זה נכון
אבל תלוי כמובן מה סף ההגדרה שלך לאיכות. אם הסף הוא עלילה מורכבת בטירוף עם 800 דמויות סבוכות ברשת תככים ובסוף יש את החתונה האדומה וכולך כזה, פאק, לא ראיתי את זה בא! אז כן, פרסי ג'קסון הרבה מתחת לזה. הוא גם הרבה מתחת למשחקי הרעב. אבל אני עדיין רואה אותי כאיכותי כי:
א. הדמויות מגניבות, מגוונות ואמינות מאוד, ומערכות היחסים בינהן מעניינות (זה פחות בא לידי ביטוי בפרסים (לא כאלה:
אלא פרסי ברבים) ויותר בגיבורי האולימפוס, שם חלק ניכר מהספרים מוקדש לדינמיקה הקבוצתית בין כולם).
ב. הסיפור מותח, מלא אקשן ולא חופר. אכפת לך ממה שקורה ואתה רוצה להמשיך לקרוא.
ג. אי אפשר להכחיש שריק די השקיע בהקבלת הסיפור למיתולוגיה ובהכנסת החלקים המעניינים והלא-סוטים שלה (עד כדי אלים שמזדווגים עם שוורים) לספר.
כל עוד ספר לא משעמם לי את התחת, לא גורם לי לבוז לגיבורים שלו או להרגיש שהסופר מזלזל בעצמו, בי, בספר ובאנושות כולה - מבחינתי הוא איכותי*.
ואני גם חושבת שהספרים התבגרו עם הגיבורים (אם אתה לוקח בחשבון גם את גיבורי האולימפוס), בערך כמו ה"פ. באופן כללי הייתי שמה אותו ברמה של ה"פ. ואי אפשר להתווכח על האיכותיות של ה"פ.
*עכשיו תאמר - אם ככה, איכות היא הגדרה סובייקטיבית לחלוטין. יש מלא ילדות כרותות-אונה שאהבו את בלה ודמדומים לא שעמם להם את התחת. אבל, טוב, יש גם אנשים שיגידו שבר רפאלי מכוערת יותר מסבתא שלהם - ובוא נסכים שאפשר לסווג את כולם תחת קטגוריית "לא מבינים מהחיים שלהם", באופן לא סובייקטיבי בכלל P: