טרנסג'נדר בעורף האויב.

אבא גאה

New member
נורמאטיבים?

מה שנורמאטיבי היום הוציאו עליו להורג לפני 50 שנה. המאבק ההומוסקסואלי קשה, כמו המאבק בגזענות, כמו המאבק הפמיניסטי, כמו המאבק באנטישמיות וכיו"ב. רק הסברה ועבודה על פתיחות וקבלת השונה עובדת אין הבדל גדול בין טראנסג'נדר ליהודי (האף?) בשני המקרים מדובר על קבלת השונה, האחר, הלא מוכר הלא ידוע וכנראה המפחיד יותר דבר אחד מוביל לדבר אחר. רק הסברה וניראות יוכלו לגרום לעולם להבין. ובניראות אני מתכוון יותר נורה, יותר יערה יותר אתם

Yaara77

New member
שינוי תפיסת עולם

כמו כל דבר בעולם - מתחלק לשלשה, ורק בשליש יש לנו יכולת לשנות משהו ראשית - נחוץ מידע, ועוד מידע, ועוד הסברה. זה החלק בו תרומתנו חשובה. שנית - נחוץ קורטוב בינה לעבד את המידע ולעכל אותו. אין אנו יכולים לשתול בינה באנשים, אולי רק להגיש להם את המידע לעוס ומעוכל כדי שייספג בקלות בגנגליונים שלישית - נחוץ אי-פחד לשנות. וזה קשה במיוחד בחברה רדופת פחדים, הן פחדים שבאושיות הדת, הן פחדים שבסכנות קיומיות שבכאן. חשוב לכן שבעת מונים שאנו נשדר אי-פחד, ומי אני שאטיף אחרי כל השנים בהן הסתתרתי ? חיבוקים יערה

טרנסג'נדר בעורף האויב.

הלכתי היום לקנות נעליים. היתה חוויה ג'נדרקווירית למשעי. בחנות הראשונה, המוכר התייחס אליי בשיא החביבות, קרא לי "חמוד" והכל, עד ששאלתי "אה, יש לך את זה אולי במידה 39?" ומרגע שהוא קלט שאני נקבה הוא התחיל להתייחס אליי כאילו יש לי מחלה מדבקת. בשלב מסוים, אחרי שהוא לא רצה להביא לי נעליים במידה שלי והתעקש שאני אמדוד רק את הנעליים מהתצוגה שלא היו במידה שלי, אמרתי לו "תגיד לי, אתה עושה ממני צחוק?!" ויצאתי בכעס ועלבון. לחנות הבאה כבר הגעתי קצת בהתנגדות, ושם היה די כיף. המוכר דיבר אליי בהתחלה בלשון זכר, אחר כך בלשון נקבה, על שניהם לא מחיתי. אחר כך נכנסה לחנות אשה והתיישבה לידי, עם כלב. המוכר שאל אותה "זה זכר או נקבה?" אבל הסתכל עלי. היא לא ענתה. אחר כך הוא דיבר איתה ואמר לה "הנה נעליים כמו ש..." ואז הוא פנה אליי ואמר "סליחה, אבל זה 'הוא' או 'היא'?". רק חייכתי אליו בשתיקה, נראה לי שהוא הזיע, אבל הוא אמר לה "כמו שמודדים שם" והצביע עלי. אחרי כמה רגעים הוא שוב אמר "אני מצטער, אני פשוט חייב לדעת אם זה בן או בת". אמרתי לו "למה כל כך חשוב לך לדעת?" והוא ענה "כי זה מלחיץ אותי כשאני לא יודע". "אז אולי הבעיה היא בזה שאתה נלחץ, ובמקום להתעקש לברר, אתה יכול להילחץ פחות". ואז האשה התערבה ואמרה "נו, זה ברור שהיא אשה, מה אתה רוצה, זה ברור". חייכתי אליה ואמרתי "נראה לי שעדיף לי הבלבול שלו על פני הבטחון המוחלט שלך", והיא שתקה רגע ואמרה "טוב, מה זה משנה, כולנו בני אדם". שיעור "ג'נדרקוויריות 101" נמשך בעוד האשה יוצאת החוצה. המוכר אמר לה "רגע, הכלב זה זכר או נקבה??!" בייאוש (לדבריה זה היה זכר) ואז שאלתי אותו "למה זה כל כך חשוב לך אם הכלב זכר או נקבה, אם בני אדם הם זה או זה, מה כל כך מלחיץ אותך בזה?" (אם הוא מנסה להעליב אותי דרך הכלב, לפחות נאוורר את הסוגיה). והוא ענה "זה חשוב, זה חשוב לי לדעת" (עמוק). אחרי כמה רגעים הוא אמר "אני מצטער אם קודם פגעתי בך כשלא ידעתי אם את בן או בת", ואמרתי לו "רגע, ועכשיו אתה בטוח?" וחייכתי (צריך לשמור אותם מבולבלים). הוא ענה "כן, בטח, אה, לא?" ואמרתי לו "לא ברור למה אתה כל כך בטוח". אחרי רגע של הרהור הוא אמר "את יודעת, לפני כמה ימים ראיתי כתבה על אשה שהתחזתה לגבר" (כאילו מחוץ לכחול, פתאום). "חן אלקובי?" שאלתי, "הוא לא התחזה, הוא גבר" (זה שיעור למתחילים, אני לא אכנס איתו למורכבויות). "לא, היא אולי עוד כמה שנים תהפוך לגבר אחרי כל מיני דברים, אבל היא לא" (לא בדיוק הבנתי, אבל זה מה שהוא ענה). "לא, הוא מגדיר את עצמו כגבר, והוא גבר. אתה יודע מה זה טרנסקסואלים?" שאלתי. "טרנס-משהו, כן שמעתי משהו כזה" "אז טרנסקסואלים מרגישים שהם חיים בתוך הגוף הלא נכון, והזהות שהם בוחרים לעצמם היא הזהות שלהם" (שוב, בלי דקויות, כן? ). "טוב, לא יודע, אם את אומרת" שם בערך נגמר השיעור. היה מסקרן בשבילי, בעיקר כי אני בדרך כלל לא מתעקשת לענות לאנשים, אלא רק מנסה להתחבא בין המדפים ולהיעלם. את הנעליים שם לא קניתי בסוף, אבל זה לא היה קשור לעניינים הג'נדרקוויריות. ביזאר, נחמד, ורציתי לחלוק. גרם לי לחשוב על הענין הזה של פוקו, שכוח מעורר התנגדות. אם המוכר בחנות הראשונה לא היה מתייחס אליי כמו למחלה, לא הייתי כל כך נחוש להעביר את המוכר בחנות השניה שיעור מזורז בבלבול מגדרי עיקש. [בהזדמנות זו אני שמח לבשר על החלפת שם המשתמש. כבר מלא זמן לא רציתי את הצורה , הלועזית, אבל התעצלתי להחליף, והנה החלפתי. אתןם מוזמנימות להמשיך להתייחס אליי בכל שם שתבחרו, כולל יוענה. וסליחה על הכינוי הפומפוזי, "יו" היה תפוס, ונחמד לי להיות זקן אירופאי :)]

yoana

New member
[אתן מוזמנים בזאת להיפרד מהכינוי

הלועזי הזה. נתקעתי איתו באשמת מערכת הפורומים של תפוז, לא עוד. ניתוח שינוי השם עבר בהצלחה, ומעתה אני מלחין מת.]

אורי 0

New member
../images/Emo49.gif!!!!!

ובקשר לשם עברי- לא חייב, אבל אם תרצה - אפשר בעברית יוחנן (בערבית יחיא). ואם יוחנן חנוני מדי אפשר חנן. שבעברית זה שם של בן, ובערבית (חנאן) זה שם של בת.

תודה :)

אם כי זה לא כזה דרמטי, פשוט החלטתי שאי אפשר להישאר עוד חודשים ארוכים עם שם באותיות אנגליות רק בגלל שהייתי אהבל חסר הבנה בתהליך ההרשמה :) השם העברי שבו לרוב משתמשים בשבילי הוא דוקא יוני, שיש לי היסטוריה איתו מגיל 6 בערך. אבל האמת שלרוב קוראים לי "יוהן" ו"ג'יימס", ואכן יש כאן מקום לשם עברי יותר, רק שטרם מצאתי.

ליטל ו

New member
../images/Emo13.gif

מוכר :) סחתיין על הסבלנות והפישוט. וגם - אווו, אז זה מי שיוהן! הייתי צריכה לנחש :)

../images/Emo8.gif

סליחה, אלמלא היתה לי פליטת מקלדת קודם בשפיכה מוקדמת, זה היה פחות מבלבל. בדרך כלל אני רק מנסה להתחבא בקיר, אבל המוכר הראשון עיצבן אותי כל כך, שאולי זה היה לטובה. [האשה, אגב, קנתה נעליים לבן שלה, לא לעצמה. שלא יחשבו כאן שאני ואשה מבוגרת בדקנו את אותן נעליים :)] [איי האב א רפיוטיישן טו מיינטיין]

DarlingAdam

New member
מז"ט על השם החדש,

יפה - תמיד טוב לבחור בשם של זכר עם פאה של שיער ארוך ;) בקשר לנעליים, כן, מכיר, זה קורה לפעמים. אני בד"כ לא מתקן כי בניגוד אלייך, אין לי טיפונת סבלנות :) אבל לפחות גרמת לבנאדם אחד לחשוב, וזה כבר צעד קדימה. כל המציל נפש אחת וכו'.

נגה א

New member
אני כבר לא זוכרת מתי קניתי לעצמי

נעליים פעם אחרונה. הכל בסדר אצלי?

נגה א

New member
ויוהאן לדעתי אתה בנאדם מיוחד../images/Emo127.gif

אני לא יודעת מאיפה יש לך סבלנות להסביר לאנשים זרים לחלוטין על כאלה דברים. ואיך להם יש בכלל סבלנות להקשיב וללמוד. אני לא הייתי טורחת בכלל... טוב אולי אני יותר מיואשת ממך. ואולי זה בעצם לא ממש חשוב לי כי אני לא מתכוונת לחיות כטראנסג'נדר, כאילו משהו בין זכר לנקבה. אבל זה יפה לראות אנשים עם תקווה.

תודה מותק,

נראה לי שהכוח בא מהעלבון והכעס על המוכר הראשון. זה לא שהשיחה עם המוכר השני היתה כל כך נעימה, אבל היא היתה חשובה ומעניינת. בדרך כלל גם לי, כמוך, אין כוח וסבלנות להסביר, בדרך כלל העלבון ישר עולה. מזל שיש אנשים ונשים כמוך וכמו כולן כאן שאני יודע שנמצאות לידי ומחזקות.

אבא גאה

New member
אחלה סיפור

ומעניין אם באנגלית זה פחות חושב לברר אם זה זכר או נקבה בשל השפה שהיא יותר דומינית. אני יכול לדמיים מישהו שלא נוח לו לשקול מילים כל הזמן כי הוא לא יודע אם מולו זכר או נקבה. אני זוכר שפעם כשעבדתי בקבלה במלון התקשר/ה מישהוי להזמין חדר וכיוון שלא יכולתי לומר בוודאות אם מדובר בזכר או נקבה וגם השם היה כזה שאי אפשר לדעת ממנו (שמחה לוי) אז כל השיחה התפתלתי בלמצוא לשון ציווי ו/או רבים לכל מילה שנגזר עליה להיות בעלת מין. ----- ועוד שאלה - למה זה חשוב "לשמור אותם מבולבלים"? נכון שזה שיעור מאלף למישהו , אבל בכל זאת, מדוע שלא לבחור במין/מגדר שבאותו רגע בא לך להיות ולהגיד בפשטות :"אני זכר/נקבה" ולא חשוב מה הביולוגיה אומרת.? הא? למה לא? כי אני למשל שמתיימר להיות נורא "קול" נראה לי שטיבעי לי שאשאל שאלה כזו (גם אם כביכול ברור לי מהו המגדר הביולוגי של האדם שעומדת מולי) ולו בכדי לא לפנות למישהוהיא במגדר שאינו מייצג אותהו נאמנה.

נגה א

New member
"חשוב לשמור אותם מבולבלים"

אני לא אוהבת לדבר בשם אחרים אבל ממה שאני יודעת אנשים טרנסג'נדרים לא מעוניינים להשתייך למין מסויים מוגדר ודי בזים לחלוקה הדיכוטומית הזאת לדכרים ולנקבות, גברים ונשים. ומין הסתם זה נהפך אצלם לדרך חיים. לכן כשאדם טרנסג'נדר יוצא לקנות נעליים והמוכר מסתבך ולא מבין אם מולו זכר או נקבה או ציפור, לדעתי זה רק מעלה חיוך על פניו של אותו טרנסג'נדר. ובינינו זה באמת מצחיק וכיף לראות אנשים נהפכים לנבוכים וחסרי אונים פתאום כשאחת מהנורמות הכי ברורות ומובנות-מאליו בחיים שלהם פתאום הופכת ליותר מסובכת, מבולבלת וגמישה. חוץ מזה שזה גם יפה אני חושבת לראות בנאדם עומד על זכותו לא להגדיר את עצמו, בפרט הגדרה מיגדרית. (אופס, אבל גם טרנסג'נדר זאת הגדרה, לא?)

א י ש ה 33

New member
גישה לא יפה!

לעניות דעתי, את רק מגדילה את חוסר הסובלנות כלפיכם. בתור "אדם" שאוהבת ללמוד ולדעת דברים חדשים, הייתי שמחה ללמוד משהו חדש. ההתיחסות המזלזלת שלך ושל חבריך אל מול אי-ידיעה (אתם תקראו לזה בורות, מן הסתם) פשוט מטופשת! את בחרת בדרך "לא קונבנציונלית" ובחרת להציג אדם אחר אל מול החברה. התעניינות בך היא דבר טבעי לחלוטין. ברגע שהגישה שלך הופכת למתנשאת / מזלזלת, את בעצם מייצגת בצורה גרועה את מי/מה שאת ורק מוסיפה "פרסום" גרוע לקבוצה שאת משתייכת אליה. אני מתנצלת מראש על עילגות מסוימת במסר הזה.. אבל מוטב שתדעו שיש גם צד שני למטבע, והוא מסוגל להיות סובלני ונאור!

נגה א

New member
בסדר

שוב, אני דיברתי בשם חבריי וחברותיי שפה ולא ממש בשמי. מעולם לא נקלעתי לסיטואציה כזאת אז אני לא יכולה להגיד לך מה אני הייתי עושה במיקרה כזה. אבל בתור בנאדם די לחוץ וחסר סבלנות אני לא יודעת אם היה לי עצבים להתחיל להרצות לכל שמוק ברחוב על מיגדר, טרנסג'נדריזם וכו'. מצד שני אם בנאדם בוחר בדרך חיים שכזאת אז אולי ניתן לצפות ממנו שכן יהיה לו סבלנות להסביר, שוב אני לא יודעת כי אני לא כזאת.

למעלה