טריגר

טריגר

אני רוצה למות. רוצה שהכול ייפסק ויהיה שקט טוב. רוצה להגיד לה שלום ושאני לא יכולה לסבול יותר ושאני מצטערת, אבל באמת שאין לי כוחות.
ואז אני אומרת לעצמי - אז את רוצה. את רוצה הרבה דברים ואי אפשר. וחוץ מלחתוך בעדינות מירבית (כי אני פוחדת לראות דם) אני לא באמת מספיק אמיצה כדי לעשות משהו יותר קיצוני, למרות שיש לי תכנית למצוקה קיצונית ואני לא יכולה להבטיח שלא אוציא אותה לפועל בצוק העתים. כרגע היא לא רלוונטית, אבל היא אתי ומרגיעה אותי, באופן אבסורדי. אני מנותקת כרגע לגמרי מכל דבר. קמתי מאוחר מאוד ומן הסתם גם את הכדורים שלי לקחתי מאוחר מאוד, ואני בסרט של דה ראליזציה וכואב לי הראש בטירוף. לקחתי אופטלגין, קצת עזר. לא מספיקה את המטלות שלי. הזמן מתמוסס לי מבין האצבעות. טוב לי בחושך, אור מכאיב לי בראש. לא נראה לי שיש הרבה מה לעשות חוץ מלחזור לישון איזו שעה ולעשות ריסטארט למה שאני קוראת יקיצה מאוד לא מוצלחת. אני עדיין כאן, מקווה בזהירות, לא תקווה זוהרת, מציאות.

היי אלומה

ניסית דרכים אחרות להתמודד עם הרצון לפגוע בעצמך? במאמר מתורגם של סה"ר יש כמה דרכים לא רעות (אישית, מאוד התחברתי ללמעוך קוביות קרח).
יש ימים שבהם הכל הפוך. אני חושבת שהכי טוב לנצל את הימים האלה לדאוג לעצמך קצת. להרפות מהדאגות שאיתך תמיד ולנוח. לישון. לראות סרט נחמד. לשמוע מוזיקה מרגיע. לאהוב את עצמך, אפילו קצת.
אני מקווה שתרגישי יותר יותר מחר

כן, קראתי את המאמר

אבל לא מתחשק לי לעשות מה שכתוב שם. אני רוצה את הדבר האמיתי, וגם בו לא מצליחה. אני רוצה לעשות לעצמי רע, לא להימנע ממנו. אני רוצה לרצות להפסיק לעשות לעצמי רע, אבל אין לי מושג איך לרצות את זה. ותודה.

רק לצורך הפריקה - ט'

אני רוצה עוד! עוד אוכל (אני מתפוצצת), עוד שריטות שאחרוץ בעצמי, עוד מהרופאה שלי, כבר כמעט שבועיים לא ראיתי אותה וזה קשה מנשוא (אז איך יהיה באשפוז?!?), עוד לישון (האמת שכבר נמאס מזה גם כן)... אני ממש רוצה לפצוע, לפגוע... מסתכלת על הידיים שלי והן נראות לי לא קשורות לכלום, כל הגוף הזה לא קשור לכלום, אני לא מבינה את זה, אני דווקא מחוברת מאוד לעצמי עכשיו, אבל הידיים שלי נראות לי כאילו הן לא חלק מהגוף הזה, אני לא יודעת להסביר, זה מתיש...

רוצה לצרוב בי הוכחות שהיא תראה, שתאמין לי, אבל אנשים נגעלים ונרתעים ואני צריכה למצוא אפיקים אחרים, וכבר מצאתי מקומות נסתרים לעשות את זה כי אני לא מסוגלת להתמודד בלי הענישה הזאת שלי את עצמי, זה מבקש את עצמו, אני רק כלי, רק חלק מהסיפור.

ואני לא רוצה יותר כלום חוץ מלראות אותה שוב ולדבר אתה. כלום. בזה העולם שלי מצטמצם. לא רוצה כלום. רוצה ללכת למקום אחר, אבל אני כל כך לא אמיצה. אפילו על אוטובוס שאינני מכירה ליעד שאינני מכירה אני פוחדת לקחת. אין לי אומץ לכלום. אין לי כוחות. אני רוצה לחבל ולפגוע עוד ועוד ועוד עד שאבוא על סיפוקי ואחר כך ארצה עוד. אני מכירה את זה מההתמכרות לאוכל.

אין לי שום סיכוי כבר להיות בן אדם נורמלי בגלגול הזה, לא נועדתי לכך כנראה. אין לי שום סיכוי ללכת בתלם. אני לא מספיקה, לא מצליחה, אני שונה תמיד, לא משנה מה אני עושה ולאן אני הולכת, תמיד זה היה כך. תמיד הפחד הזה, מאז שאני זוכרת את עצמי היה פחד, המוות תמיד איים כצל, המחלה של אבא שלי טרפה הכול, אני לא זוכרת ילדות נורמלית, הכול כואב מדיי להיזכר, הדואליות הזאת, אני לא יכולה יותר.

כבד לי במלוא מובן המילה, פיזית לגמרי. כבד לי. כבד לי גם נפשית. ההורים שלי היו צוחקים עליי עכשיו לו היו חיים, הם בטח מתהפכים בקבר כשרואים מה יצא מהבת שלהם הכלומניקית והלוזרית, דווקא צפו לי גדולות ונצורות, איזה מזל שהם לא זכו לראות לאן הגעתי ומה נהיה ממני, שק עלוב של כלום.

אני רוצה להוציא אותי להורג, אבל פוחדת נורא להיגמר. עשיתי לעצמי נקודות מילוט שאם כך וכך יקרה אני אלך על זה, פוחדת או לא. עדיין לא הגיעה העת, אבל אני מבועתת. אני רוצה שליטה. צריכה שליטה. ואין לי. אז אני מנסה לקחת אותה בכוח ולגרום לעצמי כאב שיש לי בו שליטה. וזה ממכר. וזה מכוער. בא לי להקיא מעצמי כבר.

Lady Stark

New member
לא כלומניקית

אישה חזקה שעברה מלא ועדיין עוברת, וכמו נינג'ה לא נשברת מדברים שהיו שוברים המון אנשים אחרים.
ולמרות הסבל והקושי האובייקטיבי, מתפקדת, לומדת, כותבת, חיה. לא פוחדת להרגיש.
זה מה שאני רואה.

מתוקה שלי, המלים הקשות האלה מבטלות אותך. וחשוב שתדעי שהן שקרים שמגיעים מהדיכאון ומצורת חשיבה שסיגלת לעצמך שמשמרת את השקרים.
חשוב מאוד שכשתתאוששי מהאפיזודה הזו תתחילי לעבוד על דפוסי החשיבה האלה. מבטיחה לך, ניתן לעבוד עליהם. אבל לעשות זאת בעזרת טיפול פסיכולוגי טוב.
את מדהימה ומסוגלת לחיות חיים מספקים ולמצוא אלמנטים יפים בעולם שישתלבו עם הנשמה היפה שלך.
מי בכלל רגיל או נורמלי? המלים האלה הן פיקציה.

תודה רבה למחבקת ולליידי

ליידי, אני לא מסכימה אתך, לצערי.
קודם כול אני לא אישה, בבקשה אל תגידו שאני אישה. איכסה של מילה. אישה פישה. אני בחורה, לא יותר מזה. בבקשה.
אני לא פוחדת להרגיש? אז למה אני מסממת את עצמי עם אוכל אינסופי, חתכים ותרופות הרגעה חוקיות?
אני בקושי בקושי סוחבת, פיזית ומנטלית כאחד, סוחבת דדליינים עד לדקה התשעים ואחת, מבקשת ארכה בכל פרויקט, מתפרקת כל כמה ימים בבי"ח אצל הרופאה שלי או אצל המחליפה שלה...
אני נורמלית? אז למה אני לא מסוגלת לעבוד יותר מכמה שעות בשבוע? למה אני בוכה מכל הערה שמישהו זורק, אפילו אם אני לא מכירה אותו בכלל? איך אפשר להגיד שאני נורמלית אם אני לא מסוגלת לקיים זוגיות, שלא לדבר על משפחה, וכבר הגעתי מזמן למצב שאני גם לא רוצה? איך הגעתי למצב שבגילי המופלג אין לי אפילו תואר ראשון? אני, שאובחנתי כמחוננת בגיל צעיר, שציירתי וזכיתי בתחרויות, שיצירות שכתבתי התפרסמו, מה מכל זה נשאר???
מה שכתבת נראה לי כזה דיסוננס, אבל היות שאת לא היחידה שאומרת לי את זה אני מתחילה להרגיש מאוד נבוכה - האם אתם רואים משהו שאני לא? או שזה אומר שאתם פשוט לא מכירים אותי מספיק (יותר הגיוני)?
מי רגיל ונורמלי? מי שאורח החיים שלו נורמטיבי: זוגיות, תואר אקדמי, קריירה כלשהי, לא חשוב מה, העיקר עבודה שמשתכרים ממנה, משפחה גרעינית, משפחה שהקימו (בעל, ילדים)... כן, זה נורמטיבי, וכמה שנשחק עם המילים האלה (אני הרי אלופה במילים, ייאמר לזכותי) תמיד נגיע לאותה נקודה בסיסית: יש תלם. יש אפילו תלמים רבים מאוד. אני לא הולכת באף אחד מהם, וזה לא בגלל מרד נעורים. זה בגלל שהנפש שלי חולה ועצובה. אני לא פסיכוטית, גם לא דו-קוטבית. אני סתם דכאונית חרדתית עם רקע גבולי, או להפך. ואני באמת לא רוצה להיות פה יותר (פה= בסבל הזה, בעולם הזה, בגוף הזה).
ומכיוון שזה משתנה לי בערך כל עשר דקות, אני בטח עוד אצחק ואבכה כעשרים פעם עד שאכבה סופית את היום הזה.
תודה

Lady Stark

New member
אנחנו בהחלט רואים משהו שאת לא

ואת יודעת היטב שיש פער עצום בין הדרך בה אנחנו רואים את עצמנו לבין איך שהסביבה רואה אותנו.
אני רוצה לשאול אותך, כי את לא מדברת על זה אז אני לא יודעת - את הולכת לטיפול פסיכולוגי קבוע?

Lady Stark

New member
ממליצה לך לברר פה

במרכז ייעוץ לאישה
http://www.ccw.org.il/טיפול-פרטני/
שם הם נותנים טיפולים שעלותם משתנה בהתאם ליכולתה הכלכלית של הפציינטית. יכול להיות שהם נותנים גם ללא תשלום במקרים מסוימים.

אני יודעת לומר שחובה לטפל במצבים כאלה בצורה מקיפה. כי יקירתי, על מנת להתחיל להרגיש טוב יותר את צריכה להיכנס לתהליך טיפולי רציף.

אנסה לברר על עוד מקומות דומים.

מיציתי בבריאות הנפש, לא קשור לקופת חולים

אין לי כסף לשלם לקופת חולים. אני מדברת כל הזמן על בריאות הנפש. יש עוד מקומות, אני יודעת, אבל אין לי טיפת כוח. לא מסוגלת לפתוח שוב את הדברים האלה עכשיו. רוצה רק שקט. לישון.
המון תודה שאת דואגת לי ככה, זה מרגש.

אין לי אפשרות לשלם גם 50 ש"ח

בדקתי אתם לפני כמה שנים. אם כבר, אז חייבים לי טיפול בחינם ב'לטם' באיכילוב בזכות משהו שעשיתי עבור מרכז הסיוע לפני כמה שנים. פניתי למנהלת המרכז במייל, אך היא טרם השיבה לי. האמת היא שאין לי כוח לחפירות, אין לי כוח לכלום. אני מאז גיל 12 מטופלת במערכת הציבורית ופשוט אזלו לי כבר הכוחות. טיפול מצריך כוח, הוא לא רק נותן כוח, ובמקרה שלי היו מטפלים שרק בגלל הטיפול הכושל שלהם נזקקתי לעוד הרבה טיפולים כדי להתגבר על מה שהם עשו לי. אין לי כוחות, ליידי, פשוט אין.

Lady Stark

New member
אני יודעת, מתוקה

טיפול מצריך כח. במיוחד התחלה של טיפול.
והפרדוקס הכי גדול בדיכאון הוא שצריך כח כדי לצאת ממצב של "אין כח". מבינה לחלוטין.
עם זאת, זו ההזדמנות שלך להתחיל תהליך של שיפור.
ואני אומרת את זה להרבה אנשים פה בפורום, ואת לא שונה במקרה הזה: לנו אין את הכלים כדי לעזור לעצמנו לבד.
את גם למודת ניסיון ולכן אני חושבת שזה יעזור לך לזהות בזמן הנכון מטפל/ת שלא מתאימים לך, כך שאין סיבה שתבזבזי זמן עם טיפול כושל.
ממליצה לך להפנות את הכוחות שאת מנסה למצוא לטובת יצירת קשר עם הלטם. לא רק עם מנהלת המרכז אלא לכל מי שניתן לפנות אליו שם. מישהו יענה לך בסופו של דבר. אם תזדקקי לעזרה לבירור על אנשים שם את מוזמנת לפנות אלי לגבי זה במסרים.

קוסמת8

New member
בוקר אור!

ראשית אלונה ,מאחלת ושולחת לך כוחות ובריאות מעומק לבבי.
לעניין המרכז לבריאות האישה -הלינק לא פועל האם אפשר לקבל מלינק מתאים .זה מאוד חיוני גם לי .יודעת שלמרות שאין לי כוחות ,חייבת להיכנס לתהליך של טיפול רציני.

תודה רבה

מיצי2013

New member
עצוב

אלומה, מדהים איך את יכולה לנסח בבהירות ובחדות את העולם שלך ומה שעובר עלייך, חתיכת כושר ביטוי יש לך. ואת כותבת על הדברים של כולנו.
הפחד - השותף הקבוע, הנפש הפצועה, הזיכרונות שהם כמו סיכות קטנות ודוקרות, התשישות מלנסות להבין ולהסביר את כל המורכבות הבלתי נגמרת של האדם שאת.
ההתמודדות עם להיות שונה, הפוטנציאל שהיה יכול לקחת אותך למקומות טובים ואכזב, לא להצליח להיטמע באיזו מחילת חיים שכל התחנות בה ידועות מראש, ויש שיגידו שהן מאוסות, אבל למי שלא מצליח להגיע לשם ואין לו בחירה... קושי לקיים קשרים עם אנשים ומצד שני כמיהה עזה לזה. משהו מפוספס שלא מצליח להתפקס אף פעם.

קוסמת8

New member
אלומה ,

עיינתי בדף הבית של "מרכז ייעוץ לאישה"" כפי שליידי המליצה לך.עושה רושם רציני.שווה להתקשר ולהסביר...

למעלה