טריילר ראשון ל the matrian

• פותח הנושא avivs
  • פורסם בתאריך

מיכאל ג

New member
מעניין. אהבתי את הסדרה מסיבות שונות לחלוטין

א. ההומור. הספרים כתובים בגוף-ראשון-מתחכם. בעוד הארי פוטר (הדמות) נורא רציני ומרגיש את כל סבל העולם על כתפיו, פרסי מסתכל על הצד המגוחך של החוויות שהוא חווה. אני סאקר של כתיבה כזו (מבחינתי פרסי יכול להיות גרסה צעירה של ולאד טאלטוס מסדרת "ג'הרג"). אפילו שמות הפרקים קורעים אותי.
ב. מסרים. לפרסי יש דיסלקסיה והספר "מסביר" אותה בתור נקודת חוזק ולא חולשה. יש עוד כמה מקרים כאלו של מסרים שרירדן הכניס בתור פרטי עלילה אבל אני כבר לא זוכר משהו קונקרטי, רק את ההתרשמות שלי מזה.
ג. התמה של הורות. הספר מתייחס לאלים כמו להורים גרושים שנוטשים את הילדים שלהם. לדעתי זה היה גאוני, וזה אפילו שיחק תפקיד חשוב בסיום. בכלל, זה שלפרסי יש אמא חיה (!!!) ותומכת(!!!!!) שאשכרה יודעת מה עובר עליו ויכולה לעזור לו זו נקודת חוזק. יותר מדי סופרים מוציאים את ההורים מהתמונה כדי שלילד (או אפילו למבוגר) תהיה היכולת לעבור הרפתקאות מסכנות חיים בלי שאמא-אבא יתערבו ורירדן הראה כאן שזה לא באמת הכרחי.

אה, כן, גם כל אלה נכונים, כמובן

במיוחד א' ו-ב'. מעבר לעניין של הדיסלקציה יש לו גם מגוון גזעי (שוב, זה בא לידי ביטוי בעיקר בגיבורי האולימפוס, אבל יש שם אינדיאנית, אפרו-אמריקאית, היספני, סיני-קנדי) ועוד משהו שאני לא יודעת אם קראת גיבורי האולימפוס (ספציפית את בית האדס) אז אולי ספוילר אבל אם קראת אתה יודע למה אני מתכוונת. והוא ממש מתייחס להשלכות של הדברים האלה - לא סתם שם אנשים בצבעים שונים וגורם לכולם להתנהג כמו אמריקאיים פלקטיים קטנים מפרסומת לקינדר (ששם הם בכלל גרמנים? ווטאבר).
ובאמת יש לו הרבה התעסקות בהורויות מסוגים שונים (אבא של אנבת', אבא של פייפר, אמא של הייזל).
אוף. הסיבות שלך הרבה יותר טובות מהסיבות הפושטיות שלי

ממש ממש כבדיחה.

אבל ברשותך, אנחנו נפתח על זה שרשור נפרד ?
( מבטיחה להתייחס לנקודת שהעלת).

מיכאל ג

New member
בטוחה שזה דמדומים?

כי... קראתי מזמן, אז אני לא ממש זוכר פרטים, אבל ממה שאני זוכר, היה איזה תאור כללי בלי שם ספציפי ונשארתי עם הרושם שמה שהוא קרא היה הארי פוטר.

אכמו

New member
אהמ. גם וגם.

בספר הראשון הוא קורא הארי פוטר ובחמישי דמדומים

MonicaF

New member
מה? Brienne of Tarth - השחקנית

השחקנית Gwendoline Christie תשחק בעורבני חקיין?

Y. Welis

New member
מילא זה אבל אמיליה קלארק כ-שרה קונור ב'שווארצי 5'?

זה לא פחות קשה.
&nbsp
אגב בסידרה 'יומני שרה קונור' שיחקה זו שהיום סארסיי. האם שיכנעה? אולי. יותר מהבן שלה, אני חושש...

Y. Welis

New member
מצד אחד רידלי סקוט. מצד שני - שון בין (כמובן שיוקרב)

אגב דיימון היה בתפקיד כמעט זהה ב'בין הכוכבים' (ללא קרדיט בפוסטר של הסרט).
&nbsp
אבל לשם שינוי - נראה קצת יותר הגיוני מהמד"ב הקודם שלו (פרומתיאוס - שיש לקוות שלא יומשך).

avivs

New member
אני מהמעטים

שאהבו כל רגע בפרומתיאוס. היה כל כך כיף, ועשוי טוב.
מאוד מקווה להמשך.

avivs

New member
זה כל כך נכון.

ככה הרגשתי לגבי הספר.
יותר ספר הוראות מאשר ספר עלילה, למרות שהבנתי שמתישהו כן יש עלילה.
לא הגעתי עד לשם.

למעלה