טרמפיסטים נמאסתם!!!

צה"ל נלחם בטרמפיסטים

כך נלחם צה"ל בטרמפים סרט הסברה חדש של צה"ל עוסק בסכנה הכרוכה בעצירת טרמפים באיו"ש, בשל החשש מחטיפות כשהזמן קפא: סרט הסברה חדש שהפיק צה"ל באזור יהודה ושומרון עוסק בסיכון הכרוך בעצירת טרמפים על ידי בני נוער, בשל החשש הגובר מפיגועי חטיפה נגד אזרחים. הסרט מתמקד בקבוצת בני נוער הלומדים בישיבה תיכונית בימים האחרונים שלפני גיוסם לצבא. הנערים לומדים על חשיבותה של אחריות, אולם טרמפ תמים לכאורה, שלוקח אחד מהם, מוביל לתוצאות קשות. הסרט מסתיים בציטוט מספר דברים: "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם". בני הנוער המשחקים בסרט הם גם במציאות מתנחלים הלומדים בישיבה התיכונית בית-אל. בצה"ל מדגישים כי סכנת פיגועי חטיפה הפכה לאחרונה להיות מוחשית מתמיד, וכי עד כה הצטברו בידי מערכת הביטחון התרעות רבות על פיגועים המתוכננים בידי ארגוני הטרור. "אנו מאמינים שיש להכין את הציבור ולהמליץ לו על כל אמצעי הזהירות בכדי למזער את הסיכוי שפיגוע כזה יתרחש", אמר קצין בפיקוד המרכז. נתוני העבר מצביעים על כך שחטיפה באזור יהודה ושומרון מסוכנת במיוחד, ועלולה להסתיים ברצח. בסרטון מצוין כי מתוך 12 מקרי חטיפה שהתרחשו בין השנים 2000 עד 20006 , בשבעה נרצחו החטופים. "באזור פיקוד מרכז יהיה קשה לארגונים להחביא אדם חי כפי שקורה בדרום", מזהיר גורם ביטחוני. "סביר שהם ירצחו את החטוף ואז יחביאו את גופתו במטרה לנהל משא ומתן על הגופה". פנחס ולרשטיין, יו"ר המועצה האזורית מטה בנימין, מציין כי לצערו הסרט מציג תרחיש ריאלי. "המטרה היא לזכור שיש אויב אכזר ושכל נער או נערה הם מטרה להשמדה", מדגיש ולרשטיין. "כיום ערבי יכול להסתובב חופשי ביישובים יהודיים, ללא שיאונה לו כל רע. יהודי שמסתובב בשטח שם נפשו בכפו וצריך לדעת להיזהר". סרט ההסברה "כשהזמן קפא". .. בחורי ישיבה מה איתכם?

צודקים מאה אחוז

למרות שבסטטיסטיקה אין בשנים האחרונות אירועי חטיפה בטרמפים.

e 3 l D i

New member
תזכורת:

בשנה (לא שנים) האחרונה, אני מכיר שני מקרים של חטיפה. הראשון הוא נסיון החטיפה של כמה בנות שעצרו טרמפים בצומת רחלים, המקרה הזה הסתיים בנס כשעבר באזור מ"פ של הפלוגה שמשרתת באזור, הוא הורה לקצין שהיה באזור להקים מחסום לפני הכניסה לכפר (שאני לא זוכר את שמו) וכך נתפסו החוטפים. המקרה השני הסתיים בצורה טראגית ל"ע. בחור בשם אליהו (שלצערי אינני זוכר את שם משפחתו, נדמה לי שהוא תושב יצהר), נחטף מאחד הצמתים בכביש 60, בין חטיפתו של גלעד שליט לתחילת המלחמה בצפון, הובא לאזור ביר זית ומשם לאזור רמאללה, ונרצח שם ע"י החוטפים י"ש. החוטפים נתפסו לאחר שבועיים-שלושה במקרה, כאשר קרוב משפחה של אחד מהם נעצר בצ'ק-פוסט (מחסום) בצורה אקראית, ולאחר שנחשד הוא הוביל את החיילים לתפיסת קרוב המשפחה שלו ושותפיו (הפלוגה ששירתתי בה הייתה שותפה במעצרם). אני אישית תופס טרמפים, אך אני חושב שאסור לזלזל באיום, ואף אחד לא אמר שאם יש לנו זכות לחיות ביהודה ושומרון אז יש לנו זכות לסכן את חיינו לשוא, ללא כל מטרה מלבד חיסכון בכסף או בזמן. בכל פעם שחושבים לתפוס טרמפ צריך לחשוב: לפני תפיסת הטרמפ: א. מהיכן תופסים. ב. באילו שעות. בזמן העלייה: ג. האם אני מכיר את הנהג / אדם שאני מכיר - מכיר אותו / יש איתי אנשים שאני מכיר שלא יורדים לפני מהטרמפ והם חמושים. ד. מי יזם את עצירת הטרמפ ומי קבע את היעד. ה. האם יש סימנים מחשידים, או האם ישנם אנשים חשודים אחרים שעולים איתי / הגיעו עם הנהג. בזמן הנסיעה: ו. כמה נוסעים יש איתי ואיפה אני ממוקם (עדיף להיות ליד דלת). ז. האם הנהג נוסע בדרך הנכונה והמקובלת (ללא 'קיצורי דרך' וכד'). ח. האם הוא נעצר בצד הכביש (בחטיפות רבות הנהג היה לבד בזמן העלייה לטרמפ ושאר החוטפים הצטרפו מאוחר יותר מ'רכב תקוע' או סתם 'טרמפיסטים נוספים'). ט. האם הנהג נועל את הדלתות, מסמן לאחד הנוסעים, מגלה סימנים מחשידים (לדוגמא, אם הוא מתחזה לדתי, הוא יכול לטעות בפרטים הקטנים - כדאי גם לשאול אותו שאלה או שתיים שהוא לא יכול לצפות מראש ולראות מה התגובה). במקרה שח"ח נקלעים למצב שנראה חשוד צריך לבקש לרדת כמה שיותר מהר, בלי פניות או נסיעה מיותרת. אם נקלעים למצב ברור של חטיפה צריך לנסות לקפוץ מהרכב, ואם זה לא אפשרי, לחכות לרגע הנכון ואז להתפרץ ולהשתולל ולגרום למצב של התהפכות / או סטייה מהכביש (אם אתה נחטף אתה תרצח, עדיף להיות אתם באותה סירה ו'תמות נפשי עם פלישתים'). כאמור, אני נוסע בטרמפים, ולדעתי לא צריך לחשוש מדבר יותר מכפי שהוא מסוכן באמת. אך בכל מצב שיש בו ספק סכנה צריך לגלות עירנות ולהתרחק ממנו בכל דרך.

לא נירא ולא נפחד כי ה` אלוקינו אחד!

נמשיך לעצור טרמפים מירונה ושומרונה. אגב איך נקרא הסרט איך משיגים אותו? אולי זה יתן לנו פן אחר לעניין... אולי...

ונשמרתם לנפשותיכם:

השמע לאוזנך מה שפיך מדבר... צריך לשמור על הנפש מחטאים וכיוצ``ב אבל עם הגוף אנו עושים תפקידנו בעולם לנסוע לקברי צדיקים למשל ובזה לא צריך לפחוד מטרמפים

כל עוד אין לבני"שים אופציה אחרת

כאשר לימוד נהיגה נאסר עליהם, איך אנחנו אמורים לנוע? תחבורה ציבורית, בדר"כ אינה נוחה עד בלתי אפשרית!

e 3 l D i

New member
למה הכוונה?

אני בני"ש, ואני עומד עכשיו לעשות טסט. ולקומנדו ברסלב - לא הצלחתי להבין מהיכן התפיסה הזאת. כדאי לבדוק יותר בספרי הלכה. הרמח"ל במידת הזריזות אומר שהעצל ממציא סכנות או מנפח אותן, אך יש לכך גם צד שני. היראה הראויה היא לחשוב לפני כל דבר שעושים ולהתרחק ממצבים שבהם 'היזק שכיח'. לדעתי אין לך היזק יותר שכיח מירי על טרמפיאדות וחטיפות, אלה הפיגועים הנוחים והקלים ביותר לביצוע. אם הצבא משקיע כ"כ הרבה במניעת דברים כאלה, כנראה שהוא לא מנסה לתת לך תירוצים לעצלות, אלה שיש בכך משהו.

עצלות?

אני מניח שללכת בחצות בלילות חורפיים לשדה ולדבר לאבא נקרא עצל, וגם לא נקרא כך מי שנוסע לקברי צדיקים בטרמפים. אם מפני סכנה דע לך שכתוב שהנוסע בדרך אל הצדיקים, שכינה מקדמת את פניו ולא ירא, ואם ירא הוא מפני סכנות היינו שמאמין ברשות אחרת ולא בהשי``ת. תאמין לי אני אישית כבר 4 שנים בטרמפים, קרה לי מקרה שמחבל ניסה לירות עלינו באמצע הלילה בטרמפים בין צומת תפוח לעמנואל והנשק שלו נתקע. עברתי גם מקרי יירי בדרכים וב``ה בלי עין הרע... אני רק רוצה להוכיח לך שהולכים עם ה` אז ה` הולך איתך. ואם נגזר על אדם ח``ו אז... גם בשכונות החרדיות קרו מקרים...

e 3 l D i

New member
יש שלש אפשרויות:

או שלא הבנת אותי, או שלא הבנתי אותך, או שלא הבנו אחד את השני. כנראה שהבנת את הדברים שלי, אך אולי כדאי להבהיר את כוונתי. לא אמרתי ח"ח שיש בך איזושהי עצלות. אמרתי בדיוק ההיפך, שהצד השני של העצלות והבריחה מעשייה ע"י המצאת תירוצים של סכנות וכד', הוא חוסר זהירות, בין בצד הרוחני ובין בגשמי, התעלמות מסכנות ברורות ומצויות. אני לא אומר ח"ח שאתה צריך להשאר בבית, ואין לי שום זכות לבקר אותך על שום דבר שאתה עושה, כאשר אני מכיר אותך רק משתי הודעות בפורום. אבל צריך להבין שלא כל דבר עושים בכל מחיר. יש גבול ויש איזון נכון בכל דבר. אני מברך ומודה לה' על הנס שעשה לך ולחבריך, אך אסור לסמוך על הנס, אלא אם אדם מגיע לדרגת נבואה והקב"ה מצווה אותו לבטוח בו ולסמוך על ניסים. עיין בפרשת השבוע, שבה משה נמצא בדרך לגאולת עם ישראל ממצרים, וגם אז הוא נמצא בסכנת נפשות משום שהוא לא מל את בנו. לכן, אף אם שלוחי מצווה אינם נזוקים, ישנם דברים שגם הם צריכים להזהר מהם. האם אתה יותר צדיק ממשה שלא הלך למצרים עד שה' אומר לו "כי מתו כל האנשים המבקשים את נפשך"? אם אדם הולך עם ה', אך עובר על מצות "ונשמרתם *מאד* לנפשותיכם", האסון שעלול לקרות לו ח"ח, הוא גם באשמתו, וגם בא כעונש על העבירה החמורה שהוא עבר. אם גדולי ישראל התרחקו מסכנות שלא לצורך, אני חושב שכל אחד צריך לנהוג כך. צריך לעשות את ההשתדלות מצדך להמנע מסכנה, ועל דברים שאינם בשליטתך צריך לבטוח בה' בלב שלם (ואז, אם ח"ח נגזר על אדם, יתכן שההשתדלות והביטחון אף יבטלו את רוע הגזירה. ואפילו נבואה רעה יכולה להתבטל). אם אני לא הבנתי אותך אז אני אשמח אם תסביר לי. ואני מתנצל, זה קורה לי הרבה.

נגיע לעמק השווה

כל אחד שידבק במטרותיו. לכל אדם יש את רבו שמורה לו דרך מסויימת ואכן ישנם דברים ששנויים במחלוקת אך יש סדר עדיפויות וכל אחד עם האמונה הפשוטה שלו מצליח. אם הרב ברלנד אומר לנסוע לשכם ואם הרב קנייבסקי יורה לשרוף פאות נוכריות צריכים כולם לקבל כהלכה למעשה ולקיים. אגב בעניין הסכנות שבדרך כגון טרמפים וחדירות לשכם שאלתי אישית בזמנו את ר` משה הלברשטאם מה דעתו בעניין מסירות הנפש הנ``ל ואמר שלא צריכים להסתכן וכשהוא שמע שמי ששולח אותנו הוא הרב אליעזר ברלנד אז הוא ענה לנו במילים אלו : ``אם ר` לייזער אומר לכם אז אין לכם ממה לחשוש ובטוח שיהיו ניסים תמיד``. מה לך יותר מזה? תכלס אין לחשוש בטרמפים ולא צריך לפחד ואם נפחד אז ניתן לכל שונאינו ומבקשי רעתינו פידבק ולגיטימציה הרי זה מה שהם רוצים שיקרה ואם ניכנע להם בדבר הכי זוטר זה יוביל אותנו לשאול תחתיות ח``ו

e 3 l D i

New member
אני רוצה בכל זאת להבהיר

את החילוק: ישנן מצות כישוב הארץ, שאף אני מסכן עליהן את הנפש. וישנם ענינים שלא שייכים למצוה, אלא רק ל'איכות חיים'. בגלל חיסכון של 20 ש"ח מדי פעם לא ראוי להסתכן במוות. ועניין הפחד לא שייך לכאן. אם אתה נכנס לשכם כדי להכין את השטח לבנייה וישוב הארץ זה דבר מבורך, ועדיין צריך לנקוט באמצעי זהירות - זהירות אינה כניעה, אך טפשות עלולה להיות גרועה מכניעה. אך אם זה (ואני לא חושד בך, זה רק לשם ההבהרה) רק כדי 'להיות גבר', אז לא צריך להתפלא אם חוטפים כדור ח"ח.

דiס מחמד

New member
טרמפיסטים נמאסתם!!!

די כבר !!! נמאס לי לראות את כל הנודניקים האלה שבכל רמזור דופקים לנהגים על החלון ומשגעים להם את השכל שיקחו אותם טרמפ עד הצומת הבאה. די !!! זה כבר מתחיל לעצבן !

נמאס מהנהגים שחושבים..

שהם נמצאים פה לנצח.. והרכב הוא להנאתם הפרטית.. אנשים עומדים בקור והנהג בתוך הרכב החמים והממוזג שלוגם כוס שוקו תוך כדי דהירה מול הבחורים להראות להם אתם אפסים.. מה עם קצת חסד? הא? מצוה הבאה לידך אל תחמצינה נמאס כבר מהאנשים אטומי הלב שחושבים רק על התחת שלהם..

דiס מחמד

New member
זה לא חסד ! זה כבר ניצול ציני

זה ניצול ציני של בחורים צעירים שבמקום ללכת כמה מטרים ברגל עד הצומת הבאה הם עומדים בצומת ומשגעים את השכל לנהגים.

אני מדבר על טרמפיסטים של מרחקים..

בין לתת להולמלס לישון בביתך לבין להכניס ישיבועחרים או אברכים לטרמפ נו מה יקרה? הא? נכון השקעת הון תעופות ברכב אבל להכניס זוג לרכב או אברך שממהר לכולל זה שוה יותר מהרכב.. חשבת על זה?

למעלה