טרשת וגנטיקה

anat11

New member
וואלה, בדיוק התכוונתי לכתוב לך

שתוסיף "בריאות" בחתימה... great minds think alike (נראה לי שאני מפתחת איזו אובססיה בענין חתימות) (מוזר)

RomiVais

New member
../images/Emo6.gif

ולרז.. אתה בהחלט מועיל עם המידע. הלוואי ותרצה לשתף מאיפה המידע הזה שלך, כדי לשנות את גישת החברים לדברים שאתה כותב.. ליל מנוחה

רומי חמודה תחשבי צעד קדימה

את מזזמינה את רזז להמשיך ולכתוב בפורום . את ועוד אחדות מתפעלות מהידע שלו ומהמידע שהוא מספק . תתארי לך שעוד חברות שברשותם תרופות לטרשת כל אחת מהם תשתול בפורום נציג מטעמה , שיתחזה לחולה , או סתם לעובר אורח מזדמן לרגע בעל ידע פנטסתי בתחום , ויביא לידיעתנו את אותו המידע בדיוק שחברת התרופות שהוא פועל מטעמה תרצה להשמיע אפילו אם זו לא בדיוק האמת,והשמצות וחצאי אמיתות כלפי מה שלא מטעמם כפי שרזז מנסה לעשות כאן. למזלו של הפורום כנראה שחברות התרופות האחרות יותר הוגנות מכחינה אתית. לדעתי את כמנהלת הפורום צריכה להקדיש מחשבה למצב כזה וגם לדרוש מרזז להעלם מחברתנו . נ. ב. את המילה רזז לא סתם כתבתי פעמיים בזין , זו דעתי עליו ועל הגינות החברה שהוא מייצג כאן.

RomiVais

New member
אני אולי תמימה מדי...

אבל לא נראה לי שרז עובד בחברת תרופות כלשהי.. צר לי שנוכחותו מציקה לאחדים מכם.. אני יכולה לבקש ממנו שימתן את ההודעות שלו, או ישתדל שלא לנסח הודעות בצורה שתתפרש כ"פרסומת" לחברה זו או אחרת. אני לא חושבת שיש מקום לבקש ממנו לעזוב אותנו אבל אם תתעקשו אני מוכנה להתייעץ עם מנהלת הפורומים בנידון. שבת שלום.

סיאמית

New member
רומי´לה... ../images/Emo24.gif ../images/Emo25.gif ../images/Emo13.gif

אני כבר כמה ימים מדמיינת אותך מתפתלת במצוקה בגלל שאת חוששת שיהיה פה ריב! אני מתה עלייך!!! זה בסדר... חמודה.... רז כנראה קומם פה כמה אנשים וגם זה מותר והנה! את רואה שבכל זאת הוא פה ויש דיאלוג, אם כי לא תמיד נעים והכל בסדר. אני דווקא מכירה בזכותו של רז לא להסתחבק אבל כמו שאמרתי לו בכנות אופינית, הוא יחטוף ממני כשהדברים שיאמר לא יראו לי! אז אל דאגה! כולנו ילדים גדולים ואפשר גם להתעצבן והמקום הזה חשוב לנו מאוד-מאוד.

RomiVais

New member
יקירתי.. ../images/Emo24.gif

גם לי המקום כל כך חשוב, שאני לא רוצה שיהיו בו עימותים.. אבל נכון, זה חלק מהחיים ואת צודקת. תני נשיקה ענקית לנועם בשמי.. ושבת נהדרת לכם

סיאמית

New member
../images/Emo25.gif התקבלה בתודה ../images/Emo13.gif

ואני מבטיחה להמנע מעימותים אבל לא מבטיחה להמנע מלהביע את דעתי... כולנו יודעים שחלק לא מבוטל מהטיפול שלנו זו אמונה ועל האמונה והביטחון שאנחנו עושים למען עצמנו את הדבר הנכון קשה לי לוותר. עם כל הכבוד ל"מידע היבש". לילה טוב! נועם נרדמה ואני אנצל את ההזדמנות לישון כמה שעות בעצמי עד שה"א???אה!!!ה?" שלה יהפכו ליבבות!!!

Navva

New member
טרשת, גנטיקה והסביבה (גם זו בפורום)

לאחר שקראת את המאמר באנגלית כי: 1. אם אני מסוגלת לקרוא במקור אני מעדיפה. 2.מזמן לא קראתי מאמר מדעי, הורים וילדים sicentific לא נחשב. התבררו לי הדברים הבאים: 1. המאמר יצא בהוצאה מדעית מכובדת, ולא פרסום של חברה מסחרית. 2. המאמר בעיקרו הוא סקר ספרת, review. כותב/ת המאמר הוא גם המצוטת העיקרי. 3.
הנושא הגנטי הוא עוד אדים בעננה שנקראת טרשת. יש יותר מדי הסתיגויות ואבלים. ימים יגידו. אולי מטרת המאמר היא לגיס תקציבים נוספים להמשך המחקר הגנטי? 4.מפריע לי שאין כל קשר לשאר המחלות האוטו-אימיוניות, ומה הקשר להיסטוריה רפואית קודמת של חולה (מחלות כמו אבעבועות חוח או מחלת הנשיקה). 5. המחשבה שלי היא שאולי הגנטיקה עושה אנשים רגישים יותר, ולסביבה יש מקום מחובד. ??? התחלתי לקרוא במטרה להבין למה תוקפים את רז. כאשר קראתי את התרגום, מצתי סיבה גם אני להצטרף: רז כנראה לא בדקת במילון את הפרוש של המילה controversy שמופיעה במשפט הראשון במאמר. הפרוש למילה ע"פ מילון אלקלעי- פלמוס, חילוקי-דעות, מחלוקת, ויכוח, סיכסוך, קטטה, משא ומתן. אולי תסביר למה חשוב לך לשמור על "סודיות זהותך", במדינה קטנה שאפילו שם ראש השב"כ מפורסם. אנחנו מבטיחים לא לדווח לבית הדין לפשעי מלחמה. למען פיזור העננה והשקט בפרום, אנחנו אנשים שצרכים שקט (הרופא רשם) כדי שתעשה משהו בנידון. נאוה

RAZ21

New member
מצטער

מצטער על הטעות בתרגום, מעולם לא תרגמתי מאמרים. תחשבי לרגע, אם הייתי רוצה להסתיר מידע כלשהו הייתי מצרף את המקור? או שמה הסתמכתי על בורותם של הנוכחים בקריאת השפה הארכאית אנגלית? טוב, דייני. כנראה שיותר מידיי אנשים כאן מעדיפים לחיות בחוסר ידיעה במקום במצב בו אני בחרתי. אם זה כל כך חשוב, אז יש את כל מה שספרתי לרומי, ואם תרצה תחלוק את זה עמכם. בנוסף, אני חולה טרשת כבר 15 שנים תמימות, בעבר היתי הרבה דברים וכיום אני כסא גלגלים ראש ויד. להבדיל מאחרים כאן העדפתי להילחם וכדי לעשות זאת למדתי את אומנות המלחמה הזאת, לאחר שסימתי תואר שלישי בביוכימיה עברתי להתמחות באימונולוגיה. שיהיו לכם חיים מאושרים.

שלומית9

New member
רז, אני רוצה להבין-

קראתי את הויכוח בינך לסיאמית ואני לא ממש מבינה את העיצה שלך- בעלי משתמש באוונקס וכבר שלוש שנים שלא היה לו התקף (טפו, טפו, טפו)ואנחנו מאמינים שזה בזכות האוונקס. יתכן שגם עם טיפול אחר היינו מגיעים לאותה תוצאה אבל ת´כלס מה שעוזר כרגע לבעלי זה אוונקס. אז אני לא מבינה האם אתה מציע לעזוב את האוונקס שללא ספק עושה את שלו בשלב זה ולהסתכן שהמעבר או ההפסקה באוונקס תרע את המצב ואולי בעלי לא יגיב טוב לטיפול החדש (אני חושבת שצריך להיות בעל אופי של מהמר כדי להפסיק דבר טוב רק בשביל הסיכוי שאולי יהיה יותר טוב במצב בו קיים סיכון דווקא להרעה- ואל תשכח שאנחנו מדברים על חיי אדם)? או שאתה מכוון דבריך לחולים שהאוונקס לא ממש עובד עליהם-אם זה המקרה אז תסלח לי אבל הם לא ממש צריכים את העיצות וההיסטריות שלך, הם ממילא יעברו לטיפול אחר- מי שלא טוב לו עם האוונקס לא צריך ש"תעיר את עיניו" ומי שטוב לו עם האוונקס- אז למה לזרוע פניקה, עובדה שזה עובד? לא? בקיצור אני פשוט לא מבינה את המטרה שבנתונים שאתה מעלה. שקראתי את דבריך, עשה לי רושם (ותקן אותי אם אני טועה), שלמעשה אתה די נהנה לזרוע קצת פניקה או לפחות לגרום לתחושת אי נעימות?... לא יודעת, סתם מן תחושה כזאת שעלתה לי.....יתכן שאני טועה.

למעלה