טרור

reconstruct

New member
טרור

בפתח תקווה מצוי קבלן בניין ששמתי לב שיש לו שיטת נוכלות מיוחדת. הוא בונה לא חוקית, ואז הוא יודע שאחרי שהוא ייבנה יהיה מאוד קשה לרשויות לבקש להרוס אחרי שמכר לדיירים. אתמול הסתכלתי על בניין שבנה ונהדמתי לגלות שהוא בנה את הבניין לא בסמוך לגדר השכנים אלא הקיר של הבניין שבנה מצוי בגדר עצמה ללא רווח של מילימטר. שאלתי את השכנים הללו, והסתבר שהוא בנה בניגוד לרצונם, בניגוד לחוק ושהעירייה תקועה איתו. זה מה שהוא זומם לעשות אצלנו. אנחנו רואים זאת בדרך ההתנהלות שלו בעירייה. למרות שהגשנו התנגדות (ויש לי "נתקבל" בחותמת המזכירות של העירייה), הקבלן הזה (הוא ערבי מהגדה ויכול להיות שהוא עושה את זה בזדון כשיטה להפעיל טרור) רשם להם בתוכניות שלא היו התנגדויות. ועדת המשנה התכנסה, שמעה לו, לא זימנו אותנו אבל יש לו שיטות לכך שועדת המשנה תתכנס בחטף ותודיע לו מתי היא מתכנסת. משום מה, לא אומרים לנו מתי מתכנסת ועדת המשנה. 1. האם אפשר לחייב את העירייה שבכל זמן שתתכנס ועדת משנה לתכנון ובניה שתדון בתיק בניין הזה היא תודיע לנו מראש ? 2. קניתי במוצאי שבת מצלמה במיוחד כדי לצלם את החריגות שלו, ותמונה אחת שווה אלף מילים. האם כדאי לצלם את החריגות ולהראות לכלבוטק ולהוכיח שמדובר כאן בקבלן נוכל שמתנהל על פי שיטה קבועה של לבנות לא חוקית ואז לנסות לקבל אישור על חריגותיו בדיעבד אחרי שכבר בנה ? 3. אני רוצה להוציא צו מניעה נגד הקבלן. כמה עולה האגרה בבית משפט ? ואם המשיבים בעתירה הם העירייה והקבלן (פרטי) אז איזה בית משפט מוסמך לתת לי צו מניעה ? 4. כמה עולה אגרה של בית משפט כדי להוציא צו מניעה להפסקת הבנייה הלא חוקית ? 5. באיזה חוק כתוב מי פטור מהאגרה הזאת ? והאם לאנשים קשיי יום (זקנים נכים) יש פטור מהאגרה ?

עוד כהן

New member
אמנם אני עוד לא עו"ד, אבל...

יש כאן מס' נושאים לא ברורים: 1. מה זה מפריע לך באופן אישי ? 2. האם נחתם איתו הסכם ? 3. האם ניסית לפנות באופן ישיר לוועדה ? ועוד הערות: 1. כלבוטק זה לא רשות ממלכתית, זו רק תוכנית טלויזיה. אם משהו מפריע לך תפנה לעירייה / מחלקת מהנדס העיר / דובר העירייה וכד'. 2. אני לא יודע אם חובה על וועדה להודיע שהיא מתכנסת. בכל מקרה, אם תודיע להם על התנגדות באופן ישיר מאד הגיוני שכן יודיעו לך על הוועדה הקרובה. 3. צו מניעה ניתן להוציא בבית משפט שלום, בהתייחס לשאלה הראשונה- מה הקשר שלך לכל זה ואם זה הסכם. 4. לגבי פטור מאגרה - אין חוק בעניין. אבל ניתן לפנות לרשם בית המשפט ולבקש פטור מאגרה על סמך מסמכים וכד'. כדאי מאד להתייעץ עם עו"ד ואף לשכור אחד כזה. (ניתן להיעזר בסיוע משפטי של משרד המשפטים ובלשכת עורכי-הדין, יש "שכר מצווה" שעוזרים למי שלא זכאי לפי הסיוע המשפטי.) בהצלחה.

למעלה