כ, אפרודיטה הבטיחה לו את הלנה). פאריס לא היה חרמן, מי לא ירצה את היפה שבנשים? הוא בחר באפרודיטה, והיא נתנה לו את מה שהיא הבטיחה לו- היפה בנשים, הלנה. -הצוענייה.

ToryMaster

New member
../images/Emo45.gif

אגממנון היה אח של מנלאוס, שהנהיג את המלחמה נגד טרויה כשמנלאוס פנה אליו לעזרה

bebi vegeta1

New member
מממ אם אני זוכר נכון זה אגמנון אבל

את זה אפשר לבדוק. אני זוכר את הקטע עם תפוח הזהב וכו' ושאפרודיטה הבטיחה לפאריס הקטע הוא שלקחת את מה שאמרתי בצורה רצינית במקום בצורה שהתכוונתי... אפרודיטה הבטיחה לו את היפה בנשים פאריס חשב שזה הלנה.. הצוענייה@_@ לא היו צוענים באותה תק'... הסיבה זה הבעיה אבל הגורם למלחמה הייתה הלנה...

Esmerallda

New member
אתה יכול לבדוק,

אבל אין מה לעשות. מנלאוס היה בעלה של הלנה, לא אגממנון, נקודה. שתיים, פאריס לא חשב שזו הלנה, אפרודיטה נתנה לו את הלנה. אני לא זוכרת כרגע, אבל נראה לי שלא כתוב שפאריס ידע שמדובר באשתו של מלך ספרטה. לגבי זה שלא היו צועניים באותה תקופה, אתה תתפלא (זה קודם כל), שתיים, אז מה? לגבי הגורם למלחמה- זה תלוי בנקודת הראייה של כל אחד. -הצוענייה.

למעלה