טרנספר - זאת ציונות!

טרנספר - זאת ציונות!

טרנספר – זאת ציונות. הציונות כולה מתבססת על הטרנספר. טרנספר של עם שהוגלה לפני אלפי שנים והחל להתקבץ חזרה בארצו, לשפתו ולמורשתו. "העלייה" לארץ-ישראל החל מתקופת העלייה הראשונה בשלהי המאה ה-19, עד להקמת המדינה וכלה בעליית היהודים לארץ-ישראל היום, בהקמת היישובים וקליטת העולים, שעקרו עצמם משבעים גלויות כדי להתקבץ בארץ-ישראל זהו הטרנספר מרצון שהיהודים עושים. הפרט או המשפחה שקמים ומהגרים לארץ אחרת עושים טרנספר מרצון. כאשר עלו היהודים ארצה בזמן הקמת המדינה, רבים מתוכם התיישבו במה שקרוי "מעברות" שהם בעצם מחנות פליטים של יהודים שברחו ויצאו ממדינות ערב או צפון אפריקה, בשל גלי פרעות ורדיפות כלפיהם. אותם מחנות פליטים במהלך השנים, פורקו ותושביהם יושבו מחדש ברחבי הארץ, בערים וביישובים. המדינה דאגה לאזרחיה ופתרה את בעיית הפליטים היהודים. "מחנות הפליטים" הערביים ביש"ע ובמדינות ערב השכנות, הם תוצר הנצחה של שליטי ערב שמעונינים בהנצחתם של אותם פליטים לצרכים דמגוגים, תעמולתיים נגד מדינת ישראל. בעוד שבמהלך המאה שחלפה, השתקמו רוב הפליטים ברחבי העולם, ומדובר על כמאה מיליון נפש, בארצותיהם החדשות, הרי שדווקא בעיית הפליטים הפלשתינים, נותרה פתוחה. שליטי ערב מנסים לנצל על חשבון בניהם, לנמק את ההסתה שלהם נגד מדינת ישראל. הטרנספר בהסכמה שהוא בעצם הסכמה על יישובם מחדש של כל הפליטים הפלשתינים, במימון בינלאומי ובתמיכה של מדינות ערב בארצות ערב. בכך נוכל להביא מצד אחד את סיום חרפת הפליטים הפלשתיניים ומצד שני, השכנת ביטחון באזור. היפרדות העמים - זאת הציונות. הציונות שחתרה להקמת בית לאומי ליהודים, צריכה לעשות עתה למען שמירת הבית הלאומי היהודי שהיא הקימה במולדת. בעוד שליהודים יש רק מולדת אחת ורק מדינה אחת, הרי שלפלשתיניים ביש"ע יש 22 מדינות ושליטיהם צריכים לעזור להם להשתקם בארצותיהם.

פטור לחרדים זה הקבר של הציונות

מי שהצביע בעד חוק טל הוא אנטי ציוני.

טוען רב: בשבילי אתה איש-שמאל ../images/Emo31.gif

אתה אומר שאתה בעד טרנספר אבל שאתה לא תומך במולדת תאמין לי, אין דבר כזה

לא מכיר בעם הפלשתיני

אולם מאחר ואותה קבוצה שהם חלק מהאומה הערבית, ניקראים כך - הרי שאליהם אני מתכוון. פלשתינים הם מלשון: "פלשת" ו"פולשים". ואכן הם פולשים..! אגב, כמו שאין עם ירדני ואין עם טורקי ואין עם סורי ובדוואי שלא עם עירקי ככה אין עם פלשתיני. אבל הם ניקראות כקבוצות לאום.

Roobie

New member
תומר, למה אתה עושה מעצמך צחוק?

פלשתין זה לא שם עברי, ככה שאין לזה שום משמעות בעברית. וגם בתנ"ך הפלשתים לא נקראו כך בשל אותו מושג שהמצאת, ואפילו אם זה היה כך, אין שום קשר להיום.

Roobie,למה אתה עושה מעצמך צחוק

מספיק זה שאתה תומך בהקמת מדינת-אוייב אז אתה לא אידיוט אלא סופר-אידיוט אז תעשה טובה ושב בשקט

טוען רב

New member
האמת, רובי, האמת

המחקר המדעי קובע ללא עוררין כי מקור המלה Palestine הוא מ- Philistinies שזה השם הלועזי לפלישתים. ד"א, אנשי אש"ף קוראים לעצמם "פילשתינים" או אף "פילישתינים", בנסיון שקוף לאגף את התפיסה המערבית של פיליסטיניס..

Roobie

New member
נכון, אמרתי שלא?

ברור שהשם פלשתין נגזר ממילה פלישתים. השם פלשתין ניתן לארץ על-ידי הרומאים, והערבים תושבי הארץ רואים עצמם כפלשתינים, כמו שבירדן יש ירדנים וכו´. אם הפלישתים בתנ"ך נקראו כך בגלל שהם "פלשו", אין כל קשר לפלשתינים של היום. זה סתם שם. ואני גם לא חושב שהפלישתים בתנ"ך נקראו כך מאותה סיבה...

טוען רב

New member
אני מבקש שלא לגנוב דעותינו

אתה מנסה לפסוח מ-"פלשתינאים" ל-"עם הפלשתינאי", אבל ביניהם כל קשר: "פלשתינאים" היו כל דרי ארץ-ישראל בלשון לעז במאות האחרונות, בין אם היו ערבים, יהודים או יוונים. ממילא הרי 95% מערביי א"י היגרו אליה בעת החדשה בעקבות פיתוח הארץ בידי היהודים, ואין להם שום מכנה משותף כעם (פרט אולי לאומה הערבית). מכאן גם השם "פולשים" שתומר ציין ובצדק. השקר "פלשתינאים" מגוחך כמעט כמו ה-"כנענים" שפעלו כאן זה לא מכבר. כל מני קבוצות תמהוניות המנסות לשבש את רצף היישוב היהודי ב-א"י.

Roobie

New member
אתה יכול לזרוק נתונים

אבל זה לא יביא אותך רחוק. 95%? תוכיח, ולא על-פי ציטוטים מעורפלים של חוקרי ארצות. השם פולשים - זה סתם רעיון משעשע שתומר הגה, אבל בינו לבין המציאות שום קשר.

טוען רב

New member
צא ולמד

למד קצת את החוקרים המהוללים ב"צ דינור ויצחק בער, קרא את "מאז ומקדם" - וכל העובדות יעמדו בפניך. אין ביכולתי לפרוש בפניך את כל המחקר העדכני על רגל אחת. ד"א, ידיעות רבות על ההיסטוריה האנושית מבוססות על ספרי מסעות, כך שלא הייתי מציע לפסול אותם (ואכן, המחקר לא פוסל אותם). הקשר בין פלשת לפלישה נראה לי קרוב מכדי שיהיה מקרי, ומכל מקום ההסבר העדכני לפלישה הערבית ל-א"י קולע.

Roobie

New member
לא נראה לך מקרי?

חבל, השם פלשתין ניתן לארץ על ידי הרומאים לפני כ-2000 שנה. הלך הטיעון שלך בקטע הזה. בקשר לחוקרים - יש המון דעות בנושא הזה. בסופו של דבר, לא תצליח להוכיח ש"95%" הגיעו ביחד עם היהודים.אני מסכים איתך שהיתה הגירה, אבל זאת היתה תופעה מקובלת. אם בעזרת זה אתה מנסה להוכיח אתזכותינו ההיסטורית על הארץ, מקובל עליי. אני גם חושב שיש לנו זכות היסטורית, גם על שטחי יש"ע. אבל לפעמים לא מספיק להיות צודק, צריך להיות חכם, ולהסתכל על המציאות כפי שהיא היום. אני לא מאמין בזכויות היסטוריות כשהן פוגעות גם בנו וגם בעם אחר כיום.

טוען רב

New member
בוודאי

זכותנו ההיסטורית הסתכמה בזכותנו להקמת בים לאומי לעם היהודי ב-א"י. אבל, יש להגן על הבית הזה ולשם כך דרושה א"י המערבית וסילוק הפולש הערבי, המתחזה ל-"עם הפלשתינאי". הקשר בין פולשים לפלישתים לא נראה לי מקרי ולא ל-"פלשתינאים" (שגזור מפלישתים).

Roobie

New member
אתה יכול לחזור על זה כמה שאתה רוצה

אבל אין כאן שום קשר, אלא אם כן אתה אומר ש"אלוהים" תיכנן להביא לכאן את הפלשתינאים במיוחד ודאג שיהיה להם שם שדומה ל"פולשים". וכאמור, אתה לא מאמין באלוהים. אבל נעזוב אתזה, בקשר לחלק הראשון של ההודעה שלך - אוקיי, אז הגענו לשלב שבו נותר רק לקבוע מה ישמור על המדינה היהודית, וזה בסיס כל הויכוחים שלנו כאן בפורום. מה שאומר שלפחות בקשר לנקודה הזאת, הגענו להסכמה.

למעלה