טרנסג'נדר בעורף האויב.

DarlingAdam

New member
אם את רוצה ללמוד משהו חדש,

את מוזמנת להישאר בפורום וללמוד על הדברים שעולים פה מפעם לפעם. :) נשמח להסביר כל מה שתרצי, כמעט. אבל את בוודאי מבינה שכשאת עוסקת בענייני היומיום שלך, לא תמיד בא לך לעצור את הכול ולשבת בצד כדי להסביר למישהו כל מיני פרטים אישיים. בדיוק כמו שאת לא רוצה לעצור את החיים באמצע ולהסביר לבחור במכולת כל מיני עובדות על עצמך.

בלבול הוא הנתיב להארה.

האמת, "חשוב לשמור אותם מבולבלים" נאמר קצת בצחוק, וגם היה בו שמץ רמז לעצמי בלבד לבוצ'ית אחת שבראיון אמרה שפריט החובה האופנתי לבוצ'יות הוא שמלה אדומה קטנה, "to keep everyone on their toes". אבל באשר לסיבה לא לענות למוכר אם אני בן או בת, קודם כל כי לא תמיד נוח לי לענות על זה ברגע נתון, ולוותר על משהו בתשובה. יש הרבה רגעים שהייתי עונה לו, ויש הרבה רגעים שעדיף לי שלא. הבהרתי לו שלא מפריע לי באילו פעלים הוא משתמש (זכריים או נקביים), כך שבניגוד לתיאור שלך, הוא לא היה במתח מהחשש לפגוע בי ומההתפתלות בשימוש בלשון רבים/ציווי עמומה. הוא היה במתח מעצם הצורך שלו לכפות עליי לענות לו, שלא לדבר על זה שהיה ברור שהכוונה הראשונית שלו היתה בעיקר לרדת עליי על חוסר הבהירות המגדרית. לצערו, לא הייתי במצב רוח הנעלב, אלא באותו רגע דוקא במצב רוח הנחוש. אני לא מחסידי הבלבול המוחלט, וממילא כולנו מניחות הנחות מגדריות לגבי א/נשים ברחוב ונפנה אליהן במגדר שנראה לנו מתאים סטריאוטיפית, אבל אם מישהי תבהיר לי שלא משנה לה איך אפנה אליה, אני אבחר לעצמי מה שארצה, או אגוון ביניהם, ולא אתעקש לדרוש ממנה צורת פעלים מועדפת. במקום הזה, חשוב היה לי לא להיכנע ללחץ שלו ולאלץ אותו לא לפחד מהבלבול הזה (לא שזה כזה קל, או שאילצתי אותו לא לפחד, אבל לפחות לא נתתי לו לכפות עלי את הצורך והפחד שלו).

ליטל ו

New member
תשובות שונות למצבי רוח שונים :)

קודם כל, חלקינו גם וגם, לא ולא, נודדים בין לבין, עושים כל מני שילובים או יושבים בנוחות בכל מני נקודות באמצע. התפיסה שחייבים "לבחור", או בן או בת, וזהו, מצמצמת אפשרויות ועושה לא שמח, אישית ופוליטית. לא חינוכי :) ואפשר גם לטעון שזה לא צריך לשנות לאף אחד, והגיע הזמן שאנשים יתרגלו לא להצטרך את המידע הזה מראש כדי לדעת מה לחשוב/איך לראות את האדם שמולם. ומה שחשוב - אתה איש מגניב שכזה, ולא מוכרח להיות פוליטיקלי קורקט. משנה הגישה שלך, בחירת ההתנסחות היא רק זיגוג השוקולד :)

אבא גאה

New member
אני איש מגניב? ../images/Emo12.gif

אם רק היית יודעת איזה חנון מצוי אני .....
תראו, בחיים שלי אני מוצא את עצמי מספר / מסביר / עונה לשאלות בכל מיני נושאים שבחרתי לקדם (הומוסקסואליות, יציאה מהארון, משפחות הומולסביות, נגד ברית מילה וכו'...) אני עושה את "פעולות ההסברה" הללו באהבה ובשמחה כי אני מאמין שבעזרתם אני עושה משהו למען סביבה טובה יותר, למען עולם מקבל יותר. ההבנה והטיעונים כמו :"לא משנה לאף אחד" "תראו את האדם שמולכם" וכו'... לא נולדו לכם (לנו) ביום אחד, לקח לנו הרבה זמן, הרבה כאב, המון דיונים בכדי להיות במקום המקבל הזה שאנו נמצאים בו עכשיו.....איך אפשר לצפות ממוכר הנעליים או מהכרטיסנית באוטובוס שהנה זה הרגע הראשון שבו נתקלו ביצור הזה שלא ברור להם אם הוא גבר או אשה שבו ברגע תיפול עליהם השכינה וכלל ההבנות ינחתו עליהם בשניה אחת. למה לא לעשות את פעולות ההסברה האלו? במיוחד בפני מי שמביע עיניין ורצון להבין?

ליטל ו

New member
בפירוש :)

מגניב, זאת אומרת :) וחנוניות יכולה להיות תכונה מגניבה ללא ספק, מז'תומרת?!
{חיבוק} אני מסכימה אתך שאין טעם או סבירות בלצפות. אני חושבת שאנשים שאומרים "מה זה משנה", לפחות חלקם, בשבילם זו דרך להסברה. במקום (או בנוסף ל) לשבת ולהסביר - לתת לצד השני לחשוב על זה בעצמו, לגרות לו את הסקרנות ולנסות "לפתות אותו" להפעיל את המחשבה. נכון שאולי יש פחות סבירות שהוא יבין, ככה, אבל אם הוא יבין, סביר שזה באמת יעשה לו סוויץ' בחשיבה, כי הוא יחשוב על זה בעצמו, לא סתם יתווכח ויקשיב בחצי אוזן. זה לתת לו חוויה.

למעלה