טרשת, גנטיקה והסביבה (גם זו בפורום)
לאחר שקראת את המאמר באנגלית כי: 1. אם אני מסוגלת לקרוא במקור אני מעדיפה. 2.מזמן לא קראתי מאמר מדעי, הורים וילדים sicentific לא נחשב. התבררו לי הדברים הבאים: 1. המאמר יצא בהוצאה מדעית מכובדת, ולא פרסום של חברה מסחרית. 2. המאמר בעיקרו הוא סקר ספרת, review. כותב/ת המאמר הוא גם המצוטת העיקרי. 3.
הנושא הגנטי הוא עוד אדים בעננה שנקראת טרשת. יש יותר מדי הסתיגויות ואבלים. ימים יגידו. אולי מטרת המאמר היא לגיס תקציבים נוספים להמשך המחקר הגנטי? 4.מפריע לי שאין כל קשר לשאר המחלות האוטו-אימיוניות, ומה הקשר להיסטוריה רפואית קודמת של חולה (מחלות כמו אבעבועות חוח או מחלת הנשיקה). 5. המחשבה שלי היא שאולי הגנטיקה עושה אנשים רגישים יותר, ולסביבה יש מקום מחובד. ??? התחלתי לקרוא במטרה להבין למה תוקפים את רז. כאשר קראתי את התרגום, מצתי סיבה גם אני להצטרף: רז כנראה לא בדקת במילון את הפרוש של המילה controversy שמופיעה במשפט הראשון במאמר. הפרוש למילה ע"פ מילון אלקלעי- פלמוס, חילוקי-דעות, מחלוקת, ויכוח, סיכסוך, קטטה, משא ומתן. אולי תסביר למה חשוב לך לשמור על "סודיות זהותך", במדינה קטנה שאפילו שם ראש השב"כ מפורסם. אנחנו מבטיחים לא לדווח לבית הדין לפשעי מלחמה. למען פיזור העננה והשקט בפרום, אנחנו אנשים שצרכים שקט (הרופא רשם) כדי שתעשה משהו בנידון. נאוה