טרמפולינה למסירה

ה-שונית

New member
מחזיקה אצבעות ללידה מהירה וקלה (ככל האפשר)

אין ספק שתקופת ההריון היא תקופה טובה לעשות חושבים איזה הורה את רוצה להיות.
לא משנה לאילו מסקנות הגעת - עצם הקדשת המחשבה היא שתהפוך אותך להורה הטובה ביותר שאת יכולה להיות.
תזכרי שתמיד תוכלי לחשב מסלול מחדש. המציאות של ההורות בפועל תמיד תאתגר ובכל גיל מחדש.

הייי... מה שלומך? עכשיו קראתי

רק משפט כללי - שאומר הכל..
&nbsp
פעם היו לי עקרונות
עכשיו אני אמא.
&nbsp
סתם שתדעי

&nbsp
&nbsp

אם מישהי מעוניינת לדעת איך קרה שורוד הפך לצבע ״של בנות״

אפשר לקרוא קצת בכתבה הזו

עד לפני כ-100 שנה ורוד היה צבע של בנים וכחול צבע של בנות, מה שבא ללמד, תכלס שכל הקטע הזה של הצבעים הוא קשקוש

אמאנחל

Member
מנהל
הצבעים עצמם הם לא העניין בכלל

אם תקראי/תקרא בשרשור שפתחנו על בנים ובנות תרא/י שרב מוחלט של ההורים היום מאפשרים לבנים ולבנות לשחק בכל התפקידים, ופותחים את כל/רוב האפשרויות. יחד עם זאת יש עניין של ההבדלים המולדים שקיימים בין בנים ובנות ואת העניין של ההשתלבות בחברת הילדים של בנים ובנות. הצבע הספציפי שכל חברה בוחרת לשייך לכל מין הוא מוכתב על ידי תרבות. לעומת זאת ההבדלה בין בנים ובנות בצורה חברתית היא תכונה אוניברסלית של חברות אנושיות, והצורך להשתלב בחברת הילדים בני מינך הוא צורך מוכתב על ידי הטבע, ומתוגבר על ידי המוסכות החברתיות. תמיד יהיו אלה שיהיו יוצאי דופן, ויתעקשו על שונותם, חייהם החברתיים יהיו קשים יותר, בטח בילדות וגם בהמשך החיים. מבחינת החוק ומבחינה אנושית צרך לכבד כל אדם בבחירתו. מבחינת ההשתלבות החברתית, יש כאן קושי גדול.
ההסכמה החברתית היום (שיכולה להשתנות ואכן הולכת ומשתנה) היא שבנים קטנים לא לובשים ורוד. לא צריך לסבך ילד עם ילדים אחרים על ידי הלבשתו בוורוד. ואמהות בוחרות אינטואיטיבית (ולפעמים כנגד האג'נדה המודעת) בטובת ילדיהן הבנים בכך שלא מלבישות אותם בוורוד או מציידות אותם בתיקים ורודים או בטרמפולינות ורודות.

בגילאים יותר מאוחרים הסמנים החיצוניים משמשים לתקשורת החיזור בין גברים ונשים. אשה מסמנת על ידי הבגדים שלה והאיפור שלה: אני אישה, ואני מעוניינת בגבר, והגבר מסמן שהוא מעוניין באשה. (או גבר בגבר או אשה באשה, זה לא משנה, זה אותו עקרון של סימון חיצוני). שימוש בסימנים חיצוניים לא מתאימים יקשה על ההתאמה, אשר קשה מאוד גם ככה.

זאת תפיסה קצת מיושנת שמקבעת את ההסללה המגדרית

הגיע הזמן לשינוי. עובדה שרק לפני 100 שנה וורוד היה צבע של בנים וכחול צבע של בנות. זאת אומרת שכל הזמן נעשים שינויים ואין שום סיבה להמשיך להיצמד לצבע כזה או אחר. זה בסדר אם את לא רוצה ״לרתום״ את הילד שלך למהלכים שנעשים לשינוי, אבל הסימנים החיצוניים האלה שאת מדברת עליהם - תם זמנם ואפשר להיות חלק מהאופנה ואפשר לעמוד בצד ולחכות שזה יתפשט ויתץפוס בכל קצוות העולם ורק אז להצטרף... מה שנוח לך. אבל חשוב להבין שזה קורה. כל הזמן.
בנוסף, ילדים יודעים להבחין בין זכר לבין נקבה מגיל מאוד צעיר וגם מבינים שאם בן לובש שמלה זה לא הופך אותו לבת או אם בת לובשת כחול או אפור זה לא הופך אותה לבן. יש על זה מחקרים.
מי שמעוניינת במידע נוסף אפשר לקרוא עוד בבלוג של ״מכנה משותף״
https://www.common-ground.org.il/

למעלה